[2018-02-07]
... på The Kokomo Kings + Stefan Dafgård & Tommy Johansson @ Smedjan 27/1
The Kokomo Kings är Martin Abrahamsson sång/ gitarr, Ronni Busack-Boysen gitarr, Magnus Lanshammar bas/ gitarr, Daniel Winerö trummor. I duon med Stefan och Tommy sjunger Stefan samt spelar munspel och elgitarr (dock inte samtidigt). Tommy trakterar en cajón. Samtidigt.
Bilder: Redaktör'n.
Stefan Permanto är en hedersman och en mångsidig sådan. Inte bara baserat på att han under en period serverade Redaktör'n mången god dubbel espresso på Soulstore. Nej, han har många poster i sitt CV. Exempelvis som trollkarlen bakom Permanto Hot Sauce. Sedd på YouTube. Nu vet Redaktör'n att Stefan inte längre har tid med såstillverkningen, men han kan väl få vila på minnen från fornstora dar?

Han har ett gediget musikintresse också: lirade exempelvis bas i bandet The Bopkus. Och är ordförande i den ambitiösa kulturföreningen Smeden & Spindeln i Tollered. En förening som varje år arrangerar en rad spelningar i den restaurerade smedjan kallad Smedjan. Vilket är skälet till att Redaktör'n en lördagskväll är på konsert i Tollered. En mycket lyckad sådan, delvis p.g.a. att såväl värdarna som lokalen är varmt välkomnande. Gemütlich!!

Stefan & Tommy öppnar med sin lätt soulfärgade 'bare bones blues'. Redaktör'n måste få skriva 'en charmig duo' trots de ofta dystra texterna. De båda ler, munhuggs och når verkligen ut till sin begeistrade publik. Stefans stora och själfulla stämma är givetvis i fokus men Tommys beat är en viktig pusselbit. Tappar aldrig the groove.

Kungarna i The Kokomo Kings ser smått trötta ut när de går upp på scen (ursäktat: spelade på Mojo i Kbhvn kvällen innan) men är de verkligen det så blåser tröttheten snart bort och de gör en helt suverän spelning. En rad av Magnus fyndiga originallåtar (tack för det!) plus några 'covers', bl.a. en fräck version av "Catfish Blues" som vi då och då kan få höra med engelsmannen Big Joe Louis. Tröttheten bortblåst som sagt: det spelas på knä och på rygg. Jodå, ståbasen också. Applåder, applåder, många och välförtjänta. Publiken - som helt fyller lokalen - ger sig inte och det blir så klart extranummer.

The Ameripolitan Music Awards 2018 i Memphis har nominerat bandet som ett av fem under rubriken "Rockabilly Group". Inte illa! Redaktör'n håller alla tummar, även de mitt i handen. Det rullar på bra för The Kokomo Kings: under maj månad spelar de i Tyskland, Belgien, Frankrike, Schweiz, Österrike och Tjeckien.

Lyckad musikkväll, och om igen en stor eloge till arrangörerna, Smeden & Spindeln! Vi ses säkert igen!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress