[2018-08-18]
... på Basement Blues @ S/S Marieholm 17/8
Leif 'Pedda' Pedersen sång/ gitarr, Stefan Klementsson bas/ sång, Bengt Kristeberg trummor, Stefan Sandberg gitarr/ saxofon/ sång. Gäst: Mårten Olsson gitarr. Arrangör: Göteborgs Bluesförening. Foto: Vanja
Kulturkalaset är över oss och även i år bjuder Göteborgs Bluesförening på tre kvällar på S/S Marieholm. Tack för det! Redaktör'n tassade in på bluesbåten fredag kväll då Basement Blues stod på scen. Trångt trångt: han var inte ensam om man säger så. Kulturkalaset ger onekligen ideella föreningar ett skyltfönster att visa upp sin verksamhet i. Bra så.

Basement Blues är en samling lika välbekanta som rutinerade gentlemen och allt sitter förstås som en smäck. Som Peddas coola smäck. Mångsidige Pedda i centrum, en sann entertainer och dessutom en fin sångare och gitarrist. Vacker Guild, Pedda!!

Stefan Sandberg briljerar på sax och gitarr och radarparet Stefan K och Bengt K håller grytan kokande. Ett källarband att döma av namnet (f'låt!) men i afton rättvist applåderat i ångfartygets traditionsrika salong.

Och inte blir det sämre när långväga resenären Mårten (t.v.) dyker upp som gästgitarrist i andra set. (Vi hör Mårten alldeles för sällan men det finns geografiska skäl till det.) Hans spel förgyller "Buzz Me", "We'll Play the Blues For You", "Rolling Man" med flera, med eller utan sliderör på fingret. Ett melodiskt och musikaliskt spel med ett eget tonfall, alltid lika behagligt att höra.

Ikväll lördag står Freddie Nyström Band på båtens scen. Freddie är nyss hemkommen från en sejour på Houston TX bluesscener så vi kan lova att han är rejält uppvärmd i alla avseenden!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress