Foto ovan © Vanja
[2019-04-09]
...
om Cordovas @ Oceanen 26/3

Första gången Redaktör'n ser/hör Cordovas (han missar mycket): Ett alldeles underbart hippiegäng från Nashville, inte SÅ gamla men med de musikaliska rötterna i 70-talet. Mycket The Band i stuket, plus det rullande gung som låter country men som är lika typiskt för Grateful Dead och Allman Brothers. Kanske man hör en touch av Little Feat också?

Rejält varierad spelning: dubbla trumslagare och dubbla sologitarrister ger ett massivt sound. Långa nummer, mycket unison sång. Givetvis en rad egna sånger - starka sådana - från bandets album: Redaktör'n snappar bl.a. "Southern Rain" och "This Town's A Drag". Men så dras volymen ned med ett par akustiska nummer med bl.a. fiol och mandolin. Plus ett långt snyggt instrumentalt nummer med piano och de två trumslagarna, en ovanlig kombination.

Men eftersom Redaktör'n är ett Dead Head så måste han ju betona den sidan hos Cordovas: Ett diskantrikt 'twin guitar'-spel likt The Capricorn Sound övergår gradvis i Grateful Deadfraser och här kommer "I Know You Rider". Lång, underbar, massa gitarr. "New Speedway Boogie", suverän version med gnistrande Telecasterspel. Går över i "Truckin'", bara så bra. Redaktör'n får ont i applådhänderna. Nu släpper vi Dead (för ögonblicket!), Cordovas överraskar med "Sweet Home Chicago" som en basic blues. Över i Tom Pettys "Last Dance For Mary Jane". Och så ett fjärde Grateful Deadnummer: "Mister Charlie Told Me So" och Redaktör'n är i 7th Heaven.

PS. Joe Nolan öppnade solo. Det gjorde han mycket bra, men kanske man föredragit att höra och se honom i en intimare 'kafémiljö'. Hur som helst: en mycket lyckad konsertkväll på Oceanen. Arr: Rootsy och Woody West.

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress