Kvartetten Ginhouse Blues Group - unplugged. Foto © Vanja
[2019-05-07]
...
om release för Ginhouse Blues Groups platta @ Nefertiti 5/5
Bernt Andersson sång/ flygel, Bengan Blomgren ak. gitarr, Kjell Jansson kontrabas, Gunnar Petersson trummor. Gäster: Bror Gunnar Jansson sång/ ak.gitarr, Stefan Dafgård sång/ munspel, Stefan Sandberg saxofon, Mr Bo Carlsson sång.
Så var det då dags att släppa plattan med inspelningar från konserten den 13 januari i år. En konsert som var ett 50-årsjubileum för Ginhouse. En kvartett som jubileumskvällen var utökad med en rad gäster på scen. Sveriges Radio spelade in, Göran 'Guran' Blomgren (Kapten Gitarr) gav ut. Simsalabim.

Releasespelningen blev bokstavligen akustisk: inte en sladd, inte en mikrofon. Vilket på något sätt passade bra denna söndag vid lunchtimman. Bernt inledde med sång på "Sitting On Top Of The World" och "Crossroads": Den softaste "Crossroads" du någonsin hört! Tufft sjunga utan mikrofon, men Bernt klarade det galant.

Dags för gäster. Bror Gunnar följde upp med en känslosam gammal folksång, "Oh Death", en låt man i och för sig snarare förknippar med bluegrassartisten Ralph Stanley än med det lätt Creaminfluerade bandet Ginhouse.

Mr Bo steg ut på golvet (det började bli trångt nu) och gjorde en kraftfull "Spoonful". Och Stefan Dafgård sjöng och munspelade en fräck uptempo "Chicago Bound". Stefan Sandberg adderade snygg saxofon till de två sista låtarna.

Därefter travade de nöjda Redaktör'n & Fotografskan som så många andra hemåt mot den hägrande söndagslunchen. Men musikoraklet Bo Olsson rapporterar att det blev ett andra set: ett instrumentalt bluesjam plus två nummer med Bernt på sång: "Me And The Devil Blues" och "Last Time". Ingen har bättre koll än Bosse.

Den smått historiska plattan är utgiven av Kapten Gitarr som vinyl och CD i begränsad upplaga. Såväl vinylen som CDn har ett 'extraspår' - och de är inte samma! Så vill du vara komplett så ...

Det såldes många skivor på Nefertiti så passa på. I den mån de finns kvar går de att köpa via Kapten Gitarrs Fb sida, på Bengans och på Dirty Records.

Till slut: Stort TACK Guran för att du genomförde detta!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress