[2019-12-02]
...
på Christian Smedström a.k.a. Christian & the 2120's @ Crippas 30/11
Bilder © Redaktör'n
En man i svart, hatt och allt. Nej, det är inte Johnny Cash (det vore märkligt), det ÄR Christian. Som lämpligt nog introducerar en av sina låtar med att "den här skulle jag gärna ha gett Johnny Cash!" Jo, Cash hade gillat den.

Det är trångt på Crippas, man får knô för att ta bilder. Och Christian är på hemmaplan: dels är han f.d. göteborgare (en av arrangörerna av svårt saknade 'Klubb Honky Tonk'), dels är han f.d. bandkollega med Crippa himself.

Han är ensam på scen, spelar omväxlande på en Squier barytongitarr och en akustisk gitarr. Elgitarren distar och ekar skönt och i Redaktör'ns öron kunde han gärna hållit sig till den hela kvällen. Den passar så perfekt till hans smått hypnotiska spelstil.

Han sjunger med en klar, personlig röst. Uteslutande egna låtar, förutom avslutande "I'm Waiting for the Man" av Lou Reed. Originalmusik som ändå ger Redaktör'n vibbar av så spridda skurar som Cohen, Neil Young, John Lee Hooker, Stones. "Daniel Lanois" säger Börje. Absolut, det där suggestiva soundet. Och som sagt, Hookers boogie.

En glimrande spelning: 'Trollbunden' är ett gammalt fint ord, men det är vad publiken blir. Och orden 'suggestiv' och 'hypnotisk' kan inte sägas ofta nog. Ensam på scen, men ensam är stark. Urstark.

Det blir precis en timmes musik, 'spår' valda ur Christians omfattande skivutgivning. Plattor inspelade i Los Angeles, Berlin och mörkaste Småland. En imponerande rad: ett axplock ovan. Varje hem borde unna sig några. Välkommen tillbaka, Christian!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress