[2020-03-22]
...
på sommarens Göteborg Blues Festival 2020
Bilderna nedan är skivomslag.

Det gäller att vara optimist även om det kan kännas motigt. Redaktör'n för sin del tillhör ett par olika riskgrupper och ligger f.n. mycket lågt, beväpnad med travar av böcker och skivor. Men med siktet inställt på sommaren: nog ska väl Coronaeländet ha löst sig till slutet av juni? (Invändningar undanbedes vänligt men bestämt.)

Flera nya namn på sommarens artistlista. Och några gamla bekantingar, bl.a. engelsmannen Matt Schofield. Redaktör'n hörde hans trio (gitarr/ Hammond/ trummor) på bluesföreningens arrangemang 2008 och var djupt imponerad. Det blir ett kärt återhörande (finns det?).

Knock-Out Greg Band, det är nåt nytt. Vi har ju hört Knockis med Injectors, Jukes, West Coast Grinders och framför allt Blue Weather. Men detta? Greger beskriver bandet:

"Jag, Marcus Andersson-trummor, Hank Jansson-gitarr, Fahleryd-bas, Fredrik Humlin-keyboard. Brukar vara Tobbe Eliasson på keyboards men inte just den här gången. Det hela började ju med att vi gjorde ett par hyllningsgig till Svenne Zetterberg eftersom vi alla spelat med gubben under många år i olika sammanhang. Det kändes kul och bra så vi beslöt att fortsätta lite när tillfälle ges. Det blir väl (förhoppningsvis) lite i Svennes anda. En del av hans låtar osv."

Karin Klingenstierna har vi hört som jazzsångerska med bl.a. gitarristen Lars LIM Moberg. Eller som soulsångerska (Aretha!) med bandet Stella. I sommar blir det debut på Göteborg Blues Festival. Hon berättar entusiastiskt:

"Jag kommer med Per Strandberg, multimusiker, på gitarr, keyboard och sång. Det borde vara förbjudet att vara så allroundbegåvad som han: Blixtsnabb uppfattning, idel öra och total leverans. Han har varit kapellmästare hos bl. a. Lotta Engberg (Bingolotto, Lotta på Liseberg) och Caroline Wennergren och har turnerat med Diggiloo. Lever för att spela, en bra låt är en bra låt oavsett genre. Så det blir vårt första mer omfattande musikaliska möte på endast två pers. Han har dock vikat med Stella XL då och då. Det blir blues, soul, och bluesrock!"
     

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar            fr.o.m 26 aug 2009 Redaktör'ns Mailadress