[2020-04-14]
...
på podcasts om musik och musiker
Redaktör'n har definitivt inte varit en flitig lyssnare av poddradio. Men den isolering som pågår gör att det blir mera tid i fåtöljen än vanligt.

Den enda podd som Redaktör'n tidigare lyssnat på är
- GUITAR GEEKS med bl.a. en fin intervju med Bengan Blomgren. Görs av bl.a. Danne Kordelius, gitarrist i The Domestic Bumblebees. Senaste avsnittet är nummer 182 så det finns mycket att gräva i. Intervjuer med Johan Lindström, Peter O Ekberg m.fl. Inte bara intervuer, även tester osv.

Tommy Moberg från Trickbag är en av de som håller i
- BLUESPODDEN: "en podcast om blues och rootsmusik". Intervjuer, plattor osv. Senaste avsnitt var nummer 29.

Podbeans server ligger mängder med poddar med ex. bluesmusik. Likaså på Poddtoppen.
Spotify hittar du massor med program under Podcasts. Och så kan man ju alltid googla.

En amerikansk podd som Redaktör'n gillar är såväl bild som ljud. Den ligger på YouTube och innehåller över 700 intervjuer med främst gitarrister. Många musiker är helt okända för Redaktör'n, men flera favoriter finns med där:
- EVERYONE LOVES GUITAR

Redaktör'n gillar de intervjuerna eftersom de är så mänskliga. Craig Garbers intervjuer tar fram 'människan bakom instrumentet'. Det är inte bara snack om strängar och förstärkare. Intervjuerna kan bli långa, mellan tre kvart och ett par timmar. Craigs stora idol är Warren Haynes - så han har god smak. Warren har ännu inte intervjuats, men Craig har gott hopp.


 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress