I aktion på Göteborg Blues Festival 2018 med Mr Bo & The Voodooers feat. Lollo Gardtman.
Foto © Vanja Fridhammar
[2020-07-24]
...
på Bobbo a.k.a. Bosse Hansson:
Originalmusik på Spotify och YouTube med välbekanta gäster

Bosse är en välbekant herre för GigKalenderns läsare. En Göteborgsmusiker med ett långt CV. Idag hörd på Hammondorgel i band som Mr Bo & The Voodooers, Berras Bluesorkester, Eva & The Blue Boys m.fl. En i vanliga fall godmodig gentleman som plötsligt kan förvandlas till en furie vid orgelns tangenter.

Men nu handlar det även om kompositören Bosse. Eller Bobbo som han kallar sej när han nu börjar publicera sina låtar på Spotify och YouTube. Artistnamnet Bo Hansson är som bekant en smula upptaget.

Bosse har komponerat musik sedan länge. Tre låtar, "I Have to Shout It", "The Darkest Shade of Blue" och "DC-9", hittar du på Mr Bo & The Voodooers CD "The Darkest Shade of Blue". Den släpptes redan 2005 på Last Buzz. Sångtexterna var författade av Redaktör'n som då levererat texter till flera musiker i ett antal år. Och samarbetet Hansson & Fridhammar har fortsatt ända sedan dess. Med resultatet att Bosse har en hel del musik i hyllorna vid det här laget. Nu kommer en första EP.

Grunderna har Bosse lagt i hemmastudion: Samtliga instrument förutom gitarrerna. Sedan har han byggt på med olika gästspel: den här gången av gitarrister som Fredrik Nyström, Kalle Ruuth och Henrik 'Pilen' Pilquist. På en del 'spår' står Bosse själv för sången, på en del gästar ex. Bo 'Mr Bo' Carlsson, Eva Karlefjärd och Lasse Häggström vi mikrofonen. Information spår för spår hittar du här.

Redaktör'n kan inte recensera denna musik. Dels har han varit nära den så länge att han förlorat distansen, dels är han själv inblandad. Lyssna och tyck till själv!

Länkar: SPOTIFY    YOUTUBE

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress