[2020-10-18]
...
på Erik Lindahls nya fotobok "44 Days On The Blues Highways"
Foto © Erik Lindahl
Citaten nedan tagna från Bokförlaget Tid & Rums website varifrån boken kan beställas.
Boken kostar 339:- inkl moms och frakt inom Sverige. Väl värd varje krona.

44 days on the Blues Highways
Av Erik Lindahl (foto), Tommy Löfgren (text), Förord av Mark Naftalin.

"I november 1980 begav sig fyra bluesfans från Sverige ut på en resa som skulle bli ett drömäventyr. Det första målet var San Francisco. Därifrån skulle de ta sig vidare och besöka bluesklubbar i stora delar av USA. Slutmålet var Chicago, dit de kom i januari 1981. Då hade de befunnit sig på resande fot i 44 dygn.

Alla fyra var på ett eller annat sätt engagerade i Swedish Blues Association och tidningen Jefferson, grundad 1968 och som fortfarande publiceras av SBA. Tanken var att ta bilder och göra intervjuer för tidningen. Det var hektiska dagar och nätter för det mesta.

Det har gått drygt fyrtio år sedan deras fantastiska resa. Nu har Erik Lindahl samlat ihop mängder av fotografier och presenterar en del av dessa i denna bok, med titeln 44 DAYS ON THE BLUES HIGHWAYS. Tommy Löfgren har utgått från diverse trycksaker och anteckningar och skrivit texter till bokens olika avsnitt. Texterna är skrivna på engelska, och i boken återges de på originalspråket."

En underbar fotobok tycker Redaktör'n. Betydligt mera påkostad och lättbläddrad än den förra fotoboken, "Blue Shots", som utgavs 2008. "44 Days" är snyggt inbunden medan "Blue Shots" var häftad. Och fotografierna, ja, ni har alla sett Eriks kvaliteter som fotograf, i tidskriften "Jefferson", på utställningar etc. Den här volymen gör verkligen Eriks bilder rättvisa. Svårt att tro att någon blir besviken. Ytterst få bilder dubbleras för övrigt i de två böckerna.

Erik har lånat ut de två bilderna nedan till oss som 'varuprov': Big Jack Johnson resp. Byther Smith. Klicka bilden nedan för betydligt större storlekar!


 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress