[2021-04-12]
...
på Henrik Nagy som har ett nytt album på gång
Fr.v. Henrik 'Pilen' Pilquist, Abbe Abrahamsson, Johan Nagy och Henrik Nagy.
Båda bilderna fångade ur videofilmer på Henrik Nagys Facebooksida. Den nedre ur videon till "Kvart i två".

Henrik Nagy skriver så här på sin Facebooksida: "Tanken är att någon gång under 2021 släppa ett helt album, men innan det är dags så kommer jag dela lite musik pö om pö. Jag, mina bandkamrater och Pama Records har jobbat tillsammans under 1,5 år och tanken var att släppa musik redan för något år sedan, men var sak har sin tid så vi gör det såhär ist i lugn och ro tills det rullar på igen." Vilket gör Redaktör'n nyfiken:

Red: Din förra fullängdare "Mellan tystnad och ord" släpptes 2013. Kan man säga något om likheter eller skillnader mellan den och ditt nya projekt?
Henrik: Den största skillnaden mellan kommande album och ”Mellan tystnad och ord” skulle jag säga är att nu har jag ett fast band där vi gemensamt mejslat fram låtarna utifrån mina texter och skisser. Jag skriver fortfarande text, melodi och ackord men tillsammans gör vi musik av det så att säga.
”Mellan tystnad och ord” gick till så att jag hade skrivit låtarna och gjort enkla demos. Sen spelade vi in under några få dagar. Vi byggde inte upp så mycket.

Nu har jag ju dessutom PAMA Records [kolla deras website! Red.] bakom mig/oss vilket innebär att vi spelar in i PAMA’s studio i Kristianopel. Det är såklart väldigt bekvämt. Vi har haft ett par sessions och det har till viss del dragit ut på tiden mer än vi räknade med pga covid bla men nu är allt inspelat och kvar är några sessions med pålägg/overdubs här i Gbg.

Red: Vilka musiker är med på den nya plattan?
Henrik: Bandet består av som fasta bandmedlemmar undertecknad, Abbe Abrahamsson, Johan Nagy och Henrik Pilquist. Sen tillkommer en längre rollista när alla overdubs är gjorda.

Red: Utgivning? Hur och när?
Henrik: Vi kommer fortsätta att släppa singlar några månader till för vi vill gärna att möjligheten till releasekonsert skall finnas när hela albumet släpps. Så det är lite löst än så länge tyvärr. Tanken var albumsläpp redan våren 2020 ... men men. Det blir sannolikt Vinyl när albumet kommer, annars digitalt för alla singlar.


 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress