Tomas Jo' Group: Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas och P-O Hesselbom trummor på taket på Olssons Gatukök, Linnegatan 13/ Plantagegatan 2 i Göteborg 2021-10-09
[2021-10-09]
...
på varm korv boogie
Foto © Redaktör'n
Det ligger nog i tiden att lira rock på ett tak. Den 30 januari 1969 överraskade The Beatles, tillsammans med keyboardisten Billy Preston, med att hålla en konsert på taket på Apple Corps vid 3 Savile Row i London. Filmklippet därifrån - en låt - satte djupa spår.

Nu i november 2021 har den mycket uppmärksammade The Beatles-dokumentären 'Get Back' premiär på Disney Plus. Det är en miniserie i tre delar på totalt sex timmar som har gjorts av ingen mindre än Peter Jackson ("Sagan om Ringen"-trilogin m.m.). I serien finns - för första gången i sin helhet - The Beatles sista live framträdande som en grupp, den oförglömliga konserten uppe på taket på Londons Savile Row.

Göteborg är en 'blue collar city': här lirar vi inte i den lokala motsvarigheten till fashionabla Savile Row (finns den?), här lirar vi på taket på - korvkiosker! Hittills har vi avnjutit konserter framförda på taket till smått legendariska "Korv Kiosk" vid Mariaplan. Redaktör'n minns Surrender Dorothy (bild t.h. från 2018-05-05), dessutom ett gäng med Mats Götherskiöld och Erik Ivarsson med kumpaner. Men nu sprider det sig: Tomas Jo' Group har invigt den uppfräschade korvkiosken vid Folkets Bio med sin blues och sydstatsinfluerade rock. Vem tar stafettpinnen (stafettkorven)?

FILM från spelningen, filmad av Birger Blomstål, ihopredigerad och ljudbearbetad av P-O Hesselbom.
+ bandets FOTO

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress