[2023-01-15]
...
på två nya 'klubbar' i stan: Blues på Utopia och Klubb Weevil!
Foto på Bertil © Vanja
"Klubbmusik, benämning på nyare dansorienterad elektroniskt baserad musik, se electronica." Så skriver Nationalencyklopedin, NE. Fast nog har vi haft klubbar i Göteborg med musik som passar den grånade Redaktör'ns öron betydligt bättre.

Han tittar djupt i backspegeln och minns Klubb Roxy (2010 på Jazzhuset), Klubb Slapp Söndag (2012 på Pusterviks övervåning), Klubb Honky Tonk (på flera scener 2012/2013) för att inte tala om den kortlivade Klubb Soulpranos på Dojan redan 2003. Det var ett tag sedan, javisst. Men idag utropar Redaktör'n likt Eldkvarn: "Ny klubb!" Eller två.

Nummer ett har kanske inte den officiella etiketten 'klubb'.
Temakväll?

Redaktör'n hade idag ett långt snack i ett blåsigt Haga med Bertil Löfdahl (Berras Bluesorkester, Tribute to Tony Joe White, Eva & the B's etc.) som snabbt följdes upp med ett mail. Det handlar om Utopia Jazz på Karl Johansgatan 6. Redaktör'n saxar ur Bertils mail.

"De har haft olika teman på tisdagar. Nu tema blues tre tisdagar. Jazzmusik övriga öppetdagar. Jazzjam onsdagar. Mkt trevlig krögare, Patrik Kärn. Utopia Jazz vid Stigbergstorget (en gång i tiden Cactus) kommer att köra tre ”bluesiga” tisdagar framöver."
"De bad mig att hjälpa till med bokningar. Jag var noga med att undvika de veckor Göteborgs Bluesförening kör på Hängmattan.Det blev:
31/1: Sweet Little Angels med Johanna Hjort
14/2: Black Cat Bone
28/2: Crossover
Mkt trevligt ställe, har ni inte varit där så gör ett besök!" Ett gott råd från Berra!

Nummer två är definitivt en klubb. Redaktör'n läser i Facebook om Klubb Weevil.

Bror Gunnar Jansson skriver: "Jag och min gode vän Christoffer Johansson har blivit med klubb! En onsdag i månaden spelar vi skivor och live och snackar på Café Hängmattan! De datum som gäller är 15/2, 15/3, 26/4, 17/5 & 14/6. MEN redan den 11/1 blir det smygpremiär på Fyrens Ölkafé. Då blir det release för min senaste EP, livemusik, djs och fotoutställning med Fotograf Jens Eliasson! Och det är dessutom fri entré på alla dessa evenemang! Det ni!" [FB-event med presentation av klubben 15/2].

Även detta ett berömvärt initiativ, stor applåd igen. Redaktör'n tycker sej f.ö. ha sett att en av artisterna på väg till Klubb Weevil är Arvid Nero, alltid stor favorit här i bloggen.

Onsdagar alltså, den veckodag som Göteborgs Bluesförening sedan länge utnyttjar på Café Hängmattan för sina evenemang Blues i Hängmattan. Eva & the B's startade säsongen den 11/1, SGB följer upp den 25/1, Blues Escape & Johanna Lillvik tar vid 8/2 osv. Schema här. Det händer mycket på Karl Johansgatan (och Djurgårdsgatan, OK). Glöm aldrig Bar KoM på #152, livemusik fredagar och lördagar, ibland ytterligare dagar!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress