[2023-02-03]
...
på Börje Olofssons bok "Det var en gång en musikaffär"
Det var en gång en (ännu inte) Redaktör som gärna ville lära sej att spela trummor. Detta var i Småland, alltså "on a planet far far away". Han hoppades en dag ha ett vackert trumset, helst av märket Rogers. Varför? Minns inte. Han tog några lektioner av en trumskolad bekant, men tunn plånbok och tunnare talang satte käppar i hjulen. Men han hade kvar ett visst intresse för trummor, och när han sedemera blev göteborgare och under en lång period passerade Hållplats Stampgatan två gånger om dagen kunde han inte undgå att i närheten se butiken Buller & Bång.

Föga anade han att innehavaren, en gentleman vid namn Börje Olofsson, ca fyrtio år senare skulle bli en frekvent lunchkamrat. Och först nu i dagarna har han upptäckt att Börje skrivit en bok om, ja, butiken, musiken, livet. Fritt ur hjärtat om uppväxten, vägen in i musikvärlden, DJ-jobben, percussionspelandet - och så den smått legendariska slagverksbutiken Buller & Bång. En historia fylld av välbekanta namn och glada anekdoter. Redaktör'n slukade den.

 • Boken finns f.n. endast som e-bok (pappersupplagan slutsåld), exempelvis här på Bokus. 39 kr!
 • E-boken är inte illustrerad, men på Facebooksidan med bokens titel finns ett antal album med obetalbara fotografier. Bläddra och minns!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress