Tommy Johansson & Stefan Dafgård rockar galleriet. Samtliga bilder © Redaktör'n
[2023-02-27]
...
på Stefan Dafgård & Tommy Trumma @ Galleri Uddenberg 24/2
Livemusik i ett konstgalleri, funkar det? Så klart det gör (musik är en konstform!), det har ex. Galleri Uddenberg på Kastellgatan 7 i Linné redan bevisat. Och i lördags bevisade de det igen när duon Stefan Dafgård och Tommy Trumma fyllde lokalen med sin minimalistiska blandning av blues, country och soul. Dessutom var Margaretha Janssons "måleri, akvarell & glasobjekt" väl värda att avnjuta. Utställningen pågår t.o.m. 12 mars.

Men Redaktör'n skulle skriva om Stefan & Tommy. Det gjorde han rejält redan 2023-01-13, tittade då lite på duon i backspegeln. Och tittar vi bakåt förbi den backspegeln ser vi Stefan i band som Dominators och The Instigators, Tommy i Abel & Kaninerna och Voxhall Blues. Med mera. Herrarna vet vad de håller på med.

Vilket blev tydligt i fredags: trots den blygsamma sättningen sång/ gitarr/ munspel och cajon/ tamburin så fyllde de galleriet med sin rotrocksmix. Dansanta damer snurrade runt hejvilt bland akvarellerna, hetsade av rytmpaketet Stefan & Tommy. Blues av klassiskt snitt varvades med låtar med mera countrytouch eller rock'n'rollstuk. En del låtar från Stefans penna, ex. "I Got More" från Instigators album "Chaka Chaka", en del lånat. Klicka HÄR för en titt på låtlistan.
Vågar Redaktör'n skriva 'välrepeterat'? Låter i alla fall så. Solitt var bara förnamnet. Redaktörskan viskade: "Undrar hur det skulle låta med en barytongitarr? Som Big Joe Louis använder?" Mer bastoner såklart i ljudbilden, Redaktör'n förstår tanken. Likväl, solitt.

Och Redaktör'n förstår varför duons spelningar ständigt ökar i antal. BluesCruise Oslo-Kiel i april, Codstock Festivalen i Henningsvær i Norge i maj, Åmål's Blues Fest i juli 2023. Osv. En lättplacerad duo med sansad volym och en rejäl dos charm.

Fyra YouTubefilmer med totalt fem låtar från Redaktör'ns mobil hittas i Vanjas YouTubekanal #3, ett precis nytt syskon till #1 och #2. (Välj HD-kvalitet!) Redaktör'n lovar att försöka undvika att skapa ytterligare kanaler, men vi har tyvärr haft våra skäl.

Galleri Uddenberg fortsätter med små inhopp av livemusik. Håll ett öga på sociala media!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress