Gott & Blandat A (arkiv)
  Band, CD, websites m.m. - sorterat efter artist - A-Ö
A Hard Road på scen!

Anders Andréhn mailar: "Hej Christer! Skickar ett klipp ["Tears In My Eyes"] från vårat gig med A Hard Road och gästartister, min son Richard på bas och hans kompis Eric på sång, Mayall klassiker. Samt en med ordinarie band." ["Looking Back"]. Kolla! (Bild fångad ur "Looking Back")
(2022-12-20)
Anders Andrehn (i A Sense of Blue Cream etc.) tipsar om sitt band och ett gig med Caroline på Cookin' 10/12

"A Hard Road är ett Boråsband som satts ihop av Anders Andrehn och hans kompisar, det blir en hel del brittisk 60 tal /tidigt 70 tals blues/sväng, en hel del John Mayall, lite Fleetwood Mac etc. lite klassiska instrumentaler från tidiga Eric Clapton, Peter Green & Mick Taylor blir det oxå.
Bosse Fahlman - Trummor. Henrik Kopp - Bas. Örjan Hill - Keyboard. Anders Andrehn - Gitarr/Sång. Per Utbult - Trumpet och Jan-Ola Mazetti - Sax
(2022-11-08)
Martin Abrahamsson i ny blueskvartett - och på duo i Åmål
I höst kommer vi att få höra en ny konstellation med bekanta ansikten på våra scener: Martin Abrahamsson, Stefan Dafgård, Mikael Fahleryd och Jim Ingvarsson. Närmare presentationer onödiga, eller hur brukar man säga?

Vill man höra Martin lite tidigare kan man exempelvis åka till Åmål's Blues Fest där han och Palle Alfredsson (Paul & The Blue Delivery) kommer att uppträda som en duo. Ja, och sen är det förstås grejor på gång tillsammans med Jenny Almsenius. Kolla Martins MySpacesida för datum!

www.myspace.com/martinabrahamsson (2008-06-09)
Martin Abrahamsson
är väl fortfarande främst känd för bluespubliken som ledare för trion
Martin & His Rhythm Kings med Elias Björck på bas och Anders Nygren på trummor (på Café Hängmattan, Göteborg onsdagen den 28/2).
Men han har flera bollar i luften, och jag misstänker att hans flytt från Varberg till Göteborg inte kommer att minska hans kontaktnät:

Vibroheads: en kvartett där Martin delar sången med munspelaren Stefan Dafgård. Missa dem inte på Jazzå, Göteborg söndagen den 15/4.

Jenny Almsenius & Martin Abrahamsson: en duo med begåvade sångerskan, munspelaren, låtskrivaren och Cornelistolkaren Jenny. Duon ses och hörs på Åmål's Blues Fest i sommar. Och på KoM, Göteborg torsdagen den 8/2.

Namnlös "superkvintett": Martin sång och gitarr, Palle Alfredsson munspel (Paul & The Blue Delivery), Örjan Hill piano (Hill Blues Unit), Magnus Lanshammar bas (Paul & The Blue Delivery) och Anders Nygren trummor (Martin & His Rhythm Kings). Som spelade in några låtar under 2006 varav jag hört tre på en privat pressad CD. Något av det bästa jag hört i bluesväg på länge. Dessa sessions borde ges ut officiellt! (2007-01-21)
ahlinjohanssontolf
har en ny webadress och en sprillans ny website.
Evas Original & Layout står för den eleganta designen och websiten är fylld av info, smakbitar ur bandets musik och givetvis Robert Tolfs fina fotografier. Besök anbefalles!

Nästa chans att se bandet på scen är - vad jag vet - ons 29/11 på Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Kanske med bas & trummor: den sättningen fungerade lysande i Falkenberg förstod jag! Så kolla in Blues i Hängmattan: Ett samarrangemang med
Göteborgs Bluesförening.

www.ahlinjohanssontolf.com är alltså bandets nya adress (2006-10-29)
Ahlin, Johansson & Tolf
blev intervjuade kortfattat i Åmål av TV4 Väst. Dessutom spelade de in ett par snuttar med dem live, även med Richard Tehler & The Licktones.
Klicka på www.tv4.se/vast
Klicka därefter på "Se våra sändningar" (t.h.)
Välj därefter raden "TV4 Väst 6:30 (2006-07-07)"
Jo, det är lite pyssel... Först kommer det nyheter om dåligt badvatten och om en flyglinje. Men hav tålamod!
(2006-07-09)
Conny Aidanpää och Palle Alfredsson hörda 'on stage'

... i lördags på S/S Marieholm som medlemmar i husbandet, det band som backar Göteborgs Bluesförenings populära jam. Berättar Bertil Löfdahl, jamkapten/ rekryterare den dagen.

Glada nyheter tycker Redaktör'n! Conny (gitarr, i lördags en Silvertone) och Palle (sång/ munspel) hör vi numera alltför sällan på våra scener. Tillsammans spelade de i Paul & the Bad Kays, var för sig i Conny & The Casuals och Paul & The Blue Delivery etc. Vågar vi hoppas på fler framträdanden?

(Vanjas bild från way back)
(2022-10-27)
Albatross: Ny fullängdare

"Nu är äntligen (!!!!) skivan ute! Den heter "Turn On The Alpha Waves" och vi är så otroligt stolta och glada över att kunna dela den med er! Lyssna, dela, köp på iTunes och kom på våra spelningar. 24:e november har vi releasefest på Folk och då kommer ni kunna köpa vinylen. MÄKTIGT!!!"

"Bland influenserna hittas artister som the Soundtrack of our Lives, the Velvet Underground, Byrds och the Stooges."

- Finns på Spotify
- Intervju med Albatross på Djungeltrummans web
(2016-11-05)
Alice Blues
heter en kvartett som debuterar på KoM den 7 juni: Alice Christina sång, Åke Björnstad gitarr, Gunnar Kungur bas, P-O Hesselbom trummor

Alltid informative P-O mailar oss om: "Alice Christina med bakgrund i 80-tals bluesbandet Alice's Alley (där bl.a. Al Tehler på piano ingick) som spelade runt om i Sverige och Danmark. Hon har även jobbat som studiosångerska samt som regissör och skådespelare inom barnteatern. Och som sångerska tillsammans med jazzpianisten Lennart Wallin och basisten Bengt Hård. Under 90-talet egna shower på Gillestugan med bl a Bertil Löfdahls band. Och nu då Alice Blues."

Åke och P-O har ju rötter i bandet Forever Blues som är aktuella med sin retrospektiva CD "Forever Blues 1982 - 1992". Och Gunnar Kungur hörs i Mike Turner Band där också P-O varit medlem. (2007-05-03)
Allegro lever vidare som bluesscen - just nu
"Ryktet om min död är starkt överdrivet" skrev Mark Twain i ett berömt brev till New York Journals korrespondent i London 1897. Detsamma skulle Restaurant Allegros bluesscen kunna säga (om den var talför).

Voxhall Blues är i alla fall inbokade där tre fredagar i följd: den 29/1, 5/2 och 12/2. Och vad händer sedan? Vad vet jag.
Restaurant Allegro (f.d. Julien) hittar man på adress Götaplatsen 9, Göteborg.
(2010-01-20)
Allegro: Ny Musikscen! Kvarnis rapporterar

Allegro på snoffseadressen Avenyn, mittemot Park Aveny eller vad det heter nuförtiden är på väg att bli ett ställe för oss musiclovers att hålla ögonen på. Ett gäng förnämliga musikanter lirandes div modern jazzmusik i den högre skolan, en del pluggar tom Musikhögskolan, håller till där på fredagkvällarna och jammar fram till 24 eller ännu scenare!! Robert Tolf och undertecknad var där för några veckor sedan och njöt av god öl, musik och trevliga människor. Efter att vederbörligen blivit styrkta vågade vi oss upp på scenen... Döm om min förvåning när de tarvliga blustonerna renderade rejäl uppskattning!!

Bluesmusikanter är alltså varmt välkomna och det verkar också som att krögaren har som ambition att köra musik på Lördagkvällar. Håll koll i gigkalendern... Hr Tolf har ju redan uppmanat bluesfolket att fylkas på Allegro och i Fredags var vi faktiskt ett riktigt gott blusjamgäng, alla gamla FfIB musikanter, som trivdes där. En fröjd att sitta och lira trummor mot en fond av regnvåt och nattlig Götaplats med Hr Broman svängandes på en inte helt lättrakterad ståbas av ädelt märke...
Don´t miss it next time!!
Janne "Kvarnis" Kvarnström (2009-11-18) [foto V, pyssel C]


Restaurant Allegro
Götaplatsen 9, Göteborg
Restaurant Allegro (f.d. Julien): jam session varje fredagskväll
Linus Fredin (hörd med Hannah Tolf) håller i jammet. Husbandet kan bestå av Linus (kontrabas), Marie Nilsson (sång), Erik Ivarsson (gitarr), Anton Davidsson (trummor). Kanske David Bäck (klaviatur) sitter in.
Husbandet spelar kl. 21.00 - 22.00, därefter jammar man fram till 00.30. Backline finns samt elbas och gitarr.

Bluesmusiker är MYCKET VÄLKOMNA till Allegros jam, det berättar Robert Tolf. Janne Kvarnström (trummor) och Robert (sång/munspel) gästade fredagen den 30/10 och fick mängder av uppskattning för det! (2009-10-31)
Jenny Almsenius: Ny CD "Sånt Som Brinner"
Viveca Bladh i G-P skriver:
"Med några amerikanska inslag i fioler och munspel har Almsenius vävt sina svenska bluesvisor och det är en väv hon håller ihop med stor säkerhet på debutskivan. Varje ord är artikulerat sådär så att det är svårt att komma undan henne. Hon visar både hur kittlande och förödande livet kan vara genom små glipor till människornas historier. Kanske är inte hennes jorddoftande jazzvisor och solkyssta blues så nyskapande men hon gör det yttersta av formen." Och 4 fyrar blev det!

1) Fler recensioner av "Sånt Som Brinner"
2) CD.ONs sida med låttitlarna
3) Playground: video och nedladdning av 'Tåglåten'
4) Jenny Almsenius musikersida på Facebook
(2011-03-19)
Jenny Almsenius och Dick Ahlin på Kalas(et)
Ett tips! Tisdag 14/8 kl. 14.00 på Kungstorget (The Markets egen scen) är det debut för en intressant duo: Jenny Almsenius & Dick Ahlin.
Mångsidiga Jenny (sångerskan, munspelaren, låtskrivaren) har vi hört framföra rå blues, sköra visor och starka Cornelistolkningar, hennes specialitet.

Och Dick känner vi förstås som begåvad gitarrist i Ahlin, Johansson & Tolf, i Hannah Tolf Bluesband och i spontana konstellationer under eget namn.

Ombyte förnöjer sägs det: Jenny brukar ju ha Martin Abrahamsson vid sin sida, och Dick är vi som sagt vana vid att se med Hannah Tolf. Men kanske det ändå kan bli en fortsättning på det här?
Bilden på Jenny lånad från hennes MySpace-sida. (2007-08-12)
Restaurang Alta Marea börjar med livemusik varannan tisdag
Härom tisdagen spelade Bengt Bygren, Bengan Blomgren & Abbe Abrahamsson på Alta Marea i samband med ett konstvernissage arrangerat av Kristin Robertson. Restaurangen känner för att fortsätta med livemusik, så Kristin berättar för oss att Bygren, Pilen & Abbe kommer att spela kl. 19.00 tisdagen den 30/3. Två veckor senare 13/4 är det dags för Martin Gabriel!

Restaurang Alta Marea hittar ni på adress Linnégatan 27, Göteborg.
Telefon 031 42 50 40 och websiten
www.altamarea.se (2010-03-14)
Amerikabaren på fredagar: ett vattenhål för jazzdiggare
Är du på väg längs Stigbergsliden mot backen upp till Stigbergstorget och Bengans? Precis före backen, kasta en forskande blick bort till höger (mot vattnet) - då ser du Amerikabaren i bottenvåningen av en vackert brunputsad gammal byggnad.
Jazz varje fredagskväll: här spelar musiker som Fabian Kallerdahl, Matti Ollikainen, Thommy Larsson, Hasse Westling, Chris Montgomery, Rolf Jardemark, Erik Liftig, Arne Murby.

Facebookgrupp med info om veckans musik
www.amerikabaren.com med menyer m.m. (2010-02-04)
ANC4 - There Goes My Baby (A Christmas Lament)

Pålitliga Roger Arvidson sång/ gitarr, Tomas Nilsson sång/ gitarr, Janne Borgh bas/ kör, Niclas Österberg trummor levererar en begåvad skvätt julstämning!
Klicka bilden för större storlek!
Lyssna eller ladda ned gratis!
(2019-12-04)

Kid Andersen
är en ung norrman, typ 26 år, som sedan flera år tillbaka är den legendariske munspelaren Charlie Musselwhites gitarrist. Inte illa. Kid flyttade till USA för att finna lyckan som musiker och lyckades hyfsat, det måste man säga. Det finns förvisso fler norrmän med gitarr än den så besjungne Vidar Busk.

Kid har dessutom gjort en egen platta, "Rock Awhile" på Blue Soul Records (2003) om vilken Vintage Guitar Magazine bl.a. skrev: ""Aquavit Boogie" is an ode to the drink that has highlighted many a weekend. The distorted boogie perfectly fits the subject matter. There's a nice cover of "Walkin' Thru the Park" that features Mark Hummell on harp. The two of them run through this Muddy Waters stomper with reckless abandon, both soloing wonderfully. The menacing "You Ain't So Pretty No More" is a nasty goodbye to an ex that lets the Kid showcase some of his chops."

Så lyssna på ljudsnuttarna nedan! Han har ingen dum pipa heller!
• www.kidandersen.com här
• Pacific Records website här
(2006-05-29)

Intervju med Bernt Andersson i Jefferson

Birgitta Larsson, vår favoritskribent i Jefferson, har gjort en gedigen intervju med favoritmusikern Bernt Andersson.

Kan läsas här i Jeffersons nätupplaga.
PS. Fotot i artikeln, även ovan, togs av Vanja på Konstepidemin.
(2022-06-03)

Samuel Andersson
suverän munspelare från Malmö, har jag sett och hört som medlem i Per & The Ouagadougou Blues Quartet (ersatte Sture Elldin i det bandet 1995) på Göteborg Blues Party 2005 (bilden t.v.). Dessutom som vikarie i Fats B & The Homeless på KoM och tillsammans med Sir Åsling på en glimrande födelsedagsfest i Malmö. Sen vet jag att Samuel tidigare spelat med Otte Borenberg i numera nedlagda bandet R&B-bandet Uslingarna.

Och nu mailar Samuel mig om ett nytt intressant band som han också är medlem i: Svante Sjöblom & The Sailors (se rutan nedan), en trio som spelar 'prewar blues'. En flitig southern gentleman!
• Per & The Ouagadougou Blues Quartet: www.bluesquartet.com
• Svante Sjöblom & The Sailors: www.aktivstad.net/svante
• Uslingarna: web.telia.com/~u45504070/uslingar3.htm (2006-03-27)

Another Side of Christmas

När? Söndag 11 & 18 december kl 16
Var? The Flying Barrel, Kristinelundsgatan 3
FB-event
(2022-11-30)
Roger Arvidson: Ny kvartett, ny single

Roger Arvidson, den outtröttlige popsnickaren med Rickenbacker'n, har vi på senare tid hört i mästerliga Arvidson & Butterflies tillsammans med bl.a. basisten Henrik Ohlin.

Men flitige Roger jobbar även med en ny kvartett, ANC4. Som har en färsk single ute: "You're the One". Go listen!! It's GOOD!!
(2019-05-17)

Arvidson & Butterflies 4spårs vinyl EP "Blank Season"

Till salu på Dirty Records på Andra Långgatan kommande vecka!

Sen finns det ju mailorder.

Och har ni ont om julklappspengar så finns musiken faktiskt på Spotify också.

(2017-12-09)

Arvidson & Butterflies har grejor på gång!

Roger Arvidsson och hans kumpaner skapar oförtrutet musik. Tre exempel på ny glimrande powerpop finner du här på Spotify; två exempel - varav ett från ett tidigare album - här på Bandcamp.

"Tired Of Running" är en solmättad popdänga av 60-talssnitt med ett komp av jingle/ janglegitarrer plus ett fräckt solo. Litet mer fundersamma "Say That" är även den en skinande pärla. Liksom - måste man erkänna - det mesta som kommer från Rogers magiska penna.

P4 Göteborg uppmärksammar hans musik nu på fredag 4/3 efter kl. 12.30. Roger spelar låtar och pratar om den kommande skivan. Går bra att lyssna på i efterskott.
Lyssna här: Börja lyssna vid 3:03:10!

För den nyfikne: Redaktör'n har skrivit tidigare om Roger Arvidsson och hans musikskapande: dels om ett Soulstoregig plus lite historia 2015-03-15, dels ytterliga några rader 2015-10-22. Och det lär bli fler rader: Arvidson & Butterflies are on a roll, folks!

Jo, sedan har bandet en Facebooksida så klart!
(2016-03-02)

Debutplatta från Anders 'Agge' Augustsson!

Agge som vi främst hört på våra scener som fenomenal gitarrist, exempelvis med Emrik. Skivbolaget HOOB skriver: "Idag släpps "No Pressure" med AGGE. Extremt kul, tycker vi.
AGGE heter egentligen Anders Augustsson och detta är hans debutplatta och den är superbra. Kolla in den på Spotify och köp den framförallt direkt av artisten på exklusiv vinyl! Antingen via HOOB-shopen eller direkt från AGGE. I dessa tider finns inget vettigare och trevligare att göra än att stötta musiken. No Pressure."
(2020-09-18)
'Avskalat': ny lovande scen på Wanselius Café på Magasinsgatan 5, Göteborg
Det finns en tanke med att förlägga spelningar till ett café, en sen söndagseftermiddag.
- Det blir förhoppningsvis mer fokus på musiken än på ölen, säger David Hagetoft.
Caféscenen är tänkt som ett ställe där musiker kan mötas, inspireras och knyta kontakter.
- På samma sätt som Bob Dylan kunde utvecklas på caféerna i New York på 60-talet.
Den nya scenen är också en protest mot den musikbransch som stirrar sig blinda på ytan, förpackningen.
- Vi ser det som ett svar på utseendefixerade popidoler, skapade band som tillverkats av producenter och finslipas av marknadsundersökningar.
Avskalat vill själva bli en länk i en musikindustri under förändring. Artisten ord ska väga tyngst.

- Vi spelar in alla framträdanden - och låter artisterna eller bandet själva avgöra hur inspelningen ska förvaltas.
Antingen säljer vi den som en traditionell CD, eller via nätet.
Eller också läggs den ut gratis på vår hemsida.
Evenemanget Avskalat återkommer väl valda söndagar under hösten och vintern. Tid och datum anslås på www.avskalat.se. [Ständig länk nederst på denna websida.] Musikanter som vill spela på caféscenen kan skicka mail till spela@avskalat.se.
(Ur G-P 1/10 2006)