Gott & Blandat F (arkiv)
  Band, CD, websites m.m. - sorterat efter artist - A-Ö
 • Fabulous T-Birds hos bluesföreningen den 22 maj 2009
The Fabulous Thunderbirds har ju bytt skepnad en massa gånger under åren: just nu är laguppställningen Kim Wilson sång/munspel, Johnny Moeller gitarr (bild t.v.), Mike Keller gitarr, Randy Bermudes bas och Jay Moeller trummor.

Man är ju alltid nyfiken på det här bandets gitarrister... De här ska nog fungera:
Johnny Moeller har tidigare lirat gitarr med namn som Darrell Nulisch, Lou Ann Barton, Mike Barfield, Doyle Bramhall II, Gary Primich och Guy Forsyth.
Mike Keller spelar inte bara med T-Birds utan även med Little Elmore Reed Blues Band från Austin TX. Och har tidigare jobbat med Marcia Ball, Double Trouble, Doyle Bramhall (den äldre) och Gary Primich.
www.fabulousthunderbirds.com
www.gbgblues.se (2008-11-13) (Foto från T-Birds web)
Flame: Ytterligare en scen för rock & bluesjammare i Gbg
"Alla musikanter är varmt välkomna till Flame då vi arrangerar vår jam session!
Varje lördag kl. 16.00 - 22.00.
Vi har trumset, basrigg, PA, ett antal gitarrförstärkare samt gitarrer.
Vår arrangör JAN LIND svarar gärna på frågor, tel. 0734-16 07 69
Flame, Karl Johansgatan 51, vid Chapmans torg"
www.myspace.com/flamejam
www.flame.nu (2008-09-25)
Flamman
(namn i passet: Per Westling) är vi vana vid att se som mästerlig gitarrist i band som Debbie's Wife, The B.O.B. och Uncle Jams Elvistribut. Men han leder också en egen trio kallad Flamman - och nu har debutplattan "Surprising Sun" släppts. Jag har inte hört den ännu, men när jag såg trions debutgig (?) på Röda Sten i oktober 2004 noterade jag:
"Neil Youngvibbar hade det sagts på stan innan, och visst stämmmer väl det. Den lite bräckliga, känslosamma rösten. Det grymma gitarrspelet: ofta längs melodin, ibland tungt och utdraget. Men samtidigt tycker jag mig höra 60-talets poprock sticka upp sina Beatleskalufser både här och var: i melodivändningar, gitarrfigurer och ackordsföljder."
Flammans egen website finns på www.flamman.net.
Fotot t.v. är taget av Rose-Marie Westling.
Besök också hennes website www.rose-mariewestling med mängder av fina fotografier! (2006-03-06)
Flared: nytt album på Spotify

"Snart faller himlen ner": Åtta spår, 28 min och 13 sek av Flared, detta fantasifulla band om vilket gitarristen Filip säger i vår intervju: "Man kan säga att i princip all musik från sent 60 till tidigt 70 är inspirationskällan. Rock, jazz, psykedelia, easy listening, bossa, soul funk osv. Men även modern musik som är bra inspirerar."
Spotify
(2021-06-28)
Välkommen till Rymden önskar Flared

"Vår första animerade video. Tack till Marcus Lillerskog. Musik Daniel Flared och Pontus Mutka" hälsar Filip!

Kolla in videon "Rymden" på Flareds kanal på YouTube!
(2021-05-01)

Flared "Debuten" på Spotify
http://open.spotify.com/album/55D3h9UZry1ngWOWWfMFNf
Daniel Nordahl: Lead/background vocals, keyboards, bass, flute, guitar.
Filip Rådberg: Guitar, bass and background vocals.
Henrik Pilquist: Drums. Johan Brynolf: Bass, background vocals.
Pontus Henriksson: Keyboards, trumpet, background vocals.
Wellknown gents, hey?!!
www.myspace.com/flaredmusic (2010-04-22)
Forever Blues: "Apache"!
P-O Hesselbom hälsar: "Ny video med Forever Blues. Vars nypremiär efter 28 år är uppskjuten. Blues är vad vi spelade då och kommer att göra. Men ingen regel utan undantag.

Här är världens bästa låt, Jerry Lordans Apache (känd med Shadows), i vår tolkning. Med steg och allt. Christer Modin: Gitarr/ Anders Blad: Gitarr/ Jens Nilsson: Bas/ P-O Hesselbom: Trummor." Och videon är så klart skapad av händige P-O.
Lyssna här (YouTube)!
Och klicka på bilden ovan för STÖRRE storlek!

Videofilmen ligger förstås på P-O:s egen YouTubekanal, en kanal som är väl värd ett besök. Lyssna ex. på ett tidigt (2004!) klipp där Louise Gardtman gör eviga "Summertime"!
(2020-07-02)
Forever Blues
gjorde en glimrande reunionspelning på KoM i Göteborg den 26 maj. En spelning som kom till p.g.a. utgivningen av den retrospektiva CDn "Forever Blues 1982 - 1992". Publiktillströmningen överträfffade alla förväntningar, och det gjorde faktiskt bandet också. Som Anders Blad sa': "Det var som att kliva i ett par gamla skor". Bekvämt och trivsamt. Och att exempelvis sångaren Thomas och gitarristen Åke var i högform kan ni lätt kolla här: en videosnutt som vi fått låna av Pia Axå.

Hansa skriver dessutom några glada rader om spelningen och plattan på vår sida Hört från scenerna. Och mycket mycket mera om bandet Forever Blues läser Du här:
www.fridhammar.com/foreverblues (2007-06-05)
"Forever Blues 1982 - 1992": Nu är CDn här
Äntligen! Nu kommer en precis färsk samlingsCD med 17 spår ur bandets historia.
"Forever Blues 1982 - 1992". En CD som tydligt visar det som G-P skrev i januari -85: "Bästa bluesrocken görs i Göteborg och Forever Blues är ett av de ledande banden."

Köp den här: Fridhammar Music CD Mail Order.
Läs intervjun om bandets historia här: Forever Blues.
Gå på reunion/releasepartyt här: lördag 26 maj på KoM, Göteborg (2007-03-20)
Tomas Forsell
Tomas Forsell mailade mig om nysläppet av hans platta "Nya Tider" med medmusikanter som Totta Näslund, Nikke Ström, Bernt Andersson och Niels Nordin:
"Plattan spelades in 1979 och släpptes på vinyl 1980. November 2005 gav jag ut den remastrad och med nytt omslag på mitt eget lilla bolag. Jag började samarbeta med Totta 1971 och vi bildade gruppen Nynningen tillsammans. Runt 74 lånades han över till Nationalteatern där han stannade ett par år. Efter Tältprojektet bildades Tottas Bluesband. När jag gjorde min andra soloplatta frågade jag Totta om han vill sjunga de svenska texterna på plattan. Sex av nio låtar bär hans kännemärke, en samling låtar som tillhör det starkare han gjort. Skivan distribueras av CDA till affärerna och borde finnas överallt om allt fungerar."
Läs mera här: www.bajkan.com (2006-01-29)
Spit Jr a.k.a. Joe Fournier: ny single!

 "Spit Jr - my little one man pandemic band - is releasing a second single. "Put Down, Make Love" [Spotify] [video YouTube] is a swamp rocking, soul shaking tune all about switching off, showing up and turning on. Hopefully, we can all do that real soon!"
(2021-02-05)
Joe Fournier and the Bad Ass Fajitas skiva ute nu!
En platta som spelades in i Göteborg under mars månad 2015. Med Joe Fournier från Kanada på sång och gitarr förstås plus de trogna vapendragarna Olle Schelander gitarr, Anders Olausson bas och Eric Olausson trummor.

Dessutom PJ Altin på rullande New Orleanspiano, den glödande saxsektionen Stefan Sandberg & Tobe Stenson och så Janne Jonsson på - såklart - virtuos pedal steel. Lite mera historik här.

Kolla in Joes website för inköpskällor! Och så håller vi alla tummar vi har för att Joe kommer tillbaka till Sverige i vår!
(2015-11-10)
Joe Fournier: turné och ny CD i oktober
I höst släpper Joe Fournier från Kanada sin femte platta "Truth & Twang" (i Sverige på Dusty Records, Göteborg) och passar på att göra ett dussin spelningar runtom i Sverige. Som kompband på turnén har han som vanligt Olle Schelander gitarr, Anders Olausson bas och Erik Olausson trummor. I Göteborg spelar man torsdagen den 8/10 på Frölunda Kulturhus.
Mera info och smakprov på musiken hittar ni på www.joefournier.com och på www.myspace.com/joefournier1.
Joe kommer också att göra några promotionsspelningar i England efter Sverigebesöket. Det kommer att bli duospelningar tillsammans med Olle på gitarr.

Och på tal om Olle Schelander:
Vi har hört honom sjunga sina egna sånger på album med The Remedies och Grapeland. Före årsskiftet kommer hans första skiva under eget namn, inspelad i Joe Fourniers studio i Kanada. Mera info kommer!
Foto på Olle: Vanja
(2009-08-22)

Premiär på "Country Corner" fredag 10/10 på Gotebar
Just det: JOE FOURNIER och PILGRIM SISTERS fre 10/10 kl. 19.00 på Gotebar, Vasagatan 43, Göteborg. Entré 100:-
Det handlar om premiär på "Country Corner": Janne Andersson (Dusty Records) och Karin & Maria Forsman (Pilgrim Sisters) drar gemensamt igång en livescen för countrymusik och rootsrock. Första paret ut är populära göteborgsbekantingar som beskrivs så här:

Joe Fournier: "Träskrock från en av genrens mästare" och Pilgrim Sisters: "Som om Gud travat runt på en kyrkogård i Södern och återuppväckt countrylegender". Det ni!
www.joefournier.com

www.myspace.com/pilgrimsisters
www.gotebar.se (2008-09-14;2008-09-16)
[ Nästa "Country Corner"-kväll: lör 29/11 med Rockridge Brothers! ]

Joe Fournier från Kanada
släpper sin nya CD "Dirt Road Joyride" i Kanada i höst, och i Europa våren 2008. På Dusty Records så klart! En platta med läckra tagningar av låtar som "Real Cool Car" och "Bad Record Collection" som vi ju hade tillfälle att höra från scen i november 2006 på Dusty Records festival på Musikens Hus.

Olle Schelander och bröderna Anders & Eric Olausson (3/4 av djupt saknade The Remedies) stod återigen för kompet på den turnén, och vi vågar väl hoppas på en uppföljare till våren? Tills dess: lyssna på spåren på Joes website nedan!
www.joefournier.com
www.dustyrecords.se (2007-10-04)

Olle t.v., Joe t.h.

Joe Fournier och Olle Schelander
kommer att vara ett radarpar på Dusty Records Countrygala lör 11/11 på Musikens Hus, Göteborg. Kanadensaren Joe Fournier och hans 'guitar slinger' (som Joe själv säger!) Olle Schelander (förstärkta med Anders Olausson bas och Eric Olausson trummor) kommer att dela kvällen med banden Lee Marvelous och Dottie & Country Charm.

Joe Fournier har vi förstås sett och hört förr i Göteborg på scener som Jamesons Pub och KoM. Och nu har han alltså en ny turné på gång genom Sverige arrangerad av Dusty Records, som ju ger ut hans eminenta CD på Europamarknaden. Hela spelkalendern kan man f.ö. läsa här hos Dusty Records.

Och Olle Schelander är ju GigKalenderns favoritsångare/gitarrist som fortfarande oftast refereras till som en medlem av (tyvärr nedlagda) The Remedies där också Anders och Eric var medlemmar - men som numera är aktiv som sångare, låtskrivare och gitarrist i ambitiösa Grapeland, vid sidan om Göran Svenningsson. (2006-10-15)

Denny Freeman: "Twang Bang" CD
Från legendariska The Cobras i Austin Tx till dagens kompband bakom Bob Dylan!
Hans website skriver: "Twang Bang" contains 13 new instrumentals, all written by Denny, except "The Hook", by Denny and Hook Herrera which features Hook on chromatic harmonica. It features Denny's regular bass and keyboard players, Mark Goldberg and Michael Thompson, and Clem Burke (Blondie) on drums. Mike also does great work on trombones on four tunes. The music is a gumbo of blues, jazz, a little rock 'n roll, and a couple of ballads. Denny plays guitar, bass guitar, piano and organ.
www.dennyfreeman.com
• MyTube. Denny + Jimmy Vaughan i 'Boom-Bapa-Boom'

• MyTube. Denny + Derek O'Brien bakom LouAnn Barton i 'Good Lover'
(2006-09-07)
Ola Bjurman är tillbaka med ny blogg. Som dessutom hänger ihop med hans uppgift som ansvarig för artist och musiker-kontakter hos den nya musikwebsajten /from a friend

Ett nytt sätt att köpa musik (nedladdning eller - på sikt - CD) men även ett helt nytt sätt att sprida ordet om de plattor vi älskar så högt. Men det är enklast att citera Ola:

"Bloggens tyngdpunkt kommer dock att ligga på det pågående arbetet att etablera denna unika musiksajt som kallas From a Friend. Namnet har en direkt koppling till upphovsmannen Ivan Wåhlströms idé och vision om att hitta tillbaka till den tid då musik var något värdefullt som man lyssnade på, samlade på och vårdade ömt. Hela den geniala idén som finansieras av Chalmers Innovation bygger på att vi alla hjälps åt att hitta bra musik som vi delar med oss av genom rekommendationer till vänner och bekanta. Dessa tips om låtar och plattor publiceras inte bara på vår webplats utan även på Facebook genom en applikation som enkelt kan laddas ner. På detta sätt når man inte bara medlemmarna på From a Friend utan kan exponera sitt tips till alla i vänkretsen. - Var hittade du den här plattan..? - Jag fick tips av en vän.. From a Friend!

Varje gång en låt eller en cd-skiva blir såld genom en rekommendation belönas tipsaren med poäng som vederbörande kan använda för att köpa musik. Det kanske mest unika är nog ändå dom backroom som varje artist/band kommer att få på sajten där både artisten och dennes fans kan mötas på ett helt nytt sätt och gemensamt sprida musiken och utbyta information om spelningar och annat. Jag vet inte hur många musiker och artister jag har hunnit talat med, men det är många, och hittills har alla välkomnat detta projekt och vill så snart som möjligt delta. Det här är på alla plan ett helt nytt sätt att tänka på.. ett nytt sätt att sprida och sälja musik på.. ett nytt sätt där ingen blir blåst eller utnyttjad, varken konsument eller artist. En tillbakagång till den tid då musik inte var en förbrukningsvara." (2011-01-20)

Victor Furbacken: singer / songwriter

En mångsidig man Victor: hittills har Redaktör'n uteslutande tänkt på honom som basist. En basist som ofta förekommit i GigKalendern och som spelat i många stilar och genrer: från Franska Trion till Blues Deluxe. Från Benyam & The Bullydrops till The Al Tehler Blues Band. Från Iris & The Lost Souls till Our Park. Från Johan Johanssons Trio till Marmaduke. Osv.

Men nu citerar vi musikbloggen 'Hymn':
"Singer-songwritern Victor Furbacken har tidigare varit verksam som basist och körsångare till artister som Hästpojken, Truls Mörck och Stefan Sundström med flera, men nu är Göteborgaren aktuell med solomaterial under eget namn. En EP kommer på Kning Disk i september och första släppet därifrån, ”Jane II”, fick mycket god kritik av de flesta. Det skulle vara förvånande om inte uppföljaren ”Call” får samma respons."

Lyssna på båda spåren på Victors Soundcloudsida!
(2015-08-25)
Den göteborgsbaserade gitarr & bastidskriften FUZZ har innehållit mängder av intressanta intervjuer under åren. Själv brukar jag läsa den hos min tandläkare (yes, han har den i väntrummet), så därför missar jag förstås många av dem!

Men FUZZ website av idag innebär räddningen: här kan man söka fram en massa intressanta saker, bl.a. intervjun med Bengan Blomgren (nr 1 1998) och den betydligt nyare med Nikke Ström (nr 9 2010). Det är bara att gräva! (2011-01-31)
Fuzztrated: ny tung trio i Göteborg

Sven Lorentzon sång/ gitarr, Anders Nordstrand bas och Patrik Orrmen trummor skriver:
"Vi är en trio väl förankrad i den tyngre rocken från 60-70 talet, Stoner, Psykedelisk rock, Classic rock och blues…

Med influencer som: Jimi Hendrix, Blue Cheer, Clutch, Monster Magnet, MC5, Mountain, Pink Floyd, Doors, Black Sabbath…
Vi prioriterar vårt egna material som vi gemensamt mejslar fram."

Foto ovan
© Tim Swuste
Kolla in Fuzztrateds Facebooksida!
(2015-10-15)