Gott & Blandat H (arkiv)
  Band, CD, websites m.m. - sorterat efter artist - A-Ö
Half a Grape
spelade på Jazzå den 31/1 och lät lika fenomenala som vanligt. Ny trumslagare noterade jag: Mikael Osbeck, mästerlig på visparna. Favvelåt: "Ridiculous Game" (lyssna på MySpacesidan!). Och som jag skrivit tidigare:
"Roger med inlevelsefylld röst och stor publikkontakt - men också med ett melodiskt gitarrspel med lågmält jazzbluesig touch. Niklas med ett briljant och klingande keyboardspel, också med jazzbroderier här och var. Tillsammans - och med sitt fina band - skapar de ofta en coolt rökig 'late night'-stämning som tilltalar mina öron mycket."

Half a Grape på MySpace (2007-02-05)
Håll ett öga på lilla krogen HAMMOK på Karl Johansgatan 11 bredvid Västerhus!

Scen för livemusik, poesi m.m. Deras Facebooksida uppdateras ständigt med nya event. Kolla!
(2015-02-04)
 
Hammond Hurricanes på musikfestival i Huddinge i sommar

De tre orgelfantomerna Dan Helgesen, Bo Hansson & Fabian Kallerdahl reser norrut i sommar för att spela på festivalen Huddinge Jazz och Blues. En gemytlig festival som äger rum fre 23/5 + lör 24/5 i Sjödalsparken, Huddinge.

Ensamma reser de förstås inte: gitarrist, basist och trumslagare + vokalist(er) finns som alltid med i turnébussen. Lycklig resa! Foto © bandet.

(2014-02-02)
MC Hansen
en av våra danska favoritmusiker - numera bosatt i Malmö - mailar oss. MC minns ni säkert från flera suveräna spelningar på Jamesons!
"Hej
Jeg spiller som support for Madeleine Peyroux i Birmingham, Manchester og London fra på søndag og tre dage frem. Det bliver i al beskedenhed helt fantastisk at spille i Symphony Hall, Hammersmith Apollo og Bridgewater Hall hvor Ray Davies, Allen Toussaint, James Taylor, Van Morrison, Lou Reed og Tony Bennet er på plakaten lige før eller lige efter.
Jeg ved sgu næsten ikke om min guitar overhovedet kan stemme sådan nogle steder!!
"
www.mchband.dk (2007-04-13)
Bo Hansson fick årets Åmål's Blues Fest Award
Klaviaturmästaren Bo Hansson hördes i årets bluesfestival i Åmål såväl i Mr Bo & The Voodooers som i Hammond Hurricanes. Samt sjungandes en stump när festivalgeneralen Nils Lönnsjö överlämnade det välförtjänta Åmål's Blues Fest Award. Ett pris av stor dignitet! Applådåskor, please!
(2013-07-15)
Magnus Hansson a.k.a. Maybe Canada: ny platta 2015

Magnus skriver: "Här kan man tjuvlyssna lite på råmaterialet från helgens trevligheter i studion. Jag bakom pianot å allt. Bara en sån sak! Allt inspelat på samma gång och alla spelade samma låt! Genigrej!

På denna session: Magnus Hansson med Joakim Fritzner, Jonas Gustafsson och Johan Håkansson.

Magnus & Joakim hör du faktiskt varje söndag på krogen Holy Moly på Andra Lång kl. 18.
(2014-12-09)
Dan Helgesen skivdebuterar hösten 2018

"The Hammond Explosion Agogo" heter plattan. Sex egenhändigt skrivna låtar.

Musikerna är främst Dan förstås samt Lars 'Lade' Källfelt trummor, Henrik 'Pilen' Pilquist gitarr och Mattias Grönroos bas. Släpps 2018-11-30.
Skivbolaget Imogenas sida!

Läs artikel om den kommande plattan!
(2018-06-18; 2018-10-24)
Jakob Herrmann
"Hej Christer! Jakob Herrmann här, som spelade trummor i the Stew. Nu verkar det som att Stew kommer att hamna extremt mycket på is, eftersom vår käre gitarrist Tomas åker till Los Angeles, något för vilket vi andra självklart stöttar honom 100 procent.

Nya projekt är dock på gång. Bas-Lella håller på med sin soloskiva, keyboardisten Mattias spelar vidare med John Collins, och jag fortsätter med mitt rockband Johnny Goes J. Jag och Mattias har också pratat om att skapa en orgeltrio (keyboard, trummor, bas och sång) som ska spela gitarrhjältemusik fast utan gitarr. T ex Cream Hendrix, Clapton, Zeppelin osv. Man kan ju inte lämna bluesen…

Vill göra dig uppmärksam, och hoppas på att du kan nämna på sidan, att jag nu efter mer än tre år på MM skapat nordens första ordentliga trumtidning. Hittas på www.drummersdigest.com. Ta en titt!"

High Kite Flyers på Spotify
Det upptäckte Redaktör'n just nu.

Tre spår från 2011 (Redaktör'n är lite sent ute): "In the Age of Wooden Clogs", "Rise Up" (Johan Kronquists låtar) och "You Don't Call Me Honey" (Erik Masao Olssons låt). Johan t.v., Erik t.h. ovan.

Ett band som idag består av
Erik Masao Olsson sång/ akustisk gitarr/ Nord klaviatur, Johan Kronquist sång/ gitarrer, John Cederqvist elgitarr, Daniel Skoglund lapsteel/ gitarr, Axel Broman bas och Petter Cederlund trummor. Som har en Facebooksida. Och som vi ser och hör alldeles för sällan!
(2014-02-04)
Chris Hipp and The Black Cats
har skickat mig sin sexspårs demoCD elegant prydd av en ilsken svart katt. Musiken är däremot glad och gungande - dansant vågar jag nästan säga. Ett bluesband som säkert funkar bra som partyband. Inte den tunga grubbelbluesen prexis. Och inte så farligt slitna låtar heller: Billy Boy Arnolds "I Wish You Would" är väl den mest begagnade men den studsar på riktigt bra.
Anders Sköldqvist lirar bas: ett namn jag känner igen från Bullseye Bluesband och Almost Bluesband. Aktuella spelningar på Hard Rock (24/2) och Louice (25/3).
Website kommer: bevaka adressen www.chrishippandtheblackcats.com (2006-02-20)
Honeyboy Slim & the Bad Habits
är ett nytt band med bl.a. välbekante Jacob Steinwall från Jacob & The Jackals.

Linus “Honeyboy Slim” Sollin trummor, Jacob Steinwall gitarr/ sång, Josef Steinwall gitarr/ sång, Sven Andersson bas.

Besök och lyssna:
www.thebadhabits.se
[2012-02-28]
Pat Huggins
singer/songwriter/gitarrist från Alabama höll ett lyckat releaseparty på Pusterviksbaren den 16/4 för att fira sitt album nummer två: "The Lost Causeway" utgiven på den egna etiketten Flyin' Willie Records. Både den CDn och den föregående, "Swede Home Alabama", finns förstås att inhandla hos förnämliga Dusty Records / Countryrockspecialisten i Majorna.

För dem som missade partyt kan vi berätta att han kommer tillbaka till Sverige i juli: tisdagen den 11/7 hör man Pat på Jamesons på Avenyn. Och bor man i Malmö kan man dagen innan digga honom som gäst på ett av Jörgen Åslings regelbundna måndagsjam på The Pickwick Pub.
Pats website: www.pathuggins.com (2006-04-17)
James Hunter
minns nog många göteborgska bluesfans som en av favoriterna på Åmål's Blues Fest 2004. En glatt busig engelsman beväpnad med en gul Les Paul, ömsom sjungandes rockin' blues, ömsom sjungandes egenhändigt skrivna Sam Cookeliknande ballader med en superb soulröst. Hela tiden med ett snabbt cockneytjôt med musikerna och publiken. Han har hållit på så i många år (den nyfikne kan läsa om hans historia här på våra websidor), och även om han i branschtidningarna alltid nämnts som en av de stora engelska blues & soulsångarna så har han ändå förblivit en doldis i allmänhetens ögon.

Det är nog slut med det nu. Hans nya amerikanska skivbolag, skapad av entusiaster enkom för att ge ut James Hunter, har fått stor framgång med den nya CDn, "People Gonna Talk" (GO Records/Rounder). Billboard Blues Chart har plattan ÖVERST denna veckan och James har redan hunnit vara med på flera stora TV-shower, Conan O'Brien och The Tonight Show with Jay Leno. Så läs, lyssna och njut av James Hunters soul på
www.jameshuntermusic.com
www.myspace.com/jameshuntermusic
NPR: James Hunter In Concert
P.S. Det finns faktiskt ett Göteborgsband som gör en tjusig James Huntertolkning: kolla ett gig med Simon Says och deras mycket snygga version av "Way Down Inside".
(2006-05-31)
John 'Spider' Hutchinson med bröderna Nagy på KoM
Kvällen den 21 maj lyckades denna naggande goda trio att trollbinda ett entusiastiskt KoM. Hög musikalisk kvalitet parad med låg ljudnivå, typ. John är förstås en mästerlig singer/songwriter med en bred repertoar färgad av såväl folkmusik och blues som av Djangojazz. Och han har ett kreddigt CV som gitarrist i flera av David Bowies band. Men dessutom ett förflutet i Göteborgsbandet Apaches - och så har han besökt stadens bluesscener vid flera tillfällen på senare år: han har faktiskt hunnit med såväl KoM som Louice, Jamesons och Villa Belparc.

Kvällens två förnämliga vapendragare kände vi också igen från våra scener:
Henrik Nagy har lirat gitarr bredvid Olle Schelander i Bad Ass Fajitas
Johan Nagy har vi hört på bas med Ashland Drive (embryot till Göran Svenningssons & Olle Schelanders Grapeland) och med Jöran Robertsons What's On. Och på tidigare gig med just Spider John.
[Rachel Nagy sjöng på Pustervik med amerikanska Detroit Cobras. Oj, förlåt, det har INTE med det här att göra!!! Men ändå!]

Ett videoclip från Johns kväll på KoM finns här.
(2009-06-10).