[2024-05-13]
SoundCheck: Christian & the 2120's, Tero Eddie, Sven B Good
Samtliga omslagsbilder © resp. artist
Lyssna på Spotify och YouTube!
Christian & the 2120's: "Champs (Skål för livet)" EP 5 spår

Christian Smedström a.k.a Christian & the 2120's (t.v. fångad av Redaktör'n på scen i Kalmar) följer upp sitt första svenskspråkiga album "Blod och alkohol" (2022) med en femspårs EP, även den med svenska texter. Producent Kristoffer Ragnstam.

Christian älskar helt klart sitt liv av idag i charmiga Snustorpet men här radar han upp en samling sånger - säkert med självbiografiska inslag - med mycket uppbrottskänsla i lyriken. Öppnar med "Tommy från Grönland", jinglande/ janglande gitarr, pedal steel och en story om en FN-soldat och hans öde, långt från "Balladen om den blå baskern".

Ett fetare sound letar sej in i "Genom skymningar och dalar" och Christian mässar "Ingenting i världen kan hålla mej kvar".

"En sång för oss", en tungt vemodig sång för alla de/ oss som lämnas kvar när andra bryter upp. Pratsång denna gång, mångröstad kör och klingande klaviatur.

Fräckt Stones-iga gitarrer (ryska Telecastern?) i introt till "På hörnet Andra Lång" - och Linné! Där har det hänt mycket. Christian upprepar "Inget är för evigt och allting har sitt slut" och ett illusionsfritt "De e vad de e". Och lirar ett lååångt outro, mera Stones!

I titellåten "Champs (Skål för livet)" räknar han upp namnen på vännerna, grabbarna som är på gång. Det råder helt klart "Varning på stan!" Så "Höj ditt glas, skål för livet"!

Redaktör'n höjer mycket gärna ett glas för livet, för Christian, för Åsa, för Snustorpet! Lyssna - och gör likaså!
Spotify
Tero Eddie: "The Steamboating Floating Heartbroken`s Blues Jam Club " singel + video

Tero är tillbaka i engelskspråkig blues med en entusiastisk tribut till Göteborgs Bluesförenings populära och traditionsrika lördagsjam på S/S Marieholm. Kolla YouTubevideon noga, den är fylld med Janne Kvarnströms kvicka snapshots av publik och musiker på båten!

Tero Eddie sång, bas, text/ musik, Bo Hansson orgel, Nikolaj Lingen Geertinger gitarr, Bobo Mattinen trummor. Gitarr och orgel får utrymme för maffiga solopartier, och Tero kåserar glatt om en färgstark musikinstitution. Kul idé, Tero!

Spotify  YouTube
Sven B Good: "Högt tryck" singel + video

Röjig rock i raseritempo! En story om en biltävling som inleds stilenligt med motorljud. Ni minns väl 60-talets genre 'hot rod music'? Flitige Sven (Redaktör'n skrev om honom och hans musik 2024-03-24) har tråcklat ihop en rock'n'rolldänga med rå punkenergi om hur det är att köra racerbil: "den bästa kicken jag nånsin haft!" bekänner Sven i sången. Undan eller kull! Videon illustreras av Svens fantasifulla AI-bilder på diverse otroliga fordon. Pedal to the metal!

Sven Lorentzon sång/ gitarr/ text/ musik, Tero Eddie Kupiainen bas, Bobo Mattinen trummor. Foto på bandet Birger Blomstål.

YouTube

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress