Antal besökare  
   OBS! Klicka på länkarna nedanför - och hoppa direkt till just det som DU vill läsaI aktion på Göteborg Blues Festival 2018 med Mr Bo & The Voodooers feat. Lollo Gardtman.
Foto © Vanja Fridhammar
[2020-07-24]
...
på Bobbo a.k.a. Bosse Hansson:
Originalmusik på Spotify och YouTube med välbekanta gäster

Bosse är en välbekant herre för GigKalenderns läsare. En Göteborgsmusiker med ett långt CV. Idag hörd på Hammondorgel i band som Mr Bo & The Voodooers, Berras Bluesorkester, Eva & The Blue Boys m.fl. En i vanliga fall godmodig gentleman som plötsligt kan förvandlas till en furie vid orgelns tangenter.

Men nu handlar det även om kompositören Bosse. Eller Bobbo som han kallar sej när han nu börjar publicera sina låtar på Spotify och YouTube. Artistnamnet Bo Hansson är som bekant en smula upptaget.

Bosse har komponerat musik sedan länge. Tre låtar, "I Have to Shout It", "The Darkest Shade of Blue" och "DC-9", hittar du på Mr Bo & The Voodooers CD "The Darkest Shade of Blue". Den släpptes redan 2005 på Last Buzz. Sångtexterna var författade av Redaktör'n som då levererat texter till flera musiker i ett antal år. Och samarbetet Hansson & Fridhammar har fortsatt ända sedan dess. Med resultatet att Bosse har en hel del musik i hyllorna vid det här laget. Nu kommer en första EP.

Grunderna har Bosse lagt i hemmastudion: Samtliga instrument förutom gitarrerna. Sedan har han byggt på med olika gästspel: den här gången av gitarrister som Fredrik Nyström, Kalle Ruuth och Henrik 'Pilen' Pilquist. På en del 'spår' står Bosse själv för sången, på en del gästar ex. Bo 'Mr Bo' Carlsson, Eva Karlefjärd och Lasse Häggström vi mikrofonen. Information spår för spår hittar du här.

Redaktör'n kan inte recensera denna musik. Dels har han varit nära den så länge att han förlorat distansen, dels är han själv inblandad. Lyssna och tyck till själv!

Länkar: SPOTIFY    YOUTUBE


Fångat ur videon. Du förtjänar ett glas vin Petra. Och grattis på din födelsedag idag!
[2020-07-11]
...
på Petra Odenman & Tony Malmberg: "I'll Never Love Again"
Även om livemusikscenen är halvt om halvt paralyserad så lyser flitens lampor i stugorna runtomkring. Som i den stuga (Fate Sound Productions) där Petra och Tony håller till. Jag skrev om deras förra musikvideo "Come Wake Me Up" i början av maj. Själva videon, däremot inte musiken, var väl lite av ett 'rush job'. Den nya videon, signerad fotograf Olof Berggren, håller en helt annan klass. 

"I'll Never Love Again" är förstås känd från filmen "A Star Is Born" från 2018 (fjärde inspelningen av den storyn tror jag) och framförs där av Lady Gaga och Bradley Cooper. Jag tänker inte jämföra sångprestationerna men kan direkt säga att jag föredrar Tonys gitarrarrangemang framför soundtrackversionens stråkkaskader. Typiskt Redaktör'n.

Petra smyger igång vokalt men växlar gradvis upp mot ett crescendo. Sensualitet, passion, power: det är ju Petra vi talar om. Och Tonys röst matchar henne väl. Lyssna här! Och njut dessutom av regnintrot och mys! Detta är duons andra musikvideo. Ribban är lagd. Vad månde bliva?

[2020-07-11]
...
på Freddie Nyström Band: "På väg igen"
Klicka omslagsbilden nedan för läsbar info om musiker och annat
Freddie är en produktiv herre. Redaktör'n sitter med hans nya album i handen: kan höras på Spotify men finns faktiskt även som fysisk CD. Som raskt trycks in i spelaren och "Bluesman" rullar igång. En låt med Spencer Davisvibbar - och hallå, vi hör en kvinnoröst bredvid Fredrik! Incka Ullén, en gång i bandet William, hjälper till med körsång här och var. Och ännu en innovation: Bosse Hansson, kanske mest känd som Hammondorganist i Mr Bo & The Voodooers, sitter trygg vid tangenterna. Dessutom i vanlig ordning Gunnar Kungur alt. Rolf Svensson bas och Ulf Jansson trummor. Producent Tomas Gabrielsson.

Nästa spår: En snabb tolva, Fredrik och Bosse solar (det gör de ofta) och Incka körar igen. Så en slowblues, "Min tur". Några av sångerna har spelats in tidigare, detta är en av dem. Lite "As the Years Go Passing By"-känsla. Snyggt Bossesolo och så nästa spår: "När det blåser kallt". Fräck rifföppning på ett tungt nummer. ja, hela låten har väl riff i botten. Ingen standard, lite annorlunda form och vändningar.

"Kärlek på burk" började så glatt skuttigt att hjärnan poppade fram ordet 'calypso'! Det gör inte nästa: Ett ettrigt gitarrsolo inleder, tja, sen 60-talsrock av tung engelsk modell. Bosse är i sitt esse, hans Hammond formligen morrar. Han ÄR en rocker: glöm aldrig att Jon Lord är en stor hjälte för honom. Dessutom totalvräk på gitarren.

"Tribute to AC" är Bosses granna komposition, en instrumental tillägnad Albert Collins. Den svänger ett gäng, sa' nån. "Ta mig genom dan" känner vi igen. Klassisk gång i rytmen och fräckt gitarrspel. "Dubbla budskap" är en vacker mollblues av klassiskt snitt. Så en snabb tolva följd av "Logga ut" med Redaktör'ns favorittext: "Trött på att sitta, sitta i trafiken / På väg till kontorsfabriken". Varken Freddie eller Redaktör'n har jobbat på "Cadillac assembly line" eller plockat bomull, men kontorsångest känner vi båda till. Orgel och gitarr turas om, varv på varv, inspirerad av kontoret.

Freddies texter är minst sagt kärnfulla och rakt på sak, hans tankar och observationer radas upp. Han repeterar, hamrar hem texten, har inget behov av att Dylankrångla. Rösten halvt viskande, halvt hes, hans signum. Gitarrspelet är varierat, i intensitet och i klangfärg. En skicklig gitarrist: jag kunde skriva "fräckt gitarrsolo" på alla låtarna, men det vore tjatigt. Men ni vet nog!

Man har sparat det bästa till sist på plattan. Inte i originalitet men i ren känsla tycker Redaktör'ns ibland lätt avtrubbade öron. "Du är mitt ljus". En dynamiskt spelad kärleksförklaring: vackert gitarrsolo, vackert Hammondsolo, ja även ett vackert bassolo från Gunnar Kungur. En kioskvältare. Ackordsföljden lånad från Luther Allisons "Serious" sa' Fredrik. "I'm as serious as a heart attack". Det är Freddie också, tveka inte om det. Och han är på väg. Kanske till kontoret, degen ska in. Men dessutom till en scen nära dej.

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress

Facebookgrupp: 60-tals musik och band. Svenska, engelska, amerikanska
TREME LINNÉ restaurant & bar, Sveagatan 16, Göteborg
Nej, detta är inte en betald annons. Eller en annons över huvud taget.
Redaktör'n rekommenderar ändå ett, flera eller många besök på detta nya etablissemang.
Nu med charmant uteservering!

Vi har länge saknat Jazzå. Nu har vi Treme Linné. Låt oss få behålla det. Ses där!
Facebook: https://www.facebook.com/Treme-Linné-423872631543621/

 • Dagens visdomsord från en klok björn

 • NYHETER: Inspelat på skiva, eller som demo, dvd, Spotify, YouTubefilm etc.
Slimfit: ett videomontage

Christer Dybeck, trumslagare i Slimfit, berättar: "I samband med corona-pandemins utbrott gjorde jag själv ett videomontage. Det är baserat på en ljudupptagning av vår egen låt "SLIMFIT BLUES", som jag gjorde i vår scenmixer vid ett av våra sista gig (på M/S Götapetter) före den efterföljande "gigstiltjen". Basisten Juha Pirttisalo var fortfarande med i bandet då, men har nu som bekant lämnat över till Håkan Bäckström (i bild i videon)."
Kolla videon HÄR!
(2020-08-04)

Ny film om Sven B Good and the Blues Stompers live november 2019

Händige P-O Hesselbom har förfärdigat ytterligare en film: Sven B Good and the Blues Stompers live 23 november 2019 inför ett fullsatt Marieholm. Sista giget innan pandemin slog till.

En bit in i filmen kan ni se/höra hur en i publiken spontant kommer upp på scenen och kallar dem "Göteborgs bästa band". Det ni!
Klicka P-Os collage ovan för större upplaga!
Kolla filmen här!
(2020-07-31)

Petter Cederlund med en ögonblicksbild av vår värld som den ser ut idag

Petter Cederlund har vi sett/ hört på jammen på S/S Marieholm och på O'Learys scen som en gitarrspelande Local Hero. Men han är en mångsidig gentleman: i "hemmastudion" skapar han sina egna kompositioner. Och står själv för sång, kör, akustisk och elektrisk gitarr, bas, trummor, percussion, piano och kanske klarinett, munspel och mandolin. Inte illa!

Senaste inspelningen heter "2020 Vision": kolla in den och hans andra sånger på hans Soundcloudsida!
Bild: Redaktör'n
(2020-07-16)

Apache!

P-O Hesselbom hälsar: "Ny video med Forever Blues. Vars nypremiär efter 28 år är uppskjuten. Blues är vad vi spelade då och kommer att göra. Men ingen regel utan undantag.

Här är världens bästa låt, Jerry Lordans Apache (känd med Shadows), i vår tolkning. Med steg och allt. Christer Modin: Gitarr/ Anders Blad: Gitarr/ Jens Nilsson: Bas/ P-O Hesselbom: Trummor." Och videon är så klart skapad av händige P-O.
Lyssna här (YouTube)!
Och klicka på bilden ovan för STÖRRE storlek!

Videofilmen ligger förstås på P-O:s egen YouTubekanal, en kanal som är väl värd ett besök. Lyssna ex. på ett tidigt (2004!) klipp där Louise Gardtman gör eviga "Summertime"!
(2020-07-02)

 • Wall of Fame
TBA

 • Webgrannar om musik och gitarrer

Sök i HELA denna website
fridhammar.com
 
     powered by FreeFind
Vad har vi skrivit? Om vem? Om vad?
Sök med musikernamn, gruppnamn, scener etc.
Täcker hela denna website - men ENDAST den!

 • Arkiv: text & bild
  Redaktör'n tänker till   rapporter 2009 -
  Hört från scenerna       rapporter 2002 - 2008
  Redaktör'n väljer i vinylen    34 sidor
  Redaktör'n spanar i Spotify   60 sidor
  Gästskribenter
  Veckans Visuella via Vanja's Vaults   98 pix

 • Vanjas bilder och filmklipp


Två videogallerier
Nyare filmer i det övre
Nyare bilder i one.com

 • NYHETER: Saxat ur mail, web & skvaller
Ny basist i Slimfit:
Håkan Bäckström, tidigare i Carl & the Foolin' Jukes


Slimfit består därför idag av Peter Rabe sång, Anders Carlsson gitarr, Christer Dybeck trummor, Björn Samuelsson keys och Håkan Bäckström bas. Ett band som lirar "Rock´n´Blues med soul- och funkstänk", delvis eget material. Klicka bilden ovan för större bild! Bilder © Slimfit.
(2020-02-10)

 • NYHETER: Arkiv
 

 • Wall of FameGör DIN röst hörd! Har DU åsikter, idéer, kritik, förslag, tips - om scener, arrangörer, festivaler, utbudet av artister etc? Är du publik, musiker, arrangör?
Följ diskussionen om 'Bluesscenen i stan' från allra första början
Maila oss ditt eget inlägg

Vår gode vän Leif Wivatt berättar:

"Har ... dragit igång min blogg Wivatts blogg. Om konserter jag sett, om artister jag gillar mm."

Leif Wivatt var musikjournalist på P4 Göteborg från 1984 till i juli 2016.

"LEIF WIVATT har under en rad år bevakat stort och smått i musiklivet i Göteborg. Han har också tidigare valt musik till P4 Göteborgs olika program och det han inte vet om aktuell musik är knappast värt att veta.

Svenska skivspår, Poporama, Discorama, Beat och Wivatt är några av de musikprogram där Leif Wivatt varit inblandad." (SR)
"Nu har skivan släppts! Det går visserligen att lyssna på den via Spotify och Apple Music, och det går visserligen också att köpa den på Itunes. Men visst är väl det ändå allra roligast med ett fysiskt exemplar av en skiva? Bara omslagsbilden på denna CD, tagen av Anna Stenström-Weissglas är i sig en anledning till att köpa just ett fysiskt exemplar av den." (Erik W)

ERIK WEISSGLAS: "It´s Raining But Not Now" CD.
Erik Weissglas gitarr, Martina Almgren trummor, Georg Riedel bas, Mats Öberg piano/ munspel

Redaktör'n har ingen mailorder längre, men har ändå några ex att förmedla. Pris 150 kr. Maila!

  GÄSTSKRIBENTEN
är mycket välkommen!
 • GÄSTSKRIBENTER fr.o.m. 2009 - fler är välkomna!       
Eirik L Svensson skrev om Men Of The World @ S/S Marieholm 2013-11-09
Göran Svenningsson presenterade Sevenson & The Sevenettes inför gig @ S/S Marieholm 2013-02-01
P-O Hesselbom skrev om Abrahams Blues ’n' roots @ Kulturhuset Oceanen 2012-11-23
Emrik L Svensson skrev om P-O Hesselbom Blues Historia Vol. 3 release @ Oceanen 2012-09-07
Micke Rytky skrev om Blue Ruin och Best Before Blues Band @ Wassana Thai Take Away 2012-01-28
Gunnar Antonsson skrev om Anitas Transistor @ Rockroom Kafé 2010-10-29.
Gunnar Antonsson skrev om The Sensitives @ Jazzå 2009-11-22.
Klicka & läs dem alla
igästarkivet

 • Våra egna sidor om Blueshistoria
   Sidorna om Totta's Bluesband och
   Engelsk blues är engelskspråkiga
 • Road Dust
 • P-O Hesselbom Blues Historia Vol. 3
 • Göteborg Blues Party
   
2003 - 2009, 2011 - 2017
   14 festivaler i bild      Foto © Vanja
   [Vanja var bortrest 2010]
 
 • Åmål's Blues Fest:   Foto © Vanja

  Blues @ Spotify: Göran Svenningsson & vänner väljer blues
Göran Svenningsson skrev så här på sin Facebooksida:

"Här publicerar jag en Blueslista, sammansatt av drygt tiotalet prominenta bluesmusiker på min vänlista. Detta är detta bästa av det bästa, enligt oss just nu."

Redaktör'n misstänkte att den här Spotifylistan skulle växa. Det gör den!
Klicka här och lyssna!  
[Foto t.v.: Vanja Fridhammar]

  No.1 Guitarshop: gitarrhandlare - livemusikscen. Varje vecka i vår GigKalender
   Ola, Åke, Guran och Bengt: gitarr- och förstärkarefixare - handlare - lirare. Ofta i vår GigKalender
   Eco & Fair: Pia Axå lyssnar ofta på musikerna - och klär dem gärna i ekologiska rättvisa plagg

 • Kvarnis Hörna
Janne Kvarnströms bildgallerier uppdateras ständigt

Kolla Kvarnis helt nya album KVARNIS 2019.
Plus hans helt nya album BLUESPALS 2019.

Kasta nostalgiska blickar i backspegeln! Nu har Kvarnis lagt ut sina album med BLUESPALS från åren 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 och 2010.
Klicka och minns!

"Du är alltid välkommen att använda mina bilder i lågupplöst format till vad du önskar. Då med cred naturligtvis. Band och andra som önskar högupplösta filer för tryck mm hör av er så skickar jag filerna över mail. Se adress nedan."
"Är folk intresserade av mina bilder är dom välkomna att kontakta mig på jannekvarnis@gmail.com "

Janne 'Kvarnis' Kvarnströms bildgallerier med mängder av konsertbilder hittar du här:
get.google.com/albumarchive/
På väg till New York? Janne 'Kvarnis' Kvarnström tipsar, kåserar och illustrerar! [läs reserapporterna]

 • BLOGGAR om musik m.m. + Rustans videokanal

Rustan Lefin har koll - och kamera

Musikjournalisten Leif i full frihet

 • Musikradio på internet
GigKalendern
En högst subjektiv musikkalender som faktiskt hunnit fylla 21 år
Symboler i GigKalendern
Göteborgs Bluesförening S/S Marieholm Crippas Café
Sokrates Taverna Kulturhuset Oceanen Slussens Pensionat
Bar Solo No. 1 Guitarshop Pustervik
Dirty Records Nefertiti Musikens Hus
Holy Moly Treme, Linné Stationen Norsesund
Stora Teatern KoM musik&bar Schnitzelplatz
Ikonerna ovan är klickbara och har länkar till resp. website

KoM skriver om Friskis & Repis:
"Vi har Öppet tills andra direktiv ges!! Band/Artister i Göteborgsområdet får ha öppna repetitioner på scenen!! Ett Band / kväll!! Detta gäller torsdag – lördag de kvällar som musiken är inställd. Band kan anmäla sig på Tel. 072 3962644 eller info@kommusikbar.se. Inte mer än 20 Gäster är VälKoMna /

UR FACEBOOK:
Nefertiti
: "Under rådande omständigheter med samhällskrisen orsakad av det nya coronaviruset har vi tyvärr behövt ta det ledsamma beslutet att stänga verksamheten på Nefertiti Jazz Club tills vidare." (24/3).
Läs utförligt här

Pustervik: "Pustervik ... träffats av en bredsida av Coronakanonaden (hela vårt program fram till hösten är i stort sett utraderat)". "Som det är just nu klarar sig Pustervik maj ut för egen maskin. Sedan är det slut."
Läs utförligt här (21/3)
Båda klubbarna går att stödja med köp av presentkort!

Musikens Hus: "Musikens Hus och Hängmattan håller helt stängt till och med 3/5. Det kan bli längre…" (19/3)

Många spelningar har fått nya datum i augusti/september.
Redaktör'n är en försiktig general.
Väntar något med att lägga in många av dem. Hoppas, men ...

Onsdag 5/8

MILLE ANDERSSON: ons 5/8 kl. 18.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
FB-sida. Fri entré. FB-event

THE AL TEHLER BLUES BAND: ons 5/8 Villa Belparc (inomhus), Slottsskogen, Göteborg. Arr: Göteborgs Bluesförening. Musik mellan 19.00 - 21.00. Två set. Entré från kl. 18:00. Max 50 personer. Förbokning måste ske via SMS till tfn: 076 - 0339908. Entré 100 kr för medlem och 150 kr övriga. Betalning via Swish till nr: 1230239210 eller BG 5168-2003 efter bokningsbekräftelse.
LÄS INFO PÅ BLUESFÖRENINGENS FACEBOOKSIDA!

The Al Tehler Blues Band är Lasse Häggström sång, Al Tehler gitarr, Conny Sävmo bas, Örjan Hill klaviatur, Gunnar Petersson trummor
Torsdag 6/8

MILLE ANDERSSON: tor 6/8 kl. 18.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
FB-sida. Fri entré. FB-event

MATS WESTLING till Smögen med M/S Soten: tor 6/8 kl. 19.00 FB-event
"Under dessa kvällar kommer Mats tillsammans med skeppare Göran att på ett kärleksfullt sätt berätta om sin barndoms Smögen samt mycket intressant lokal historik och guidning, inramat med Mats egenskrivna musik och radiohiten ”Perfekt” i täten."
Fredag 7/8

BLUE NOTE SOCIETY: fre 7/8 kl. 20.00 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event Max 25 i lokalen.
"Ur Bluesens svarta mylla, med influenser från såväl r&b, soul, rock/funk." Sång: Ida Ludvigsen, Bas: Raimo Flink, Trummor: Sebastian Stoltz, Gitarr: Peter Lindgren, Gitarr: Niclas Falkendahl, Keys: Bengt Tollemark, körsång: Annika Nylander

Lördag 8/8

SAM å JIMMY: ons 18/2 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event. Sam Vesterberg & Jimmy Olsson. "Sam å jimmy trappar upp inför 70år dagen nästa år med ett första evenemang på kom det kan bli gästartister eller bara vi ingenting är riktigt säker eller bestämt ännu för än finnes tid
swicha 100 nu till 0706420961 obs bara 25 platser swich ärbokning och biljett vi meddelar när det är fullt obs skriv sam&jimmy boka även bord på kom nr+4631147222".

Fredag 14/8

DAN HYLANDER & JANNE BARK: fre 14/8 från kl. 20.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. FB-event.
Biljetter köps på Tickster.com. Endast 50 biljetter. Pris 360 kr

Lördag 15/8

TOLLEREDS REGGAEORKESTER: lör 15/8 på Stationen, Norsesund
FB-event med Stefan Permanto, Heikki TheKey Carlsson, Håkan Ivarsson, Kalle Thorslund, Robert Albers, Ingela Borgström

Mönsterås Blues & Roots Festival: lör 15/8 MönsteråsArr: Mönsterås Bluesförening/FfBF Urspr. med bl.a. MIKE SANCHEZ, LITTLE GEORGE SUEREF och LITTLE VICTOR från Storbritannien. Från Göteborg EVA & THE BLUE BOYS
Fredag 21/8

MILLE ANDERSSON: fre 21/8 kl. 18.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
FB-sida. Fri entré. FB-event

Lördag 22/8

FRANSKA TRION: lör 22/8 Nefertiti, Göteborg. FB-event
Ollikainen, Turegård & Cantillo. Läs!

Söndag 23/8

BLUES ESCAPE & JOHANNA LILLVIK: sön 23/8 kl. 15.00 Ågården, Varnum
Se affisch! Johanna Lillvik sång/ piano, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Åke Göransson trummor, Torbjörn Stenson sax
/ gitarr
Onsdag 26/8

THE REGRESSIVE BLUES EXPERIMENT: ons 26/8 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. FB-event. Fri entré
Filip Bergström
Dobro, 12-strängad akustisk gitarr, munspel. Petrus Nordh Sång, percussion, gitarr. Blues i Hängmattan. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

CHARLIE & THE CHILLS: fre 28/8 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event. "Göteborgsbaserat countryrockband med influenser som Emmylou Harris, Lindi Ortega, First Aid Kit, Dorothy mfl."
LISA LYSTAM FAMILY BAND + GÖRAN SVENNINGSSONS ROOTS RIOT: lör 29/8 från kl. 17.00Åmål's Blues Fest website. Affisch! Göran Svenningssons Roots Riot är Göran på sång/ gitarr, Arvid Hill piano, Mats Boogh bas och Tommy 'Trumma' Johansson trummor.
MILLE ANDERSSON: lör 29/8 kl. 18.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
FB-sida. Fri entré. FB-event

SISTER SOUL: lör 29/8 Nefertiti, Göteborg
"Sångerskorna i Sister Soul delar samma starka passion för soulmusiken, de bjuder på tolkningar av soulens-hjältar som får dig att tappa hakan!"

EVA & THE BLUE BOYS: ons 9/9 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. FB-event. Fri entré. Eva Karlefjärd sång, Lars-Olof 'Lollo' Johansson gitarr, Bo Hansson Hammond, Conny Sävmo bas, Kent Helgesen trummor. Blues i Hängmattan. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
BORDERLINE BLUES: fre 11/9 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. FB-event
Tidaholms Bluesfestival: fre 18/9 + lör 19/9 Vulcanön, Tidaholm.
Arr: Dusty Road Blues
Med bl.a. EVA & THE BLUE BOYS 22/5. Läs hela urspr. artistlistan här
Blues Caravan: ons 23/9 Nefertiti, Göteborg. Entré 240 kr
Whitney Shay (US) sång, Jeremiah Johnson (US) sång/ gitarr, Ryan Perry (US) sång/ gitarr, Roger Inniss (UK) bas, Amanda Dahl (SE) trummor

JOHANNA LILLVIK BLUES ESCAPE: ons 23/9 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. FB-event. Fri entré
Blues i Hängmattan
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

MICHELLE & THE DIAMONDS: fre 25/9 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens presentation av bandet.
"En blandning av jazz, blues, rock och soul där andelen egna låtar växer". Maria W Bohlin sång, Kjell Dennersten klaviatur/ sång, Leif Erichson bas/ sång, Tim Malmros gitarr, Urmas Plunt trummor, Johan Bohlin träblås/ percussion/ sång, Alex Tasevski saxofon/ sång. Hette tidigare The Generations. 

PEPPERLAND: lör 26/9 Slussens Pensionat, Orust.
"Det svenska musikhotellet"

DEEP PURPLE: sön 27/9 kl. 19.30 Partille Arena, Partille
Ian, Roger, Ian, Steve, Don
Entré 695 kr - 1.055 kr

GBG Soulparty 2.0: tor 1/10 Pustervik (Stora Klubben), Gbg. FB-event
SIMONE MORENO + SISTER SOUL + THE SUBURBANS. Läs här!!

Insläpp kl. 19.00, på scen kl. 21.00. Entré 450 kr + service
BLUES ESCAPE & JOHANNA LILLVIK: lör 3/10 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Gbg. Se affisch! Johanna Lillvik sång/ piano, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Åke Göransson trummor, Torbjörn Stenson sax/ gitarr
TOLF, NYGUS & COPA: ons 7/10 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. FB-event. Fri entré
Robert Tolf sång/ munspel, Janne Nygus bas, Pablo Copa gitarr/ sång,
Blues i Hängmattan
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

STEVE HACKETT: mån 12/10 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg.
"Den 12 oktober kommer Steve Hackett till Göteborg och Pustervik för att spela Genesis klassiska livealbum ”Seconds Out”! Tillsammans med några av planetens bästa musiker framför Steve albumet i sin helhet såväl som material från sin solokarriär." Entré 485 kr

SLOWGOLD: fre 16/10 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg
Entré 205 kr. FB-event "Den 21 februari släpper Slowgold nya albumet Aska – och kort därefter inleds vårens omfattande turné." "hybrid av tidlös och drömsk rock, Neil Young-mangel och nervig postpunk"

BLUES ESCAPE & JOHANNA LILLVIK: sön 18/10 Fören. Jazzkatten, Lidköping. Kvällstid. Se affisch! Johanna Lillvik sång/ piano, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Åke Göransson trummor, Torbjörn Stenson sax/ gitarr
TOWER OF POWER: ons 21/10 Pustervik (Stora Klubben), Gbg
Entré 460 kr. FB-event. "Från deras debut klättrade de under sjuttiotalet högt på listorna med hits som ”You’re Still A Young Man”, ”So Very Hard To Go” och ”What Is Hip” för att nämna några. "

MIKAEL WESTMAN med band: tor 22/10 Nefertiti, Göteborg. FB-event
Turné med egna albumet med originalmaterial: "Kaos och obalans". You Tube!

BROSAN MIDNIGHT SPECIAL: fre 30/10 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. FB-event
BROSAN MIDNIGHT SPECIAL: lör 31/10 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. FB-event
GURAN, NYBERG & NORD – En hyllning till Björn Afzelius: ons 4/11 kl. 19.00 Stora Teatern, Göteborg. Entré 430 kr. Läs!
"en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien."


Blues Heaven Festival: fre 6/11 + lör 7/11 Arena Nord, Frederikshavn, Danmark
Bobby Rush, Tommy Castro m.fl.

MICHELLE & THE DIAMONDS: lör 14/11 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens presentation av bandet.
"En blandning av jazz, blues, rock och soul där andelen egna låtar växer". Maria W Bohlin sång, Kjell Dennersten klaviatur/ sång, Leif Erichson bas/ sång, Tim Malmros gitarr, Urmas Plunt trummor, Johan Bohlin träblås/ percussion/ sång, Alex Tasevski saxofon/ sång. Hette tidigare The Generations. 

Växjö Country Roots Festival: lör 14/11 Palladium, Växjö
ACOUSTIC BEATLES: lör 28/11 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens presentation av bandet. Entré 100 kr. FB-event Med bl.a. Leif Pedda Pedersen och Bengt Kristeberg 
december
2021
PUGH ROGEFELDT: sön 17/1 Göteborgs Konserthus, Göteborg. FB-event Dörrar: 17.30 | Konsertsalen öppnar: 19.00 | På scen: 19.30. Entré 520 - 620 kr. Med Andreas Dahlbäck, Ola Gustafsson, Martin Hederos, Jerker Odelholm, Jojje Wadenius
BRIAN FALLON & THE HOWLING WEATHER + CHRIS FARREN: sön 14/2 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Läs! Entré 295 kr
"New Jersey-bördige Brian Fallon är singer-songwritern som har många strängar på sin lyra – och band på sitt CV. Mest känd är han som frontman för det älskade bandet The Gaslight Anthem"

LARKIN POE: tis 9/3 kl. 19.00 Trädgår'n, Göteborg. Entré 295 kr.
Läs mera här!
FB-event

BRYAN ADAMS: fre 23/4 Scandinavium, Göteborg. Biljetter "Bryan Adams är stjärnan från Kanada som gett oss stora hits som Summer of ’69, Heaven och (Everything I do) I do it for you, för att nämna några få." FB-event
JETHRO TULL: fre 14/5 Göteborgs Konserthus, Göteborg . Ian Andersson med David Goodier (bas), John O’Hara (keyboard), gitarristen Joe Parrish och Scott Hammond på trummor.
LOS LOBOS: tor 20/5 Pustervik, Göteborg. FB-event
Finbesök!! "De har sina rötter i mexikansk musik men
blandar upp den med rockabilly, latin, jazz, soul och blues."

 • EXTERNA LÄNKAR till websidor för div. musikscener och arrangörer. Konsertbiljetter
Göteborgs Bluesförening
och Blues Festival
No. 1 Guitarshop
Bluesföreningen
Ernst i Lysekil
Rootsy Live S/S Marieholm
website
Oceanen Musikens
Hus
Nefertiti
Göteborgs Konserthus Slussens
Pensionat
Sticky Fingers Trädgår'n Woody West
Dirty Records Rootsy.nu Kulturpunkten Pusterviks
Biljetter
Pustervik