OBS att korrekt adress till GigKalendern är https://fridhammar.com/calendar.html
  Antal besökare  
   OBS! Klicka på länkarna nedanför - och hoppa direkt till just det som DU vill läsa

[2021-09-11]
...
på Hasse Blomqvist och Blumfeld Blues Band
Alla bilder © Hans Blomqvist förutom fotot på Stefan Sandberg © Vanja Fridhammar
Redaktör'n fick nyligen ett mail från Hasse Blomqvist: "Jag har börjat lägga ut det som skulle ha blivit cd nummer 8 på soundcloud i stället. Det är allt färre som har cd-spelare nuförtiden. Suck! Vill ändå på något sätt tillgängliggöra vad jag och bluesbandets medlemmar sysslat med de senaste åren." Och så en länk till Hasses Soundcloudsida (se bilden ovan) med Blumfeld Blues Bands musik. Just nu 30 spår, Hasse är flitig, materialet till CD nr 9 är även det utlagt idag och Redaktör'n vet att nr 10 väntar vid horisonten.

Men historien börjar inte där, som det brukar heta i "Uppdrag Granskning".


I maj 2015 damp ett kuvert ned på Redaktör'ns dörrmatta. Två CD med eleganta omslag, pastischer på klassiska LP. Bandet hette Blumfeld Blues Band, albumen hette "Dags att dra igen" och "Så många tåg". Redaktör'n blev helt ställd, han hade ändå hyfsat grepp om vår blå scen men det här bandnamnet var han inte bekant med.

Bifogat var ett brev från Hasse Blomqvist - då ett okänt namn för Redaktör'n - som skrev att Stefan Sandberg bett honom sända plattorna. Aha, se det var en välbekant herre! Och när Redaktör'n läste musikernamnen på CD-omslagen dök inte bara saxofonisten Stefan upp utan också namn som klaviaturtrollkarlen Johan Johansson, sångerskan Hannah Shermis (då i The Storm and the Fire), Roger Gunnarsson (Half A Grape, Little Street Band m.fl.) och Martin Oldsberg (munspel deluxe). Trademark of quality! Hasse själv stod för gitarrspelet - och här och var även det vokala.

Redaktör'ns store idol Mike Bloomfield använde pseudonymen Makal Blumfeld på Mother Earths album "Living With The Animals" (1968). (PS. Redaktör'ns favoritpseudonym för Mike är dock "Fastfingers Finkelstein" på albumet "Moogie Woogie" med The Zeet Band 1970). Så han Hasse kanske var ett Bloomfieldfan? Redaktör'n sände mail och kunde snart räta ut flera frågetecken.


Fortsätt och läs artikeln om Hasse Blomqvist och Blumfeld Blues Band

[2021-09-08]
...
på kvartetten ANC4 och deras nya album "Strange Tide"
Bilden ovan, ett snabbt plock ur Redaktör'ns hyllor, illustrerar endast en liten del av den musik som hans öron associerar till när de ivrigt lyssnar på detta eminenta album (omslagsbild nedan).
Wikipedia om powerpop: "Powerpop är en musikgenre som hämtar sin inspiration från 1960-talets brittiska och amerikanska popmusik. Den är en variant av poprock. Kända drag som musiken har är starka melodier, starka sångharmonier, mycket tydliga gitarriff och ofta innehåller musiken en synth."

Det var EN definition. En annan kunde vara: "Äh, lyssna på ANC4, alltså Roger Arvidson och grabbarna". Fast Redaktör'n tycker i och för sig att ANC4 är bredare än så.

Smarriga popbakelser skapade i våra trakter, men våra öron kunde lika gärna gissa EastWest Studios i Hollywood, American Sound Studio i Memphis eller den där studion i London som de där långhåriga gossarna använde.

Redaktör'n lyssnar just nu på "Strange Tide", det nya albumet, på Bandcamp. (Det kommer på CD den 10/9, på vinyl den 17/9. Tålamod!). Lyssnar och njuter.

Tomas Nilssons gitarr väver sin syndigt flummiga väv redan på spår två, "Go Easy", som förflyttar lyssnaren till San Francisco anno 1967. "Is It Me Again" låter mycket The Fab Four (och lallade inte bröderna Wilson i bakgrunden de första sekunderna. Och lite mera där.). "Lucky Me" startar som Jagger / Richards. "Make Up Your Mind" MÅSTE vara en 'lost' Beatle outtake. Rösterna slingrar sig om varandra i skön förening från spår till spår. Och Roger jingle/janglar grannt på sin Rick.

Och så där fortsätter det. Nuggetsalbumet, en skvätt Byrds, Groovies apropå bilden överst. Redaktör'n sitter uppenbart fast i 60/70-talet här - du ungdom som ev. läser detta associerar säkert till nyare powerpopplattor. Nåja, Redaktör'n tänker på The Records också! F'låt, inte SÅ ny. Men alla hittar vi nåt. Framför allt hittar vi guld i en sådan omfattning att Klondikerushen är rena barnleken i jämförelse. Men observera: Roger kopierar inte, han skapar, helt besjälad av PopMusiken.

ANC4 är alltså Roger Arvidson gitarr/ sång, Tomas Nilsson gitarr/ sång, Janne Borgh bas/ kör och Niclas Österberg trummor. Tomas Nilsson har f.ö. meriter från bandet The Mop Tops. Och levererar ett antal granna solon, ex. på "Being Nice" och ovannämnda "Go Easy". Du hittar ANC4 på Facebook. ANC4 på Spotify

Redaktör'ns Tidigare Tankar:
- ANC4: Albumet "ANC4"

Och Redaktör'n om Rogers tidigare guldkorn:
- Arvidson & Butterflies
- Arvidson & Butterflies live @ Pustervik
- Roger Arvidsson a.k.a. Arvidson & Butterflies
- Arvidson & Butterflies live @ Soulstore

ARKIV: Redaktör'n Tänker Till fr.o.m 2009
ARKIV: Hört Från Scenerna 2002 - 2008
MAIL:  Till Redaktör'n

En mycket aktiv, ständigt växande Facebookgrupp: 60-tals musik och band. Svenska, engelska, amerikanska

Aktiv Facebookgupp med ca 1500 medlemmar: "Här samlar vi allt som sker i bluesmusik inom Västra Götaland."

 • Bobbo a.k.a. Bo Hansson

 • NYHETER: Inspelat på skiva, eller som demo, dvd, Spotify, YouTubefilm etc.
Tomas Jo' Group: "Cheer Up" nu även utgiven i CD-format

Tolv spår varav fem av Tomas, ett av P-O Hesselbom och resten 'covers'. Bl.a. låtar av Bob Dylan, Warren Haynes och Doyle Bramhall. Som CD och på Spotify!
"Cheer Up"
(2021-07-19)

Dafgård & Tommy Trumma live

Dafgård & Tommy Trumma: en videoinspelning från Kulturhuset Oskarshamn, sänt den 26/6. Ligger på Kulturkanalens Facebooksida och läggs så småningom på Kulturkanalen Oskarshamn på YouTube.
(2021-06-28)

Midsommar-speleri på Slussens Pensionat

Stephen Sahlin skriver på FB: "Här bjuds det på en handfull klipp/låtar från vårt midsommar-speleri ute på Slussens Pensionat i fredags, för den som tycker att det är kul att höra! Kvällens tillfälligt hopknåpade band ("DASSSSSS") bestod av Sebastian Sandberg, Daniel Gibson samt jag själv från pensionatets husband BigIsLess, förstärkta med bästa Stina Sahlin-dottern."
Playlist på YouTube
(2021-06-28)

Flared: nytt album på Spotify

"Snart faller himlen ner": Åtta spår, 28 min och 13 sek av Flared, detta fantasifulla band om vilket gitarristen Filip säger i vår intervju: "Man kan säga att i princip all musik från sent 60 till tidigt 70 är inspirationskällan. Rock, jazz, psykedelia, easy listening, bossa, soul funk osv. Men även modern musik som är bra inspirerar."
Spotify
(2021-06-28)
Mats Westling: ny singel

"Idag Lördag 19 Juni finns min nya singel ”Om 100 år” på Spotify m fl. En sång om hopp, värme och mod. På den vackrast plats du kan tänka dig. Från ett i höst kommande och sjunde album. Inspelat och producerat av Petter Eriksson."
På Spotify.
(2021-06-19)
Nya singlar från bandet Schakonat, lett av Hans Schakonat (så klart)!

Hans Schakonat från Falkenberg, sångare/ gitarrist/ låtskrivare. En begåvad gentleman, hörd i band som Winter, T.H.U.M.B.E. och Knickedicks, för att inte tala om hans eget bluesband. Numera ledare för Schakonat.

Kolla på Spotify: Bandet Schakonat radar upp singlar som "Floating" (den senaste), "Rock'n Roll Star" och "Blue"!
(2021-06-04)

Bror Gunnar Jansson: ny single "Spray It!"

"Hej hallå vänner! Idag släpper jag en ny singel - Lyssna gärna! Och om du gillar - dela gärna ?? Låten handlar om mig, Kristin Nordén och vår lille Roy (fast jag skrev den innan jag visste att det var en liten Roy). Med på låten spelar Bellan och Emanuel Svensson."
Redaktör'n fick vibbar av Cream ...
På Spotify.
(2021-05-22)

 • Wall of Fame


Sök i HELA denna website
fridhammar.com
 
     powered by FreeFind
Vad har vi skrivit? Om vem? Om vad?
Sök med musikernamn, gruppnamn, scener etc.
Täcker hela denna website - men ENDAST den!

 • Göteborg Blues Party / Festival
   
2003 - 2009, 2011 - 2019
   16 festivaler i bild      Foto © Vanja Fridhammar
Vanjas fotografier
Vanja var i USA 2010. Festivalen inställd 2020.
Vanja närvarade inte 2021

 • NYHETER: Inspelat på skiva, eller som demo, dvd, Spotify, YouTubefilm etc.
TBA

 • NYHETER: Saxat ur mail, web & skvaller
Det kommer en ny bok om Cream - där P-O Hesselbom medverkar

Richard Houghtons bok "Cream - A People's History" publiceras i England den 17/9. En bok där Creams historia skildras via mer än 500 ögonvittnes egna berättelser.

Och ett av alla dessa ögonvittnen är P-O Hesselbom, välbekant trumslagare, som berättar om två separata konserter: 8 mars och 15 november 1967, båda på Lorensbergs Cirkus i Göteborg.
Författarens sida + Förlagets sida + Bokomslaget
(2021-09-08)

Nyårsfest på S/S Marieholm!

Bertil Löfdahl hälsar:
"Nu har vi spikat att ha nyårsfest på båten 31/12 kl 13-17. Avslutas med fyrverkeri som kan avnjutas på första parkett!
Det kommer att bli ett husband med gäster.
Bluesföreningen är arrangör." Mera info kommer!
(2021-09-08)

Skeppet - ny musiklokal i Sjömanskyrkan

"Skeppet Gbg är en ny Livescen, Restaurang & Musikstudio i Sjömanskyrkan, Majorna.

Nu är Skeppet Gbg sjösatt. Vår verksamhet kommer att byggas upp successivt under hösten 2021, och vi hoppas kunna köra igång restaurang och bar framåt november. Evenemang läggs upp löpande i kalendern. Välkommen att följa oss och vår resa på Instagram och Facebook!" Och website!
(2021-08-29)


 • Christian & the 2120's • Henrik Ohlin - truly one of the few ...
    Foto © Redaktör'n

 • Wall of Fame
TBA

Vår gode vän Leif Wivatt berättar:

"Har ... dragit igång min blogg Wivatts blogg. Om konserter jag sett, om artister jag gillar mm."

Leif Wivatt var musikjournalist på P4 Göteborg från 1984 till i juli 2016.

"LEIF WIVATT har under en rad år bevakat stort och smått i musiklivet i Göteborg. Han har också tidigare valt musik till P4 Göteborgs olika program och det han inte vet om aktuell musik är knappast värt att veta.

Svenska skivspår, Poporama, Discorama, Beat och Wivatt är några av de musikprogram där Leif Wivatt varit inblandad." (SR)
"Nu har skivan släppts! Det går visserligen att lyssna på den via Spotify och Apple Music, och det går visserligen också att köpa den på Itunes. Men visst är väl det ändå allra roligast med ett fysiskt exemplar av en skiva? Bara omslagsbilden på denna CD, tagen av Anna Stenström-Weissglas är i sig en anledning till att köpa just ett fysiskt exemplar av den." (Erik W)

ERIK WEISSGLAS: "It´s Raining But Not Now" CD.
Erik Weissglas gitarr, Martina Almgren trummor, Georg Riedel bas, Mats Öberg piano/ munspel

Redaktör'n har ingen mailorder längre, men har ändå några ex att förmedla. Pris 150 kr. Maila!

 • Kvarnis Hörna
Janne Kvarnströms bildgallerier uppdateras ständigt
Klicka och minns!
NYTT: KVARNIS 2004 t.o.m. 2018 + BLUESPALS 2005 t.o.m. 2007 och 2014 + 2019

Kolla Jannes serie musikfotografier 'KVARNIS'!
År 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 och 2019

Kolla Jannes serie bilder av vänkretsen 'BLUESPALS'!
År 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 och 2020.

"Du är alltid välkommen att använda mina bilder i lågupplöst format till vad du önskar. Då med cred naturligtvis.Band och andra som önskar högupplösta filer för tryck mm hör av er så skickar jag filerna över mail.

Se adress nedan."
"Är folk intresserade av mina bilder är dom välkomna att kontakta mig på jannekvarnis@gmail.com"
På väg till New York? Janne 'Kvarnis' Kvarnström tipsar, kåserar och illustrerar! [läs reserapporterna]

 • BLOGGAR om musik m.m. + Rustans videokanal

Rustan Lefin har koll - och kamera

Musikjournalisten Leif i full frihet

GigKalendern
En högst subjektiv musikkalender som faktiskt hunnit fylla 22 år
Symboler i GigKalendern
Göteborgs Bluesförening S/S Marieholm Crippas Café
Sokrates Taverna Kulturhuset Oceanen Slussens Pensionat
Bar Solo No. 1 Guitarshop Pustervik
Dirty Records Nefertiti Jazz Musikens Hus
Holy Moly Treme, Linné Stationen Norsesund
Stora Teatern KoM musik&bar Schnitzelplatz
Ikonerna ovan är klickbara och har länkar till resp. website

Om vårt älskade Nefertiti
Jazzföreningen Nefertiti har sin website här och sin Facebooksida här med information om bl.a. sina konserter som f.n. arrangeras i lokaler som Valand, Pustervik och Contrast Public House.

Restaurang 'nya' Nefertiti, dvs. den verksamhet som köpte restaurangen i konkurs, har sin website här (jazzföreningens/ Nefs ursprungliga webadress).

OBS! Redaktör'n pausar uppdateringen 15/9 - 21/9 p.g.a. andra uppgifter. Ha en fin vecka!

Onsdag 15/9

JOHAN JOHANSSON TRIO: ons 15/9 (+ 16/9) Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Gbg. FB-event. "Konsertbiljett 120 kr. I trion hör vi två av rikets mest eminenta musiker Olli Rantala på Bas och Christoffer Cantillo på Trummor! Observera att vi kör två konserter per kväll. En från 19:00 och en från 21:30 "
THE SPLENDOR: ons 15/9 Valand, Göteborg. Läs! Biljetter 150 - 190 kr
Lisen Rylander Löve tenorsax, sopransax, basklarinett, live-elektronik, Fabian Kallerdahl piano, Josef Kallerdahl bas, Lars "Lade" Källfelt trummor.
Arr. Jazzföreningen Nefertiti

EBBA WESTERBERG och KASPER SUNDBY: ons 15/9 kl. 19.00 - 22.30 Bar Solo, Andra Långgatan 29, Gbg. Boka bord på 031-121001. Begränsat antal platser. Ebba percussion, Kasper saxofon. Johan pausar för en gångs skull, lirar på jazzklubben Unity ikväll
ULF DAGEBY BAND: inställt p.g.a sjukdom ons 15/9 (+ tor 16/9) Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. FB-event. Ulf Dageby sång/ gitarr, Håkan Nyberg trummor, Håkan Svensson gitarr/ sång, Ulf Vinyl Stenberg keyboards, Kalle Gustafsson-Jerneholm bas. Bandet startar kl: 19.00. Biljettkostnad: 350 kr
Torsdag 16/9

JOHAN JOHANSSON TRIO: tor 16/9 Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Gbg. FB-event. "Konsertbiljett 120 kr. I trion hör vi två av rikets mest eminenta musiker Olli Rantala på Bas och Christoffer Cantillo på Trummor! Observera att vi kör två konserter per kväll. En från 19:00 och en från 21:30 "
ULF DAGEBY BAND: inställt p.g.a sjukdom tor 16/9 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. FB-event. Ulf Dageby sång/ gitarr, Håkan Nyberg trummor, Håkan Svensson gitarr/ sång, Ulf Vinyl Stenberg keyboards, Kalle Gustafsson-Jerneholm bas. Bandet startar kl: 19.00. Biljettkostnad: 350 kr
Fredag 17/9

BERRAS BLUESORKESTER XL: fre 17/9 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event. Bertil Löfdahl sång/ gitarr, Bo Hansson klaviatur, Lars Mellqvist bas, Roger Mörck trummor + Elinor Sahlin sång + Annika Lidhammar sång
Soul Friday med husbandet SWEET SOUL + gäst LOLLO GARDTMAN: fre 17/9 kl. 20.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Soul Friday återkommer en gång i månaden under hösten. Tomas "Tolsson" Olsson trumolog, Johanna Hjort sång, Dan Helgesen orgel/ keyboards/ sång, Mille Andersson gitarr/ sång, Lasse Lindberg bas/ sång, Torbjörn Stenson saxar/ sång, Klas Nilsson trumpet
Lördag 18/9

SAM VESTERBERG: lör 18/9 kl. 12.00 i Domkyrkan, Göteborg. FB-event. "Vi får här lyssna till några av frikyrkans sånger men även de förtrycktas sånger från den amerikanska södern, allt framfört av sångaren Sam Vesterberg. Tom Tveita, bas & Mikael Fridén, piano & tramporgel."
STURE ELLDIN BLUESBAND: lör 18/9 KoM musik&bar,
Karl Johansg. 152, Göteborg.
Sture Elldin munspel/ sång, Ari Hautala gitarr,
Erik Billander bas och Martin Bällgren trummor

HARD ON BLUES: lör 18/9 på S/S Marieholm, Göteborg. Läs på FB-event Entrén är 150:- per person och beloppet för sällskapet betalas via swish till nr: 123 686 3112. Kent Börjesson gitarr/ sång, Holger Olsson gitarr/ sång, Lollo munspel, Patrik Öblad bas/ sång, Lars Rosengren trummor. Blues och Stones kan man tro! Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
MATS WESTLING: lör 18/9 kl. 19.00 Brännö Värdshus, Brännö. FB-event
"Jag kommer att bjuda på en musikalisk resa genom mina snart sju album. Allt från genombrottslåten "Perfekt" till senaste singeln "Om 100 år" samt helt nyskrivet."

Onsdag 22/9

EVA & THE BLUE BOYS: ons 22/9 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Fri entré. FB-event. Eva Karlefjärd sång, Lars-Olof 'Lollo' Johansson gitarr, Bo Hansson Hammond, Conny Sävmo bas, Kent Helgesen trummor. "Vi vill förmedla ett modernt bluessound med känsla, dynamik, nerv och sväng där sången får ta plats. Musiken rör sig inom soul, gospel, rock och rhytm & blues. Vi inspireras av musiker som Beth Hart, Susan Tedeshi, Janiva Magness och Sue Foley."  Blues i Hängmattan
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
 
JOHAN JOHANSSON: ons 22/9 kl. 19.00 - 22.30 Bar Solo, Andra Långgatan 29, Gbg. Boka bord på 031-121001. Begränsat antal platser. Ikväll Johan keyboard + gäst(er). Johan lirar varannan vecka i trio, varannan i duo. Fri entré. Johan lirar här (nästan) varje onsdag under sommaren
CLAS YNGSTRÖM med BLUES OPERATORS: ons 22/9 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Entré 150 kr. FB-event. Clas Yngström sång/ gitarr, Peter Andersson gitarr/ sång, Thomas Allin bas/ sång, Fredrik Tiger trummor. "Av flera anledningar (bl.a. corona) har Blues Operators inte tidigare kunnat använda stipendiet från Mary von Sydow som de tog emot 2017. Desto bättre resulterar det nu äntligen i ett samarbete med gitarrlegenden Clas Yngström och en avslutningsspelning på Bar KoM 22/9."   
Fredag 24/9

STURE ELLDIN BLUESBAND: fre 24/9 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg
Munspelsmästaren!
KAJA + TIBBLE TRANSSIBIRISKA: fre 24/9 kl. 20.00 Musikens Hus, Göteborg. FB-event. KAJA är "en egenartad dynamisk kammar-världsmusik" med Livet Nord violinquinton (femsträngad fiol), Camilla Åström dragspel och piano och Daniel Wejdin kontrabas. "Tibble Transsibiriska är ett av Sveriges största och i särklass mest uppskattade gypsy/balkan-band."
RICHARD TEHLER - Jimi Hendrix Night: fre 24/9 (+ 25/9) kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. Läs på FB-event. Entrén är 200:- per person och beloppet för sällskapet betalas via swish till nr: 123 686 3112. Richard Tehler gitarr/ sång, Stefan Bellnäs bas, Erik Bodin trummor/ sång. "Richard Tehler kommer återigen tillbaka till oss för att leverera sin egna personliga tolkning av Jimi Hendrix musik." Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
TOTAL: fre 24/9 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg
"Total tributekväll till Van Morrison samt skön quiz!!" Entré 100 kr

NISSE HELLBERG: inställt fre 24/9 Stora Teatern, Göteborg. Läs här! Biljetter: 460 kr
"Nils ”Nisse” Hellberg är kompositör och textförfattare, mest känd som sångare, gitarrist och frontman i bandet Wilmer X. "
Lördag 25/9

Gothenburg Vintage Guitar Show: lör 25/9 (+ sön 26/9) Exercishuset på Heden, Göteborg. FB-event Entrébiljett köper du på plats vid entrén, pris 150:- (ej förköp, betalning via Swish) Gothenburg Vintage Guitar Show erbjuder privatpersoner tre olika nivåer av VIP biljetter som ger dig möjlighet till försäljning (endast förköp)
BLUES ESCAPE & JOHANNA LILLVIK: lör 25/9 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event. Se affisch! Johanna Lillvik sång och estradör, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Åke Göransson trummor, Torbjörn Stenson sax/ gitarr. Blues, Boogie Woogie, Jazz, Gospel, Soul och Rhytm & Blues.
BRITPOP + ROCKS OFF + THE BERTILS: lör 25/9 kl. 19.00 Musikens Hus, Göteborg
LISEN RYLANDER LÖVE + THE GROOVE: lör 25/9 kl. 19.00 Skeppet (Sjömanskyrkan), Amerikagatan 2, Göteborg. Entré 250 kr (student 150 kr). Läs här!
"Lisen Rylander Löve – Tenorsax, röst, omnichord, kalimba, hawaiian art violin, basklarinett, keyboards, percussion, live-elektronik". THE GROOVE: Kjell Jansson bas, Anders Kjellberg trummor och Björn Cedergren saxar

RICHARD TEHLER - Jimi Hendrix Night: lör 25/9 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. Läs på FB-event. Entrén är 200:- per person och beloppet för sällskapet betalas via swish till nr: 123 686 3112. Richard Tehler gitarr/ sång, Stefan Bellnäs bas, Erik Bodin trummor/ sång. "Richard Tehler kommer återigen tillbaka till oss för att leverera sin egna personliga tolkning av Jimi Hendrix musik." Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
Blues Jam Open Stage: lör 25/9 kl 14.00 - 16.00 Restaurang Ester, Kungsbacka
Fri entré. Arrangör Föreningen Jazz&Blues i Kungsbacka

TOMAS JO' GROUP: lör 25/9 Rockhyttan (Köpmans Hytta), Göteborgsv. 99, Surte
Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas, P-O Hesselbom trummor. "Blues/rock grupp som lirar från hjärtat". Albumet "Cheer Up" släpptes digitalt den 14 maj 2021. Nu även utgiven som fysisk CD.

Gothenburg Vintage Guitar Show: sön 26/9 Exercishuset på Heden, Göteborg. FB-event Entrébiljett köper du på plats vid entrén, pris 150:- (ej förköp, betalning via Swish) Gothenburg Vintage Guitar Show erbjuder privatpersoner tre olika nivåer av VIP biljetter som ger dig möjlighet till försäljning (endast förköp)
JOHAN JOHANSSONS TRIO med gäster: sön 26/9 kl. 18.30 Café Hängmattan @ Musikens Hus, Göteborg. Fri entré. Stefan Bellnäs bas, Kristian ”Krita” Johansson trummor och Johan på keybord + gäst(er).
Johan Johanssons Trio varannan söndag på Café Hängmattan
GURAN, NYBERG & NORD – En hyllning till Björn Afzelius: flyttad till 17/4 2022 sön 26/9 kl. 19.00 Stora Teatern, Göteborg. Entré 430 kr. Läs!
"en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien."


BLUES CARAVAN: tis 28/9 Valand, Göteborg. Biljetter 245 kr
Jeremiah Jones (US) – sång, gitarr; Whitney Shay (US) – sång, gitarr; Ryan Perry (US) – sång, gitarr; Roger Inniss (UK) – bas; Amanda Dahl (SE) – trummor
Arr. Jazzföreningen Nefertiti

Open Jam Night: tor 30/9 kl. 19.00 Rockhyttan (Köpmans Hytta), Göteborgsv. 99, Surte. Fri entré.
Med FREDDIE NYSTRÖM

TOMAS JO' GROUP: fre 1/10 på taket på korvkiosken Grill och Kök, Linnegatan 13/ Plantagegatan 2, Göteborg. Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas, P-O Hesselbom trummor. "Blues/rock grupp som lirar från hjärtat". Albumet "Cheer Up" släpptes digitalt den 14 maj 2021. Nu även utgiven som fysisk CD.
BT70s: fre 1/10 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event.
Tobbe Eriksson sång, Per Berntsson keyboard/ sång, Eje Gustafsson gitarr/ sång, Magnus Björsne bas, Håkan Jarnevall trummor.
”Nuttin but rock!” - tillbaka till 70-talet med BT70s

CaBoNa: fre 1/10 kl. 18.30 - 22.00 Sokrates Taverna, Krokslätts Parkg 71, Mölndal. Fri entré. CaBoNa = Bo Hansson klaviatur & Carina Larsson sång/ gitarr: "Allt från blues & soul till pop"
GROZNYJ: fre 1/10 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
FB-event

ISABELLA LUNDGREN: fre 1/10 på Nefertiti Hvitfeldtsplatsen, Göteborg. Läs!
"Få har förmågan att som hon trollbinda sin publik med hjälp av en fantastisk röst och en unik intensitet."

MICHELLE & THE DIAMONDS: lör 2/10 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. FB-event
MOLLE MOLIN BAND: lör 2/10 på S/S Marieholm, Göteborg. Läs detaljerna på FB-event! Entré 150 kr.
Molle Molin gitarr/ sång, Jan Carlsson gitarr, Tove Molin bas, Roger Mörck tr
”Molle Molin Band har en bred och tidlös repertoar med mycket blues- och soulkänsla i botten." Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

M-ROCK & WEFUNKY BAND: lör 2/10 kl. 20.00 Musikens Hus, Göteborg. FB-event. "Funken är äntligen tillbaka 2 okt. Musikens Hus Gbg.
Vårt första riktiga gig sen 7 mars 2020 Vinylsläpp för nya skivan Celebration!"

RAMBLIN' ELLIE & THE BASHTONES: lör 2/10 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event. Simone Simonsson sång, Andreas Hemmingsson elgitarr, Örjan Wressel elgitarr, Mikael Fransson kontrabas, Andreas Johansson trummor lirar "Rock’n’roll med inslag av Country och Teen beat."
TOMAS JO' GROUP: lör 2/10 Husaren, Skövde
Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas, P-O Hesselbom trummor. "Blues/rock grupp som lirar från hjärtat". Albumet "Cheer Up" släpptes digitalt den 14 maj 2021. Nu även utgiven som fysisk CD.


GÖTEBORG JAZZ ORCHESTRA - med musik av Eje Thelin: mån 4/10 på scen kl. 19.30 Contrast Public House, Tredje Långgatan 16, Göteborg.
Läs på FB-event.

JOHAN HÅKANSSON: ons 6/10 kl. 19.30 Folkteatern, Foajén, Göteborg. Fri entré. FB-event. "Solodebut med Beardsounds vol.1! Denna kväll har vi releasekonsert för den nya vinylplattan. Det är en genomgående trumbaserad, tribal mystik som tar med dig på en fantastisk resa. ”Beardsounds” är ett 26 min långt trumstycke."
SEBASTIAN SANDBERG: ons 6/10 kl.18.30 - 22.00 på Sokrates Taverna, Krokslätts Parkgata 71, Mölndal. Fri entré.
"Pop, visor och blues i en salig röra.
Allt från glädje och humor till ljuv melankoli genom sång och gitarr"

TOLF, NYGUS & COPA: ons 6/10 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Fri entré. FB-event. Robert Tolf sång/ munspel, Pablo Copa gitarr/ sång, Janne Nygus bas. "Spelar goa Blueslåtar från 30 talet fram till ca. 70 talet!" Inspireras av musiker som Robert Johnson, Howlin Wolf, BB King, Muddy Waters, John Mayall, Keb Mo, Tom Waits m.fl.
Blues i Hängmattan: Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

WOLF MEN JAXX: fre 8/10 kl. 20.00 på S/S Marieholm, Gbg. FB-event + FB-event. Peter Olsson sång, Hans Stamgren gitarr, Göran Boklund piano/ orgel, Axel Nordström trumpet, Ari Uusimäki bas och Markus Boll trummor spelar eget och 'howlin' music by Tom Waits and Nick Cave'.
Skaldjursmeny & ROCKS OFF: fre 8/10 Slussens Pensionat, Orust.
Läs på FB-event. "Det svenska musikhotellet"

Bluesjam på S/S Marieholm: lör 9/10 kl. 16.00 - 19.00 S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. "Välkomna upp på scenen - sjung och spela. Det finns en gitarr, bas, trummor och keyboard att tillgå. Öppen scen, fri entré." Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
BEST BEFORE BLUESBAND: lör 9/10 kl. 21.00 S/S Marieholm, Gbg. FB-event Krister Näsström munspel/ sång, Pelle Andersson gitarr, Kristian Torkelsson klaviatur, Bas Lasse/Lars-Olof Nyström bas, Thomas Samuelsson trummor
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

BROR GUNNAR JANSSON: lör 9/10 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg
225 kr. Läs här! "Bror Gunnar Janssons kommande album (24/9) ”Faceless Evil, Nameless Fear” är hans tyngsta och hårdaste hittills. Men, paradoxalt nog, också det mest smäktande vackra."

PEPPERLAND - "Yeah Yeah Yeah": lör 9/10 premiär på Göteborgs Stadsteater, Gbg
Läs här!

DERUPETO: lör 9/10 kl. 14.00 Rest. Ester, Kungsbacka
Tobias Grim gitarr, Deodato Siquir trummor/ sång, Rubem Farias bas, Peter Knudsen piano. Arr: Jazz & Blues i Kungsbacka
KOKOMO KINGS + BLIND TOOTH: lör 9/10 kl. 19.00 Orangeriet, Borås. FB-event
Arrangör: Cookin'. "19.30: Blind Tooth - traditionell hårdrock och blues med influenser från sydstatsrocken och grunge." "21.00: Kokomo Kings - kompromisslös häxbrygd kokt på diverse rootsmusik, djupt förankrad i gammal skramlig blues, ”mer rock´n´roll än rock´n´roll” och ”energinivå 11”. "

RESPECT – A Tribute To Aretha Franklin: sön 10/10 kl. 18.00 Konserthuset, Göteborg. Entré 695 kr Läs här!
VIOLET GREEN: tor 14/10 Valand, Göteborg. Biljetter 220 kr
"Violet Green hyllar rockens och bluesens stora divor!"
Arr. Jazzföreningen Nefertiti

THE FUZES: fre 15/10 M/S Götapetter, Göteborg
Martin Dagger sång/ gitarr med band

FB-event
SLOWGOLD: fre 15/10 på scen kl. 20.00 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Entré 205 kr. FB-event "Slowgolds känsloladdade hybrid av tidlös och drömsk rock, Neil Young-mangel och nervig postpunk är helt egen i sitt slag, förstärkt av att Amanda Werne inte bara förfogar över osedvanligt förhäxande röstresurser utan också är en exceptionell gitarrist."

Soul Friday med husbandet SWEET SOUL + gäst EMRIK: fre 15/10 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. Läs på FB. Soul Friday återkommer en gång i månaden under hösten. Tomas "Tolsson" Olsson trumolog, Johanna Hjort sång, Dan Helgesen orgel/ keyboards/ sång, Mille Andersson gitarr/ sång, Lasse Lindberg bas/ sång, Torbjörn Stenson saxar/ sång, Klas Nilsson trumpet
THE ZOMBIES: flyttat till lör 3/9 2022 fre 15/10 Råda Rum, Mölnlycke
FB-event

BULL'S EYE: lör 16/10 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event Frank Karlsen sång, Mathias Johansson gitarr, Rickard Skoog orgel/ Hammond, Kristian Lind bas, Andreas Johansson trummor.
Influerade av Fleetwood Mac, John Mayall, Cream, Chicagoblues etc.

Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

EVA & THE BLUE BOYS: lör 16/10 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Eva Karlefjärd sång, Lars-Olof 'Lollo' Johansson gitarr, Bo Hansson Hammond, Conny Sävmo bas och Kent Helgesen trummor.
"Eva & The Blue Boys bjuder på spännande och fräscha tolkningar av klassiker hämtade från Chicago- och Delta-bluesens rika låtskatt." 
VALDEMAR: lör 16/10 kl. 20.00 Stationen, Norsesund. FB-event
"Göteborgsbandet Valdemar släpper sitt fjärde Album "Paradisgatan" den 22 oktober men firar detta med en förfest och smygpremiär på Norsesunds station".

info kommer: ons 20/10 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Fri entré. FB-event.
Blues i Hängmattan: Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

LARKIN POE: flyttat till ons 1/6 2022 ons 20/10 kl. 19.00 Trädgår'n, Göteborg.
Entré 295 kr.
Läs mera här! FB-event

DAFGÅRD & TOMMY TRUMMA: fre 22/10 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens FB-sida.
Stefan Dafgård
munspel/ sång/ gitarr & Tommy Johansson cajón.
"Blues, Soul & Rootrock varvas med Swamp pop, Boogaloo och eget material i samma anda." Färsk CD: "Travel Kit Groove"!

DOM STENADE RULLARNA: fre 22/10 på S/S Marieholm, Gbg. FB-event
Kent Börjesson sång/ gitarr, Magnus Hartelius gitarr, Stefan Bellnäs bas, Tomas Olsson trummor firar Sticky Fingers 50 år med att spela hela plattan.
Skaldjursmeny & STEGET: fre 22/10 Slussens Pensionat, Orust. FB-event
"STEGET - Matilda Sjöström och Nils Dahl, Göteborgs älsklingar nr 1"
YAYA MEN: lör 23/10 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. 230 kr. Krogens FB-sida. FB-event Ingo Molin sång/ perc., Mille Andersson gitarr/ sång, Lasse Lindberg bas/ sång.
Läs GigKalenderns intervju med Mille och om Yaya Men HÄR!

TOMMY EMANUEL: flyttad till 24/10 2022 mån 25/10 Lorensbergsteatern, Gbg. Läs!
DERUPETO: tor 28/10 Sockerbruket Arena, Göteborg
'Music In A Circle', arr. Villa Vulkan
Tobias Grim gitarr, Deodato Siquir trummor/ sång, Rubem Farias bas, Peter Knudsen piano.

DANKO JONES: flyttat till lör 7/5 2022 tor 28/10 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Entré 350 kr. FB-event. "Danko själv är det närmaste som den moderna världen kommer en trovärdig kung av rock’n’roll. I sitt hov har han basmaestron John Calabrese och trumguden Rich Knox."
VAN DER GRAF GENERATOR: tor 28/10 Brewhouse, Gbg. FB-event
CHRIS CAIN med MR BO & THE VOODOOERS: tor 28/10 Scandic Malmen, Stockholm. FB-event. Chris Cain, mästerlig gitarrist från Kalifornien, på sång/ gitarr + Bo 'Mr Bo' Carlsson sång/ gitarr, Bo Hansson Hammond, Lars Mellqvist bas, Roger Mörck trummor.
Kulturnatta: fre 29/10 Göteborg. FB-event
Countrynatta - PILGRIM & Gäster: fre 29/10 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event.
TOMAS JO' GROUP: fre 29/10 Ti Amo, Stenungsund
Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas, P-O Hesselbom trummor. "Blues/rock grupp som lirar från hjärtat". Albumet "Cheer Up" släpptes digitalt den 14 maj 2021. Nu även utgiven som fysisk CD.


THE LOWDOWN SAINTS: lör 30/10 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

RED WEST & MARY WEST with Hot Rhythm: lör 30/10 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event. Entré 150 kr.
En afton med RED WEST & HOT RHYTHM som bjuder på 50's rock n roll!! Special guest: MARY WEST. BORDSBOKNING OBLIGATORISKT på 0723962644.

Blues Jam Open Stage: lör 30/10 kl 14.00 - 16.00 Restaurang Ester, Kungsbacka
Fri entré. Arrangör Föreningen Jazz&Blues i Kungsbacka

FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 30/10 Vätterleden Blues, Jönköping - Ölmstad. Freddie Nyström gitarr/ sång, Dag Unenge keyboard, Rolf Svensson bas, Jerker Dahlén trummor. "Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Senaste album "Nio och en halv dag": Spotify och CD.
CHRIS CAIN med MR BO & THE VOODOOERS: tis 2/11 kl. 20.00 Musikens Hus, Göteborg. Entré 275 kr. Chris Cain, mästerlig gitarrist från Kalifornien, på sång/ gitarr + Bo 'Mr Bo' Carlsson sång/ gitarr, Bo Hansson Hammond, Lars Mellqvist bas, Roger Mörck trummor.
THILINI KVARTETT: ons 3/11 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Fri entré. FB-event. Thilini Guldbrand sång, Erik Ivarsson gitarr, Christoffer Johansson sång/ gitarr, Joel Fabiansson trummor. "Musik förknippad med såväl Bessie Smith som Lightnin' Hopkins. Renodlad blues varvas med musik som har influenser ifrån amerikansk folkmusik, soul och gospel."
Blues i Hängmattan: Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

IDA BANG & THE BLUE TEARS: tor 4/11 Valand, Göteborg. Biljetter 250 kr
Välbekanta från Göteborgs Bluesförenings festivaler!
Arr. Jazzföreningen Nefertiti

CANADIAN CLUB: fre 5/11 (+ lör 6/11) kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. Tribut till Tottas Bluesband. Senast i Gbg var sättningen Bengan Blomgren, Gunnar Petersson, Nikke Ström, Thomas Einarsson och Tom Johanssson. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
BRITPOP: lör 6/11 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Gbg. FB-event
Brittisk pop från 1964-1968 med Staffan Höjer sång, Tomas Wånge sång/ gitarr, Hasse Nylén sång/ gitarr, Melle Gunnebo keyboard, Gunnar Kungur bas, Kent Helgesen trummor

CANADIAN CLUB: lör 6/11 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. Tribut till Tottas Bluesband. Senast i Gbg var sättningen Bengan Blomgren, Gunnar Petersson, Nikke Ström, Thomas Einarsson och Tom Johanssson. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
URBAN BLUES: lör 6/11 M/S Götapetter, Gullbergs Strandgata 15, Gbg.
FB-event. Entré 50 kr. Urban Swenning, trummor, Mats Janemalm; bas, Danne Tibell; orgel och Daniel Heed på gitarr. "Tungt, soft, ösigt & återvunnet material ifrån de gamla mästarna blandat med egna låtar."

BLACKWATER: tor 11/11 kl. 20.00 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Entré 100 kr. FB-event. "Kvällen kommer bjuda på 70 tals rock och andra godingar."
ARVID NERO: fre 12/11 kl. 19.00 Stora Teatern, Göteborg. Läs här! . FB-event. Biljetter: 285 kr. "Arvid Nero svänger fritt mellan uttrycken i en musikalisk värld som domineras av blues, country och soul." Förvänta er herrarna från Neros Bluesband, Simon Söfelde, Samuel Runsteen och Kalle Stenbäcken på scen!
Soul Friday med husbandet SWEET SOUL + gäster: fre 12/11 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. Läs på FB. Soul Friday återkommer en gång i månaden under hösten. Tomas "Tolsson" Olsson trumolog, Johanna Hjort sång, Dan Helgesen orgel/ keyboards/ sång, Mille Andersson gitarr/ sång, Lasse Lindberg bas/ sång, Torbjörn Stenson saxar/ sång, TBA trumpet
Blues Heaven Festival: fre 12/11 - lör 13/11 Arena Nord, Frederikshavn, Danmark
John Primer, RJ Mischo, Kirk Fletcher, Rick Estrin,
Bobby Rush, Kokomo Kings, Trickbag
m.fl.

TOBIAS GRIM (solo) + EVA KRUSE & CHRISTIAN JORMIN: lör 13/11 kl. 19.00 Skeppet (Sjömanskyrkan), Amerikagatan 2, Göteborg. Läs här! "Gitarristen Tobias Grim rör sig fritt mellan olika genrer och sticker ut med sitt personliga sound. Han hörs ofta inom jazz och världsmusik där han spelar med grupper som Kakafoni, Morango, Lamine Cissokho och Derupeto."

BLUE SIGN: lör 13/11 kl. 21.00 Two Lads Pub, Alingsås. FB-event
Premiärgig med Blue Sign! Eva Gustafsson sång, Bengt Bluesbengan Hedbjörk gitarr, Sten Fjellman bas, Lars Söderquist trummor. "Bluesrock & Blues med vårt stuk! Tungt och blått!"

BLUES ESCAPE & JOHANNA LILLVIK: ons 17/11 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Fri entré. FB-event. Johanna Lillvik sång/ piano, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Åke Göransson trummor, Torbjörn Stenson sax/ gitarr. "Blues, gospel, jazz, soul, latin- & voodoo-rytmer, boogie woogie, rhythm & blues, indiansånger etc."
Blues i Hängmattan: Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

COURTNEY MARIE ANDREWS: ons 17/11 kl. 19.00 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. 260 kr. "... hennes typiskt luftiga country-anslag som andas väldigt mycket 70-talets Laurel Canyon haglade jämförelserna med storheter som Joni Mitchell och Linda Ronstadt."

JOJJE WADENIUS med CLEO-bandet: fre 19/11 Valand, Göteborg. Läs! Gitarristen Jojje Wadenius supergrupp ”CLEO”, med Lars 'Larry' Danielsson, bas, Jesper Nordenström keyboards och Per Lindvall, trummor. Arr. Jazzföreningen Nefertiti
JELLY BELLY'S: lör 20/11 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
FB-event kommer

HURLEY & THE BLUE DOTS: lör 20/11 kl. 14.00 Rest. Ester, Kungsbacka
Arr: Jazz & Blues i Kungsbacka

FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 20/11 Rockhyttan (Köpmans Hytta), Göteborgsv. 99, Surte. Fri entré. Freddie Nyström gitarr/ sång, Dag Unenge keyboard, Rolf Svensson bas, Jerker Dahlén trummor. "Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Senaste album "Nio och en halv dag": Spotify och CD.
TOMAS JO' GROUP: fre 26/11 Viva, Lund
Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas, P-O Hesselbom trummor. "Blues/rock grupp som lirar från hjärtat". Albumet "Cheer Up" släpptes digitalt den 14 maj 2021. Nu även utgiven som fysisk CD.

MARIGOLD: lör 27/11 M/S Götapetter, Gullbergs Strandgata 15, Gbg.
FB-event. "Vi spelar egna tolkningar av klassiker och okända pärlor. Tyngdpunkten ligger på vokaljazz. Sättningen är sång, kontrabas, trumpet, klarinett, gitarr och trummor."

Blues Jam Open Stage: lör 27/11 kl 14.00 - 16.00 Restaurang Ester, Kungsbacka
Fri entré. Arrangör Föreningen Jazz&Blues i Kungsbacka

ROBERT LIGHTHOUSE: ons 1/12 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Fri entré. FB-event. Robert Lighthouse sång, gitarr och munspel. "En bluesman och singer/ songwriter, ursprungligen från Sverige men flyttade tidigt till Washington DC."
Blues i Hängmattan: Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

GROOVE TRAIN: fre 3/12 Valand, Göteborg. Läs!
Soul / Funk. "Blue eyed soul from the cool north"
Arr. Jazzföreningen Nefertiti

Soul Friday med husbandet SWEET SOUL + gäster: fre 3/12 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. Läs på FB. Soul Friday återkommer en gång i månaden under hösten. Tomas "Tolsson" Olsson trumolog, Johanna Hjort sång, Dan Helgesen orgel/ keyboards/ sång, Mille Andersson gitarr/ sång, Lasse Lindberg bas/ sång, Torbjörn Stenson saxar/ sång, TBA trumpet
BLUESMOBILE QUARTET: lör 4/12 på S/S Marieholm, Göteborg
Patric Carlsson sång/ gitarr, Johan Johansson piano/ orgel, Magnus Jonsson bas, Jim Ingvarsson trummor. En mix av Blues, Louisiana Rock, Tex/Mex, Cajun, Soul och R’n’B. FB-event
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

TOMAS JO' GROUP: lör 4/12 Dick's Saloon. Jönköping.
Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas, P-O Hesselbom trummor. "Blues/rock grupp som lirar från hjärtat". Albumet "Cheer Up" släpptes digitalt den 14 maj 2021. Nu även utgiven som fysisk CD.

FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 4/12 Musikhuset, Gävle. Freddie Nyström gitarr/ sång, Dag Unenge keyboard, Rolf Svensson bas, Jerker Dahlén trummor. "Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Senaste album "Nio och en halv dag": Spotify och CD.
MARTIN BARRE med band: tis 7/12 kl. 19.00 Musikens Hus, Göteborg. Entré 415 kr. "Progressive Circus presenterar mycket stolt fyra Skandinaviska konserter med Jethro Tulls legendariska gitarrist Martin Barre med band. På scen kommer de framföra det ikoniska albumet Aqualung i sin helhet, utöver andra Tull-klassiker och andra överraskningar. "
JulBlues med EVA & THE BLUE BOYS och juliga gäster:
fre 10/12 + lör 11/12 S/S Marieholm, Göteborg. FB-event

"Traditionsenlig JulBluesspelning med Eva&BB bland lucior och tomtar"
FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 11/12 M/S Götapetter, Göteborg. Entré 150 kr. FB-event. Freddie Nyström gitarr/ sång, Dag Unenge keyboard, Rolf Svensson bas, Jerker Dahlén trummor. "Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Senaste album "Nio och en halv dag": Spotify och CD.
THE REGRESSIVE BLUES EXPERIMENT: ons 15/12 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Fri entré. FB-event. Filip Bergström Dobro, 12-strängad akustisk gitarr, munspel och Petrus Nordh Sång, percussion, gitarr. "Den akustiska bluesduon som gör stämningen elektrisk. Det råa gitarrspelet på dobro och 12-strängad gitarr tillsammans med den säregna ylande rösten hänför publikens sinnen."
Blues i Hängmattan: Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

SKY HIGH: tor 16/12 Valand, Göteborg. Biljetter 250 kr
"Trummisen James Bradley och bassisten Ulf ”Rockis” Ivarsson lägger grunden runt Clas [Yngströms] eldiga gitarrspel" Arr. Jazzföreningen Nefertiti

FRANSKA TRION: lör 18/12 på Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. FB-event. En kväll med ståplatser. Alla de tidigare planerade spelningarna slås ihop till en med dörrtid 19.00 och på scen 20.00. Bandet utlovar låtar från hela sin karriär, inramat av några väl valda julsånger, hämtade från 2011 års magiska julplatta "Våra mest älskade julsånger”.
ROLF WIKSTRÖM: lör 18/12 Musikens Hus, Göteborg.
Roffe Wikström gitarr & sång, Max Lorentz keyboards, Tommy Cassemar bas, Peter “Korre” Korhonen trummor
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

Nyårsfest: fre 31/12 kl. 13.00 - 17.00 på S/S Marieholm,
Göteborg
"Avslutas med fyrverkeri som kan avnjutas på första parkett!
Det kommer att bli ett husband med gäster. Mer info kommer!"
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

2022
Göteborg Sound: tis 4/1 - ons 5/1 Stadsteatern, Gbg. "Det var omöjligt att tacka nej till ett så spännande projekt när jag fick frågan från Stadsteatern, nu inser jag dock hur oerhört svårt det är att välja bland alla fantastiska band och artister. Men det kommer att bli två härliga kvällar i januari, säger Johan ”Red Top” Larsson, som nu arbetar för fullt med att hitta rätt bland artister och band under 70 år av livemusik från vår stad."
JETHRO TULL: sön 23/1 Göteborgs Konserthus, Göteborg. FB-event
Ian Andersson med David Goodier (bas), John O’Hara (keyboard), gitarristen Joe Parrish och Scott Hammond på trummor

FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 29/1 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Freddie Nyström gitarr/ sång, Dag Unenge keyboard, Rolf Svensson bas och Jerker Dahlén trummor."Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Senaste album "Nio och en halv dag": Spotify och CD.
PUGH ROGEFELDT: inställt sön 6/2 Göteborgs Konserthus, Göteborg. FB-event Dörrar: 17.30 | Konsertsalen öppnar: 19.00 | Andreas Dahlbäck, Ola Gustafsson, Martin Hederos, Jerker Odelholm, Jojje Wadenius
MATS RONANDER – LAGAYLIA – JANNE ÅSTRÖM - "The Who Sweden": ons 9/2 Lorensbergsteatern, Göteborg. "En svensk hyllning till ett av världens genom tiderna största rock-band – THE WHO. LIVE med ett 6 mannaband."
QUEEN EXTRAVAGANZA: sön 27/2 Trädgår'n, Göteborg
Produced by Roger Taylor & Brian May
. The 90-minute show features more than 20 Queen classics drawn from the band’s biggest hits.

JOHN MAYALL: tor 3/3 Slagthusets Teater, Malmö. Entré 495 kr
Läs här! Med Melvin Taylor (gitarr), Greg Rzab (bas) och Jay Davenport (trummor). Kan detta vara den sista turnén med ”The Godfather of British Blues”?
Han lär antyda detta.

JOHN MAYALL: fre 4/3 Nalen, Stora Salen, Stockholm. Entré 420 kr
Läs här! Med Melvin Taylor (gitarr), Greg Rzab (bas) och Jay Davenport (trummor). Kan detta vara den sista turnén med ”The Godfather of British Blues”?
Han lär antyda detta.

SAMANTHA FISH: lör 12/3 Valand, Göteborg. Läs här!
"Samantha Fish är en bluessångerska och gitarrist av världsklass, med en alldeles särskild förmåga för att skapa låtar med lika mycket känsla som attityd. Albumet ”Kill or be kind” släpptes i slutet av 2019"

NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER: fre 25/3 (+ 26/3) Konserthuset, Göteborg. "En landsomfattande och sista turné". Entré 495 - 595 kr
NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER: lör 26/3 Konserthuset, Göteborg.
"En landsomfattande och sista turné". Entré 495 - 595 kr
KLEERUP: tor 31/3 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Läs här!
GURAN, NYBERG & NORD – En hyllning till Björn Afzelius: sön 17/4 kl. 19.00 Stora Teatern, Göteborg. Entré 430 kr. Läs!
"en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien."


Växjö Country Roots Festival: lör 23/4 Palladium, Växjö
BRYAN ADAMS: sön 24/4 Scandinavium, Göteborg. Biljetter "Bryan Adams är stjärnan från Kanada som gett oss stora hits som Summer of ’69, Heaven och (Everything I do) I do it for you, för att nämna några få." FB-event
BRIAN FALLON & THE HOWLING WEATHER + support CHRIS FARREN: tor 28/4 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. FB-event. Entré 295 kr
ISAAC AND THE SOUL COMPANY: fre 29/4 Trädgår'n, Göteborg. FB-event
"Konserten håller på mellan kl. 20.00-22.00 och sen blir det DISCO efter det.
Välkomna!"

DANKO JONES: lör 7/5 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Entré 350 kr. FB-event. "Danko själv är det närmaste som den moderna världen kommer en trovärdig kung av rock’n’roll. I sitt hov har han basmaestron John Calabrese och trumguden Rich Knox."
LARKIN POE: ons 1/6 kl. 19.00 Trädgår'n, Göteborg.
Entré 295 kr.
Läs mera här! FB-event

KISS: ons 22/6 Scandinavium. FB-event.
Flyttat från
juni 2021

ROBERT CRAY BAND: ons 29/6 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Ryktas det!
Sist var det helt fenomenalt bra!

Göteborg Blues Festival i juli vid Villa Belparc i Slottsskogen
Arrangör: Göteborgs Bluesförening
i samarbete med Villa Belparc

Åmåls Bluesfest 2022: ons 6/7 - sön 10/7 Åmål

VINTAGE TROUBLE: fre 5/8 Pustervik, Göteborg. Entré 295 kr
Finbesök!! "Bandet blandar flådig rock, souldoftande blues, R&B och pop och presenterar detta i en stöddig och välskräddad kostym."
THE ZOMBIES: lör 3/9 Råda Rum, Mölnlycke. FB-event
 • EXTERNA LÄNKAR till websidor för div. musikscener och arrangörer. Konsertbiljetter
Göteborgs Bluesförening
och Blues Festival
No. 1 Guitarshop
Bluesföreningen
Ernst i Lysekil
Rootsy Live S/S Marieholm
website
Oceanen Musikens
Hus
Nefertiti Jazz
Göteborgs Konserthus Slussens
Pensionat
Sticky Fingers Trädgår'n Woody West
Dirty Records Rootsy.nu Kulturpunkten Pusterviks
Biljetter
Pustervik