OBS att GigKalendern trivs allra bäst i FIREFOX browser - speciellt i mobiltelefonen!
   Klicka på länkarna nedanför - och hoppa direkt till just det som DU vill läsa

NEWSFLASH: Lyssna!
Bengan Blomgren: NY intervju i Guitar Geeks Podcast
"Ett avsnitt ifrån Fuzz Guitar Show i Göteborg där Guitar Geeks träffar gitarrikonen "Bengan" Blomgren som berättar om allt ifrån att vara förband åt Jimi Hendrix, till tiden med Nynningen, Tottas Bluesband och Nationalteatern." (foto © Vanja)

Ola Bjurman: hör honom berätta om Ola Bjurman!
"Musiken var en självklarhet för Ola som växte upp i en musikalisk familj i Borlänge. Men han hann också skaffa sig en del andra nyttiga erfarenheter innan han flyttade till Göteborg på 90-talet som musiker och sångare."
(foto © Bjurman Band)
[2017-07-13]
... på inspelad musik som förgyller juli månad
Bild ovan © Redaktör'n. Bilder nedan på Ida Bang, Grateful Dead och James Leblanc är promo shots
Vädergudarna har varit på ett småtråkigt humör (men tack för bluesfestivalen!) så det har funnits många tillfällen att digga musik sittandes i favoritfåtöljen. Först två souvenirer från den gångna bluesfestivalen:

Ida Bang & the Blue Tears: "Possibilities": Deras framträdande på festivalen imponerade stort, så gör även deras CD. 11 spår, alla originalkompositioner. En sympatiskt varierad skiva med en i Redaktör'ns öron bitvis sydstatsrockig framtoning (tips: spela gärna in nästa platta i Muscle Shoals AL!) där den rene bluesdiggaren främst lär falla för eleganta "Lazy Blues". Men det finns SÅ mycket mera att botanisera i.

West Weston: "West Street": Sångare, munspelare, pianist, organist, låtskrivare. I Sverige är vi vana vid att höra och se Steve 'West' Weston som munspelande medlem i Trickbag. Men Steve är mycket mera än så (ett axplock info i vårt index om engelsk blues). Även Steves platta är en CD med 11 originalspår, inspelad med hans skandinaviska musikervänner. En "Promotional Copy": endast avsedd som demo. Steve är inte klar med sin 'riktiga' debutplatta: en sann perfektionist. Favoritspår: "It Could Be You", "Moochin'" (smäktande kromatiskt spel) och "It's You That Wears The Ring". Glimrande blues!

Grateful Dead: "Cornell 5.8.71": Redaktör'n älskar Grateful Dead, det legendariska San Franciscobandet. Kungarna (och drottningen) av psykedelia. Den här trippelCDn dokumenterar en lång konsert som av många petnoga fans anses vara deras bästa. Jag är inte förvånad. Lägg er på bästa mattan, blunda, lyssna. Peace!

Alexander Durefelt: "In The Grace Of The Woods": Alexander har en ny platta på gång, men denna räcker bra så länge. En övertygande singer/songwriter i (bitvis) Americanabagen, boende mitt ibland oss. Ni som hörde honom med fullt band på Holy Moly härom veckan förstår min entusiasm. 10 starka originalspår.

Jason Isbell and the 400 Unit: "The Nashville Sound": Den som inte föll pladask för hans konsert på Pustervik i januari 2016 måste ha ett hjärta av sten. Nu snackar vi amerikansk Americana (taftologi?) av högsta rang. Hetaste namnet just nu i genren? I så fall välförtjänt.

James LeBlanc: "Nature Of The Beast": James (som liksom Jason kommer ur Muscle Shoals musikervärld) har vi aldrig fått se och höra i Göteborg. Sonen hans, Dylan, har däremot gästat oss flera gånger (kommer till Pustervik 3/9). James är en professionell låtskrivare, kontrakterad av FAME, och släpper mest sina låtar till andra. Hans album är glesa: denna precis nya CD är hans starkaste album någonsin. Lysande!

"The Other One: The Long Strange Trip of Bob Weir": Nja, tidskriften är uteslutande där för att påminna Redaktör'n om att rekommendera denna dokumentär om Bob Weir: sångare, gitarrist och låtskrivare i Grateful Dead. En Netflixproduktion som (tänk) ligger på Netflix. Har ni tillgång till den kanalen, passa på att se denna eminenta dokumentär. Netflix har dessutom en fin dokumentär om gruppen Big Star från Memphis m.m.

Yep, det mesta här ovan ligger säkert på Spotify. Enjoy!!

[2017-07-07]
... på den gångna bluesfestivalen i Slottsskogen
Bilder © Redaktör'n. Jo, det kommer ett helt album med Vanjas bilder så småningom.
En festival som Redaktör'n tyckte var en klar succé. Jämnare laguppställning än förra året; dessutom ett väder som trotsade de bistra profetiorna och bjöd oss på sol! Tack vare Bengt-Oves solhatt?

Höjdpunkterna var flera. Skoj att få höra Rick Estrin och Kid Andersen så klart: Redaktör'n missade dem när de besökte bluesbåten i november 2013. Vokalt är inte Estrin så stark, men munspel, textsnickeri och charm uppväger allt. Och Kids bländande gitarrspel är man inte ledsen över att få höra.

Bill Öhrström
var den stora överraskningen. En vital ungdom född 1943, en fin sångare och munspelare, ja en sann estradör. Och de genomgående svenska texterna gjorde det lätt för honom att involvera publiken i berättandet. Något för andra bluesmusiker att tänka på?

Simon Lindekrantz och hans trogna kumpaner gjorde ett enastående set: både "tight & loose" om ni förstår. Ida Bang & the Blue Tears vann över publiken med sin sydstatsrockiga framtoning. Plattan "Possibilities" - bara eget material! - imponerar.

Martin & Stefan
i Lowboy Trio är synnerligen begåvade traditionsbärare. Trickbag gjorde ett proffsigt gig som alltid: där imponeras Redaktör'n faktiskt mest av Steve Weston: vore schysst om han fick sjunga ytterligare något nummer.

Ja, så där kan man rabbla på. Mycket lyckat som sagt, och som alltid STÖRSTA MÖJLIGA TACK till Göteborgs Bluesförenings styrelse och funktionärer och alla involverade musiker. Vågar vi hoppas på en festival i den vackra Slottsskogen även 2018?


 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress

Bertil Löfdahl väcker liv i GigKalenderns debattforum! Det gillar vi! Ta upp tråden!
Redaktör'n anar att Bertil inte tycker att alla jamsessioner går till som han beskriver. Vad tycker DU?
Gör DIN röst hörd! Har DU åsikter, idéer, kritik, förslag, tips - om scener, arrangörer, festivaler, utbudet av artister etc? Är du publik, musiker, arrangör?
Följ diskussionen om 'Bluesscenen i stan' från allra första början
Maila oss ditt eget inlägg

Bertil Löfdahl
Musiker / jammare / lyssnare
2017-03-30


Jam-filosofi ...
Att "jamma" har blivit populärt. I Gbg finns både blues och jazzjam som är välbesökta.
I Stockholm får man ligga i om man (kvinna) skall hinna med alla bluesjam under en helg.
Vad kännetecknar ett "bra" jam?
Jag skulle vilja jämföra det med ett samtal. I ett bra samtal kommer alla till tals. Det är minst lika viktigt att lyssna som att prata. Man pratar när man har nåt att säga, inte bara prata. Om det finns en samtalsledare, är dennes uppgift att se till att alla kommer till tals och inte pratar i mun på varandra. Att vara samtalsledare innebär inte med automatik utökat talutrymme, kanske snarare tvärtom.
Det är viktigt att samtalsämnet främjar kreativitet och att alla har uppfattat det.
Ett samtal eller ett jam handlar dock inte främst om regler och struktur. Det handlar om att våga, utmana, pröva tillsammans med andra..
/Berra

Vår gode vän Leif Wivatt berättar:

"Har i veckan dragit igång min blogg Wivatts blogg. Om konserter jag sett, om artister jag gillar mm."

Leif Wivatt var musikjournalist på P4 Göteborg från 1984 till i juli 2016.

"LEIF WIVATT har under en rad år bevakat stort och smått i musiklivet i Göteborg. Han har också tidigare valt musik till P4 Göteborgs olika program och det han inte vet om aktuell musik är knappast värt att veta.

Svenska skivspår, Poporama, Discorama, Beat och Wivatt är några av de musikprogram där Leif Wivatt varit inblandad." (SR)
"Nu har skivan släppts! Det går visserligen att lyssna på den via Spotify och Apple Music, och det går visserligen också att köpa den på Itunes. Men visst är väl det ändå allra roligast med ett fysiskt exemplar av en skiva? Bara omslagsbilden på denna CD, tagen av Anna Stenström-Weissglas är i sig en anledning till att köpa just ett fysiskt exemplar av den." (Erik W)

ERIK WEISSGLAS: "It´s Raining But Not Now" CD.
Erik Weissglas gitarr, Martina Almgren trummor, Georg Riedel bas, Mats Öberg piano/ munspel

Redaktör'n har ingen mailorder längre, men har ändå några ex att förmedla. Pris 150 kr. Maila!

  GÄSTSKRIBENTEN
är mycket välkommen!
 • GÄSTSKRIBENTER fr.o.m. 2009 - fler är välkomna!       
Eirik L Svensson skrev om Men Of The World @ S/S Marieholm 2013-11-09
Göran Svenningsson presenterade Sevenson & The Sevenettes inför gig @ S/S Marieholm 2013-02-01
P-O Hesselbom skrev om Abrahams Blues ’n' roots @ Kulturhuset Oceanen 2012-11-23
Emrik L Svensson skrev om P-O Hesselbom Blues Historia Vol. 3 release @ Oceanen 2012-09-07
Micke Rytky skrev om Blue Ruin och Best Before Blues Band @ Wassana Thai Take Away 2012-01-28
Gunnar Antonsson skrev om Anitas Transistor @ Rockroom Kafé 2010-10-29.
Gunnar Antonsson skrev om The Sensitives @ Jazzå 2009-11-22.
Klicka & läs dem alla
igästarkivet

 • Våra egna sidor om Blueshistoria
   Sidorna om Totta's Bluesband och
   Engelsk blues är engelskspråkiga
 • Road Dust
 • P-O Hesselbom Blues Historia Vol. 3
 • Göteborg Blues Party
   
2003 - 2009, 2011 - 2014
   11 festivaler i bild      Foto © Vanja
   [Vanja var bortrest 2010]
     
 • Åmål's Blues Fest:   Foto © Vanja

  Blues @ Spotify: Göran Svenningsson & vänner väljer blues
Göran Svenningsson skrev så här på sin Facebooksida:

"Här publicerar jag en Blueslista, sammansatt av drygt tiotalet prominenta bluesmusiker på min vänlista. Detta är detta bästa av det bästa, enligt oss just nu."

Redaktör'n misstänkte att den här Spotifylistan skulle växa. Det gör den!
Klicka här och lyssna!  
[Foto t.v.: Vanja Fridhammar]

  No.1 Guitarshop: gitarrhandlare - livemusikscen. Varje vecka i vår GigKalender
   Ola, Åke, Guran och Bengt: gitarr- och förstärkarefixare - handlare - lirare. Ofta i vår GigKalender
   Eco & Fair: Pia Axå lyssnar ofta på musikerna - och klär dem gärna i ekologiska rättvisa plagg

 • Kvarnis Hörna
Janne Kvarnströms bildgallerier uppdateras ständigt

Kolla Kvarnis NYA album KVARNIS 2016.
Och det andra helt nya albumet Bluespals 2016.
"Alla var där!"

"Du är alltid välkommen att använda mina bilder i lågupplöst format till vad du önskar. Då med cred naturligtvis. Band och andra som önskar högupplösta filer för tryck mm hör av er så skickar jag filerna över mail. Se adress nedan."
[Foto t.h. Mike Peters]


"Är folk intresserade av mina bilder är dom välkomna att kontakta mig på jannekvarnis@gmail.com
"

Janne 'Kvarnis' Kvarnströms bildgallerier med mängder av konsertbilder hittar du här:
get.google.com/albumarchive/
På väg till New York? Janne 'Kvarnis' Kvarnström tipsar, kåserar och illustrerar! [läs reserapporterna]

 • SEX LÄSVÄRDA BLOGGAR om musik m.m. + Rustans videokanal
   Flera glesa bloggar - några vilande

Matti Ollikainen vid tangenterna

Vi väntar på en comeback!

Sten G: Art - Music & Life

Rustan Lefin har koll - och kamera

Sven: uppdateras då & då

Musikjournalisten Leif i full frihet

David Öhrfeldt kåserar om sina plattor

 • TIDSKRIFTER om blues
Svenska Jefferson kan nu köpas på sex ställen i Göteborg

Pressbyrån Nordstadstorget
Press Stop Drottninggatan
Pressbyrån Centralstationen
Pressbyrån Nils Ericsonsplatsen
Pressbyrån Utrikes avg. Transithallen Landvetter
Flygplats LANDVETTER
Lista över samtliga försäljningsställen i Sverige (2016-09-22)

Norska Blues News kan nu köpas på fem ställen i Göteborg.

Pressbyrån, Centralstationen
Press Stop, Drottninggatan 58
Pressbyrån, Frölunda Torg Busstation
Pressbyrån, Nordstadstorget 2
Pressbyrån, Nils Ericsonsplatsen 7
(2016-05-10)

 • Musikradio på internet
Sök i HELA denna website
fridhammar.com
 
     powered by FreeFind
Vad har vi skrivit? Om vem? Om vad?
Sök med musikernamn, gruppnamn, scener etc.
Täcker hela denna website - men ENDAST den!

 • Dagens visdomsord från en klok björn

 • Arkiv: text & bild
  Redaktör'n tänker till   rapporter 2009 -
  Hört från scenerna       rapporter 2002 - 2008
  Redaktör'n väljer i vinylen    34 sidor
  Redaktör'n spanar i Spotify   60 sidor
  Gästskribenter
  Veckans Visuella via Vanja's Vaults   98 pixTvå videogallerier
Nyare filmer i det övre
Nyare bilder i one.com

 • NYHETER: Saxat ur mail, web & skvaller
Brännö Värdshus:
3 julikvällar med välbekant husband + lika bekanta gäster


Det eminenta husbandet med Teodor Boogh sång/ gitarr, Stefan Missios sång/ klaviatur, Mats Boogh bas, Gunnar Petersson trummor kommer att backa upp

6/7 Arvid Nero (hörd i Magnolia, Neros Bluesband, solo)

13/7 Matilda Sjöström (hörd i Det Brinner, Steget, Nationalteaterns Rockorkester)

20/7 Kent Norberg (hörd i Sator, solo, sorgsna countrykonserter i Hagakyrkan)

http://brannovardshus.se
(2017-06-21)

 • NYHETER: Skivor, demos, dvd, YouTube
Kapten Fri kastar loss!

Patrik mailade mig om bandet Kapten Fri: Peter Svensson sångare, låtskrivare & kompgitarrist, Lasse Johansson sologitarrist och låtskrivare, Peter Årnes sessionbasist och Patrik Orrmen trumslagare. Peter Årnes och Patrik känner ni nog igen från div. bluesband som King Biscuit Blues Band, Rhubarb Blues Band och All Right Band. Men här handlar det mera om en korsning mellan progg och punk. Säger de själva, och jag håller med.

Textmässigt en blandning av västkustromantik (båtar, klippor, solsken, frihet från omvärlden) och indignation över ex. hur tiggare behandlas eller hur en 'partyhäxa' beter sig. Energiskt sjunget i ett ofta rasande tempo: tyvärr svårt att höra hela texten ibland. Instrumentalt maler och riffar gitarrerna och Patrik gör skäl för sitt gage. Tung rock men med allsångskänsla, faktiskt. Kolla själva:

Website: www.kaptenfri.se
Spotify och YouTube
(2017-06-22)
Sven B Good & the Blues Stompers: ny video från KoM!

Sven Lorentzon och hans kumpaner fick KoMs väggar att darra under en röjig spelning den 20 maj; en spelning som blandade rå blues, Louisiana r&r, Sonics garagerock och Sven's originals ("Green Dead Aliens"!).

P-O Hesselbom filmade: här är 15 minuter och 23 sekunder med Sven B Good & the Blues Stompers!
(2017-05-27)

Freddie Nyström har en plan och en ny video

Freddie Nyström Band har spelat in en musikvideo med låten ”Jag har en plan” från senaste plattan ”Hem”. Freddie Nyström gitarr och sång, Gunnar Kungur bas, Staffan Dahl hammond och Uffe Jansson trummor.
Kolla här!!
(2017-05-15)

 • NYHETER: Arkiv
 

 • Webgrannar om musik och gitarrer


 • GigKalenderns Wall of FameGigKalendern
En högst subjektiv musikkalender som faktiskt hunnit fylla 17 år
Symboler i GigKalendern
Göteborgs Bluesförening S/S Marieholm Crippas Café
Wiser's Pub Kulturhuset Oceanen Slussens Pensionat
Västerhus No. 1 Guitarshop Pustervik
Dirty Records Nefertiti Basic - Lilla Linné
Musikens Hus Skeppet Eira Fredag på HAK
Holy Moly Hofet (Götahof) Stationen Norsesund
Stora Teatern KoM musik&bar Soulstore
City Pub Cajsa Warg Södra Liden
O'Leary's Järntorget Hakelverket Ti Amo, Stenungsund
Ikonerna ovan är klickbara och har länkar till resp. website

Fredag 21/7

KoM ÖPPNAR IKVÄLL efter semestern!!
ELDGRISEN a.k.a. FIREPIG
: fre 21/7 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Gbg. Öppet onsd-torsd 18-24, fred-lörd 18-01. Entré 100 kr. FB-event
Pelle Hällje trummor + gitarr/banjo, Johan Montán kontrabasbalalajka

"Hur många kontrabasbalalajkor spelar punkblues i Göteborg? Hur många banjobändare spelar även trummor och munspel bokstavligt talat samtidigt?

Välkommen till en Eldgrisens galna värld av blues, punk och countryfolk. Här är två idioter som hade oturen nog att träffa varandra och bestämma sig för att två kan låta lika mycket som ett helt rockband – akustiskt." Spotify!


BIG IS LESS: fre 21/7 Slussens Pensionat, Orust. FB-event
PINK FLOYD-kväll med Robert 'Biggles' Sohlberg sång, Richard Tehler gitarr/sång, Stephen Sahlin klaviatur, Sebastian Sandberg bas, Daniel Gibson trummor


En lysande konstellation, även andra kvällar när de tacklar Biggles egna låtar eller nån väl väld cover av The Band, Bob Dylan eller Daniel Lanois. Nu med Richard Tehler på glimrande gitarrspel.
Bild på Robert © artisten

 NYNNINGEN: fre 21/7 Lysestrand, Lysekil
Tomas Forssell, Bengan Blomgren, Per Melin, Lisen Rylander Löve, Thomas Jäderlund, Nikke Ström. Klicka bilden för större format!

"Vi gör inte det här som en nostalgisk tripp. Vi gör det som en hyllning till poeten Majakovskij och den framtidsoptimism som han och många andra kände när det gamla ryska samhället brakade ihop. Men vi gör det också som en hyllning till oss själva och den tid vi verkade i.
Det är många som tror att sjuttiotalet var en tråkig och enkelriktad tid. Inte alls, inom musikrörelsen där vi var en del regerade fantasin och mängder av musikaliska uttryck sida vid sida."

Lördag 22/7

MATS WESTLING: lör 22/7 kl. 16.00 - 20.00 på Kronhusgården, Gbg. FB-event
Mats är en flitigt turnerande artist som slog igenom med låten ”Perfekt” 2008, hämtad från skivan ”Café Jacob”. Senaste singeln "Ömtåligt gods", senaste album "Fågelvägen".


Han är varken en bluesman eller en rootsrockare. Men han har andra kvaliteter som ger honom en självklar plats i Redaktör'ns musikhjärta. Han är enkelt uttryckt en genuint 'nice guy' med stor kärlek till musik och publik. Och det är mycket värt idag, muttrar den allt cyniskare Redaktör'n.

DOWNLINERS SECT: lör 22/7 kl. 20.00 Apple Hotel, Göteborg. FB-event
"Två ursprungsmedlemmar finns kvar i bandet - Keith Grant och Don Craine."
Inte bara "Little Egypt": Munspelaren, John O'Leary, har ett fint CV inom brittisk blues: Savoy Brown, Aynsley Dunbar, John Dummer etc.

JÄMMER: lör 22/7 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Öppet onsd-torsd 18-24, fred-lörd 18-01. FB-event
Jonas Wiskari sång/ gitarr, Victor Tharan elgitarr, Adrian Magnusson bas, Erik Wiskari trummor

"JÄMMERs musik är unik roots-rock, fångad någonstans mellan den skramliga och grooveiga blues- och folk som Jonas och Erik fostrats i från barnsben, Victors sliriga slidegitarr och Adrians tunga rockpuls. På svenska. Med ett uns av drön."
Bild © bandet, lånad från bandets Facebooksida (länk ovan).

YAYA MEN: lör 22/7 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Gbg. FB-event. Bandets FB-sida.
Ingo Molin sång/ perc., Mille Andersson gitarr/ sång, Lasse Lindberg bas/ sång
Enda spelningen för YaYa Men
i sommar! Foto © bandet.

"The thinking man's cover band" sa nån tänkare. Med en sofistikerad repertoar från Stevie Wonder till Frank Zappa via Steely Dan. 

BIG IS LESS: lör 22/7 Slussens Pensionat, Orust
Robert 'Biggles' Sohlberg sång, Richard Tehler gitarr, Stephen Sahlin klaviatur, Sebastian Sandberg bas, Daniel Gibson trummor


En lysande konstellation som tacklar Biggles egna låtar eller nån väl väld cover av The Band, Bob Dylan eller Daniel Lanois. Nu med Richard Tehler på glimrande gitarrspel.
Bild på Robert © artisten

ONE NIGHT BAND: lör 22/7 kl. 20.00 Rest. Båtebacken, Styrsö. FB-event
Hannah Tolf sång/ slagverk, Robert Tolf sång/ munpel, Mike Peters sång/ gitarr, Donovan von Martens bas. Entré 150 kr

"Bordbeställning: OBS endast ca 40 gäster sedan är det fullt! För att boka Ring eller sms:a till 0705-433782. Båt från Saltholmen till Styrsö Tången går 17:45 och 18:30
Och Kl. 22:03 går sista båt in till Saltholmen från Styrsö Tången."
Foto på Robert
© Vanja

Söndag 23/7

JOHAN JOHANSSONS TRIO + gäst: sön 23/7 kl.19.30 - 22.00 Rest. Hakelverket, Karl Johansgatan 11, Göteborg. Fri entré.
Johan Johansson klaviatur, Stefan Bellnäs bas, Johan Håkansson/Fredrik Hamrå trummor + gäst


Johan är tillbaka: VARJE söndag på Hakelverket under resten av juli månad.

Lästips: Johan Johansson intervjuad av Mats Hallberg i Kulturbloggen.

Klicka Johans affisch t.v. för STOR bild!

PUGH ROGEFELDT: sön 23/7 Hotell Trubaduren, Hönö
2 stycken 45 minuter unplugged, med låtar från hela sin karriär och små historier om sina låtar, en lyssnarkväll med fullt ös.
Grillbuffé från kl. 19.00 med show – 495 SEK. Efterinsläpp kl. 21.00 250 SEK

Tisdag 25/7

 NYNNINGEN + förband ORKAN: tis 25/7 Liseberg (Taubescenen), Göteborg
Orkan spelar kl. 19.00, Nynningen kl. 20.00
Nynningen är idag Tomas Forssell, Bengan Blomgren, Per Melin, Lisen Rylander Löve, Thomas Jäderlund, Nikke Ström. Klicka bilden för större format!


"Vi gör inte det här som en nostalgisk tripp. Vi gör det som en hyllning till poeten Majakovskij och den framtidsoptimism som han och många andra kände när det gamla ryska samhället brakade ihop. Men vi gör det också som en hyllning till oss själva och den tid vi verkade i.

Det är många som tror att sjuttiotalet var en tråkig och enkelriktad tid. Inte alls, inom musikrörelsen där vi var en del regerade fantasin och mängder av musikaliska uttryck sida vid sida."

LILLA BÄCKEN: tis 25/7 Café Varvet på Brännö. FB-event
Café Varvet har öppet hela dan från 10:00. Lilla Bäcken går på scen 20:00. Entré 80 kr till konserten.
Andreas Chadien sång, gitarr, Jesper Fransson piano, sång, gitarr, dragspel, Andreas Hartman bas, Mischa Hayman gitarr, sång, Johan Åberg trummor

"Musiken brukar populärt kallas för indievisa, själva föredrar bandet att beskriva musiken som "vingliga visor i bitterljuv ton" Lilla Bäcken förenar starka melodier, konstfullt författad lyrik med ett unikt sound."

Onsdag 26/7

ALICE COOPER: ons 26/7 kl. 20.00 Liseberg (Stora Scenen), Göteborg
Den 69-årige skräckrockaren är tillbaka med sina reptiler, monster och klassiska hits.

LJUDGÅRDEN med WEAVER: ons 26/7 kl. 20.00 Rest. Familjen, Arkivgatan 7, Göteborg
Ljudgården är Joakim Fritzner gitarr/ pedalsteel/ sång, Daniel Wejdin bas, Molly Browne trummor

"Göteborgssonen Johan Weber förenar söderns Americana och Västkustens visor, texterna sliter mellan vemod och förtvivlan men också en strimma av ljus. Weavers höga ambition kan enkelt uttryckas ”all work, no play. Under de senaste åren har Weaver hunnit med en USA-turné, släppa två EP’s, en lång rad musikvideos och upp på det släppa en vinylplatta."
Foto © Weaver

SIMON LINDEKRANTZ & BLUES DELUXE: ons 26/7 ca kl 21.30 Bodegan, Societetshuset, Varberg. Fri entré
Simon Lindekrantz sång, Henrik 'Pilen' Pilquist gitarr, Mats 'Marshall' Karlsson gitarr, Conny Sävmo bas, TBA trummor


Göteborgsbandet Simon Lindekrantz & Blues Deluxe lever garanterat upp till sitt namn. En av landets bästa röster, alltid fenomenala gitarrister, och en grym rytmsektion. Soulig blues & bluesig soul i lyxförpackning. Be there!
Foto från Göteborg Blues Festival © Vanja

NYNNINGEN: ons 26/7 Skottvångs Grufva, Gnesta
Tomas Forssell, Bengan Blomgren, Per Melin, Lisen Rylander Löve, Thomas Jäderlund, Nikke Ström. Klicka bilden för större format!

"Vi gör inte det här som en nostalgisk tripp. Vi gör det som en hyllning till poeten Majakovskij och den framtidsoptimism som han och många andra kände när det gamla ryska samhället brakade ihop. Men vi gör det också som en hyllning till oss själva och den tid vi verkade i.
Det är många som tror att sjuttiotalet var en tråkig och enkelriktad tid. Inte alls, inom musikrörelsen där vi var en del regerade fantasin och mängder av musikaliska uttryck sida vid sida."

Torsdag 27/7

info KoMmer: tor 27/7 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Öppet onsd-torsd 18-24, fred-lörd 18-01
UNCAS QUIZ: tor 27/7 kl. 19.00 Rest. Crowbar, Storgatan 20 (runt hörnet från Chez Amis, mot Avenyn), Göteborg. Tel: 070-745 53 31 Mejl: info@crowbar.se

"Det klassiska Uncas Quiz som fortsätter att dra fulla hus trots att det mycket väl kan vara Göteborgs knivigaste quiz. Det är också mitt längsta, och tar närmare 2,5 timmar i anspråk. En helaftonsföreställning, helt enkelt! Quizzet innehåller livemusik. Priser: 1:a pris är ett presentkot värt 500 kr, 2:a pris ett lika vackert kort värt 200 kr. Efter prisutdelningen lottar vi ut vilka lag som väljer tema respektive önskeartist till nästa veckas tävling. Besök Uncas Quiz & Musik (sida) eller Uncas Quizz (grupp) på Facebook för närmare info. "

BLUESAMBASSADÖRERNA: tor 27/7 Restaurang o Rökeri Stora Oset, Hyppeln
Bertil Löfdahl sång/ gitarr, Bo Hansson orgel, Robert Tolf munspel, Lars Mellqvist bas, Janne Kvarnström trummor. 5-årsjubileum för ambassadörerna på Hyppeln! Affisch!
"Norra Skärgårdens Pärla!
Avnjut rökt fisk o skaldjur, vår löjligt goda fisksoppa, hamburgare, entrecote mm.
Fullständiga rättigheter."

LJUDGÅRDEN med WEAVER: tor 27/7 Öbergska, Styrsö
Ljudgården är Joakim Fritzner gitarr/ pedalsteel/ sång, Daniel Wejdin bas, Molly Browne trummor

"Göteborgssonen Johan Weber förenar söderns Americana och Västkustens visor, texterna sliter mellan vemod och förtvivlan men också en strimma av ljus. Weavers höga ambition kan enkelt uttryckas ”all work, no play. Under de senaste åren har Weaver hunnit med en USA-turné, släppa två EP’s, en lång rad musikvideos och upp på det släppa en vinylplatta."
Foto © Weaver

FREDDIE NYSTRÖM BAND: tor 27/7 HälsingborgsFästivalen (RockBåten M/S Harmony).
Freddie Nystrom gitarr/ sång, Staffan Dahl hammondorgel, Gunnar Kungur bas/ sång, Ulf Jansson trummor

Närproducerad blues och bluesrock med svenska originaltexter.
"Vi kör också en och annan cover i form av ödmjuka tolkningar av bluesstandards, Jimi Hendrix & ZZ Top."
"Freddie Nyström Band har gjort en skiva som finns på bl.a Spotify och iTunes. Det blir en fysisk CD på sikt också. Det är eget material med svenska texter."

Fredag 28/7

PEKKANINI & THE THEREMINLAND BAND: fre 28/7 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Gbg. Öppet onsd-torsd 18-24, fred-lörd 18-01
FB-event
Större bandbild!
PEKKANINIi theremin, klaviatur, melodica, TOMMY NATTA gitarr, MAGNUS HARTELIUS gitarr, DENNIS FORSBERG bas, LEIF MÅRTENSSON trummor

"Nu kommer Pekkanini & The Thereminland Band äntligen till KoM musik & bar!
Det blir instrumental rockmusik med theremin, gitarrer, keyboard, bass & trummor med början kl. 20:30, i 2 set."

BLUESAMBASSADÖRERNA: fre 28/7 Restaurang o Rökeri Stora Oset, Hyppeln
Bertil Löfdahl sång/ gitarr, Bo Hansson orgel, Robert Tolf munspel, Lars Mellqvist bas, Janne Kvarnström trummor. 5-årsjubileum för ambassadörerna på Hyppeln! Affisch!
"Norra Skärgårdens Pärla!
Avnjut rökt fisk o skaldjur, vår löjligt goda fisksoppa, hamburgare, entrecote mm.
Fullständiga rättigheter."

KAPTEN GITARR: fre 28/7 Trubaduren, Hönö Klova
Göran 'Guran Blomgren sång/ gitarr, Anders Mattsson gitarr/ sång, Eva Kristeberg bas/ sång, Bengt Kristeberg slagverk

"Två set med genomgående svenska texter.

Musik av Wiehe, Afzelius, Dylan, Lundell, Magnell, Cornelis m flera."

Lördag 29/7

MATS WESTLING: lör 29/7 kl. 16.00 - 20.00 på Kronhusgården, Gbg. FB-event
Mats är en flitigt turnerande artist som slog igenom med låten ”Perfekt” 2008, hämtad från skivan ”Café Jacob”. Senaste singeln "Ömtåligt gods", senaste album "Fågelvägen".


Han är varken en bluesman eller en rootsrockare. Men han har andra kvaliteter som ger honom en självklar plats i Redaktör'ns musikhjärta. Han är enkelt uttryckt en genuint 'nice guy' med stor kärlek till musik och publik. Och det är mycket värt idag, muttrar den allt cyniskare Redaktör'n.

BIG JOE LOUIS: lör 29/7 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Öppet onsd-torsd 18-24, fred-lörd 18-01. Entré 100 kr
Big Joe Louis solo sång/ gitarr.
Foto © Vanja

Solospelning av en stor festivalfavorit från Storbritannien: Big Joe Louis.
En personlig och kraftfull blues, ofta humoristisk trots dess svärta. Han kallar själv stilen downhome, Chicagoblues eller varför inte countryblues, fast framförd med elgitarr.

"Om Howlin´ Wolf varit vit och engelsman hade han varit Big Joe Louis" skrev Matteo Kopach då Big Joe spelade på hans smått legendariska Ruby Tuesday!

BLUESAMBASSADÖRERNA: lör 29/7 Restaurang o Rökeri Stora Oset, Hyppeln
Bertil Löfdahl sång/ gitarr, Bo Hansson orgel, Robert Tolf munspel, Lars Mellqvist bas, Janne Kvarnström trummor. 5-årsjubileum för ambassadörerna på Hyppeln! Affisch!
"Norra Skärgårdens Pärla!
Avnjut rökt fisk o skaldjur, vår löjligt goda fisksoppa, hamburgare, entrecote mm.
Fullständiga rättigheter."

KAPTEN GITARR: lör 29/7 Trubaduren, Hönö Klova
Göran 'Guran Blomgren sång/ gitarr, Anders Mattsson gitarr/ sång, Eva Kristeberg bas/ sång, Bengt Kristeberg slagverk

"Två set med genomgående svenska texter.

Musik av Wiehe, Afzelius, Dylan, Lundell, Magnell, Cornelis m flera."

NYNNINGEN: lör 29/7 Parkfesten, Nora
Tomas Forssell, Bengan Blomgren, Per Melin, Lisen Rylander Löve, Thomas Jäderlund, Nikke Ström. Klicka bilden för större format!

"Vi gör inte det här som en nostalgisk tripp. Vi gör det som en hyllning till poeten Majakovskij och den framtidsoptimism som han och många andra kände när det gamla ryska samhället brakade ihop. Men vi gör det också som en hyllning till oss själva och den tid vi verkade i.
Det är många som tror att sjuttiotalet var en tråkig och enkelriktad tid. Inte alls, inom musikrörelsen där vi var en del regerade fantasin och mängder av musikaliska uttryck sida vid sida."

Söndag 30/7

JOHAN JOHANSSONS TRIO + gäst: sön 30/7 kl.19.30 - 22.00 Rest. Hakelverket, Karl Johansgatan 11, Göteborg. Fri entré.
Johan Johansson klaviatur, Stefan Bellnäs bas, Johan Håkansson/Fredrik Hamrå trummor + gäst


Johan är tillbaka: VARJE söndag på Hakelverket under resten av juli månad.

Lästips: Johan Johansson intervjuad av Mats Hallberg i Kulturbloggen.

Klicka Johans affisch t.v. för STOR bild!

KAPTEN GITARR: sön 30/7 Trubaduren, Hönö Klova
Göran 'Guran Blomgren sång/ gitarr, Anders Mattsson gitarr/ sång, Eva Kristeberg bas/ sång, Bengt Kristeberg slagverk

"Två set med genomgående svenska texter.

Musik av Wiehe, Afzelius, Dylan, Lundell, Magnell, Cornelis m flera."

Onsdag 2/8

LJUDGÅRDEN med STEGET: ons 2/8 kl. 20.00 Rest. Familjen, Arkivgatan 7, Göteborg
Ljudgården är Joakim Fritzner gitarr/ pedalsteel/ sång, Daniel Wejdin bas,
Molly Browne trummor


Steget är Matilda Sjöström på sång och Nils Dahl på piano. Redaktör'n har aldrig hört Steget på scen, men har imponerats stort av Matilda då hon gästat Fritzner & Hansson på Rest. Vink och Holy Moly!
Foto © Steget

Torsdag 3/8

info KoMmer: tor 3/8 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Öppet onsd-torsd 18-24, fred-lörd 18-01
EMMYLOU HARRIS: tor 3/8 kl. 20.00 Liseberg (Stora Scenen), Göteborg
Fantastisk låtkatalog och omisskännlig röst. FB-event.

Tom Waitsafton med TAMMY: tor 3/8 kl. 19.00 Holy Moly, Andra Långgatan 31, Göteborg. FB-event. Fri entré

"Utrustade med vagnar, remmar och ett båtbatteri har bandet Tammy från Göteborg åkt runt i Europa och spelat Tom Waits låtar på gator för alla som velat lyssna. Ibland bortkörda av polisen, ibland inbjudna till födelsedagsfester och schweiziska privatkonserter har bandet formats till en slitstark enhet.
Nu flyttar bandet in under Holy Molys tak för att för ovanlighetens skull spela inomhus. Utrustade med bl a såg och dragspel bjuder nu Tammy in till en helkväll med Tom Waits!"

LJUDGÅRDEN med STEGET: tor 3/8 Öbergska, Styrsö
Ljudgården är Joakim Fritzner gitarr/ pedalsteel/ sång, Daniel Wejdin bas,
Molly Browne trummor


Steget är Matilda Sjöström på sång och Nils Dahl på piano. Redaktör'n har aldrig hört Steget på scen, men har imponerats stort av Matilda då hon gästat Fritzner & Hansson på Rest. Vink och Holy Moly!
Foto © Steget

Fredag 4/8

TRE ÄCKLIGA SVIN: fre 4/8 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Öppet onsd-torsd 18-24, fred-lörd 18-01. FB-event
Erik Hamren gitarr/ sång, Alf Jacobsson bas/ sång, Stefan Carlsson trummor

En ambitiös OCH tuff trio som lirar Zappa, Neil Young, Bowie m.m.

Bilden fångad ur YouTubevideon ovan.

Lördag 5/8

info KoMmer: lör 5/8 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Öppet onsd-torsd 18-24, fred-lörd 18-01
NYNNINGEN: lör 5/8 Tyrolen, Blädinge
Tomas Forssell, Bengan Blomgren, Per Melin, Lisen Rylander Löve, Thomas Jäderlund, Nikke Ström. Klicka bilden för större format!

"Vi gör inte det här som en nostalgisk tripp. Vi gör det som en hyllning till poeten Majakovskij och den framtidsoptimism som han och många andra kände när det gamla ryska samhället brakade ihop. Men vi gör det också som en hyllning till oss själva och den tid vi verkade i.
Det är många som tror att sjuttiotalet var en tråkig och enkelriktad tid. Inte alls, inom musikrörelsen där vi var en del regerade fantasin och mängder av musikaliska uttryck sida vid sida."

Söndag 6/8

PILGRIM: sön 6/8 kl 19.00 Hembygdsparken, Braås. Fri entré
Pilgrim är systrarna Karin & Maria Forsman, Marcus Svensson, Peter Gran och Mikael Fahleryd
. Spelar under "Scensommar"!

Och låter "som om Gud travat runt på en kyrkogård i Södern och återuppväckt countrylegender". Det ni! Foto © Pilgrim


"Karin o Maria med band spelar genuin traditionell countrymusik så det ryker!!"
Du har väl inte missat Pilgrims två CD "Pilgrim" och "Harbour Girl"?

Tisdag 8/8

DANIEL LANOIS: tis 8/8 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg
Entré 400 kr. FB-event
En legendarisk producent som även är låtskrivare, gitarrist och sångare

JOHAN JOHANSSONS TRIO + gäst ARVID NERO: tor 10/8 kl. 20.00 Hagakyrkan,
Göteborg. FB-event + FB-event
Johan Johansson klaviatur, Stefan Bellnäs bas och Johan Håkansson trummor

KoM Open Summer Stage: tor 10/8 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Öppet onsd-torsd 18-24, fred-lörd 18-01
Way Out West 2017: tor 10/8 - lör 12/8 Slottsskogen, Göteborg
Band Of Horses, Ryan Adams, Frank Ocean, Lana Del Rey, Major Lazer, The xx, Pixies, Chance The Rapper etc.

DANIEL NORGREN: tor 10/8 (+ 11/8) Slussens Pensionat, Orust
"Det svenska musikhotellet"

info KoMmer: fre 11/8 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Öppet onsd-torsd 18-24, fred-lörd 18-01
DANIEL NORGREN: fre 11/8 Slussens Pensionat, Orust
"Det svenska musikhotellet"

NYNNINGEN: fre 11/8 Folk & Rock, Segmon
Tomas Forssell, Bengan Blomgren, Per Melin, Lisen Rylander Löve, Thomas Jäderlund, Nikke Ström

STURE ELLDIN BLUESBAND: lör 12/8 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Öppet onsd-torsd 18-24, fred-lörd 18-01
NYNNINGEN: lör 12/8 Drömfesten, Sandviken
Tomas Forssell, Bengan Blomgren, Per Melin, Lisen Rylander Löve, Thomas Jäderlund, Nikke Ström

Afzeliusafton: sön 13/8 kl. 20.00 Tullhuset, Hönö. FB-event
Afzeliushyllning med Guran, Micke Nord-Andersson och Olle Nyberg
Entré 150:-

LJUDGÅRDEN med ALICE B: ons 16/8 kl. 20.00 Rest. Familjen, Arkivgatan 7, Göteborg
Ljudgården är Joakim Fritzner gitarr/ pedalsteel/ sång, Daniel Wejdin bas,
Molly Browne trummor

HENRIK NAGY TRIO: ons 16/8 kl. 20.00 - 22.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Kulturkalaset!
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

BERRAS BLUESORKESTER: tor 17/8 kl. 20.00 - 22.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Kulturkalaset!
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

JOHAN JOHANSSONS TRIO + gäst: tor 17/8 kl. 20.00 Hagakyrkan,
Göteborg. FB-event
Johan Johansson klaviatur, Stefan Bellnäs bas och Johan Håkansson trummor

LJUDGÅRDEN med ALICE B: tor 17/8 Öbergska, Styrsö
Ljudgården är JoakimJoakim Fritzner gitarr/ pedalsteel/ sång, Daniel Wejdin bas,
Molly Browne trummor

SWEET LITTLE ANGELS & JOHANNA HJORT: tor 17/8 Malmöfestivalen, Malmö
Johanna Hjort sång, Al Tehler gitarr, Dan Helgesen klaviatur, Mats Boogh bas, Gunnar Petersson trummor, Tobe Stensson sax.

STURE ELLDIN BLUESBAND: fre 18/8 kl. 20.00 - 22.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Kulturkalaset!
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

Afzeliusafton: fre 18/8 kl. 20.00 Tullhuset, Hönö. FB-event
Afzeliushyllning med Guran, Micke Nord-Andersson och Olle Nyberg
Entré 150:-

SWEET LITTLE ANGELS & JOHANNA HJORT: fre 18/8 Brännö Värdshus. FB-event
Johanna Hjort sång, Al Tehler gitarr, Dan Helgesen klaviatur, Mats Boogh bas, Gunnar Petersson trummor, Tobe Stensson sax.

TORNADO: lör 19/8 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Öppet onsd-torsd 18-24, fred-lörd 18-01
VOXHALL BLUES: lör 19/8 kl. 20.00 - 22.00 på S/S Marieholm, Göteborg. Kulturkalaset! FB-event
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

BLUE FIRE BLUES: lör 19/8 kl. 14.00 No. 1 Guitarshop, Göteborg
Anders Granell sång/ git, Gunnar Lindgren ten.sax, Håkan Strängberg trombone, Nikke Ström bas och Henrik Wartel trummor.

Afzeliusafton: lör 19/8 Slussens Pensionat, Orust
Afzeliushyllning med Guran, Micke Nord-Andersson och Olle Nyberg
"Det svenska musikhotellet"

NYNNINGEN: lör 19/8 Gretafestivalen, Tollered
Tomas Forssell, Bengan Blomgren, Per Melin, Lisen Rylander Löve, Thomas Jäderlund, Nikke Ström

LJUDGÅRDEN med DANIEL GILBERT: ons 23/8 kl. 20.00 Rest. Familjen, Arkivgatan 7, Göteborg
Ljudgården är Joakim Fritzner gitarr/ pedalsteel/ sång, Daniel Wejdin bas, Molly Browne trummor

LARS DEMIAN & DAVID TALLROTH: tor 24/8 Nefertiti, Göteborg. Läs!
Entré 295 kr. "Den 24 oktober 2012 såg det senaste och åttonde studioalbumet "Svenne tills du dör" dagens ljus. Albumet producerades av - David Tallroth!"

LJUDGÅRDEN med DANIEL GILBERT: tor 24/8 Öbergska, Styrsö
Ljudgården är Joakim Fritzner gitarr/ pedalsteel/ sång, Daniel Wejdin bas,
Molly Browne trummor

UNCAS & DEN ANDRE: fre 25/8 Rest. Hakelverket, Karl Johansgatan 11, Göteborg. Fri entré. Uncas Rydén sång/ gitarr & Martin Oldsberg munspel + Henrik 'Pilen' Pilquist gitarr

BLUE FIRE BLUES: lör 26/8 Afamia, Göteborg
Anders Granell sång/ git, Gunnar Lindgren ten.sax, Håkan Strängberg trombone, Nikke Ström bas och Henrik Wartel trummor.

PETRA ODENMAN & SOUL EXPOSURE: lör 26/8 Slussens Pensionat, Orust. FB-event
Petra Odenman sång, Mats 'Marshall' Karlsson gitarr, Markus Larsson piano/ hammond, Marcus Sigvardsson bas och Ulf Svedberg trummor

LJUDGÅRDEN med KRISTOFER ÅSTRÖM: tor 31/8 Öbergska, Styrsö
Ljudgården är Joakim Fritzner gitarr/ pedalsteel/ sång, Daniel Wejdin bas,
Molly Browne trummor

KNUT REIERSRUD: fre 1/9 Nefertiti, Göteborg. Entré 220 kr
Knut Reiersrud gitarr, David Wallumrød klaviatur, Bjørn Holm sång/ gitarr, Nikolai Eilertsen bas, Andreas Bye trummor

DON BRYANT med The BO-KEYS: ons 6/9 Nefertiti, Göteborg. Entré 350 kr. Sångare, låtskrivare, skivartist (HI Records m.fl.) backad av ett sexmannaband från Memphis TN
Third Swedish Blues Challenge: lör 2/9 Musikens Hus, Göteborg. Fem finalband inkl. Ida Ludvigsen band från Göteborg
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

DYLAN LEBLANC: sön 3/9 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg
Singer/ songwriter från Alabama på välkommet återbesök! Entré 275 kr
Läs! Senaste album, det tredje: "Cautionary Tale"

CARL & THE FOOLIN' JUKES: lör 9/9 kl. 18.00 - 23.00 Carls Café & Bistro, Sillviksvägen 15, Torslanda. PREMIÄRGIG! Carl Krantz sång/ gitarr, Bo Wassberg munspel, Håkan Bäckström bas, P-O Hesselbom trummor 
JULIA & THE BASEMENT TAPES: lör 9/9 kl. 15 Restaurang Ester, Kungsbacka
FB-event
Arrangör: Föreningen Jazz och Blues i Kungsbacka

Bluesfest: lör 9/9 kl. 15.00 - 21.00 Ågårdens loge i Varnum (Ulricehamns kommun).
Entré 300 kr. Affisch med alla detaljer!
Mr Bo & The Voodooers, Al Tehler Blues Band, Abraham's Blues & Roots, Orion Hill & His Holy Kings, Johanna Lillvik Blues Escape m.fl.

FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 9/9 Cookin', Borås
. Freddie Nystrom gitarr/ sång, Staffan Dahl hammondorgel, Gunnar Kungur bas/ sång, Ulf Jansson trummor med
"Närproducerad" blues och bluesrock med Svenska originaltexter. Vi kör också en och annan cover i form av ödmjuka tolkningar av bluesstandards, Jimi Hendrix & ZZ Top."
FREDDIE NYSTRÖM BAND: fre 15/9 Bengans, Göteborg
Freddie Nystrom gitarr/ sång, Staffan Dahl hammondorgel, Gunnar Kungur bas/ sång, Ulf Jansson trummor med
"Närproducerad" blues och bluesrock med Svenska originaltexter. Vi kör också en och annan cover i form av ödmjuka tolkningar av bluesstandards, Jimi Hendrix & ZZ Top."
RICHARD TEHLER TRIO: fre 15/9 kl. 21.00 S/S Marieholm, Göteborg
Richard Tehler sång/ gitarr/ piano,
TBA bas, TBA trummor

RICHARD TEHLER TRIO: lör 16/9 kl. 21.00 Hotell Trubaduren, Hönö. FB-event
Richard Tehler sång/ gitarr/ piano, Michael Krönlein bas,
Dan Magnusson
trummor

MR BO & THE VOODOOERS med LOLLO GARDTMAN: lör 30/9 Nefertiti,
Göteborg
En kombination som gjorde stor succé under Åmål's Blues Fest 2017

THE TRAVELING JAM BAND: fre 6/10 Hakelverket, Göteborg
Jan Sjöberg gitarr/ sång, Stefan Lindell kontrabas, Bertil Löfdahl gitarr/ sång, Roger Mörck trummor.

DANNY DEL TORO (Spanien) & JAN SJÖBERG: lör 7/10 kl. 14.00 No. 1 Guitarshop, Johannebergsg. 14, Göteborg. Fri entré.
Danny del Toro munspel, Jan Sjöberg gitarr
/ sång
DANNY DEL TORO (Spanien) & THE TRAVELING JAM BAND: lör 7/10 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Gbg. Onsd-torsd 18-24, fred-lörd 18-01.
Danny del Toro munspel, Jan Sjöberg gitarr/ sång, Stefan Lindell kontrabas, Bertil Löfdahl gitarr/ sång, Roger Mörck trummor.

QUEEN BEE &ND THE ZYDECO AMIGOS: lör 7/10 Pustervik, Göteborg
En efterlängtad konsert: en återförening för EN kväll: Anna-Lena Winter sång, Göran Svenningsson gitarr, Bernt Andersson dragspel, Henrik Ohlin bas/ sång, Jim Ingvarsson trummor

Kulturnatta på KoM med PILGRIM och gäster: fre 13/10 kl. 20.00 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Öppet onsd-torsd 18-24, fred-lörd 18-01. FB-event 
TORBJÖRN RISAGER & THE BLACK TORNADO: lör 14/10 kl. 18.00
Kungsbacka Teater, Kungsbacka
Arrangör: Föreningen Jazz och Blues i Kungsbacka

FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 14/10 The Bull Bar, Karlstad
Freddie Nystrom gitarr/ sång, Staffan Dahl hammondorgel, Gunnar Kungur bas/ sång, Ulf Jansson trummor med
"Närproducerad" blues och bluesrock med Svenska originaltexter. Vi kör också en och annan cover i form av ödmjuka tolkningar av bluesstandards, Jimi Hendrix & ZZ Top."
CARL & THE FOOLIN' JUKES: fre 10/11 Bluesbaren, Hornsgat. 55, Stockholm
Carl Krantz
sång/ gitarr, Bo Wassberg munspel, Håkan Bäckström bas, P-O Hesselbom trummor
 
SWEET LITTLE ANGELS & JOHANNA HJORT: lör 11/11 kl. 15 Restaurang Ester,
Kungsbacka
Arrangör: Föreningen Jazz och Blues i Kungsbacka

ERIC BIBB: fre 17/11 kl. 19.00 Stora Teatern, Göteborg. Entré 320 kr. FB-event
Eric med föreställningen "Tales From A Blues Brother".
"Ensam, omgiven av sina älskade gitarrer, kommer Eric inte lämna någon oberörd."

CARL & THE FOOLIN' JUKES: ons 22/11 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. FRI ENTRÉ Carl Krantz sång/ gitarr, Bo Wassberg munspel, Håkan Bäckström bas, P-O Hesselbom trummor
Blues i Hängmattan. Ett samarr. med Göteborgs Bluesförening  

MARINO VALLE BAND: lör 25/11 kl. 21.30 Söderport, Kalmar FB-event
Marino Valle sång/ munspel, Henrik 'Pilen' Pilquist gitarr, Matti Ollikainen piano/ orgel, Mikael Fahleryd bas, Jim Ingvarsson trummor. Arr: Crossroads

 • EXTERNA LÄNKAR till websidor för div. musikscener och arrangörer. Konsertbiljetter
Göteborgs Bluesförening
och Blues Party
 
Dirty Records   Götahof Live No. 1 Guitarshop
Bluesföreningen
Ernst i Lysekil
Rootsy Live S/S Marieholm
website
Oceanen Musikens
Hus
Nefertiti
Göteborgs Konserthus Slussens
Pensionat
Sticky Fingers Jazzhuset Trädgår'n Woody West
    Rootsy.nu Kulturpunkten Pusterviks
Biljetter
Pustervik

Här nedan ser ni länkar till äldre sidor som inte längre uppdateras.
Säkert med många döda länkar - men kanske där ändå finns något intressant?

| ENTRY PAGE | FROM THE EDITOR's CD PLAYER | WHO ARE WE? | CAMERA VANJA | VANJA'S FAVES |
| SAN FRANCISCO | ROCKIN' ROOTS | GERT'S TAPES | GERT'S STROLL |
| KNIGHTS IN BLUE DENIM (U.K.) | BLUES IN SCANDINAVIA | A PAGE OF BLUES (U.S. & CANADA) |
| VANJA'S BLUE CAMERA | SWEDISH ARTISTS | LABELS & DISTRIBUTORS |
| U.K., U.S. AND CANADIAN ARTISTS | GUITAR PAGE | TOURS & U.B.L. |