Antal besökare  
   OBS! Klicka på länkarna nedanför - och hoppa direkt till just det som DU vill läsa

[2020-10-18]
...
på Erik Lindahls nya fotobok "44 Days On The Blues Highways"
Foto © Erik Lindahl
Citaten nedan tagna från Bokförlaget Tid & Rums website varifrån boken kan beställas.
Boken kostar 339:- inkl moms och frakt inom Sverige. Väl värd varje krona.

44 days on the Blues Highways
Av Erik Lindahl (foto), Tommy Löfgren (text), Förord av Mark Naftalin.

"I november 1980 begav sig fyra bluesfans från Sverige ut på en resa som skulle bli ett drömäventyr. Det första målet var San Francisco. Därifrån skulle de ta sig vidare och besöka bluesklubbar i stora delar av USA. Slutmålet var Chicago, dit de kom i januari 1981. Då hade de befunnit sig på resande fot i 44 dygn.

Alla fyra var på ett eller annat sätt engagerade i Swedish Blues Association och tidningen Jefferson, grundad 1968 och som fortfarande publiceras av SBA. Tanken var att ta bilder och göra intervjuer för tidningen. Det var hektiska dagar och nätter för det mesta.

Det har gått drygt fyrtio år sedan deras fantastiska resa. Nu har Erik Lindahl samlat ihop mängder av fotografier och presenterar en del av dessa i denna bok, med titeln 44 DAYS ON THE BLUES HIGHWAYS. Tommy Löfgren har utgått från diverse trycksaker och anteckningar och skrivit texter till bokens olika avsnitt. Texterna är skrivna på engelska, och i boken återges de på originalspråket."

En underbar fotobok tycker Redaktör'n. Betydligt mera påkostad och lättbläddrad än den förra fotoboken, "Blue Shots", som utgavs 2008. "44 Days" är snyggt inbunden medan "Blue Shots" var häftad. Och fotografierna, ja, ni har alla sett Eriks kvaliteter som fotograf, i tidskriften "Jefferson", på utställningar etc. Den här volymen gör verkligen Eriks bilder rättvisa. Svårt att tro att någon blir besviken. Ytterst få bilder dubbleras för övrigt i de två böckerna.

Erik har lånat ut de två bilderna nedan till oss som 'varuprov': Big Jack Johnson resp. Byther Smith. Klicka bilden nedan för betydligt större storlekar!


[2020-10-11]
...
på Lars-Olof 'Lollo' Johansson: "Strat-Talk"
Nej, Redaktör'n är inte expert på denne guitarslinger: Lars-Olof 'Lollo' Johansson. Han minns att han hörs på bandet TAOs platta "Live In Ecstacy" från 1983 där Lollo komponerat tre av spåren. (Jodå, Redaktör'n har LPn). Dessutom hörde/såg han TAO i Måndagsbörsen. En tidsmarkör.

Läser man i websiten Popfakta.se ser man förstås Lollo som medlem i TAO, dessutom som gitarrist i
fler sammanhang
, bl.a. på tre spår på GEMYs fina CD från 2003, "Fresh Water Fresh Blood". Med underbara Jenny Lundin på sång, numera busy i Surrender Dorothy.

Annars har Lollo dykt upp i Redaktör'ns värld idag som eminent gitarrist i Eva & The Blue Boys. Redaktör'ns bild t.h. kommer från en spelning som bandet gjorde på KoM 2016-06-11.

Men idag kan vi alla dessutom höra Lollo lirande läcker gitarr på EPn "Strat-Talk". En instrumental EP, fyra spår, svåra att etikettera. Polerad fusion? Dan Helgesen på klaviatur är för Redaktör'n den mest bekante medmusikern.

Redaktör'n associerar till Los Angeles studiokatter, till Larry Carlton, till Lee Ritenour. Skön musik att varva ned till, inget för headbanging. Blunda och njut!

"Strat-Talk" kan du höra på Spotify eller på YouTube.


Fr.v. Anders Blad, P-O Hesselbom, Jens Nilsson och en ny medlem Christer Modin (fd Vikivaki m.fl.).
Foto utlånat av P-O Hesselbom
[2020-10-05]
...
på Forever Blues reunion 26/9 @ KoM
Ambitiöse P-O har förfärdigat ytterligare en film. Det har hunnit bli några stycken. Den här gången från reunionspelningen med Forever Blues. Ett band med en historia väl värd att berätta. Läs här!

P-O skriver om filmen: "För er som var där, för er som velat vara där, och som vi förstått var ganska många, men inte kunde då det hann bli fullbokat. Och andra intresserade. Christer Modin, Anders Blad, Jens Nilsson, P-O Hesselbom. Samt vår special guest. Per Schönemann på sång från legendariska sextiotalsbandet Long Johns."

Redaktör'n var tyvärr inte där. Coronaeländet har strypt alla sådana besök. Men nu har P-O skapat möjligheten att uppleva - eller återuppleva - denna återförening på scen.


Film: Forever Blues reunion 2020-09-26

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress

Facebookgrupp: 60-tals musik och band. Svenska, engelska, amerikanska
 • Dagens visdomsord från en klok björn

 • NYHETER: Inspelat på skiva, eller som demo, dvd, Spotify, YouTubefilm etc.
Tomas Jo' Group Live 2020

En ny video på YouTube från KoM i Göteborg. Sammanställd av P-O Hesselbom. Foto: Jenny Rössberg. Snygg backdrop på scen! Tomas Jo' Group består av Tomas Jo' Johansson sång, gitarr/ Tero Eddie Kupiainen bas/ P-O Hesselbom trummor.
Bild © Jenny Rössberg. Klicka på bilden för större storlek!
(2020-10-20)

Slimfit video: "Det bedste til mig og mine venner"

Christer Dybeck berättar: "SLIMFIT är sedan en tid äntligen igång igen med repetitionerna, och nu med fokus på eget material. Bortforsling av bl.a. gamla skrymmande högtalaråbäken möjliggör det nödvändiga corona-avståndet mellan bandmedlemmarna. Inriktningen vad gäller coverlåtar är som bekant "Blues 'n' Rock med stänk av soul och funk." Och ... all annan musik som bandet gillar skarpt! T.ex. av Danmarks nationalskald tillika frontman i Gasolin', Kim Larsen (R.I.P.). Svårt förstås att spela och filma samtidigt... Så gitarristen Anders Carlsson snickrade i efterhand ihop ett kollage av bilder som togs bl.a. i samband med repetitionerna på 'Det bedste til mig og mine venner'."
Bild © bandet. Klicka på bilden för större storlek!
(2020-10-20)
The Buckaroos: "Till I Waltz Again With You" ute idag efter 33 år. Spotify!

"Men dagens singelsläpp ”Till I Waltz Again With You”. fick tyvärr inte plats på LP:n [”Try Rock 'n Roll” 1987], som då normalt var c.a 40-45 min långa. Den kom inte med för att den inte var en bra låt, utan för att låtvalet till albumet för 33 år sen ville en annan sak. Istället kan vi glädjas åt att vi idag släpper "Till I Waltz Again With You". Låten som är skriven 1952 av Sidney Prosen." Lyssna på Spotify!
(2020-09-25)

Tomas Jo' Group: slideshow med tre låtar

Händige P-O Hesselbom har satt samman en slideshow på YouTube med Tomas Jo' Group. En trio som idag består av Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas och P-O Hesselbom trummor. Debutspelar i denna sättning på KoM fredag 25/9.
(2020-09-18)

Debutplatta från Anders 'Agge' Augustsson!

Agge som vi främst hört på våra scener som fenomenal gitarrist, exempelvis med Emrik. Skivbolaget HOOB skriver: "Idag släpps "No Pressure" med AGGE. Extremt kul, tycker vi.
AGGE heter egentligen Anders Augustsson och detta är hans debutplatta och den är superbra. Kolla in den på Spotify och köp den framförallt direkt av artisten på exklusiv vinyl! Antingen via HOOB-shopen eller direkt från AGGE. I dessa tider finns inget vettigare och trevligare att göra än att stötta musiken. No Pressure."
(2020-09-18)


 • Wall of Fame
TBA

 • Webgrannar om musik och gitarrer

Sök i HELA denna website
fridhammar.com
 
     powered by FreeFind
Vad har vi skrivit? Om vem? Om vad?
Sök med musikernamn, gruppnamn, scener etc.
Täcker hela denna website - men ENDAST den!

 • Arkiv: text & bild
  Redaktör'n tänker till   rapporter 2009 -
  Hört från scenerna       rapporter 2002 - 2008
  Redaktör'n väljer i vinylen    34 sidor
  Redaktör'n spanar i Spotify   60 sidor
  Gästskribenter
  Veckans Visuella via Vanja's Vaults   98 pix

 • Vanjas bilder och filmklipp


Två videogallerier
Nyare filmer i det övre
Nyare bilder i one.com

 • NYHETER: Saxat ur mail, web & skvaller
Ny fotobok med Erik Lindahls bilder: "44 Days on the Blues Highways"

"I november 1980 begav sig fyra killar från Sverige ut på en resa som skulle bli något av ett drömäventyr. Det första målet var inställt på San Francisco, och därifrån tänkte de ta sig vidare och besöka ett antal bluesklubbar i stora delar av USA. Slutmålet var Chicago, dit de kom i januari 1981. Då hade de befunnit sig på resande fot i 44 dygn." Här är boken om resan. Kommer i oktober 2020 på Bokförlaget Tid och Rum.

Kolla också förlagets fotobok "Havsbadsrock" med Lennart Hårds bilder från Havsbadsrestaurangen i Lysekil. Mycket Totta och hans musiker(gäster)!
(2020-09-18)

P-O Hesselbom ny trumslagare i Tomas Jo' Group

Som alltså idag består av Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas och P-O Hesselbom trummor.

P-O debutspelar med denna trio på KoM fredag 25/9. Och redan nästa kväll igen sitter han vid trummorna på samma scen, då med reunionupplagan av Forever Blues.

Som någon filosof sade:
"If you want something done, give it to a busy guy!"
(2020-09-07)


Hur kan vi genomföra konsertverksamhet under hösten 2020 utan att riskera ökad smittspridning?

"I denna metodpraktika har vi tagit utgångspunkt från de arrangörer som samverkar inom nätverket Knutpunkt i Västra Götalandsregionen med omnejd. Knutpunkt har sedan initierat en större samverkan med riksförbunden Musikcentrum Riks och Musikarrangörer i Samverkan. Här presenteras nu gemensamma förslag på åtgärder och konkreta tips för dig som vill arrangera smittsäkra konserter."
https://smittsakrakonserter.nu/
(2020-09-05)

 • NYHETER: Arkiv
 

 • Wall of Fame

Gör DIN röst hörd! Har DU åsikter, idéer, kritik, förslag, tips - om scener, arrangörer, festivaler, utbudet av artister etc? Är du publik, musiker, arrangör?
Följ diskussionen om 'Bluesscenen i stan' från allra första början
Maila oss ditt eget inlägg

Vår gode vän Leif Wivatt berättar:

"Har ... dragit igång min blogg Wivatts blogg. Om konserter jag sett, om artister jag gillar mm."

Leif Wivatt var musikjournalist på P4 Göteborg från 1984 till i juli 2016.

"LEIF WIVATT har under en rad år bevakat stort och smått i musiklivet i Göteborg. Han har också tidigare valt musik till P4 Göteborgs olika program och det han inte vet om aktuell musik är knappast värt att veta.

Svenska skivspår, Poporama, Discorama, Beat och Wivatt är några av de musikprogram där Leif Wivatt varit inblandad." (SR)
"Nu har skivan släppts! Det går visserligen att lyssna på den via Spotify och Apple Music, och det går visserligen också att köpa den på Itunes. Men visst är väl det ändå allra roligast med ett fysiskt exemplar av en skiva? Bara omslagsbilden på denna CD, tagen av Anna Stenström-Weissglas är i sig en anledning till att köpa just ett fysiskt exemplar av den." (Erik W)

ERIK WEISSGLAS: "It´s Raining But Not Now" CD.
Erik Weissglas gitarr, Martina Almgren trummor, Georg Riedel bas, Mats Öberg piano/ munspel

Redaktör'n har ingen mailorder längre, men har ändå några ex att förmedla. Pris 150 kr. Maila!

  GÄSTSKRIBENTEN
är mycket välkommen!
 • GÄSTSKRIBENTER fr.o.m. 2009 - fler är välkomna!       
Eirik L Svensson skrev om Men Of The World @ S/S Marieholm 2013-11-09
Göran Svenningsson presenterade Sevenson & The Sevenettes inför gig @ S/S Marieholm 2013-02-01
P-O Hesselbom skrev om Abrahams Blues ’n' roots @ Kulturhuset Oceanen 2012-11-23
Emrik L Svensson skrev om P-O Hesselbom Blues Historia Vol. 3 release @ Oceanen 2012-09-07
Micke Rytky skrev om Blue Ruin och Best Before Blues Band @ Wassana Thai Take Away 2012-01-28
Gunnar Antonsson skrev om Anitas Transistor @ Rockroom Kafé 2010-10-29.
Gunnar Antonsson skrev om The Sensitives @ Jazzå 2009-11-22.
Klicka & läs dem alla
igästarkivet

 • Våra egna sidor om Blueshistoria
   Sidorna om Totta's Bluesband och
   Engelsk blues är engelskspråkiga
 • Road Dust
 • P-O Hesselbom Blues Historia Vol. 3
 • Göteborg Blues Party
   
2003 - 2009, 2011 - 2017
   14 festivaler i bild      Foto © Vanja
   [Vanja var bortrest 2010]
 
 • Åmål's Blues Fest:   Foto © Vanja

  Blues @ Spotify: Göran Svenningsson & vänner väljer blues
Göran Svenningsson skrev så här på sin Facebooksida:

"Här publicerar jag en Blueslista, sammansatt av drygt tiotalet prominenta bluesmusiker på min vänlista. Detta är detta bästa av det bästa, enligt oss just nu."

Redaktör'n misstänkte att den här Spotifylistan skulle växa. Det gör den!
Klicka här och lyssna!  
[Foto t.v.: Vanja Fridhammar]

  No.1 Guitarshop: gitarrhandlare - livemusikscen. Varje vecka i vår GigKalender
   Ola, Åke, Guran och Bengt: gitarr- och förstärkarefixare - handlare - lirare. Ofta i vår GigKalender
   Eco & Fair: Pia Axå lyssnar ofta på musikerna - och klär dem gärna i ekologiska rättvisa plagg

 • Kvarnis Hörna
Janne Kvarnströms bildgallerier uppdateras ständigt

Kolla Kvarnis helt nya album KVARNIS 2019.
Plus hans helt nya album BLUESPALS 2019.

Kasta nostalgiska blickar i backspegeln! Nu har Kvarnis lagt ut sina album med BLUESPALS från åren 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 och 2010.
Klicka och minns!

"Du är alltid välkommen att använda mina bilder i lågupplöst format till vad du önskar. Då med cred naturligtvis. Band och andra som önskar högupplösta filer för tryck mm hör av er så skickar jag filerna över mail. Se adress nedan."
"Är folk intresserade av mina bilder är dom välkomna att kontakta mig på jannekvarnis@gmail.com "

Janne 'Kvarnis' Kvarnströms bildgallerier med mängder av konsertbilder hittar du här:
get.google.com/albumarchive/
På väg till New York? Janne 'Kvarnis' Kvarnström tipsar, kåserar och illustrerar! [läs reserapporterna]

 • BLOGGAR om musik m.m. + Rustans videokanal

Rustan Lefin har koll - och kamera

Musikjournalisten Leif i full frihet

 • Musikradio på internet
GigKalendern
En högst subjektiv musikkalender som faktiskt hunnit fylla 21 år
Symboler i GigKalendern
Göteborgs Bluesförening S/S Marieholm Crippas Café
Sokrates Taverna Kulturhuset Oceanen Slussens Pensionat
Bar Solo No. 1 Guitarshop Pustervik
Dirty Records Nefertiti Musikens Hus
Holy Moly Treme, Linné Stationen Norsesund
Stora Teatern KoM musik&bar Schnitzelplatz
Ikonerna ovan är klickbara och har länkar till resp. website

Onsdag 21/10

"Från Bellman till Robert Johnson": ons 21/10 kl. 19.30 Musikens Hus, Stora Scenen, Göteborg. FB-event. Endast förköp 50 kr hos Tickster (65 kr inkl. förköpsavg.). Läs alla detaljer om biljetter (beställning, pris och antal), COVID -19 etc. på Göteborgs Bluesförenings website och Facebooksida. Molle Molin, akustisk gitarr & sång, Tove Molin, bas & Tommy Johansson, cajón. "Vi bjuder in till en kväll med visor, ballader & blues av bl.a. Bellman, Cornelis, Totta, Bo Kasper & Robert Johnson." Poster Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
JOHAN JOHANSSONS TRIO: ons 21/10 kl. 20.00 Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Göteborg. FB-event. Musikavgift 100 kr. "Det blir Monklåtar och vad som helst som dyker upp i stunden. Johan tar med sig ... Olli Rantala och Lade Källfelt."
TOWER OF POWER: INSTÄLLT ons 21/10 Pustervik (Stora Klubben), Gbg
Entré 460 kr. FB-event. "Från deras debut klättrade de under sjuttiotalet högt på listorna med hits som ”You’re Still A Young Man”, ”So Very Hard To Go” och ”What Is Hip” för att nämna några. "

Torsdag 22/10

ULF WAKENIUS workshop i jazzgitarr: tor 22/10 kl. 19.00 No. 1 Guitarshop, Johannebergsg. 14, Göteborg. Facebook event.
Pris för en workshop är 300:-. Det finns endast 20 platser så först till kvarn. Messa eller ring till 0708-134404 om du vill anmäla dig!

 MATS GÖTHERSKJÖLD: tor 22/10 på Sokrates Taverna, Krokslätts Parkgata 71, Mölndal.
Fri entré. "Från Bellman till Zappa".

JOHAN JOHANSSON & JOHANNA HJORT DUO: tor 22/10 kl. 19.30 Bar Solo, Andra Långgatan 29, Göteborg. Johan klaviatur & Johanna sång.
Jazz och soul live på en mysig kvarterskrog. Begränsat antal platser. BOKA BORD: 031-121001

MIKAEL WESTMAN med band: tor 22/10 UPPSKJUTES; NYTT DATUM KOMMER Nefertiti, Göteborg. FB-event
Turné med egna albumet med originalmaterial: "Kaos och obalans". You Tube!

Fredag 23/10

JOHAN BORGSTRÖM BAND: fre 23/10 Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Gbg.
"Göteborgs enda Jazzbar. Spelningar, jam, rolig barmat och högt i tak på alla sätt. Ett vattenhål för alla som älskar kreativitet, glädje och värme."
KENNY HÅKANSSON solo: fre 23/10 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11
(Klippan), Göteborg. FB-event
Kenny Håkansson, gitarrist deluxe med ett lååååångt CV (Baby Grandmothers, Mecki Mark Men, Kebnekajse) sjunger och spelar elgitarr.
Kulturnatta: LILLA BÄCKEN MED VÄNNER: fre 23/10 från kl. 19.00 Sockerbruket, PanJál Scenstudio Sockerbruket 5, vån 3. Göteborg. Entré 100 kr. FB-event Andreas Chadien sång, gitarr, Jesper Fransson piano, sång, gitarr, dragspel, Andreas Hartman bas, Mischa Hayman gitarr, sång, Johan Åberg trummor
MR BO & THE VOODOOERS feat. LOLLO GARDTMAN: fre 23/10 (+ lör 24/10) på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Läs alla detaljer om biljetter (beställning, pris och antal), COVID -19 etc. på Göteborgs Bluesförenings website och Facebooksida. Bo 'Mr Bo' Carlsson gitarr/ sång, Bo Hansson Hammond, Lars Mellqvist bas, Roger Mörck trummor med en solid mix av Albert King/ Fenton Robinsonblues, känsloladdad soul och dansant barröj. Lollo Gardtman och Johan Johansson kommer att gästa på sång respektive piano. BÅDA kvällarna. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
Kulturnatta: Country Night på KoM med PILGRIM med gäster: fre 23/10 på KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event.
Pilgrim är systrarna Karin & Maria Forsman sång, Marcus Svensson gitarrer, Peter Gran gitarrer/ banjo och Mikael Fahleryd kontrabas. Och låter "som om Gud travat runt på en kyrkogård i Södern och återuppväckt countrylegender". Det ni!
PEPPERLAND: fre 23/10 (+24/10) Stationen, Norsesund. FB-event
Middag från kl 19 musiken startar ca 21. 50 platser per kväll
Lördag 24/10

MR BO & THE VOODOOERS feat. LOLLO GARDTMAN: lör 24/10 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Läs alla detaljer om biljetter (beställning, pris och antal), COVID -19 etc. på Göteborgs Bluesförenings website och Facebooksida. Bo 'Mr Bo' Carlsson gitarr/ sång, Bo Hansson Hammond, Lars Mellqvist bas, Roger Mörck trummor med en solid mix av Albert King/ Fenton Robinsonblues, känsloladdad soul och dansant barröj. Lollo Gardtman och Johan Johansson kommer att gästa på sång respektive piano. BÅDA kvällarna. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
JOHAN BORGSTRÖM BAND: lör 24/10 Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Gbg.
"Göteborgs enda Jazzbar. Spelningar, jam, rolig barmat och högt i tak på alla sätt. Ett vattenhål för alla som älskar kreativitet, glädje och värme."
FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 24/10 kl. 18.00 Kulturum, Stora Scenen, Partille
Freddie Nyström gitarr/ sång, Staffan Dahl Hammond, Gunnar Kungur bas, Ulf Jansson trummor med "Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter."
Läs här och handla biljett 90 kr

WOLF MEN JAXX: lör 24/10 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event. Peter Olsson sång, Hans Stamgren gitarr, Göran Boklund piano/ orgel, Axel Nordström trumpet, Ari Uusimäki bas och Markus Boll (vik. för Bob Gilbert) trummor spelar eget och 'howlin' music by Tom Waits and Nick Cave'.  
PEPPERLAND: lör 24/10 Stationen, Norsesund. FB-event
Middag från kl 19 musiken startar ca 21. 50 platser per kväll
MILLE ANDERSSON & HENRIK OHLIN: ons 28/10 Göteborgs Bluesförenings föreningslokal på Allmänna Vägen 13B (Majorna), Göteborg. Musik från 19.00 till 21.00. Dörrarna öppnar 18.30. Läs alla detaljer om biljetter (beställning, pris och antal), COVID -19 etc. på Göteborgs Bluesförenings website och Facebooksida. Ett arr. av Göteborgs Bluesförening
 MATS GÖTHERSKJÖLD: ons 28/10 på Sokrates Taverna, Krokslätts Parkgata 71, Mölndal.
Fri entré. "Från Bellman till Zappa".

AURA: fre 30/10 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Gbg. FB-event
Musik influerad av Beatles & Pink Floyd etc. Musiken finns på Spotify etc.

CHUCK'S BEAT: fre 30/10 (+ lör 31/10) på S/S Marieholm, Göteborg
Öppnar vid 18.00. Musik ca 20.00 - 23.00. LÄS PÅ EVENT!! Läs alla detaljer om biljetter (beställning, pris och antal), COVID -19 etc. på Göteborgs Bluesförenings website och Facebooksida.Thomas Einarsson sång/ gitarr, Kent Börjesson gitarr, J. Johansson piano, Tom Johansson bas, Christian Ericsson trummor lirar Chuck Berry.
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

CHUCK'S BEAT: lör 31/10 på S/S Marieholm, Göteborg
Öppnar vid 18.00. Musik ca 20.00 - 23.00. LÄS PÅ EVENT!! Läs alla detaljer om biljetter (beställning, pris och antal), COVID -19 etc. på Göteborgs Bluesförenings website och Facebooksida.Thomas Einarsson sång/ gitarr, Kent Börjesson gitarr, J. Johansson piano, Tom Johansson bas, Christian Ericsson trummor lirar Chuck Berry.
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

GROZNYJ: lör 31/10 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
. FB-event
Med bl.a. för GigKalenderns läsare välbekanta Lasse Lindberg (bas, YaYa Men) och Kerstin Karlsson (sång, Pat Huggins). Entré 120 kr.
MATS WESTLING tolkar "The Beatles": lör 31/10 kl. 18.00 Hovås Strandbar
FB-event "395:-per.person inkl 2-rättersmiddag med kaffe.
Begränsade platser pga. Covid 19."

Musikdirektör Bengtssons Stenkakslounge med gäst HENRIK WALLGREN: tis 3/11 kl. 19.00 S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Entré 87,90 kr. Pia i baren!
OBS. Endast föranmälan. 50 platser om det inte kommer nya direktiv. Bordsbokning. Tel: 031-105965.

CHRISTA: ons 4/11 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
FB-event
Christa sång, Agge Augustsson gitarr, Viktor Turegård bas, Erik Bodin trummor. Du köper biljetter på Tickster.com 200 kr.
SEBASTIAN SANDBERG: ons 4/11 på Sokrates Taverna, Krokslätts Parkgata 71, Mölndal. Fri entré.
"Pop, visor och blues i en salig röra.
Allt från glädje och humor till ljuv melankoli genom sång och gitarr"

GURAN, NYBERG & NORD – En hyllning till Björn Afzelius: framflyttat till 11/5 2021 ons 4/11 kl. 19.00 Stora Teatern, Göteborg. Entré 430 kr. Läs!
"en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien."


CHRISTIAN KJELLVANDER: ons 4/11 Gästis, Varberg
Christian med band
Plattan ”About Love and Loving Again” släpps 30/10

KALLERDAHL - WARD - LINDGÅRD: fre 6/11 Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Gbg.
"Göteborgs enda Jazzbar. Spelningar, jam, rolig barmat och högt i tak på alla sätt. Ett vattenhål för alla som älskar kreativitet, glädje och värme."
 EMRIK MED VÄNNER: fre 6/11 på Sokrates Taverna, Krokslätts Parkgata 71, Mölndal.
Emrik Larsson med begåvade vapendragare

Blues Heaven Festival: inställt detta år fre 6/11 + lör 7/11 Arena Nord, Frederikshavn, Danmark
Bobby Rush, Tommy Castro m.fl.

REALLY DAN: lör 7/11 på S/S Marieholm, Göteborg
Öppnar vid 18.00. Musik ca 20.00 - 23.00.
LÄS PÅ EVENT!! Läs alla detaljer om biljetter (beställning, pris och antal), COVID -19 etc. på Göteborgs Bluesförenings website och Facebooksida. Peeter Wiik sång/gitarr, Lars 'Lim' Moberg gitarr, Jan Corneliusson klaviatur, Owe Almgren bas och Tomas Olsson trummor "play the best of Steely Dan!".
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
10 Island Blues 2020: lör 7/11 kl. 17.30 Hotell Trubaduren, Hönö. FB-event
T-Bear & the Dukes - Arvika, The Stringent Band - Öckerö/GBG, Sam & the Wailing Dogs - Hönö/GBG


BÄCK BROTHERS: sön 8/11 Sokrates Taverna,
Mölndal
David Bäck
piano/ sång, Anders Bäck sax med jazz och världsmusik

BLUES ESCAPE & JOHANNA LILLVIK: mån 9/11 kl. 19.30 Stures Bowling o Sportbar i Alingsås. Se affisch! Johanna Lillvik sång/ piano, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Gunnar Petersson trummor (vik), Torbjörn Stenson sax/ gitarr. Förbokning gäller. Arr: Föreningen Jazz i Alingsås.
GÖRAN 'GURAN' BLOMGREN SHOW: ons 11/11 Göteborgs Bluesförenings föreningslokal på Allmänna Vägen 13B (Majorna), Göteborg. Musik från 19.00 till 21.00. Dörrarna öppnar 18.30.
Läs alla detaljer om biljetter (beställning, pris och antal), COVID -19 etc. på Göteborgs Bluesförenings website och Facebooksida. Ett arr. av Göteborgs Bluesförening

MILLE ANDERSSON: tor 12/11 kl. 18.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
FB-sida. Fri entré. FB-event

HULTQUIST COLLECTION: tor 12/11 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event.
FREDDIE NYSTRÖM BAND: tor 12/11 Rest. Viva, Lund
Freddie Nyström gitarr/ sång, Staffan Dahl Hammond, Gunnar Kungur bas, Ulf Jansson trummor med "Blues och bluesrock på svenska!
Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Lyssna på nya albumet "På väg igen" på Spotify

MILLE ANDERSSON: fre 13/11 kl. 18.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
FB-sida. Fri entré. FB-event

BROR GUNNAR JANSSON: fre 13/11 Stationen, Norsesund
“Årets genombrott 2019” – Gaffa-priset
DERUPETO: lör 14/11 kl. 19.00 Sockerbruket Arena, Göteborg. Entré 140 kr. Läs detaljer på FB-event Tobias Grim gitarr, Deodato Siquir (Moçambique) trummor/ sång, Rubem Farias (Brasilien) bas, Peter Knudsen piano. Release för ny platta! Klicka för större bild!
EVA & THE BLUE BOYS: lör 14/11 kl. 18.00 Masthuggets Hus, Göteborg.
FB-event + FB-event. Picknick-konsert.
Läs på FB-eventet! "Evornas Novemberfest"

INTERSTATE 40 RHYTHM KINGS: lör 14/11 på S/S Marieholm, Göteborg. LÄS PÅ EVENT!! Läs alla detaljer om biljetter (beställning, pris och antal), COVID -19 etc. på Göteborgs Bluesförenings website och Facebooksida. Öppnar vid 18.00. Musik ca 20.00 - 23.00. Benny Olander Sång/Munspel, Björn Vilhjalmsson Bas/Sång, Mikael Dahlgren Trummor/Sång, Patrick Friberg Gitarr/Sång, Jan-Ola Mazetti Saxofon/Sång
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

MICHELLE & THE DIAMONDS: lör 14/11 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens presentation av bandet.
"En blandning av jazz, blues, rock och soul där andelen egna låtar växer". Maria W Bohlin sång, Kjell Dennersten klaviatur/ sång, Leif Erichson bas/ sång, Tim Malmros gitarr, Urmas Plunt trummor, Johan Bohlin träblås/ percussion/ sång, Alex Tasevski saxofon/ sång. Hette tidigare The Generations. 

MATS WESTLING: lör 14/11 Café Kronhuset, Göteborg
FB-event. "På scen kl 19.30. Vi ses! Mats.
För endast 395 kr: Måltid + kaffe samt en dryck (öl eller vin) och entré"

KRISTOFER ÅSTRÖM: lör 14/11 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg.
FB-event. Entré 250 kr. Läs detaljer!
Biljetterna säljs som gruppbiljetter för bord om fyra eller två stolar.
"Kristofer Åström är rykande aktuell med sitt nya album Hard Times."

BLUE SIGN: lör 14/11 kl. 21.00 Two Lads Pub, Alingsås. FB-event
Premiärgig för Blue Sign: Eva Gustafsson sång, Bengt Bluesbengan Hedbjörk gitarr, Sten Fjellman bas, Lars Söderquist trummor. "Bluesrock & Blues med vårt stuk! Tungt och blått!"

BLUES ESCAPE & JOHANNA LILLVIK: lör 14/11 kl. 19.00 Hemgården, Österlånggatan 57 i Borås. Se affisch! Johanna Lillvik sång/ piano, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Gunnar Petersson trummor (vik), Torbjörn Stenson sax/ gitarr
JOHANNA LILLVIK BLUES ESCAPE: ons 18/11 kl. 19.30 Musikens Hus, Stora Scenen, Göteborg. FB-event. Läs alla detaljer om biljetter (beställning, pris och antal), COVID -19 etc. på Göteborgs Bluesförenings website och Facebooksida. Endast förköp 50 kr hos Tickster (65 kr inkl. förköpsavg.). Johanna Lillvik sång/ piano, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Gunnar Petersson trummor (vik), Torbjörn Stenson sax/ gitarr. Blues i Musikens Hus. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
LOCAL HEROES: lör 21/11 på S/S Marieholm, Göteborg
LÄS PÅ EVENT!! Öppnar vid 18.00. Musik ca 20.00 - 23.00.
Simon, Pilen, Gian, Abbe
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

EVA & THE BLUE BOYS + THE REGRESSIVE BLUES EXPERIMENT: lör 21/11 Musikens Hus, Stora Scenen, Göteborg.
Ett arrangemang under KULTURFESTIVALEN 1GBG.
Läs även på Musikens Hus infosida! Detaljer om biljetter (beställning, pris och antal), COVID -19 etc. finns på Göteborgs Bluesförenings website och Facebooksida. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
SEBASTIAN SANDBERG: sön 22/11 på Sokrates Taverna, Krokslätts Parkgata 71, Mölndal. Fri entré.
"Pop, visor och blues i en salig röra.
Allt från glädje och humor till ljuv melankoli genom sång och gitarr"

STATENS ÅSNA: fre 27/11 på S/S Marieholm, Göteborg
Henrik Ohlin sång/ bas, Henrik 'Pilen' Pilquist gitarr,
Dan Helgesen klaviatur, Abbe Abrahamsson trummor.

Husband i 'På Spåret'
LITTLE DRAGON
: fre 27/11 SVT

TOMAS JO' GROUP: fre 27/11 Ti Amo, Stenungsund
Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas,
P-O Hesselbom
på trummor.

ACOUSTIC BEATLES: lör 28/11 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens presentation av bandet. Entré 100 kr. FB-event Med bl.a. Leif Pedda Pedersen och Bengt Kristeberg
DAFGÅRD & TOMMY TRUMMA + GÖRAN SVENNINGSSONS ROOTS RIOT: lör 28/11 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg.
Roots Riot: Göran på sång/ gitarr, Arvid Hill piano, Mats Boogh bas och Tommy 'Trumma' Johansson trummor.

MOLLE MOLIN BAND: lör 28/11 på S/S Marieholm, Göteborg
LÄS PÅ EVENT!! Öppnar vid 18.00. Musik ca 20.00 - 23.00.
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
 
Husband i 'På Spåret'
LITTLE DRAGON
: fre 4/12 SVT

THE SPLENDOR: fre 4/12 Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Gbg.
"Göteborgs enda Jazzbar. Spelningar, jam, rolig barmat och högt i tak på alla sätt. Ett vattenhål för alla som älskar kreativitet, glädje och värme."
"Från Bellman till Robert Johnson": lör 5/12 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Molle Molin, akustisk gitarr & sång, Tove Molin, bas & Tommy Johansson, cajón. Poster  
THE SPLENDOR: lör 5/12 Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Gbg.
"Göteborgs enda Jazzbar. Spelningar, jam, rolig barmat och högt i tak på alla sätt. Ett vattenhål för alla som älskar kreativitet, glädje och värme."
TOMAS JO' GROUP: lör 5/12 på S/S Marieholm, Göteborg
LÄS PÅ EVENT!! Öppnar vid 18.00. Musik ca 20.00 - 23.00.
Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas,
P-O Hesselbom
på trummor.

Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

Musikdirektör Bengtssons Stenkakslounge med gäster - Lennart & Anna-Karins traditionella julavslutning.: tis 8/12 kl. 19.00 S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Entré 87,90 kr. Pia i baren! OBS. Endast föranmälan. 50 platser om det inte kommer nya direktiv. Bordsbokning. Tel: 031-105965.

CHRISTIAN KJELLVANDER: tis 8/12 Stora Teatern, Göteborg
Christian med band
Plattan ”About Love and Loving Again” släpps 30/10

Husband i 'På Spåret'
LITTLE DRAGON
: fre 11/12 SVT

En hyllning till Janis Joplin & Jimi Hendrix: fre 11/12 kl. 18.00 Frölunda Kulturhus, V. Frölunda, Gbg. FB-event
"Sångerskan Thilini Guldbrands band PEARLS och gitarristen Martin Daggers THE FUZES tar dig med på en resa tillbaka i tiden till cirka 1970"

FOREVER BLUES: fre 11/12 Ti Amo, Stenungsund
Christer Modin sång/ gitarr, Anders Blad gitarr/ sång, Jens Nilsson bas/ sång,
P-O Hesselbom trummor.
Filmer: live, live och slideshow med musik.

BLACK CAT BONE: lör 12/12 på S/S Marieholm, Göteborg
LÄS PÅ EVENT!! Öppnar vid 18.00. Musik ca 20.00 - 23.00.
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 12/12 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Freddie Nyström gitarr/ sång, Staffan Dahl Hammond, Gunnar Kungur bas, Ulf Jansson trummor med "Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Lyssna på nya albumet "På väg igen" på Spotify
TOLF, NYGUS & COPA: ons 16/12 kl. 19.30 Musikens Hus, Stora Scenen, Göteborg. FB-event. Läs alla detaljer om biljetter (beställning, pris och antal), COVID -19 etc. på Göteborgs Bluesförenings website och Facebooksida. Endast förköp 50 kr hos Tickster (65 kr inkl. förköpsavg.). Robert Tolf sång/ munspel, Janne Nygus bas, Pablo Copa gitarr/ sång,
Blues i Musikens Hus: Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

SEBASTIAN SANDBERG: ons 16/12 på Sokrates Taverna, Krokslätts Parkgata 71, Mölndal. Fri entré.
"Pop, visor och blues i en salig röra.
Allt från glädje och humor till ljuv melankoli genom sång och gitarr"

Husband i 'På Spåret'
FRANSKA TRION
: fre 18/12 SVT

FRANSKA TRION: fre 18/12 (+ 20/12) Pustervik (Stora Klubben), Göteborg.
TVÅ föreställningar denna kväll. "Julen är ingen jul utan Franska Trion! Som traditionen bjuder ställer Franska Trion åter till med kalas när det lackar mot jul. "

BÄCK BROTHERS: fre 18/12 Sokrates Taverna,
Mölndal
David Bäck
piano/ sång, Anders Bäck sax med jazz och världsmusik

Julblues med EVA & THE BLUE BOYS: fre 18/12 (+19/12) på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event
Eva Karlefjärd sång, Lars-Olof 'Lollo' Johansson gitarr, Bo Hansson Hammond, Conny Sävmo bas och Kent Helgesen trummor. Blues, soul, funk = dans! 
Julblues med EVA & THE BLUE BOYS: lör 19/12 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event
Eva Karlefjärd sång, Lars-Olof 'Lollo' Johansson gitarr, Bo Hansson Hammond, Conny Sävmo bas och Kent Helgesen trummor. Blues, soul, funk = dans! 
FRANSKA TRION: sön 20/12 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg.
TVÅ föreställningar även denna kväll. "Julen är ingen jul utan Franska Trion! Som traditionen bjuder ställer Franska Trion åter till med kalas när det lackar mot jul. "

Husband i 'På Spåret'
FRANSKA TRION
: fre 25/12 SVT

 MATS GÖTHERSKJÖLD: ons 30/12 på Sokrates Taverna, Krokslätts Parkgata 71, Mölndal.
Fri entré. "Från Bellman till Zappa".
 
2021
Husband i 'På Spåret'
FRANSKA TRION
: fre 1/1 SVT

PUGH ROGEFELDT: sön 17/1 Göteborgs Konserthus, Göteborg. FB-event Dörrar: 17.30 | Konsertsalen öppnar: 19.00 | På scen: 19.30. Entré 520 - 620 kr. Med Andreas Dahlbäck, Ola Gustafsson, Martin Hederos, Jerker Odelholm, Jojje Wadenius
BORDERLINE BLUES: lör 30/1 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens presentation. FB-event
DANKO JONES: fre 5/2 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Entré 350 kr. "Danko själv är det närmaste som den moderna världen kommer en trovärdig kung av rock’n’roll. I sitt hov har han basmaestron John Calabrese och trumguden Rich Knox."

LARKIN POE: flyttat till 20/10 tis 9/3 kl. 19.00 Trädgår'n, Göteborg.
Entré 295 kr.
Läs mera här!
FB-event

SLOWGOLD: lör 3/4 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg
Entré 205 kr. FB-event "Slowgolds känsloladdade hybrid av tidlös och drömsk rock, Neil Young-mangel och nervig postpunk är helt egen i sitt slag, förstärkt av att Amanda Werne inte bara förfogar över osedvanligt förhäxande röstresurser utan också är en exceptionell gitarrist."

BRYAN ADAMS: fre 23/4 Scandinavium, Göteborg. Biljetter
"Bryan Adams är stjärnan från Kanada som gett oss stora hits som Summer of ’69, Heaven och (Everything I do) I do it for you, för att nämna några få." FB-event

Växjö Country Roots Festival: lör 24/4 kl. 16.00 Palladium, Växjö
GURAN, NYBERG & NORD – En hyllning till Björn Afzelius: tis 11/5 kl. 19.00 Stora Teatern, Göteborg. Entré 430 kr. Läs!
"en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien."


JETHRO TULL: fre 14/5 Göteborgs Konserthus, Göteborg .
Ian Andersson med David Goodier (bas), John O’Hara (keyboard), gitarristen Joe Parrish och Scott Hammond på trummor.

LOS LOBOS: tor 20/5 Pustervik, Göteborg. FB-event
Finbesök!! "De har sina rötter i mexikansk musik men
blandar upp den med rockabilly, latin, jazz, soul och blues."

KISS: ons 23/6 Scandinavium. Ticketmaster
Göteborg Blues Festival: fre 2/7 - lör 3/7 vid Villa Belparc, Slottsskogen,
Göteborg
Arrangör: Göteborgs Bluesförening i samarbete med Villa Belparc

IRON MAIDEN: lör 3/7 Ullevi. Ticketmaster
VINTAGE TROUBLE: fre 6/8 Pustervik, Göteborg. Entré 295 kr
Finbesök!! "Bandet blandar flådig rock, souldoftande blues, R&B och pop och presenterar detta i en stöddig och välskräddad kostym."
DEEP PURPLE: sön 26/9 Partille Arena. Ticketmaster
LARKIN POE: ons 20/10 kl. 19.00 Trädgår'n, Göteborg.
Entré 295 kr.
Läs mera här!
FB-event
 • EXTERNA LÄNKAR till websidor för div. musikscener och arrangörer. Konsertbiljetter
Göteborgs Bluesförening
och Blues Festival
No. 1 Guitarshop
Bluesföreningen
Ernst i Lysekil
Rootsy Live S/S Marieholm
website
Oceanen Musikens
Hus
Nefertiti
Göteborgs Konserthus Slussens
Pensionat
Sticky Fingers Trädgår'n Woody West
Dirty Records Rootsy.nu Kulturpunkten Pusterviks
Biljetter
Pustervik