Antal besökare  
   OBS! Klicka på länkarna nedanför - och hoppa direkt till just det som DU vill läsa

Årsmöte!
Välkommen till årsmöte i Göteborgs Bluesförening. Vi träffas klockan 19.00 tisdag den 22 september i våra lokaler på Allmänna vägen 13 B i Majorna.
Med anledning av Corona så finns tyvärr begränsat antal platser. Boka din plats genom att skicka SMS till vår telefon 076 - 0339908. Ange namn och antal personer så återkommer vi med platsbekräftelse.
Väl mött! /Styrelsen

Musik i Butik & Workshops
Så länge regeringen påbjuder max 50 personer vid musikevenemang har vi bestämt att inte ha någon livemusik inne i butiken. Så länge vädret tillåter kommer vi dock att köra på gatan utanför butiken när tillfällen ges. Vi kommer då att annonsera framträdanderna dagen innan via mail och Instagram/facebook. Däremot kommer vi att hålla workshops torsdagskvällar klockan 19 i butiken. För att "coronasäkra" så gott det går är därför max deltagare satt till 20 personer. Du får själv ta tempen med örontermometer innan du kommer in. Munskydd och handsprit finns att tillgå.

Bokat är i dagsläget
- Clas Yngström - en resa med gitarren från 1963 till Nu! Torsdag 10/9 kl.19.00
Pop och Blues på 60-talet, fusion, progg och Hendrix på 70-talet Blues och Rock n Roll med SKY HIGH de senaste 42 åren, från starten på klassiska punk/New Wave haket Errols i Göteborg -78!
- Emil Ernebro - Fingerpicking. Torsdag 15/10 kl. 19.00
- Ulf Wakenius - Jazzguitar Torsdag 22/10. kl. 19.00

Övriga Workshops i höst där datum ej är satt.
Max Schultz, Magnus Olsson, Christoffer Johansson - Akustisk blues, Erik Ivarsson - Slide och lapslide.
Pris för en workshop är 300:-. Anmälan sker till 031-160049 eller 0708-134404

[2020-09-03]
...
på engelsk pubrock från 70-talet
Igår kväll grottade Redaktör'n ned sig i ett favoritämne: engelsk pubrock. Och inte vilken pubrock som helst. Nu snackar vi 'The Golden Era', 70-talet, med viss betoning på första halvan. Då den progressiva rocken blivit alltför tillkrånglad och komplex. Alltför mycket fokus på teknisk skicklighet, alltför stora arenor, alltför många stråksektioner.

Som reaktion började publiken fylkas framför pubscenerna där band som Eggs Over Easy och Brinsley Schwarz spelade melodisk rak rock på tre minuter. Så kom Kursaal Flyers med eleganta popdängor, Steve Gibbons Band med rå rock någonstans mellan Chuck Berry och Bob Dylan, Dr Feelgood med bluesbaserad rock'n'roll, Eddie & The Hot Rods, Rockpile med 'Sverigevännerna' Dave Edmunds och Billy Bremner. Och med Nick Lowe, så klart.

Elvis Costello och Graham Parker dök också upp i den här vevan. De etablerade skivbolagen var lagom intresserade. Istället skapades 'små' nya bolag som STIFF och Chiswick. Men så kom punken. En ännu starkare reaktion på, ja, på allt. Och så var pubrocken historia, helt borta ur rampljuset.

Att Redaktör'n grävde ned sig i just detta just denna kväll berodde på att polaren Lennart donerat ett ex. av svenska "Rock 'n' Roll Magazine" 2020: 6. Ett bra nummer med bl.a. en gediget illustrerad artikel om den engelska pubrocken. Men Redaktör'n var redan hyfsat påläst: Det finns flera bra böcker i ämnet:

- Will Birch: "No Sleep Till Canvey Island - The Great Pub Rock Revolution"

- John Blaney: "A Howlin' Wind - Pub Rock and the Birth of New Wave"

- Tony Moon: "Down By the Jetty - The Dr Feelgood Story"

Och vill man bara läsa lite lätt om ämnet finns alltid Wikipedia: "Pub rock (United Kingdom)"

Have some fun! Cheers!

[2020-08-27]
...
på "Blues Escape feat. Johanna Lillvik"
Johanna Lillvik sång, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Åke Göransson trummor, Torbjörn Stenson sax/ gitarr. På PARAPLY RECORDS och Spotify
"Different things to different people / That's what happiness is!" sjöng Ray Coniff Singers 1965 (så fick jag in dem också i GigKalendern). Detsamma gäller musikgenren 'blues'. Bandet Blues Escape har flytt långt ifrån etiketten 'bluesrock'. Förvänta er inte en massa vräkiga elgitarrsolon: här gäller främst piano men även saxofon. Jazzig blues och bluesig jazz med rötterna geografiskt i New Orleans och tidsmässigt i 20-40-talet. Eller ännu äldre. Redaktör'n och hans eventuella kunskaper är på tunn is här.

Vi vet alla att detta är fina musiker: Jag tänker inte påpeka detta för varje spår utan skriver i stället om just låtarna. OK?

"Evil Gal Blues" komponerades i alla fall av ässen Leonard Feather och Lionel Hampton. Dinah Washingtons insjungning är nog den klassiska. En uptempolåt med swinging saxsolo och snyggt pianobreak. Och i Redaktör'n öron står faktiskt Örjans pianospel hela tiden i centrum.

"That's How I Got My Man" sjöngs in av Blue Lu Barker läser jag. En sångerska, aktivast på 30-40-talet i New Orleans. Ett behagligt långsamt, fint nummer med sensuell sång och saxofon och en klassiskt elegant ackordsföljd. "Pig Foot Pete" ger oss en massa boogiewoogiepiano från Örjan. En mycket fingerfärdig herre. Ella Mae Morse sjöng originalet.

Ett tvådelat nummer: "The Dream" är en pianobaserad instrumental med rötter före förra sekelskiftet. Ger Redaktör'n en känsla av Spanien: En sån melodi man känner igen men inte kan placera. OK, Ry Cooder gjorde den på albumet "Jazz". Drömmen övergår söm(n)löst i den vokala "Marie Laveau", en sång om en Voodoo Queen från (så klart) New Orleans. Originalet gjordes av Papa Celestin: bandledare med specialitet kornett/trumpet. Ett häftigt spår som riktigt dryper av New Orleans och La France. Det hörs att Johanna gillar att sjunga den!

"Junker Blues" - jo, den handlar om droger - skapades av Willie Hall på 20-talet, sjöngs långt senare in av Champion Jack Dupree. Har spelats in med såväl ändrad som helt annorlunda text. Själv tänker Redaktör'n främst på "Lawdy Miss Clawdy". Och till sist: "Trouble In Mind", en standardlåt som sjungits in av alla och envar, från Dinah Washington och Lightnin' Hopkins till Willy DeVille och Led Zeppelin.

Redaktör'n brukar klaga över bristen på originallåtar, men det blir svårt här. Han kände knappt igen någon låt så han ger i stället en guldstjärna för alla för honom ovanliga nummer som letats fram ur gömmorna!

Fotnötter: Den eminente basisten Lars Mellqvist är kanske mera känd som basist i Mr. Bo & The Voodooers. Som förra året släppte albumet "Going Up North", 10 spår utgivna som CD och dessutom lagda på Spotify. Solid southern soul och blues.

I The Voodooers hittar man organisten Bo 'Bobbo' Hansson som tidigare i år publicerade albumet "Soul Based" på Spotify. 5 originallåtar hittills, men det kommer mycket mera, det lovar han.


 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress

Facebookgrupp: 60-tals musik och band. Svenska, engelska, amerikanska
TREME LINNÉ restaurant & bar, Sveagatan 16, Göteborg
Nej, detta är inte en betald annons. Eller en annons över huvud taget.
Redaktör'n rekommenderar ändå ett, flera eller många besök på detta nya etablissemang.
Nu med charmant uteservering!

Vi har länge saknat Jazzå. Nu har vi Treme Linné. Låt oss få behålla det. Ses där!
Facebook: https://www.facebook.com/Treme-Linné-423872631543621/

 • Dagens visdomsord från en klok björn

 • NYHETER: Inspelat på skiva, eller som demo, dvd, Spotify, YouTubefilm etc.
Tomas Jo' Group: slideshow med tre låtar

Händige P-O Hesselbom har satt samman en slideshow på YouTube med Tomas Jo' Group. En trio som idag består av Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas och P-O Hesselbom trummor. Debutspelar i denna sättning på KoM fredag 25/9.
(2020-09-18)

Debutplatta från Anders 'Agge' Augustsson!

Agge som vi främst hört på våra scener som fenomenal gitarrist, exempelvis med Emrik. Skivbolaget HOOB skriver: "Idag släpps "No Pressure" med AGGE. Extremt kul, tycker vi.
AGGE heter egentligen Anders Augustsson och detta är hans debutplatta och den är superbra. Kolla in den på Spotify och köp den framförallt direkt av artisten på exklusiv vinyl! Antingen via HOOB-shopen eller direkt från AGGE. I dessa tider finns inget vettigare och trevligare att göra än att stötta musiken. No Pressure."
(2020-09-18)


Karantänvideo med gruppen SGB

Sten G berättar att "SGB med Louise Danielsson tillbaka i bandet också gjort en "karantän-video" i väntan på att kunna göra livespelningar. Kjell Holm har filmat oss fem i våra respektive hem. Vi gör en version av 90-tals-låten SHOTGUN i nytt perspektiv." Kolla här!! Bilden fångad ur videon.

Shotgun gjordes ursprungligen av Ardis och förekom i filmen "Vendetta" (1995).
(2020-09-01)

Slimfit: ett videomontage

Christer Dybeck, trumslagare i Slimfit, berättar: "I samband med corona-pandemins utbrott gjorde jag själv ett videomontage. Det är baserat på en ljudupptagning av vår egen låt "SLIMFIT BLUES", som jag gjorde i vår scenmixer vid ett av våra sista gig (på M/S Götapetter) före den efterföljande "gigstiltjen". Basisten Juha Pirttisalo var fortfarande med i bandet då, men har nu som bekant lämnat över till Håkan Bäckström (i bild i videon)."
Kolla videon HÄR!
(2020-08-04)

Ny film om Sven B Good and the Blues Stompers live november 2019

Händige P-O Hesselbom har förfärdigat ytterligare en film: Sven B Good and the Blues Stompers live 23 november 2019 inför ett fullsatt Marieholm. Sista giget innan pandemin slog till.

En bit in i filmen kan ni se/höra hur en i publiken spontant kommer upp på scenen och kallar dem "Göteborgs bästa band". Det ni!
Klicka P-Os collage ovan för större upplaga!
Kolla filmen här!
(2020-07-31)

 • Wall of Fame
TBA

 • Webgrannar om musik och gitarrer

Sök i HELA denna website
fridhammar.com
 
     powered by FreeFind
Vad har vi skrivit? Om vem? Om vad?
Sök med musikernamn, gruppnamn, scener etc.
Täcker hela denna website - men ENDAST den!

 • Arkiv: text & bild
  Redaktör'n tänker till   rapporter 2009 -
  Hört från scenerna       rapporter 2002 - 2008
  Redaktör'n väljer i vinylen    34 sidor
  Redaktör'n spanar i Spotify   60 sidor
  Gästskribenter
  Veckans Visuella via Vanja's Vaults   98 pix

 • Vanjas bilder och filmklipp


Två videogallerier
Nyare filmer i det övre
Nyare bilder i one.com

 • NYHETER: Saxat ur mail, web & skvaller
Ny fotobok med Erik Lindahls bilder: "44 Days on the Blues Highways"

"I november 1980 begav sig fyra killar från Sverige ut på en resa som skulle bli något av ett drömäventyr. Det första målet var inställt på San Francisco, och därifrån tänkte de ta sig vidare och besöka ett antal bluesklubbar i stora delar av USA. Slutmålet var Chicago, dit de kom i januari 1981. Då hade de befunnit sig på resande fot i 44 dygn." Här är boken om resan. Kommer i oktober 2020 på Bokförlaget Tid och Rum.

Kolla också förlagets fotobok "Havsbadsrock" med Lennart Hårds bilder från Havsbadsrestaurangen i Lysekil. Mycket Totta och hans musiker(gäster)!
(2020-09-18)

P-O Hesselbom ny trumslagare i Tomas Jo' Group

Som alltså idag består av Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas och P-O Hesselbom trummor.

P-O debutspelar med denna trio på KoM fredag 25/9. Och redan nästa kväll igen sitter han vid trummorna på samma scen, då med reunionupplagan av Forever Blues.

Som någon filosof sade:
"If you want something done, give it to a busy guy!"
(2020-09-07)


Hur kan vi genomföra konsertverksamhet under hösten 2020 utan att riskera ökad smittspridning?

"I denna metodpraktika har vi tagit utgångspunkt från de arrangörer som samverkar inom nätverket Knutpunkt i Västra Götalandsregionen med omnejd. Knutpunkt har sedan initierat en större samverkan med riksförbunden Musikcentrum Riks och Musikarrangörer i Samverkan. Här presenteras nu gemensamma förslag på åtgärder och konkreta tips för dig som vill arrangera smittsäkra konserter."
https://smittsakrakonserter.nu/
(2020-09-05)

 • NYHETER: Arkiv
 

 • Wall of Fame

Gör DIN röst hörd! Har DU åsikter, idéer, kritik, förslag, tips - om scener, arrangörer, festivaler, utbudet av artister etc? Är du publik, musiker, arrangör?
Följ diskussionen om 'Bluesscenen i stan' från allra första början
Maila oss ditt eget inlägg

Vår gode vän Leif Wivatt berättar:

"Har ... dragit igång min blogg Wivatts blogg. Om konserter jag sett, om artister jag gillar mm."

Leif Wivatt var musikjournalist på P4 Göteborg från 1984 till i juli 2016.

"LEIF WIVATT har under en rad år bevakat stort och smått i musiklivet i Göteborg. Han har också tidigare valt musik till P4 Göteborgs olika program och det han inte vet om aktuell musik är knappast värt att veta.

Svenska skivspår, Poporama, Discorama, Beat och Wivatt är några av de musikprogram där Leif Wivatt varit inblandad." (SR)
"Nu har skivan släppts! Det går visserligen att lyssna på den via Spotify och Apple Music, och det går visserligen också att köpa den på Itunes. Men visst är väl det ändå allra roligast med ett fysiskt exemplar av en skiva? Bara omslagsbilden på denna CD, tagen av Anna Stenström-Weissglas är i sig en anledning till att köpa just ett fysiskt exemplar av den." (Erik W)

ERIK WEISSGLAS: "It´s Raining But Not Now" CD.
Erik Weissglas gitarr, Martina Almgren trummor, Georg Riedel bas, Mats Öberg piano/ munspel

Redaktör'n har ingen mailorder längre, men har ändå några ex att förmedla. Pris 150 kr. Maila!

  GÄSTSKRIBENTEN
är mycket välkommen!
 • GÄSTSKRIBENTER fr.o.m. 2009 - fler är välkomna!       
Eirik L Svensson skrev om Men Of The World @ S/S Marieholm 2013-11-09
Göran Svenningsson presenterade Sevenson & The Sevenettes inför gig @ S/S Marieholm 2013-02-01
P-O Hesselbom skrev om Abrahams Blues ’n' roots @ Kulturhuset Oceanen 2012-11-23
Emrik L Svensson skrev om P-O Hesselbom Blues Historia Vol. 3 release @ Oceanen 2012-09-07
Micke Rytky skrev om Blue Ruin och Best Before Blues Band @ Wassana Thai Take Away 2012-01-28
Gunnar Antonsson skrev om Anitas Transistor @ Rockroom Kafé 2010-10-29.
Gunnar Antonsson skrev om The Sensitives @ Jazzå 2009-11-22.
Klicka & läs dem alla
igästarkivet

 • Våra egna sidor om Blueshistoria
   Sidorna om Totta's Bluesband och
   Engelsk blues är engelskspråkiga
 • Road Dust
 • P-O Hesselbom Blues Historia Vol. 3
 • Göteborg Blues Party
   
2003 - 2009, 2011 - 2017
   14 festivaler i bild      Foto © Vanja
   [Vanja var bortrest 2010]
 
 • Åmål's Blues Fest:   Foto © Vanja

  Blues @ Spotify: Göran Svenningsson & vänner väljer blues
Göran Svenningsson skrev så här på sin Facebooksida:

"Här publicerar jag en Blueslista, sammansatt av drygt tiotalet prominenta bluesmusiker på min vänlista. Detta är detta bästa av det bästa, enligt oss just nu."

Redaktör'n misstänkte att den här Spotifylistan skulle växa. Det gör den!
Klicka här och lyssna!  
[Foto t.v.: Vanja Fridhammar]

  No.1 Guitarshop: gitarrhandlare - livemusikscen. Varje vecka i vår GigKalender
   Ola, Åke, Guran och Bengt: gitarr- och förstärkarefixare - handlare - lirare. Ofta i vår GigKalender
   Eco & Fair: Pia Axå lyssnar ofta på musikerna - och klär dem gärna i ekologiska rättvisa plagg

 • Kvarnis Hörna
Janne Kvarnströms bildgallerier uppdateras ständigt

Kolla Kvarnis helt nya album KVARNIS 2019.
Plus hans helt nya album BLUESPALS 2019.

Kasta nostalgiska blickar i backspegeln! Nu har Kvarnis lagt ut sina album med BLUESPALS från åren 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009 och 2010.
Klicka och minns!

"Du är alltid välkommen att använda mina bilder i lågupplöst format till vad du önskar. Då med cred naturligtvis. Band och andra som önskar högupplösta filer för tryck mm hör av er så skickar jag filerna över mail. Se adress nedan."
"Är folk intresserade av mina bilder är dom välkomna att kontakta mig på jannekvarnis@gmail.com "

Janne 'Kvarnis' Kvarnströms bildgallerier med mängder av konsertbilder hittar du här:
get.google.com/albumarchive/
På väg till New York? Janne 'Kvarnis' Kvarnström tipsar, kåserar och illustrerar! [läs reserapporterna]

 • BLOGGAR om musik m.m. + Rustans videokanal

Rustan Lefin har koll - och kamera

Musikjournalisten Leif i full frihet

 • Musikradio på internet
GigKalendern
En högst subjektiv musikkalender som faktiskt hunnit fylla 21 år
Symboler i GigKalendern
Göteborgs Bluesförening S/S Marieholm Crippas Café
Sokrates Taverna Kulturhuset Oceanen Slussens Pensionat
Bar Solo No. 1 Guitarshop Pustervik
Dirty Records Nefertiti Musikens Hus
Holy Moly Treme, Linné Stationen Norsesund
Stora Teatern KoM musik&bar Schnitzelplatz
Ikonerna ovan är klickbara och har länkar till resp. website

Fredag 18/9

LOLLO GARDTMAN live över Facebook från kl. 12.00
CEDERGREN/JANSSON 5: fre 18/9 kl. 19.00 Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Gbg. FB-event. Patrik Putte Janson trumpet, Björn Cedergren sax, Stefan Wingefors piano, Olli Rantala bas, Michael Edlund trummor. 1a konserten kl 19:00-20.15. 2a konserten kl 21:30-23.00 50 & 60-talsjazz i klassisk kvintettsättning.
SLIMFIT: fre 18/9 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Max 30 gäster. Entré 100 kr. FB-event. Peter Rabe sång, Anders Carlsson gitarr, Christer Dybeck trummor, Björn Samuelsson keys och Håkan Bäckström bas. som lirar "otyglad blues med rock-, soul- och funkstänk, inklusive egna låtar".
Max 30 gäster.

Lördag 19/9

PARALLEL ACTIVITY: lör 19/9 kl. 14.00 No. 1 Guitarshop, Johannebergsg. 14, Göteborg. FB-event Carl Svensson gitarrer, Erik Ivarsson gitarrer, Alfred Lorinius elbas, Johan Björklund trummor

PLAYIN' PRAYERS: lör 19/9 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event. Entré 100 kr. "Musik skriven eller framförd av artister som Johnny Cash, Bob Dylan, Hank Williams, Springsteen, U2 m.m." Max 30 gäster
Tidaholms Bluesfestival 2020: lör 19/9 från kl. 17.30 ONLINE HÄR
LISA LYSTAM FAMILY BAND, AMONG LYNX, PONTUS SNIBB'S WRECK OF BLUES, SLIDIN' SLIM & ERICS BLUESBAND. FB-event

Tisdag 22/9

Årsmöte!
Välkommen till årsmöte i Göteborgs Bluesförening. Vi träffas klockan 19.00 tisdag den 22 september i våra lokaler på Allmänna vägen 13 B i Majorna.
Med anledning av Corona så finns tyvärr begränsat antal platser. Boka din plats genom att skicka SMS till vår telefon 076 - 0339908. Ange namn och antal personer så återkommer vi med platsbekräftelse. Väl mött! /Styrelsen

EMRIK MED VÄNNER: tis 22/9 kl. 18.30 Mimers Hus, Kungälv. Entré 250 kr FB-event
Emrik sång, skrammel, Anders Augustsson gitarr, sång, Dan Helgesen piano, sång, Sånggäst och konferencier Bjarne Lundqvist, Extra speciell gäst på sång Daphne Larsson

Onsdag 23/9

MATS GÖTHERSKJÖLD: ons 23/9 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens FB-sida. FB-event
"Svenska visor blandas med egna låtar och covers från storheterna abroad."
Blues Caravan: INSTÄLLT ons 23/9 Nefertiti, Göteborg. Entré 240 kr. FB-event. Whitney Shay (US) sång, Jeremiah Johnson (US) sång/ gitarr, Ryan Perry (US) sång/ gitarr, Roger Inniss (UK) bas, Amanda Dahl (SE) trummor
JOHANNA LILLVIK BLUES ESCAPE: INSTÄLLT, nytt datum kommer ons 23/9 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. FB-event. Fri entré
Blues i Hängmattan. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

Torsdag 24/9

PELLE HOLMBERG GROUP & KALLE MORAEUS: tor 24/9 kl. 19.00 + 21.00 dvs. två entimmarsspelningar på Restaurang Ester, Norra Torggatan 4, Kungsbacka.
Arrangör: Föreningen Jazz&Blues i Kungsbacka
FB-event + FB-event
"blues, rock, en massa sväng samt en och annan historia, en magisk kväll utlovas."
Fredag 25/9

BÄCK BROTHERS JAZZ TIVOLI: fre 25/9 Sokrates Taverna,
Mölndal
David Bäck
piano/ sång, Anders Bäck sax med jazz och världsmusik

TOMAS JO' GROUP: fre 25/9 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Max 30 gäster. FB-event. Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas, P-O Hesselbom på trummor.
P-O:s första gig i bandet (och i morgon på KoM igen, då med Forever Blues!)
"Blues/rock grupp som lirar från hjärtat". Händige P-O Hesselbom har satt samman en slideshow på YouTube.

MICHELLE & THE DIAMONDS: fre 25/9 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens presentation av bandet.
"En blandning av jazz, blues, rock och soul där andelen egna låtar växer". Maria W Bohlin sång, Kjell Dennersten klaviatur/ sång, Leif Erichson bas/ sång, Tim Malmros gitarr, Urmas Plunt trummor, Johan Bohlin träblås/ percussion/ sång, Alex Tasevski saxofon/ sång. Hette tidigare The Generations.

FREDRIK RIXMAN: fre 25/9 kl. 20.00 Bellevue Jazz, Brahegatan 12, Göteborg.
Entré 140 kr. FB-event
Fredrik Rixman gitarr, Vanessa Liftig sång, Olli Rantala bas,
Lars Källfelt trummor

PEPPERLAND: fre 25/9 Slussens Pensionat, Orust.
"Konserten bokar du genom Music Lovers’-paket"

Lördag 26/9

FOREVER BLUES: lör 26/9 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Max 30 gäster. FB-event. ”Ett av Sveriges bästa bluesband” beskrevs vi väldigt värmande som under vår första aktiva tid 82-92. Turnéer runt om i Sverige och Danmark. Reunion och CD-utgivning 2007: ”Bandet gjorde en glimrande reunionspelning”. Och nu en nystart med tre originalmedlemmar, Anders Blad, Jens Nilsson och P-O Hesselbom samt ett eminent tillskott, Christer Modin (fd Vikivaki m.fl.)." Bildcollage. Filmer: live och slideshow med musik.
ROBERT LIGHTHOUSE: lör 26/9 S/S Marieholm, Göteborg
Entrén är 300:- per person (musik och en varmrätt)
(250:- för medlemmar i bluesföreningen)
Bokning av plats måste ske i förväg. LÄS PÅ EVENT!!
Entrén öppnar vid 18.00 och bandet spelar mellan ca 20.00 - 23.00.
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

Blues Jam Open Stage: lör 26/9 kl 14.00 Restaurang Ester, Kungsbacka
Fri entré. Arrangör Föreningen Jazz&Blues i Kungsbacka

MATS WESTLING: lör 26/9 kl. 19.00 Brännö Värdshus. FB-event
Obs! Endast 40 biljetter! Biljett köper du på Tickster: https://www.tickster.com
Bordsbeställning: bord@brannovardshus.se. 031 970478

BLUES ESCAPE & JOHANNA LILLVIK: lör 26/9 kl. 20.00 Lilla Park, Hjo. Se affisch! Johanna Lillvik sång/ piano, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Gunnar Petersson trummor (vik), Torbjörn Stenson sax/ gitarr
PEPPERLAND: lör 26/9 Slussens Pensionat, Orust.
"Konserten bokar du genom Music Lovers’-paket"

Söndag 27/9

BLUES ESCAPE & JOHANNA LILLVIK: sön 27/9 kl. 17.00 Nossebro aula i Nossebro. Arrangör är Essunga Musik & Teaterförening. Se affisch! Johanna Lillvik sång/ piano, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Gunnar Petersson trummor (vik), Torbjörn Stenson sax/ gitarr
Måndag 28/9

Nynningen, Sven Wollter och Matilda Magnusson – EN DRÖM, EN LÄNGTAN, EN SÅNG: mån 28/9 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg.
På scen kl. 19.00. Entré 325 kr. Läs!

Tisdag 29/9

Nynningen, Sven Wollter och Matilda Magnusson – EN DRÖM, EN LÄNGTAN, EN SÅNG: tis 29/9 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg.
På scen kl. 19.00. Entré 325 kr. Läs!

Onsdag 30/9

 MATS GÖTHERSKJÖLD: ons 30/9 på Sokrates Taverna, Krokslätts Parkgata 71, Mölndal.
Fri entré. "Från Bellman till Zappa".

GBG Soulparty 2.0: INSTÄLLT, NYTT DATUM KOMMER tor 1/10 Pustervik (Stora Klubben), Gbg. FB-event
SIMONE MORENO + SISTER SOUL + THE SUBURBANS. Läs här!!

Insläpp kl. 19.00, på scen kl. 21.00. Entré 450 kr + service
RICHARD TEHLER - Hendrix Night: fre 2/10 (+ lör 3/10) öppnar kl. 18.00 musik kl. 20.00 S/S Marieholm, Göteborg. FB-event
Richard Tehler gitarr/ sång, Stefan Bellnäs bas, Erik Bodin tr
.
Vänligen notera att anmälan sker via SMS och endast via SMS till telefon 0767-976747. I SMS:et anger du antal platser som önskas. Entré är 350 kr per person (musik och en varmrätt) (300 kr för medlemmar i Bluesföreningen) och beloppet för sällskapet betalas via swish till nr: 123 686 31 12 . . Endast 50 gäster. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
BLUES ESCAPE & JOHANNA LILLVIK: lör 3/10 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Gbg. FB-event. Se affisch! Johanna Lillvik sång/ piano, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Gunnar Petersson trummor (vik), Torbjörn Stenson sax/ gitarr
RICHARD TEHLER - Hendrix Night: lör 3/10 öppnar kl. 18.00 musik kl. 20.00 S/S Marieholm, Göteborg. FB-event
Richard Tehler gitarr/ sång, Stefan Bellnäs bas, Erik Bodin tr
.
Vänligen notera att anmälan sker via SMS och endast via SMS till telefon 0767-976747. I SMS:et anger du antal platser som önskas. Entré är 350 kr per person (musik och en varmrätt) (300 kr för medlemmar i Bluesföreningen) och beloppet för sällskapet betalas via swish till nr: 123 686 31 12 . . Endast 50 gäster. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
Göteborg Jazz Orchestra – Svenska Jazzhjältar: sön 4/10 kl. 17.00 Brewhouse, Göteborg. FB-event "Söndagen den 4/10 hyllar Göteborg Jazz Orchestra med konferencier Thomas von Brömssen våra Svenska Jazzhjältar från nu och då i en efterlängtad konsert med publik (!) på Brewhouse Arena.
Det hela förevigas av Sveriges Radio P2 Live och kommer sändas ut över Sveriges nejder senare i höst."

TOLF, NYGUS & COPA: ons 7/10 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. FB-event. Fri entré
Robert Tolf sång/ munspel, Janne Nygus bas, Pablo Copa gitarr/ sång,
Blues i Hängmattan
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

DANIEL NORGREN: ons 7/10 Slussens Pensionat, Orust
"Det svenska musikhotellet"

MILLE ANDERSSON: tor 8/10 kl. 18.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
FB-sida. Fri entré. FB-event

DANIEL NORGREN: tor 8/10 Slussens Pensionat, Orust
"Det svenska musikhotellet"

DANIEL NORGREN: fre 9/10 Slussens Pensionat, Orust
"Det svenska musikhotellet"

FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 10/10 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Max 30 gäster. Freddie Nyström gitarr/ sång, Staffan Dahl Hammond, Gunnar Kungur bas, Ulf Jansson trummor med "Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Lyssna på nya albumet "På väg igen" på Spotify
DANIEL NORGREN: lör 10/10 Slussens Pensionat, Orust
"Det svenska musikhotellet"

Musikdirektör Bengtssons Stenkakslounge med gäst(er): tis 13/10 kl. 19.00 S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Entré 87,90 kr. Pia i baren!
OBS. Endast föranmälan. 50 platser om det inte kommer nya direktiv. Bordsbokning. Tel: 031-105965.

BROR GUNNAR JANSSON: ons 14/10 kl. 18.00 Stora Teatern, Göteborg. FB-event "Till konserten på Stora Teatern utlovas en extra spännande kväll, både musikaliskt och visuellt!"
“Årets genombrott 2019” – Gaffa-priset

EMIL ERNEBRO workshop i fingerpicking: tor 15/10 kl. 19.00 No. 1 Guitarshop, Johannebergsg. 14, Göteborg.
Pris för en workshop är 300:-. Anmälan sker till 031-160049 eller 0708-134404
 
SLOWGOLD: fre 16/10 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg
Entré 205 kr. FB-event "Den 21 februari släpper Slowgold nya albumet Aska – och kort därefter inleds vårens omfattande turné." "hybrid av tidlös och drömsk rock, Neil Young-mangel och nervig postpunk"

ANNA WENNERBERG BAND: lör 17/10 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event
"Modern country blandas med pop och blues-toner i detta band från Göteborg. Covers och eget material."

"Från Bellman till Robert Johnson": ons 21/10 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Fri entré
Molle Molin, akustisk gitarr & sång, Tove Molin, bas & Tommy Johansson, cajón
Poster
Blues i Hängmattan. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
TOWER OF POWER: INSTÄLLT ons 21/10 Pustervik (Stora Klubben), Gbg
Entré 460 kr. FB-event. "Från deras debut klättrade de under sjuttiotalet högt på listorna med hits som ”You’re Still A Young Man”, ”So Very Hard To Go” och ”What Is Hip” för att nämna några. "

ULF WAKENIUS workshop i jazzgitarr: tor 22/10 kl. 19.00 No. 1 Guitarshop, Johannebergsg. 14, Göteborg.
Pris för en workshop är 300:-. Anmälan sker till 031-160049 eller 0708-134404
 
MIKAEL WESTMAN med band: tor 22/10 PREL. DATUM Nefertiti, Göteborg. FB-event
Turné med egna albumet med originalmaterial: "Kaos och obalans". You Tube!

KENNY HÅKANSSON solo: fre 23/10 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. FB-event Kenny Håkansson sjunger och spelar elgitarr.
MR BO & THE VOODOOERS: fre 23/10 (+ lör 24/10) på S/S Marieholm, Göteborg. Bo 'Mr Bo' Carlsson gitarr/ sång, Bo Hansson Hammond, Lars Mellqvist bas, Roger Mörck trummor med en solid mix av Albert King/ Fenton Robinsonblues, känsloladdad soul och dansant barröj
Kulturnatta: Country Night på KoM med PILGRIM: fre 23/10 på KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event.
PEPPERLAND: fre 23/10 (+24/10) Stationen, Norsesund. FB-event
Middag från kl 19 musiken startar ca 21. 50 platser per kväll
MR BO & THE VOODOOERS: lör 24/10 på S/S Marieholm, Göteborg. Bo 'Mr Bo' Carlsson gitarr/ sång, Bo Hansson Hammond, Lars Mellqvist bas, Roger Mörck trummor med en solid mix av Albert King/ Fenton Robinsonblues, känsloladdad soul och dansant barröj
WOLF MEN JAXX: lör 24/10 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event. Peter Olsson sång, Hans Stamgren gitarr, Göran Boklund piano/ orgel, Axel Nordström trumpet, Ari Uusimäki bas och Bob Gilbert trummor spelar eget och 'howlin' music by Tom Waits and Nick Cave'.  
PEPPERLAND: lör 24/10 Stationen, Norsesund. FB-event
Middag från kl 19 musiken startar ca 21. 50 platser per kväll
AURA: fre 30/10 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Gbg. FB-event
Musik influerad av Beatles & Pink Floyd etc. Musiken finns på Spotify etc.

Musikdirektör Bengtssons Stenkakslounge med gäst(er): tis 3/11 kl. 19.00 S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Entré 87,90 kr. Pia i baren!
OBS. Endast föranmälan. 50 platser om det inte kommer nya direktiv. Bordsbokning. Tel: 031-105965.

GURAN, NYBERG & NORD – En hyllning till Björn Afzelius: ons 4/11 kl. 19.00 Stora Teatern, Göteborg. Entré 430 kr. Läs!
"en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien."


MILLE ANDERSSON: fre 6/11 kl. 18.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
FB-sida. Fri entré. FB-event

Blues Heaven Festival: fre 6/11 + lör 7/11 Arena Nord, Frederikshavn, Danmark
Bobby Rush, Tommy Castro m.fl.

MILLE ANDERSSON: tor 12/11 kl. 18.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
FB-sida. Fri entré. FB-event

FREDDIE NYSTRÖM BAND: tor 12/11 Rest. Viva, Lund
Freddie Nyström gitarr/ sång, Staffan Dahl Hammond, Gunnar Kungur bas, Ulf Jansson trummor med "Blues och bluesrock på svenska!
Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Lyssna på nya albumet "På väg igen" på Spotify

MILLE ANDERSSON: fre 13/11 kl. 18.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
FB-sida. Fri entré. FB-event

BROR GUNNAR JANSSON: fre 13/11 Stationen, Norsesund
“Årets genombrott 2019” – Gaffa-priset
EVA & THE BLUE BOYS: lör 14/11 kl. 18.00 Masthuggets Hus, Göteborg. FB-event. Picknick-konsert.
Läs på FB-eventet! "Evornas Novemberfest"

MICHELLE & THE DIAMONDS: lör 14/11 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens presentation av bandet.
"En blandning av jazz, blues, rock och soul där andelen egna låtar växer". Maria W Bohlin sång, Kjell Dennersten klaviatur/ sång, Leif Erichson bas/ sång, Tim Malmros gitarr, Urmas Plunt trummor, Johan Bohlin träblås/ percussion/ sång, Alex Tasevski saxofon/ sång. Hette tidigare The Generations. 

BLUES ESCAPE & JOHANNA LILLVIK: lör 14/11 kl. 19.00 Hemgården, Österlånggatan 57 i Borås. Se affisch! Johanna Lillvik sång/ piano, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Gunnar Petersson trummor (vik), Torbjörn Stenson sax/ gitarr
Husband i 'På Spåret'
LITTLE DRAGON
: fre 27/11 SVT

ACOUSTIC BEATLES: lör 28/11 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens presentation av bandet. Entré 100 kr. FB-event Med bl.a. Leif Pedda Pedersen och Bengt Kristeberg
DAFGÅRD & TOMMY TRUMMA + GÖRAN SVENNINGSSONS ROOTS RIOT: lör 28/11 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg.
Roots Riot: Göran på sång/ gitarr, Arvid Hill piano, Mats Boogh bas och Tommy 'Trumma' Johansson trummor.
 
Husband i 'På Spåret'
LITTLE DRAGON
: fre 4/12 SVT

"Från Bellman till Robert Johnson": lör 5/12 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Molle Molin, akustisk gitarr & sång, Tove Molin, bas & Tommy Johansson, cajón. Poster  
Musikdirektör Bengtssons Stenkakslounge med gäst(er): tis 8/12 kl. 19.00 S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Entré 87,90 kr. Pia i baren!
OBS. Endast föranmälan. 50 platser om det inte kommer nya direktiv. Bordsbokning. Tel: 031-105965.

Husband i 'På Spåret'
LITTLE DRAGON
: fre 11/12 SVT

FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 12/12 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Freddie Nyström gitarr/ sång, Staffan Dahl Hammond, Gunnar Kungur bas, Ulf Jansson trummor med "Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Lyssna på nya albumet "På väg igen" på Spotify
Husband i 'På Spåret'
FRANSKA TRION
: fre 18/12 SVT

Julblues med EVA & THE BLUE BOYS: lör 19/12 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event
Eva Karlefjärd sång, Lars-Olof 'Lollo' Johansson gitarr, Bo Hansson Hammond, Conny Sävmo bas och Kent Helgesen trummor. Blues, soul, funk = dans! 
Husband i 'På Spåret'
FRANSKA TRION
: fre 25/12 SVT
 
2021
Husband i 'På Spåret'
FRANSKA TRION
: fre 1/1 SVT

PUGH ROGEFELDT: sön 17/1 Göteborgs Konserthus, Göteborg. FB-event Dörrar: 17.30 | Konsertsalen öppnar: 19.00 | På scen: 19.30. Entré 520 - 620 kr. Med Andreas Dahlbäck, Ola Gustafsson, Martin Hederos, Jerker Odelholm, Jojje Wadenius
BORDERLINE BLUES: lör 30/1 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens presentation. FB-event
DANKO JONES: fre 5/2 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Entré 350 kr. "Danko själv är det närmaste som den moderna världen kommer en trovärdig kung av rock’n’roll. I sitt hov har han basmaestron John Calabrese och trumguden Rich Knox."

LARKIN POE: tis 9/3 kl. 19.00 Trädgår'n, Göteborg. Entré 295 kr.
Läs mera här!
FB-event

BRYAN ADAMS: fre 23/4 Scandinavium, Göteborg. Biljetter
"Bryan Adams är stjärnan från Kanada som gett oss stora hits som Summer of ’69, Heaven och (Everything I do) I do it for you, för att nämna några få." FB-event

Växjö Country Roots Festival: lör 24/4 kl. 16.00 Palladium, Växjö
JETHRO TULL: fre 14/5 Göteborgs Konserthus, Göteborg .
Ian Andersson med David Goodier (bas), John O’Hara (keyboard), gitarristen Joe Parrish och Scott Hammond på trummor.

LOS LOBOS: tor 20/5 Pustervik, Göteborg. FB-event
Finbesök!! "De har sina rötter i mexikansk musik men
blandar upp den med rockabilly, latin, jazz, soul och blues."

KISS: 23/6 Scandinavium
IRON MAIDEN: 3/7 Ullevi
VINTAGE TROUBLE: fre 6/8 Pustervik, Göteborg. Entré 295 kr
Finbesök!! "Bandet blandar flådig rock, souldoftande blues, R&B och pop och presenterar detta i en stöddig och välskräddad kostym."
DEEP PURPLE: 26/9 Partille Arena
 • EXTERNA LÄNKAR till websidor för div. musikscener och arrangörer. Konsertbiljetter
Göteborgs Bluesförening
och Blues Festival
No. 1 Guitarshop
Bluesföreningen
Ernst i Lysekil
Rootsy Live S/S Marieholm
website
Oceanen Musikens
Hus
Nefertiti
Göteborgs Konserthus Slussens
Pensionat
Sticky Fingers Trädgår'n Woody West
Dirty Records Rootsy.nu Kulturpunkten Pusterviks
Biljetter
Pustervik