OBS att korrekt adress till GigKalendern är https://fridhammar.com/calendar.html
  Antal besökare  
   OBS! Klicka på länkarna nedanför - och hoppa direkt till just det som DU vill läsa

[2021-10-18]
... på 1971. "It was fifty years ago today ..."
Foto ovan © Redaktör'n

Sent ska syndaren vakna. För exakt 3 år sedan (minus en dag) skrev Redaktör'n att han skulle skriva om en rad album som släpptes 1968. Det blev en enda, Eric Burdons dubbel-LP "Love Is". Därefter gick luften ur DET projektet: Redaktör'n blev distraherad av något annat. Inte helt ovanligt.

Det var fina LP annars som Redaktör'n tänkt skriva om. 1968 var ett bra musikår, men så var 1971. Lennons "Imagine", Stones "Sticky Fingers", Allman Brothers "At Fillmore East", Hendrix "Cry of Love", Rod Stewarts "Every Picture", klassiker från Joni Mitchell och Carole King m.fl. Listan blir lång. Men dessa album har redan prisats i många spaltkilometer, ja spaltmil. Så Redaktör'n plockar envist fram tre andra ur hyllan.

Steve Miller Band: "Rock Love" har inte prisats i många spaltdecimeter ens känns det som. "Orättvist" muttrar Redaktör'n som har en klockarkärlek till albumet, delvis grundat på hans starka minnen av Steve Miller Bands konsert i Köpenhamn just under "Rock Love"-turnén. En av de starkaste konsertupplevelser han någonsin haft. Och de tre inledande livespåren på albumet är också Redaktör'ns favoriter. En rättvisare omslagsbild hade f.ö. varit Steve med en Gibson Flying V i högsta hugg, det är så Redaktör'n minns honom.

På första livespåret "The Gangster Is Back", syftande tillbaka på hans tidigare inspelning av "Gangster Of Love" (original Johnny "Guitar" Watson) sjunger Steve att han ska lira "crazy little thing called guitar blues". Och det gör han med besked. Hans slowblues "Blues Without Blame" (5:41) som följer är späckad av högoktanig bluesgitarr, helt i Redaktör'ns smak. "Love Shock" är fräck uptemporock med massor av wahwah.

Sen blir det studiospår, de första två av modell typisk Steve Miller pop/rock. Och så tvenne mer udda skapelser: En akustisk låt med CSN&Y-vibbar och klart bisarr text. Och slutligen en lång "Deliverance" med ordlös sång, en inspelning som kunde varit gjord av Gary Duncan i Quicksilver Messenger Service. Nej, inte låten från filmen. Så, där har ni albumet. Vad är problemet? Ja, fansen såg väl inte Steve som en bluesman. Och någon hitsingel, det blev det tyvärr inte. Det gick bättre senare.

Jeff Beck Group: "Rough And Ready" är väl så där lite lagom prisad. Tredje albumet för Jeff Beck Group, nu med helt ny personal. Här lämnar Beck de gamla vapendragarna bakom sig och ställer upp med Bobby Tench på sång, Max Middleton klaviatur, Clive Chaman bas och Cozy Powell trummor. Det var väl mest den ibland yvige Mr. Tench som delar av kritikerkåren hade svårt för. Beck hade f.ö. tänkt sej Alex Ligertwood på sång (sedemera i Santana) men det satte skivbolaget stopp för. Tench rekryterades i sista minuten när det mesta instrumentala redan var inspelat. Men Beck måste varit hyfsat nöjd, Tench blev kvar på nästa album också.

"Got the Feeling", inledningen, vandrar mellan agressiv och softare rock. Max dekorerar flott på piano och Becks gitarr är giftig. "Situation" lutar lite mera åt den fusionjazz (?) som Beck var på väg mot. I "Short Business" rockas det hårt medan instrumentalen “Raynes Park Blues” är vacker, bara så vacker. Gitarr och piano broderar tankfullt, nästan sirligt. Och så fortsätter det: Rock varvat med, tja, fusionsjazziga stämningar. "I've Been Used" kunde varit Roddan om du lyssnar slarvigt. Hade passat perfekt på "Truth". Det hade "New Ways" också, Beck sträcker ut, hans gitarr glänser rätt över albumet. Okritisk, jag?

J Geils Band: "The Morning After" är bandets album nummer två. Här var skribenterna välvilligare. "Rocked-out blues, jumped-up soul, and pure rock & roll wildness" definierar AMG musiken som och vem diggar inte det? Munspelaren Magic Dick ger järnet i sitt paradnummer "Whammer Jammer" (men leva upp till det artistnamnet, hjälp).

Men det är inte bara full fart: du har soulnummer som "The Usual Place" och den fenomenala tryckaren "Cry One More Time", skriven av bandets Peter Wolf & Seth Justman. En låt som Gram Parsons gjorde en underbar version av på sitt album "GP".

De här tidiga plattorna med J Geils Band borde sitta som en smäck i Den Vanlige Bluesdiggarens skivhylla. Men det är inte ofta Redaktör'n hör dem nämnas. Kanske de senare 'discohitsen' skrämmer. Men bandet var sanslöst bra de åren, tänk er dem avsluta Göteborg Bluesfestival. Mumma!!

PS. Skulle gärna nämnt Flaming Groovies "Teenage Head" LP här, men den har ju Redaktör'n redan skrivit om. Så det slipper ni. Tack för mej!


Tomas Jo' Group: Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas och P-O Hesselbom trummor på taket på Olssons Gatukök, Linnegatan 13/ Plantagegatan 2 i Göteborg 2021-10-09
[2021-10-09; 2021-10-14]
...
på varm korv boogie
Foto © Redaktör'n
Det ligger nog i tiden att lira rock på ett tak. Den 30 januari 1969 överraskade The Beatles, tillsammans med keyboardisten Billy Preston, med att hålla en konsert på taket på Apple Corps vid 3 Savile Row i London. Filmklippet därifrån - en låt - satte djupa spår.

Nu i november 2021 har den mycket uppmärksammade The Beatles-dokumentären 'Get Back' premiär på Disney Plus. Det är en miniserie i tre delar på totalt sex timmar som har gjorts av ingen mindre än Peter Jackson ("Sagan om Ringen"-trilogin m.m.). I serien finns - för första gången i sin helhet - The Beatles sista live framträdande som en grupp, den oförglömliga konserten uppe på taket på Londons Savile Row.

Göteborg är en 'blue collar city': här lirar vi inte i den lokala motsvarigheten till fashionabla Savile Row (finns den?), här lirar vi på taket på - korvkiosker! Hittills har vi avnjutit konserter framförda på taket till smått legendariska "Korv Kiosk" vid Mariaplan. Redaktör'n minns Surrender Dorothy (bild t.h. från 2018-05-05), dessutom ett gäng med Mats Götherskiöld och Erik Ivarsson med kumpaner. Men nu sprider det sig: Tomas Jo' Group har invigt den uppfräschade korvkiosken vid Folkets Bio med sin blues och sydstatsinfluerade rock. Vem tar stafettpinnen (stafettkorven)?

FILM från spelningen, filmad av Birger Blomstål, ihopredigerad och ljudbearbetad av P-O Hesselbom.
+ bandets FOTO

ARKIV: Redaktör'n Tänker Till fr.o.m 2009
ARKIV: Hört Från Scenerna 2002 - 2008
MAIL:  Till Redaktör'n

En mycket aktiv, ständigt växande Facebookgrupp: 60-tals musik och band. Svenska, engelska, amerikanska

Aktiv Facebookgupp med ca 1500 medlemmar: "Här samlar vi allt som sker i bluesmusik inom Västra Götaland."

 • Bobbo a.k.a. Bo Hansson

 • NYHETER: Inspelat på skiva, eller som demo, dvd, Spotify, YouTubefilm etc.
Film från Tomas Jo' Group @ Olssons Gatukök

Tomas Jo´ Johansson
sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas och P-O Hesselbom trummor på taket på Olssons Gatukök, Linnegatan 13/ Plantagegatan 2 i Göteborg 2021-10-09. Klicka på bilden ovan (bandets foto) för större format.

FILM från spelningen, filmad av Birger Blomstål, ihopredigerad och ljudbearbetad av P-O Hesselbom
.
(2021-10-14)
Tomas Jo' Group: "Cheer Up" nu även utgiven i CD-format

Tolv spår varav fem av Tomas, ett av P-O Hesselbom och resten 'covers'. Bl.a. låtar av Bob Dylan, Warren Haynes och Doyle Bramhall. Som CD och på Spotify!
"Cheer Up"
(2021-07-19)

 • NYHETER: Saxat ur mail, web & skvaller
Det kommer en ny bok om Cream - där P-O Hesselbom medverkar

Richard Houghtons bok "Cream - A People's History" publiceras i England den 17/9. En bok där Creams historia skildras via mer än 500 ögonvittnes egna berättelser.

Och ett av alla dessa ögonvittnen är P-O Hesselbom, välbekant trumslagare, som berättar om två separata konserter: 8 mars och 15 november 1967, båda på Lorensbergs Cirkus i Göteborg.
Författarens sida + Förlagets sida + Bokomslaget
(2021-09-08)

Nyårsfest på S/S Marieholm!

Bertil Löfdahl hälsar:
"Nu har vi spikat att ha nyårsfest på båten 31/12 kl 13-17. Avslutas med fyrverkeri som kan avnjutas på första parkett!
Det kommer att bli ett husband med gäster.
Bluesföreningen är arrangör." Mera info kommer!
(2021-09-08)
 

 • Wall of Fame


Sök i HELA denna website
fridhammar.com
 
     powered by FreeFind
Vad har vi skrivit? Om vem? Om vad?
Sök med musikernamn, gruppnamn, scener etc.
Täcker hela denna website - men ENDAST den!

 • Göteborg Blues Party / Festival
   
2003 - 2009, 2011 - 2019
   16 festivaler i bild      Foto © Vanja Fridhammar
Vanjas fotografier
Vanja var i USA 2010. Festivalen inställd 2020.
Vanja närvarade inte 2021

 • Christian & the 2120's • Henrik Ohlin - truly one of the few ...
    Foto © Redaktör'n

 • Wall of Fame
TBA

Vår gode vän Leif Wivatt berättar:

"Har ... dragit igång min blogg Wivatts blogg. Om konserter jag sett, om artister jag gillar mm."

Leif Wivatt var musikjournalist på P4 Göteborg från 1984 till i juli 2016.

"LEIF WIVATT har under en rad år bevakat stort och smått i musiklivet i Göteborg. Han har också tidigare valt musik till P4 Göteborgs olika program och det han inte vet om aktuell musik är knappast värt att veta.

Svenska skivspår, Poporama, Discorama, Beat och Wivatt är några av de musikprogram där Leif Wivatt varit inblandad." (SR)

 • Kvarnis Hörna
Janne Kvarnströms bildgallerier uppdateras ständigt
Klicka och minns!
NYTT: KVARNIS 2004 t.o.m. 2018 + BLUESPALS 2005 t.o.m. 2007 och 2014 + 2019

Kolla Jannes serie musikfotografier 'KVARNIS'!
År 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 och 2019

Kolla Jannes serie bilder av vänkretsen 'BLUESPALS'!
År 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 och 2020.

"Du är alltid välkommen att använda mina bilder i lågupplöst format till vad du önskar. Då med cred naturligtvis.Band och andra som önskar högupplösta filer för tryck mm hör av er så skickar jag filerna över mail.

Se adress nedan."
"Är folk intresserade av mina bilder är dom välkomna att kontakta mig på jannekvarnis@gmail.com"
På väg till New York? Janne 'Kvarnis' Kvarnström tipsar, kåserar och illustrerar! [läs reserapporterna]

 • BLOGGAR om musik m.m. + Rustans videokanal

Rustan Lefin har koll - och kamera

Musikjournalisten Leif i full frihet

GigKalendern
En högst subjektiv musikkalender som faktiskt hunnit fylla 22 år
Symboler i GigKalendern
Göteborgs Bluesförening S/S Marieholm Crippas Café
Sokrates Taverna Kulturhuset Oceanen Slussens Pensionat
Bar Solo No. 1 Guitarshop Pustervik
Dirty Records Nefertiti Jazz Musikens Hus
Holy Moly Treme, Linné Stationen Norsesund
Stora Teatern KoM musik&bar Schnitzelplatz
Ikonerna ovan är klickbara och har länkar till resp. website

Om vårt älskade Nefertiti
Jazzföreningen Nefertiti har sin website här och sin Facebooksida här med information om bl.a. sina konserter som f.n. arrangeras i lokaler som Valand, Pustervik och Contrast Public House.

Restaurang 'nya' Nefertiti, dvs. den verksamhet som köpte restaurangen i konkurs, har sin website här (jazzföreningens/ Nefs ursprungliga webadress).

Onsdag 20/10

JOHAN JOHANSSON TRIO: ons 20/10 kl. 19.30 - 22.30 Bar Solo, Andra Långgatan 29, Gbg. Boka bord på 031-121001. Ikväll Johan keys plus gäster. Johan lirar varannan vecka i trio, varannan i duo. Fri entré.
Johan lirar här varje onsdag under sommaren

TOLF, NYGUS & COPA BLUESBAND: ons 20/10 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Fri entré. FB-event. Robert Tolf sång/ munspel, Pablo Copa gitarr/ sång, Janne Nygus bas. "Spelar goa Blueslåtar från 30 talet fram till ca. 70 talet!" Inspireras av musiker som Robert Johnson, Howlin Wolf, BB King, Muddy Waters, John Mayall, Keb Mo, Tom Waits m.fl.
Blues i Hängmattan: Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

LARKIN POE: flyttat till ons 1/6 2022 ons 20/10 kl. 19.00 Trädgår'n, Göteborg.
Entré 295 kr.
Läs mera här! FB-event

Fredag 22/10

SKUGGSPEL - Live @ Musikens Hus med gäster Love On Drugs, My Sweetest Punch & Jessica Bah Rösman: fre 22/10 kl. 19.00
OBS! Endast förköp enligt info. FB-event

DAFGÅRD & TOMMY TRUMMA: fre 22/10 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. FB-event. Krogens FB-sida. Biljetter Tickster.se 200 kr
Stefan Dafgård
munspel/ sång/ gitarr & Tommy Johansson cajón.
"Blues, Soul & Rootrock varvas med Swamp pop, Boogaloo och eget material i samma anda." Färsk CD: "Travel Kit Groove"!

DOM STENADE RULLARNA: fre 22/10 på S/S Marieholm, Gbg. FB-event
Kent Börjesson sång/ gitarr, Magnus Hartelius gitarr, Stefan Bellnäs bas, Tomas Olsson trummor firar Sticky Fingers 50 år med att spela hela plattan.
THE STRINGENT BAND: fre 22/10 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event. Arne Österlindh Pedal Steel och Sång, Göran Trygg Elbas, Kontrabas och Sång, Börje Olofsson Percussion och Sång, Christer Eliasson Gitarr - Mandolin - Nylon Str Gitarr och Sång, Jerker Dahlén Trummor, Magnus Wassenius på keyboard och fiol. . "Med humor, stämsång, spelglädje och finlir, har dom fyllt sin repertoaren med Simon & Garfunkel, Eagles, Beatles, Crosby, Stills, Nash & Young, Dylan och annan Americana music."
OLD CATS IN HATS: fre 22/10 kl. 21.00 Stationen, Norsesund. FB-event.
"Old Cats in Hats är från Howling Wolf och Elmore James via Stones, Dylan och Lou Reed till Ulf Lundell och Pugh. Och lite till." Ingvar Örner (Teater Trixter) - sång, gitarr och Thomas Landahl (Out of Control) - sång, gitarr, munspel .

Skaldjursmeny & STEGET: fre 22/10 Slussens Pensionat, Orust. FB-event
"STEGET - Matilda Sjöström och Nils Dahl, Göteborgs älsklingar nr 1"
Lördag 23/10

STEVE ERIKSSON: lör 23/10 kl. 15.00 No. 1 Guitarshop, Johannebergsg. 14, Göteborg. Göteborg.
Ingen entré. Ingen förbokning. Bara bra musik
Bluesjam på S/S Marieholm: lör 23/10 kl. 16.00 - 19.00 S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. "Välkomna upp på scenen - sjung och spela. Det finns en gitarr, bas, trummor och keyboard att tillgå. Öppen scen, fri entré." Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
GADDS BLUES EXPERIENCE: lör 23/10 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event Carl-Johan Gadd gitarr/ sång, Kent Börjesson gitarr, Andreas Lange munspel, Nikke Ström bas, Tomas Olsson trummor. "Missa inte nästa lördag (23/10) på båten om ni gillar riktig Chicago blues!" skriver Kent. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
LISA THÖRNQVIST: lör 23/10 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event. "ett akustiskt set där Lisa med fina kompmusiker kör blandade klassiska och moderna countrylåtar"
VALDEMAR: lör 23/10 Skeppet (Sjömanskyrkan), Amerikagatan 2, Göteborg.
Göteborgsbandet Valdemar släpper sitt fjärde Album "Paradisgatan" den 22 oktober.

WOODY WEST ALL-STARS live: lör 23/10 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. FB-event. "Ett fantastiskt husband lirar låtar från Woodyvärlden de senaste 20 åren och klassiska låtar ur den alternativa Rock, Pop & Countryhistorien. Det har gått 20 år (och något år till) sedan Woody West arrangerade sin första klubbkväll i samband med en mytomspunnen kväll med Ryan Adams på Sticky Fingers."

YAYA MEN: flyttas till april 2022 lör 23/10 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. 230 kr. Krogens FB-sida. FB-event Ingo Molin sång/ perc., Mille Andersson gitarr/ sång, Lasse Lindberg bas/ sång.
Läs GigKalenderns intervju med Mille och om Yaya Men HÄR!

Söndag 24/10

JOHAN JOHANSSONS TRIO med gäst: sön 24/10 kl. 18.30 Café Hängmattan @ Musikens Hus, Göteborg. Fri entré. Johan på keybord, kanske Stefan Bellnäs bas och Erik Bodin trummor + gäst.
Johan Johanssons Trio el. Hagatrion varannan söndag på Café Hängmattan
TOMMY EMANUEL: flyttad till 24/10 2022 mån 25/10 Lorensbergsteatern, Gbg. Läs!
BRÖDERNA BROTHERS: ons 27/10 Musikens Hus, Göteborg, FB-event
"Vi är back!" säger Robert W Ljung, Sverker Stenbäcken, Per Umaerus, Michael Krönlein och Stefan Sandberg

ANDREAS GIDLUND QUARTET: ons 27/10 Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Gbg. Läs här! "Göteborgs enda Jazzbar. Spelningar, jam, rolig barmat och högt i tak på alla sätt. Ett vattenhål för alla som älskar kreativitet, glädje och värme."
Schwing #6 - NIKLAS BARNÖ med HUSBANDET: tor 28/10 kl. 19.00 Fyrens Ölkafé (Bengans Skivhandel), Göteborg. FB-event
"... den magnifike trumpetaren Niklas Barnö ... Tillsammans med Husbandet (John Holmström - piano, Donovan von Martens - bas, Henrik Wartel- trummor)
"

DERUPETO: tor 28/10 Sockerbruket Arena, Göteborg
'Music In A Circle', arr. Villa Vulkan
Tobias Grim gitarr, Deodato Siquir trummor/ sång, Rubem Farias bas, Peter Knudsen piano.

MATTI OLLIKAINEN TRIO: tor 28/10 Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Gbg. Läs här! "Göteborgs enda Jazzbar. Spelningar, jam, rolig barmat och högt i tak på alla sätt. Ett vattenhål för alla som älskar kreativitet, glädje och värme."
DANKO JONES: flyttat till lör 7/5 2022 tor 28/10 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Entré 350 kr. FB-event. "Danko själv är det närmaste som den moderna världen kommer en trovärdig kung av rock’n’roll. I sitt hov har han basmaestron John Calabrese och trumguden Rich Knox."
VAN DER GRAF GENERATOR: tor 28/10 Brewhouse, Gbg. FB-event
CHRIS CAIN med MR BO & THE VOODOOERS: inställd (CC:s oktoberspelningar är inställda) tor 28/10 Scandic Malmen, Stockholm. FB-event. Chris Cain, mästerlig gitarrist från Kalifornien, på sång/ gitarr + Bo 'Mr Bo' Carlsson sång/ gitarr, Bo Hansson Hammond, Lars Mellqvist bas, Roger Mörck trummor.
Kulturnatta: fre 29/10 Göteborg. FB-event
Countrynatta - PILGRIM & Gäster: fre 29/10 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event.
DET BRINNER: fre 29/10 kl. 18.00 på Fyrens Ölkafé (f.d. Bengans Fik),
Stigbergstorget, Göteborg. FB-event. "Det Brinner släpper ny singel och firar detta med LIVE spelning på Fyrens Ölkafé med dansande publik - HURRA! Gråtdisco är alltid som bäst mitt på dansgolvet - det är sen gammalt."

VANESSA LIFTIG BAND: fre 29/10 Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Gbg. Läs här!
Vanessa Liftig sång, Fredrik Rixman gitarr, Olli Rantala bas, Lade Källfelt trummor. "Göteborgs enda Jazzbar. Spelningar, jam, rolig barmat och högt i tak på alla sätt. Ett vattenhål för alla som älskar kreativitet, glädje och värme."
TOMAS JO' GROUP: fre 29/10 Ti Amo, Stenungsund
Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas, P-O Hesselbom trummor. "Blues/rock grupp som lirar från hjärtat". Albumet "Cheer Up" släpptes digitalt den 14 maj 2021. Nu även utgiven som fysisk CD.


SOFIA EKBERG: lör 30/10 kl. 15.00 No. 1 Guitarshop, Johannebergsg. 14, Göteborg. Göteborg.
Ingen entré. Ingen förbokning. Bara bra musik
THE BITTER AND SICK AND DIE ALONES: lör 30/10 kl. 20.00 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Entré 100 kr. Läs detaljerna på FB-event
Christoffer Johansson sång och gitarr
Emanuel Svensson trummor
Oskar Karlsson elbas

THE LOWDOWN SAINTS: lör 30/10 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event Tommy Moberg sång/ trummor, Hannes Mellberg gitarr, Felix Matthiessen gitarr, Karl Ivert ståbas/ sång. "Red-hot rockin’ blues and rhythm stompers from Sweden's new powerhouse aggregation" skriver Jeff Scott Fleenor! Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
NYNNINGEN: lör 30/10 på Fyrens Ölkafé (f.d. Bengans Fik),
Stigbergstorget, Göteborg.
Nynningen bildades 1971 och fyller alltså 50 år i år

RED WEST & MARY WEST with Hot Rhythm: lör 30/10 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. FB-event. Entré 150 kr.
En afton med RED WEST & HOT RHYTHM som bjuder på 50's rock n roll!! Special guest: MARY WEST. BORDSBOKNING OBLIGATORISKT på 0723962644.

THORBJØRN RISAGER & THE BLACK TORNADO: lör 30/10 på Valand, Göteborg (men i en annan sal än den som Jazzföreningen använder). FB-event. Arr: KB West. Entré 350 kr. Thorbjørn Risager sång/ gitarr, Emil Balsgaard keyboards, Joachim Svensmark gitarr/ sång, Søren Bøjgaard bas, Martin Seidelin trummor + 2 blås. Kolla deras videos!
MAX SCHULTZ TRIO: lör 30/10 Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Gbg. Läs här!
Max Schultz gitarr, Leo Lindberg orgel, Chris Montgomery trummor. "Göteborgs enda Jazzbar. Spelningar, jam, rolig barmat och högt i tak på alla sätt. Ett vattenhål för alla som älskar kreativitet, glädje och värme."
YELLOWJACKETS: lör 30/10 Valand, Göteborg
Russell Ferrante – keyboards, Bob Mintzer – sax, Dane Alderson – bas, William Kennedy – trummor. Arr. Jazzföreningen Nefertiti

Blues Jam Open Stage: lör 30/10 kl 14.00 - 16.00 Restaurang Ester, Kungsbacka
Fri entré. Arrangör Föreningen Jazz&Blues i Kungsbacka

DAFGÅRD & TOMMY TRUMMA: lör 30/10 Fröken Trulls, Kårehogen 110, Ellös (Orust). Stefan Dafgård munspel/ sång/ gitarr & Tommy Johansson cajón.
"Blues, Soul & Rootrock varvas med Swamp pop, Boogaloo och eget material i samma anda." Färsk CD: "Travel Kit Groove"!

FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 30/10 Vätterleden Blues, Jönköping - Ölmstad. Freddie Nyström gitarr/ sång, Dag Unenge keyboard, Rolf Svensson bas, Jerker Dahlén trummor. "Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Senaste album "Nio och en halv dag": Spotify och CD.
HAGATRION med gäster: sön 31/10 kl. 18.00 Café Hängmattan @ Musikens Hus, Göteborg. Fri entré.
Amanda Werne
gitarr/ munspel/ sång, Stefan Missios piano/ munspel/ sång, Anders Grahn bas/ sång samt Erik Berndtsson trummor

Johan Johanssons Trio el. Hagatrion varannan söndag på Café Hängmattan
GÖTEBORG JAZZ ORCHESTRA - Dizzy for President: mån 1/11 på scen kl. 19.30 Contrast Public House, Tredje Långgatan 16, Göteborg. FB-event "Expression and development in jazz! Göteborg Jazz Orchestra (GJO) utvecklar storbandsmusiken och jazzintresset på västkusten."
CHRIS CAIN med MR BO & THE VOODOOERS: tis 2/11 kl. 20.00 Musikens Hus, Göteborg. FB-event. Entré 275 kr. Chris Cain, mästerlig gitarrist från Kalifornien, på sång/ gitarr + Bo 'Mr Bo' Carlsson sång/ gitarr, Bo Hansson Hammond, Lars Mellqvist bas, Roger Mörck trummor.
THILINI KVARTETT: ons 3/11 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Fri entré. FB-event. Thilini Guldbrand sång, Erik Ivarsson gitarr, Christoffer Johansson sång/ gitarr, Joel Fabiansson trummor. "Musik förknippad med såväl Bessie Smith som Lightnin' Hopkins. Renodlad blues varvas med musik som har influenser ifrån amerikansk folkmusik, soul och gospel."
Blues i Hängmattan: Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

IDA BANG & THE BLUE TEARS: tor 4/11 Valand, Göteborg. Biljetter 250 kr
Välbekanta från Göteborgs Bluesförenings festivaler!
Arr. Jazzföreningen Nefertiti

CHRIS CAIN med MR BO & THE VOODOOERS: tor 4/11 Munken Hotell, Mönsterås. FB-event
BORDERLINE BLUES: fre 5/11 kl. 20.00 - 22.00 Rest. Bordet, Angereds Torg 1, Angered. Anders Ahlerup tenorsaxofon, Kenneth "Kexan" Eriksson gitarr och sång,
Bengt Ullerstam
keyboards och sång, Rolf Aspelin Fenderbas, Björn Mässvik gitarr och sång, Lars Mouwitz trummor/ perc.
spelar blues, rock och soul!
CANADIAN CLUB: fre 5/11 (+ lör 6/11) kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Tribut till Tottas Bluesband. Thomas Einarsson sång, gitarr, munspel, Tom Johansson sång, Bengan Blomgren gitarr, Nikke Ström bas, Gunnar Petersson trummor.
BRITPOP: lör 6/11 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Gbg. FB-event
Brittisk pop från 1964-1968 med Staffan Höjer sång, Tomas Wånge sång/ gitarr, Hasse Nylén sång/ gitarr, Melle Gunnebo keyboard, Gunnar Kungur bas, Kent Helgesen trummor

CANADIAN CLUB: lör 6/11 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Tribut till Tottas Bluesband. Thomas Einarsson sång, gitarr, munspel, Tom Johansson sång, Bengan Blomgren gitarr, Nikke Ström bas, Gunnar Petersson trummor. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
URBAN BLUES: lör 6/11 M/S Götapetter, Gullbergs Strandgata 15, Gbg.
FB-event. Entré 50 kr. Urban Swenning, trummor, Mats Janemalm; bas, Danne Tibell; orgel och Daniel Heed på gitarr. "Tungt, soft, ösigt & återvunnet material ifrån de gamla mästarna blandat med egna låtar."

VALDEMAR: lör 6/11 Masthuggskyrkan, Göteborg.
Göteborgsbandet Valdemar släpper sitt fjärde Album "Paradisgatan" den 22 oktober.

CHRIS CAIN med MR BO & THE VOODOOERS + support BULL'S EYE: lör 6/11 Kulturhuset Bastionen, Uddevalla. FB-event. Chris Cain, mästerlig gitarrist från Kalifornien, på sång/ gitarr + Bo 'Mr Bo' Carlsson sång/ gitarr, Bo Hansson Hammond, Lars Mellqvist bas, Roger Mörck trummor.
LITTLE DRAGON: ons 10/11 Pustervik (Stora Klubben), Gbg. Läs här! Entré 260 kr. Yukimi Nagano, Erik Bodin, Fredrik Källgren Wallin och Håkan Wirenstrand gör svensk electronica med den äran!
Fast Redaktör'n hade gärna hört Yukimi igen i Soul Serenaders. Också.


BLACKWATER: inställt tor 11/11 kl. 20.00 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Entré 100 kr. FB-event. "Kvällen kommer bjuda på 70 tals rock och andra godingar."
ARVID NERO: fre 12/11 kl. 19.00 Stora Teatern, Göteborg. Läs här! . FB-event. Biljetter: 285 kr. "Arvid Nero svänger fritt mellan uttrycken i en musikalisk värld som domineras av blues, country och soul." Förvänta er herrarna från Neros Bluesband, Simon Söfelde, Samuel Runsteen och Kalle Stenbäcken på scen!
Soul Friday med husbandet SWEET SOUL + gäst BENJAMIN JOHANSSON: fre 12/11 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Soul Friday återkommer en gång i månaden under hösten. Tomas "Tolsson" Olsson trumolog, Pernilla Emme sång, Dan Helgesen orgel/ keyboards/ sång, Mille Andersson gitarr/ sång, Lasse Lindberg bas/ sång, Torbjörn Stenson saxar/ sång, Klas Nilsson trumpet
Blues Heaven Festival: fre 12/11 - lör 13/11 Arena Nord, Frederikshavn, Danmark
John Primer, RJ Mischo, Kirk Fletcher, Rick Estrin,
Bobby Rush, Kokomo Kings, Trickbag
m.fl.

ERIK IVARSSON: lör 13/11 kl. 15.00 No. 1 Guitarshop, Johannebergsg. 14, Göteborg. Göteborg.
Ingen entré. Ingen förbokning. Bara bra musik
TOBIAS GRIM (solo) + EVA KRUSE & CHRISTIAN JORMIN: lör 13/11 kl. 19.00 Skeppet (Sjömanskyrkan), Amerikagatan 2, Göteborg. FB-event. Läs här! "Gitarristen Tobias Grim rör sig fritt mellan olika genrer och sticker ut med sitt personliga sound. Han hörs ofta inom jazz och världsmusik där han spelar med grupper som Kakafoni, Morango, Lamine Cissokho och Derupeto."

THE AL TEHLER BLUES BAND: lör 13/11 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Lasse Häggström sång, Al Tehler gitarr, Richard Tehler klaviatur (vik. för Örjan Hill), Conny Sävmo bas, Gunnar Petersson trummor. "Allt från BB King till oss själva!" Bandaffisch.
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

MATS WESTLING: lör 13/11 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. FB-event
"Den 13 November släpper vi äntligen mitt 7e album ”Inåt, uppåt, framåt…” Det vill vi fira ordentligt! Du är bjuden på releasefest & konsert på lysande Pustervik samma dag. På scen undertecknad med 5 mannaband (DSH5)"

Bluesjam på Brännö Värdshus: lör 13/11 kl. 19.30 Brännö Värdshus, Brännö.
FB-event Tag med eget instrument och/eller sångröst och vänner!
Husbandet: Bertil Löfdahl, Willy Brink, Mats Boogh och Roger Mörck.
Backline finns. Fri entré och frivillig orkesterslant!

BLUES ESCAPE & JOHANNA LILLVIK: mån 15/11 Stures Bowling & Sportbar i Alingsås. Arr Föreningen Jazz i Alingsås. Se affisch! Johanna Lillvik sång och estradör, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Åke Göransson trummor, Torbjörn Stenson sax/ gitarr. Blues, Boogie Woogie, Jazz, Gospel, Soul och Rhytm & Blues.
BLUES ESCAPE & JOHANNA LILLVIK: tis 16/11 Emma å Andreas Restaurang i Ulricehamn. Se affisch! Johanna Lillvik sång och estradör, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Åke Göransson trummor, Torbjörn Stenson sax/ gitarr. Blues, Boogie Woogie, Jazz, Gospel, Soul och Rhytm & Blues.
BLUES ESCAPE & JOHANNA LILLVIK: ons 17/11 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Fri entré. FB-event. Johanna Lillvik sång/ piano, Örjan Hill piano, Lars Mellqvist bas, Åke Göransson trummor, Torbjörn Stenson sax/ gitarr. "Blues, gospel, jazz, soul, latin- & voodoo-rytmer, boogie woogie, rhythm & blues, indiansånger etc."
Blues i Hängmattan: Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

COURTNEY MARIE ANDREWS: ons 17/11 kl. 19.00 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. 260 kr. "... hennes typiskt luftiga country-anslag som andas väldigt mycket 70-talets Laurel Canyon haglade jämförelserna med storheter som Joni Mitchell och Linda Ronstadt."

HOLLOW SHIP: fre 19/11 kl. 20.00 Skeppet (Sjömanskyrkan), Amerikagatan 2, Göteborg. FB-event. RELEASEFEST: "Hollow Ship bjuder in till en psykedelisk afton i Sjömanskyrkan på Stigbergstorget." "dags att fira släppet av Hollow Ships debutskiva 'Future Remains'."

Tribute to Eric Clapton: fre 19/11 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. "En kavalkad av låtar av och förknippade med Eric Clapton framförs av
Elinor Sahlin, Annika Lidhammar, Jan "Nygus" Gustavsson, Roger Mörck, Bo Hansson, Molle Molin och Bertil Löfdahl."

JOJJE WADENIUS med CLEO-bandet: fre 19/11 Valand, Göteborg. Läs! Gitarristen Jojje Wadenius supergrupp ”CLEO”, med Lars 'Larry' Danielsson, bas, Jesper Nordenström keyboards och Per Lindvall, trummor. Arr. Jazzföreningen Nefertiti
CHRISTOFFER JOHANSSON: lör 20/11 kl. 15.00 No. 1 Guitarshop, Johannebergsg. 14, Göteborg. Göteborg.
Ingen entré. Ingen förbokning. Bara bra musik
JELLY BELLY'S: lör 20/11 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.
FB-event kommer

ALABAMA LOVESNAKES: lör 20/11 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event.
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

HURLEY & THE BLUE DOTS: lör 20/11 kl. 14.00 Rest. Ester, Kungsbacka
Arr: Jazz & Blues i Kungsbacka

FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 20/11 Rockhyttan (Köpmans Hytta), Göteborgsv. 99, Surte. Fri entré. Freddie Nyström gitarr/ sång, Dag Unenge keyboard, Rolf Svensson bas, Jerker Dahlén trummor. "Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Senaste album "Nio och en halv dag": Spotify och CD.
TOMAS JO' GROUP: fre 26/11 Viva, Lund
Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas, P-O Hesselbom trummor. "Blues/rock grupp som lirar från hjärtat". Albumet "Cheer Up" släpptes digitalt den 14 maj 2021. Nu även utgiven som fysisk CD.

HELIN BROTHERS: lör 27/11 kl. 15.00 No. 1 Guitarshop, Johannebergsg. 14, Göteborg. Göteborg. Per-Erik & Hans-Göran Helin.
Ingen entré. Ingen förbokning. Bara bra musik
BERRAS BLUESORKESTER XL: lör 27/11 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. FB-event. Bertil Löfdahl sång/ gitarr, Bo Hansson klaviatur, Lars Mellqvist bas, Roger Mörck trummor + Elinor Sahlin sång och Annika Lidhammar sång. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
MARIGOLD: lör 27/11 M/S Götapetter, Gullbergs Strandgata 15, Gbg.
FB-event. "Vi spelar egna tolkningar av klassiker och okända pärlor. Tyngdpunkten ligger på vokaljazz. Sättningen är sång, kontrabas, trumpet, klarinett, gitarr och trummor."

NEW TIDE ORQUESTA: lör 27/11 Folkteatern, Göteborg. All info här!
Per Störby - bandoneon, klaviatur / Thomas Gustavsson - piano / Livet Nord - violinquinton (femsträngad fiol) / Josef Kallerdahl - kontrabas /
Johanna Dahl - cello
  
Blues Jam Open Stage: lör 27/11 kl 14.00 - 16.00 Restaurang Ester, Kungsbacka
Fri entré. Arrangör Föreningen Jazz&Blues i Kungsbacka

ROBERT LIGHTHOUSE: ons 1/12 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Fri entré. FB-event. Robert Lighthouse sång, gitarr och munspel. "En bluesman och singer/ songwriter, ursprungligen från Sverige men flyttade tidigt till Washington DC."
Blues i Hängmattan: Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

GROOVE TRAIN: fre 3/12 Valand, Göteborg. Läs!
Soul / Funk. "Blue eyed soul from the cool north"
Arr. Jazzföreningen Nefertiti

Soul Friday med husbandet SWEET SOUL + gäster: fre 3/12 kl. 21.00 på S/S Marieholm, Göteborg. Läs på FB. Soul Friday återkommer en gång i månaden under hösten. Tomas "Tolsson" Olsson trumolog, Pernilla Emme sång, Dan Helgesen orgel/ keyboards/ sång, Mille Andersson gitarr/ sång, Lasse Lindberg bas/ sång, Torbjörn Stenson saxar/ sång, Klas Nilsson trumpet
TOMAS JO' GROUP: fre 3/12 Pub Husaren, Skövde
Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas, P-O Hesselbom trummor. "Blues/rock grupp som lirar från hjärtat". Albumet "Cheer Up" släpptes digitalt den 14 maj 2021. Nu även utgiven som fysisk CD.


ELINA RYD: lör 4/12 kl. 15.00 No. 1 Guitarshop, Johannebergsg. 14, Göteborg. Göteborg.
Ingen entré. Ingen förbokning. Bara bra musik
BLUESMOBILE QUARTET: lör 4/12 på S/S Marieholm, Göteborg
Patric Carlsson sång/ gitarr, Johan Johansson piano/ orgel, Magnus Jonsson bas, Jim Ingvarsson trummor. En mix av Blues, Louisiana Rock, Tex/Mex, Cajun, Soul och R’n’B. FB-event
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

HARRISONGS – EN HYLLNING TILL GEORGE HARRISON: lör 4/12 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. FB-event Biljett 230 kr via Tickster. Mille Andersson gitarr/ sång, Olle Bengtsson piano/ sång, Henrik 'Pilen' Pilquist gitarr, Gian Kündig bas/ sång, Abbe Abrahamsson trummor/ sång + ev. gäster
TOMAS JO' GROUP: lör 4/12 Dick's Saloon. Jönköping.
Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas, P-O Hesselbom trummor. "Blues/rock grupp som lirar från hjärtat". Albumet "Cheer Up" släpptes digitalt den 14 maj 2021. Nu även utgiven som fysisk CD.

FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 4/12 Musikhuset, Gävle. Freddie Nyström gitarr/ sång, Dag Unenge keyboard, Rolf Svensson bas, Jerker Dahlén trummor. "Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Senaste album "Nio och en halv dag": Spotify och CD.
AMASON + support DANIEL4EVER: mån 6/12 (+ 8/12) Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Entré 450 kr. "I väntan på det framemotsedda nya albumet släpper nu Amason en vinterturné med fem datum. Skivan, betitlad ”Galaxy II”, ska ges ut under hösten."

GÖTEBORG JAZZ ORCHESTRA - Jazz är Jul: mån 6/12 på scen kl. 19.30 Contrast Public House, Tredje Långgatan 16, Göteborg. FB-event "Expression and development in jazz! Göteborg Jazz Orchestra (GJO) utvecklar storbandsmusiken och jazzintresset på västkusten."
MARTIN BARRE med band: tis 7/12 kl. 19.00 Musikens Hus, Göteborg. Entré 415 kr. "Progressive Circus presenterar mycket stolt fyra Skandinaviska konserter med Jethro Tulls legendariska gitarrist Martin Barre med band. På scen kommer de framföra det ikoniska albumet Aqualung i sin helhet, utöver andra Tull-klassiker och andra överraskningar. "
AMASON + support DANIEL4EVER: ons 8/12 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Entré 450 kr. "I väntan på det framemotsedda nya albumet släpper nu Amason en vinterturné med fem datum. Skivan, betitlad ”Galaxy II”, ska ges ut under hösten."

JulBlues med EVA & THE BLUE BOYS och juliga gäster:
fre 10/12 + lör 11/12 S/S Marieholm, Göteborg. FB-event

"Traditionsenlig JulBluesspelning med Eva&BB bland lucior och tomtar"
ANDERS F RÖNNBLOM: fre 10/12 + lör 11/12 kl. 20.30 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Gbg. Anders F Rönnblom sång/ gitarrer m.fl.
LINA HORNER: lör 11/12 kl. 15.00 No. 1 Guitarshop, Johannebergsg. 14, Göteborg. Göteborg.
Ingen entré. Ingen förbokning.
Bara bra musik

FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 11/12 M/S Götapetter, Göteborg. Entré 150 kr. FB-event. Freddie Nyström gitarr/ sång, Dag Unenge keyboard, Rolf Svensson bas, Jerker Dahlén trummor. "Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Senaste album "Nio och en halv dag": Spotify och CD.
TOMAS JO' GROUP: sön 12/12 kl. 13.00 ICA Nära Effkå, Kungsladugårdsg. 15, Gbg
Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas, P-O Hesselbom trummor. "Blues/rock grupp som lirar från hjärtat". Albumet "Cheer Up" släpptes digitalt den 14 maj 2021. Nu även utgiven som fysisk CD.
 
NYNNINGEN: mån 13/12 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. FB-event.
"Nynningen bildades 1971 och fyller alltså 50 år i år. Vi firar (med en stor jubileumskonsert) på Pustervik 13:e december med en stor, festlig och nostalgisk jubileumskonsert."

THE REGRESSIVE BLUES EXPERIMENT: ons 15/12 kl. 19.30 Café Hängmattan, Musikens Hus, Göteborg. Fri entré. FB-event. Filip Bergström Dobro, 12-strängad akustisk gitarr, munspel och Petrus Nordh Sång, percussion, gitarr. "Den akustiska bluesduon som gör stämningen elektrisk. Det råa gitarrspelet på dobro och 12-strängad gitarr tillsammans med den säregna ylande rösten hänför publikens sinnen."
Blues i Hängmattan: Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

SKY HIGH: tor 16/12 Valand, Göteborg. Biljetter 250 kr
"Trummisen James Bradley och bassisten Ulf ”Rockis” Ivarsson lägger grunden runt Clas [Yngströms] eldiga gitarrspel" Arr. Jazzföreningen Nefertiti

PILGRIM: lör 18/12 kl. 15.00 No. 1 Guitarshop, Johannebergsg. 14, Göteborg. Göteborg.
Ingen entré. Ingen förbokning. Bara bra musik
FRANSKA TRION: lör 18/12 på Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. FB-event. En kväll med ståplatser. Alla de tidigare planerade spelningarna slås ihop till en med dörrtid 19.00 och på scen 20.00. Bandet utlovar låtar från hela sin karriär, inramat av några väl valda julsånger, hämtade från 2011 års magiska julplatta "Våra mest älskade julsånger”.
ROLF WIKSTRÖM: lör 18/12 Musikens Hus, Göteborg.
Rolf Wikström gitarr & sång, Max Lorentz keyboards, Tommy Cassemar bas, Peter “Korre” Korhonen trummor
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

Nyårsfest: fre 31/12 kl. 13.00 - 17.00 på S/S Marieholm,
Göteborg
"Avslutas med fyrverkeri som kan avnjutas på första parkett!
Det kommer att bli ett husband med gäster. Mer info kommer!"
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

TOMAS JO' GROUP: fre 31/12 Rockhyttan, Surte
Tomas Jo´ Johansson sång/ gitarr, Tero Eddie Kupiainen bas, P-O Hesselbom trummor. "Blues/rock grupp som lirar från hjärtat". Albumet "Cheer Up" släpptes digitalt den 14 maj 2021. Nu även utgiven som fysisk CD.


2022
Göteborg Sound: tis 4/1 - ons 5/1 Stadsteatern, Gbg. "Det var omöjligt att tacka nej till ett så spännande projekt när jag fick frågan från Stadsteatern, nu inser jag dock hur oerhört svårt det är att välja bland alla fantastiska band och artister. Men det kommer att bli två härliga kvällar i januari, säger Johan ”Red Top” Larsson, som nu arbetar för fullt med att hitta rätt bland artister och band under 70 år av livemusik från vår stad."
VALDEMAR: fre 14/1 PorterPelle, Göteborg
Göteborgsbandet Valdemar släppte sitt fjärde Album "Paradisgatan"
den 22 oktober 2021.

JETHRO TULL: sön 23/1 Göteborgs Konserthus, Göteborg. FB-event
Ian Andersson med David Goodier (bas), John O’Hara (keyboard), gitarristen Joe Parrish och Scott Hammond på trummor

FREDDIE NYSTRÖM BAND: lör 29/1 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg. Freddie Nyström gitarr/ sång, Dag Unenge keyboard, Rolf Svensson bas och Jerker Dahlén trummor."Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Senaste album "Nio och en halv dag": Spotify och CD.
PUGH ROGEFELDT: inställt sön 6/2 Göteborgs Konserthus, Göteborg. FB-event Dörrar: 17.30 | Konsertsalen öppnar: 19.00 | Andreas Dahlbäck, Ola Gustafsson, Martin Hederos, Jerker Odelholm, Jojje Wadenius
MATS RONANDER – LAGAYLIA – JANNE ÅSTRÖM - "The Who Sweden": ons 9/2 Lorensbergsteatern, Göteborg. "En svensk hyllning till ett av världens genom tiderna största rock-band – THE WHO. LIVE med ett 6 mannaband."
QUEEN EXTRAVAGANZA: sön 27/2 Trädgår'n, Göteborg
Produced by Roger Taylor & Brian May
. The 90-minute show features more than 20 Queen classics drawn from the band’s biggest hits.

JOHN MAYALL: tor 3/3 Slagthusets Teater, Malmö. Entré 495 kr
Läs här! Med Melvin Taylor (gitarr), Greg Rzab (bas) och Jay Davenport (trummor). Kan detta vara den sista turnén med ”The Godfather of British Blues”?
Han lär antyda detta.

JOHN MAYALL: fre 4/3 Nalen, Stora Salen, Stockholm. Entré 420 kr
Läs här! Med Melvin Taylor (gitarr), Greg Rzab (bas) och Jay Davenport (trummor). Kan detta vara den sista turnén med ”The Godfather of British Blues”?
Han lär antyda detta.

SAMANTHA FISH: lör 12/3 Valand, Göteborg. Läs här!
"Samantha Fish är en bluessångerska och gitarrist av världsklass, med en alldeles särskild förmåga för att skapa låtar med lika mycket känsla som attityd. Albumet ”Kill or be kind” släpptes i slutet av 2019"

NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER: fre 25/3 (+ 26/3) Konserthuset, Göteborg. "En landsomfattande och sista turné". Entré 495 - 595 kr
NATIONALTEATERNS ROCKORKESTER: lör 26/3 Konserthuset, Göteborg.
"En landsomfattande och sista turné". Entré 495 - 595 kr
KLEERUP: tor 31/3 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg.
Läs här!
"Andreas Kleerup har blivit synonym med svensk elektropop."
GURAN, NYBERG & NORD – En hyllning till Björn Afzelius: sön 17/4 kl. 19.00 Stora Teatern, Göteborg. Entré 430 kr. Läs!
"en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien."


Växjö Country Roots Festival: lör 23/4 Palladium, Växjö
BRYAN ADAMS: sön 24/4 Scandinavium, Göteborg. Biljetter "Bryan Adams är stjärnan från Kanada som gett oss stora hits som Summer of ’69, Heaven och (Everything I do) I do it for you, för att nämna några få." FB-event
BRIAN FALLON & THE HOWLING WEATHER + support CHRIS FARREN: tor 28/4 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. FB-event. Entré 295 kr
ISAAC AND THE SOUL COMPANY: fre 29/4 Trädgår'n, Göteborg. FB-event
"Konserten håller på mellan kl. 20.00-22.00 och sen blir det DISCO efter det.
Välkomna!"

DANKO JONES: lör 7/5 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Entré 350 kr. FB-event. "Danko själv är det närmaste som den moderna världen kommer en trovärdig kung av rock’n’roll. I sitt hov har han basmaestron John Calabrese och trumguden Rich Knox."
LARKIN POE: ons 1/6 kl. 19.00 Trädgår'n, Göteborg.
Entré 295 kr.
Läs mera här! FB-event

KISS: ons 22/6 Scandinavium. FB-event.
Flyttat från
juni 2021

ROBERT CRAY BAND: ons 29/6 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Biljetter
Sist var det helt fenomenalt bra!

Göteborg Blues Festival i juli vid Villa Belparc i Slottsskogen
Arrangör: Göteborgs Bluesförening
i samarbete med Villa Belparc

Åmåls Bluesfest 2022: ons 6/7 - sön 10/7 Åmål

VINTAGE TROUBLE: fre 5/8 Pustervik, Göteborg. Entré 295 kr
Finbesök! Läs! "Bandet blandar flådig rock, souldoftande blues, R&B och pop och presenterar detta i en stöddig och välskräddad kostym."
THE ZOMBIES: lör 3/9 Råda Rum, Mölnlycke. FB-event
 • EXTERNA LÄNKAR till websidor för div. musikscener och arrangörer. Konsertbiljetter
Göteborgs Bluesförening
och Blues Festival
No. 1 Guitarshop
Bluesföreningen
Ernst i Lysekil
Rootsy Live S/S Marieholm
website
Oceanen Musikens
Hus
Nefertiti Jazz
Göteborgs Konserthus Slussens
Pensionat
Sticky Fingers Trädgår'n Woody West
Dirty Records Rootsy.nu Kulturpunkten Pusterviks
Biljetter
Pustervik