OBS att korrekt adress till GigKalendern är https://fridhammar.com/calendar.html
  Antal besökare  
   OBS! Klicka på länkarna nedanför - och hoppa direkt till just det som DU vill läsa


Flowerheads: fr.v. Abbe Abrahamsson, Mille Andersson och Gian Kündig
[2021-06-02]
...
på Mikael 'Mille' Andersson: En intervju
En eftermiddagsträff hos Redaktör'n över kaffe, Vanjas blåbärsmuffins - och en diktafon.
Samtliga bilder utlånade av artisten om inte annat angivits.

Lite background, please?
Jag är från Oskarshamn. Min far är musiker, spelade i Oskarshamn när jag föddes. Men familjen flyttade till Göteborg när jag var tre år gammal 1965. Farsan fortsatte att spela här, var heltidsmusiker, delvis sångare men mest pianist. Den vokala jazztraditionen, Sinatra, Ella Fitzgerald. Eller Count Basie. Åkte runt på krogarna och spelade underhållningsmusik, ungefär som jag gör. Hela min uppväxt satt han och repade in nya låtar under dagarna, så man hade hela tiden det där i hemmet.

Nån gång vid '74, '75 då vaknade mitt musikintresse på allvar. Far hade planterat frön inom mej under åren, så man hade lite förståelse för harmonier och sånt, var inte helt nybörjare. Det första som slog an hos mej, det var David Bowie. Han hade ju redan då (runt 1974), spelat in skivor under några år, så det fanns en hel del att upptäcka. Över en natt försvann idolbilderna på Ralf Edström och så var det David Bowie på väggen.

Man började köpa skivor, och ett halvår senare tänkte man att man skulle börja spela och då kom gitarren in i bilden. Började spela när jag var 14, 15. Det var väldigt mycket den engelska musikscenen, sent 60-tal och framåt, Beatles och Bowie framför allt. Min första skiva var en Beatles, den köpte mina föräldrar när jag var 7-8 år. Sen blev det Hendrix, Cream och sen Deep Purple, Led Zeppelin. Men framför allt David Bowie, en stark musikalisk influens på mej hela mitt musikaliska liv.

Lång intervju med Mille: Läs hela intervjun HÄR!    

[2021-05-29]
...
på två nya singlar: högst olika, men båda är bäst!
Sam Vesterberg: "Min syster"

En splitter ny singel där Sam haft hjälp av Dan och Frank Ådahl. Med ett stämningsfullt omslag, ett fotografi på Sams far och hans syster Linnea, taget någon gång på 50-talet.

Sam beskriver sången: "Att mista sin älskade syster hon som bodde kvar hon som jag älskade mest hon som var kontakten med barndomen och det förflutna. Att man i saknaden efter en kär närstående tänker på vad man borde ha frågat och kanske kunnat få svar på. Att sjunga ut sin sorg vid sin systers grav att sjunga där ord inte räcker till."

Redaktör'n citerar vad han nyligen skrev efter en förhandslyssning: "När Sam, tidigt i "Min syster", tar i någonstans från diafragman, då får Redaktör'n tårar i ögonen. Tårar. Sams röst har alltid berört honom något oerhört. Han har någon slags Sam Vesterbergsensor inom sej som triggas."
Nu kan vi lyssna på "Min syster" på Spotify.

Flared: "Studion"

Filip Rådberg, eminent gitarrist i Flared, berättade för en tid sedan för oss under en intervju: "Vi har en låt som hyllar den goa känslan och friheten att få gå ner och hänga i studion. Man sätter på sin Fender Twin och ser rören börja glöda. Känner den goa doften. Vi uppskattar verkligen lyxen att få hålla på med musik och vad det ger en själsligt och socialt."

Och här är den! Först några gitarrtoner, darrande, skimrande, som får Redaktör'n att riva sig i sitt allt glesare hår: det låter prexis som någon klassiker, sent 60-tal, tidigt 70-tal i vinylhyllan. Men vilken? Och så sjunger Daniel, en gentleman begåvad med en behaglig ljus röst, "Jag låser upp, går in / sätter på min Fender Twin". Lyrik i Redaktör'ns smak. Det kan t.o.m. vara magiskt att tassa in i den nötta replokalen, stänga dörren om alla trivialiteter och se den lilla röda lampan på stärkar'n lysa vänligt mot dej.

Och även om gitarren i "Studion" har en läckert distad ton så är det något rent, svalt klingande över soundet. Vågar man skriva skandinaviskt? Visst kan man ana en påverkan från gräddan av banden under proggeran. Då var det ömsom vin, ömsom vatten. Detta är i så fall en sval, ädel Riesling.
"Studion", nu på Spotify!


[2021-05-20]
...
på R.L. Burnside - och Mattias Malm i Malmö
Skulle vi råka snacka om vilka av den svarta bluesscenens artister vi helst lyssnar på, då handlar det i Redaktör'ns fall främst om tre herrar vid namn King plus namn som Otis Rush, Magic Sam, Pee Wee Crayton etcetera. Typisk europeisk bluesgitarrfan, kanske en lite traditionell sådan. Eller på vokalister som Tyrone Davis, Johnny Adams, ZZ Hill eller Bobby Blue Bland. Lite souligare namn, men inte så originella. Förlåt.

Däremot har Redaktör'n aldrig grävt i Mississippimyllan, i "North Mississippi hill country blues" och sånt. En artist som R.L. Burnside, bluesmannen från Lafayette County i Mississippi, har han exempelvis usla kunskaper om. Han vet att Burnside inte var särskilt uppmärksammad förrän under nittiotalet då han började spela med vita bluesrockare som The Jon Spencer Blues Explosion. Och där tar det slut. Och nyfikenheten var inte heller så stor. Det finns redan så mycket att lyssna på.


Men så får Redaktör'n ett mail från en gentleman i Malmö, Mattias Malm. Som berättar: "Snubblade över din sida eftersom jag följer Christian Smedströms eskapader! Vill tipsa om att jag nyligen släppt en tributeplatta till RL Burnside som kanske passar på sidan?"

Mattias fortsätter "Kommer som CD nästa vecka men finns redan på Spotify och YouTube. Jag är 47 år och har spelat i många år med Steve Grahn och nu på senare år som gitarrist i Yvette Eklund Band. Men iom pandemin fanns inget att göra så jag ägnade tiden åt att tolka Burnside. Allt är inspelat ”live” utan pålägg och med enbart gitarr, sång och fotstamp."

Intervju med Mattias: Läs hela intervjun HÄR!    

ARKIV: Redaktör'n Tänker Till fr.o.m 2009
ARKIV: Hört Från Scenerna 2002 - 2008
MAIL:  Till Redaktör'n

En mycket aktiv, ständigt växande Facebookgrupp: 60-tals musik och band. Svenska, engelska, amerikanska

Aktiv Facebookgupp med ca 1500 medlemmar: "Här samlar vi allt som sker i bluesmusik inom Västra Götaland."

 • Bobbo a.k.a. Bo Hansson

 • NYHETER: Inspelat på skiva, eller som demo, dvd, Spotify, YouTubefilm etc.
Bror Gunnar Jansson: ny single "Spray It!"

"Hej hallå vänner! Idag släpper jag en ny singel - Lyssna gärna! Och om du gillar - dela gärna ?? Låten handlar om mig, Kristin Nordén och vår lille Roy (fast jag skrev den innan jag visste att det var en liten Roy). Med på låten spelar Bellan och Emanuel Svensson."
Redaktör'n fick vibbar av Cream ...
På Spotify.
(2021-05-22)

Pontus Snibb: ny fullängdare på Spotify

"Det är ju inte direkt några standardtolvor Wreck of Blues levererar på ”Homebound”. Pontus Snibb är synnerligen kompetent låtskrivare och Wreck of Blues behärskar hela spektrat av musik med rötterna i bluesen.

Lyssna till exempel på den souldoftande balladen ”Walk A Mile”, en duett med Papa Dee. Eller den tunggungande ”A Good Man Has Gone” – en hyllning till den bortgångne vännen Sven Zetterberg med gästspel av Greger ’Knockout Greg’ Andersson." Läs här på Rootsy! Se video med Håkan!!
(2021-04-30)

Välkommen till Rymden önskar Flared

"Vår första animerade video. Tack till Marcus Lillerskog. Musik Daniel Flared och Pontus Mutka" hälsar Filip!

Kolla in videon "Rymden" på Flareds kanal på YouTube!
(2021-05-01)


Christoffer Johansson spelar vidare i sitt vardagsrum

Christoffer lägger ut en ny video varannan vecka. En bluesman, förvisso, men här hör du honom dessutom göra såväl Ulf Dageby a.k.a. Sillstryparn som Jimmy Webb. Do not typecast!

Bilden fångad ur en video på hans sida på Facebook
(2021-05-01)

 • Christian & the 2120's

 • Wall of Fame
Sök i HELA denna website
fridhammar.com
 
     powered by FreeFind
Vad har vi skrivit? Om vem? Om vad?
Sök med musikernamn, gruppnamn, scener etc.
Täcker hela denna website - men ENDAST den!

 • NYHETER: Inspelat på skiva, eller som demo, dvd, Spotify, YouTubefilm etc.
Nya singlar från bandet Schakonat, lett av Hans Schakonat (så klart)!

Hans Schakonat från Falkenberg, sångare/ gitarrist/ låtskrivare. En begåvad gentleman, hörd i band som Winter, T.H.U.M.B.E. och Knickedicks, för att inte tala om hans eget bluesband. Numera ledare för Schakonat.

Kolla på Spotify: Bandet Schakonat radar upp singlar som "Floating" (den senaste), "Rock'n Roll Star" och "Blue"!
(2021-06-04)

Tomas Jo' Group: "Cheer Up" ny fullängdare på Spotify etc. den 14/5

Tolv spår varav fem av Tomas, ett av P-O Hesselbom och resten 'covers'. Bl.a. låtar av Bob Dylan, Warren Haynes och Doyle Bramhall. Lyssna!

"Cheer Up"
(2021-05-14) .

 • NYHETER: Saxat ur mail, web & skvaller
GBF siktar på att genomföra Göteborg Blues Festival 2021 den 20/8 - 21/8

Göteborgs Bluesförening har inte gett upp. Tvärtom jobbar de vidare med bokningar och övrig planering inför augusti 2021. I så fall lär en sittande publik av 500 personer bli aktuell p.g.a. aktuella föreskrifter. Bluesfansen håller alla sina tummar!
(2021-06-04)

Fyra välkända profiler från Stockholms bluesjamscen har bildat band ...

R&B, Rock 'n' Roll & a healthy dose of Lowdown Dirty Blues serverad av: Tommy Moberg trummor/ sång, Hannes Mellberg gitarr, Felix Matthiessen gitarr/ sång och Karl Ivert bas. Klicka på bilden ovan för större format!
The Lowdown Saints
(2021-05-02)

 • Henrik Ohlin - truly one of the few ...
    Foto © Redaktör'n

 • Wall of Fame


Vår gode vän Leif Wivatt berättar:

"Har ... dragit igång min blogg Wivatts blogg. Om konserter jag sett, om artister jag gillar mm."

Leif Wivatt var musikjournalist på P4 Göteborg från 1984 till i juli 2016.

"LEIF WIVATT har under en rad år bevakat stort och smått i musiklivet i Göteborg. Han har också tidigare valt musik till P4 Göteborgs olika program och det han inte vet om aktuell musik är knappast värt att veta.

Svenska skivspår, Poporama, Discorama, Beat och Wivatt är några av de musikprogram där Leif Wivatt varit inblandad." (SR)
"Nu har skivan släppts! Det går visserligen att lyssna på den via Spotify och Apple Music, och det går visserligen också att köpa den på Itunes. Men visst är väl det ändå allra roligast med ett fysiskt exemplar av en skiva? Bara omslagsbilden på denna CD, tagen av Anna Stenström-Weissglas är i sig en anledning till att köpa just ett fysiskt exemplar av den." (Erik W)

ERIK WEISSGLAS: "It´s Raining But Not Now" CD.
Erik Weissglas gitarr, Martina Almgren trummor, Georg Riedel bas, Mats Öberg piano/ munspel

Redaktör'n har ingen mailorder längre, men har ändå några ex att förmedla. Pris 150 kr. Maila!

 • Kvarnis Hörna
Janne Kvarnströms bildgallerier uppdateras ständigt
Klicka och minns!
NYTT: KVARNIS 2004 t.o.m. 2018 + BLUESPALS 2005 t.o.m. 2007 och 2014 + 2019

Kolla Jannes serie musikfotografier 'KVARNIS'!
År 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018 och 2019

Kolla Jannes serie bilder av vänkretsen 'BLUESPALS'!
År 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 och 2020.

"Du är alltid välkommen att använda mina bilder i lågupplöst format till vad du önskar. Då med cred naturligtvis.Band och andra som önskar högupplösta filer för tryck mm hör av er så skickar jag filerna över mail.

Se adress nedan."
"Är folk intresserade av mina bilder är dom välkomna att kontakta mig på jannekvarnis@gmail.com"
På väg till New York? Janne 'Kvarnis' Kvarnström tipsar, kåserar och illustrerar! [läs reserapporterna]

 • BLOGGAR om musik m.m. + Rustans videokanal

Rustan Lefin har koll - och kamera

Musikjournalisten Leif i full frihet

GigKalendern
En högst subjektiv musikkalender som faktiskt hunnit fylla 22 år
Symboler i GigKalendern
Göteborgs Bluesförening S/S Marieholm Crippas Café
Sokrates Taverna Kulturhuset Oceanen Slussens Pensionat
Bar Solo No. 1 Guitarshop Pustervik
Dirty Records Nefertiti Musikens Hus
Holy Moly Treme, Linné Stationen Norsesund
Stora Teatern KoM musik&bar Schnitzelplatz
Ikonerna ovan är klickbara och har länkar till resp. website

Om vårt älskade Nefertiti
Jazzföreningen Nefertiti har sin website här och sin Facebooksida här med information om bl.a. sina konserter som f.n. arrangeras i lokaler som Pustervik, Contrast Public House och Valand.
"köparna av den konkursade restaurangen [har] hittills erbjudit föreningen att hyra scenen i huvudsak söndagar och tisdagar."

Restaurang 'nya' Nefertiti, dvs. den verksamhet som köpte restaurangen i konkurs, har sin website här (jazzföreningens ursprungliga Nefs vanliga webadress).

Kära medlemmar och bluesdiggare!
Det finns ljus i tunneln. Vi har börjat planera för festival i dagarna två - 20-21 augusti på Villa Belparc i Slottskogen!! Då detta år är lite annorlunda och arrangemanget kommer att följa alla rådande rekommendationer och restriktioner blir det några smärre ändringar.

I dagsläget tillåts 500 sittande vid konsert utomhus samt att servering måste sluta 22.00. Detta medför att vi kommer använda en scen i stället för två. Vi kommer börja tidigare på dagen samt sluta tidigare på kvällen och förköp kommer att gälla. Med ett färre antal tillåtna gäster nödgas vi också höja biljettpriserna något för att någorlunda täcka våra kostnader.

Vi hoppas ni har förståelse för detta. Vi vill ge er alla en möjlighet att lyssna till skön musik i en trivsam miljö och ser med tillförsikt fram mot årets festival! /Styrelsen för Göteborgs Bluesförening

Fredag 11/6

DEN MÄNSKLIGA FAKTORN: fre 11/6. Varje fredag lägger DMF ut veckans 'live i studion' på sin Facebooksida. P.O Björklund sång/ trummor, Dan Helgesen keys, Henrik 'Pilen' Pilquist gitarr, Sebastian Sandberg gitarr, Gian Kündig bas.
Sista fredagsklippet för säsongen.

FREDDIE NYSTRÖM BAND: fre 11/6 på S/S Marieholm,
Göteborg. Entrén öppnar vid 18.00 och bandet spelar ca 19.00 - 22.00. Förhandsboka! Läs på FB-event!! Freddie Nyström gitarr/ sång, Rolf Svensson bas och Jerker Dahlén trummor samt 'special guest' Dag Unenge på klaviatur med "Blues och bluesrock på svenska! Ett band fyllt av spelglädje som i huvudsak spelar eget material med samtida svenska originaltexter." Lyssna på nya albumet "Äntligen måndag" på Spotify
. Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening
BRITPOP: fre 11/6 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg.
Vi öppnar 18 / Showtime 19.30 / Sista barbeställning 22 / Stänger 22.30 / Max 25 gäster/kväll. Brittisk pop från 1964-1968 med Staffan Höjer sång, Tomas Wånge sång/ gitarr, Hasse Nylén sång/ gitarr, Melle Gunnebo keyboard (inte just detta gig), Gunnar Kungur bas, Kent Helgesen trummor. Gästsång av KoM-systrarna!

Lördag 12/6

Freddie i FREDDIE NYSTRÖM BAND hälsar:
"Nu på lördag den 12 juni klockan 17-18 spelas två låtar från vår senaste platta "Äntligen måndag" i Radio Crossroads på
Kanon FM 98.6 "

THE SONS: lör 12/6 kl. 14.00 Nääs Konsthantverk Amfiscenen. Läs!
Mr Bo Carlsson
sång/ gitarrer, Kjell Jansson bas och Gunnar Petersson trummor.
Entré 140 kronor. Vi förhåller oss till pandemin och tar bara 50 platser så det blir avstånd. Boka i förväg, info@naaskonsthantverk.se för att vara säker på att få plats.

BRITPOP: lör 12/6 KoM musik&bar, Karl Johansg. 152, Göteborg
Vi öppnar 18 / Showtime 19.30 / Sista barbeställning 22 / Stänger 22.30 / Max 25 gäster/kväll. Brittisk pop från 1964-1968 med Staffan Höjer sång, Tomas Wånge sång/ gitarr, Hasse Nylén sång/ gitarr, Melle Gunnebo keyboard (inte just detta gig), Gunnar Kungur bas, Kent Helgesen trummor. Gästsång av KoM-systrarna!

DAFGÅRD & TOMMY TRUMMA: lör 12/6 på S/S Marieholm, Göteborg. Förhandsboka! Läs på eventet! Entrén öppnar vid 18.00 och bandet spelar mellan ca 19.00 - 22.00. Stefan Dafgård Sång, Git & Munspel och Tommy Johansson Cajón & Washboard. "Blues, Soul & Rootrock varvas med Swamp pop, Boogaloo och eget material i samma anda."
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

MOLLE MOLIN BAND: lör 12/6 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg.  Molle Molin gitarr/ sång, Jan Carlsson gitarr, Andreas Lange munspel, Tove Molin bas, Roger Mörck trummor. "En bred och tidlös repertoar med mycket blues- och soulkänsla i botten"
Söndag 13/6

ARVID NERO: sön 13/6 kl. 16.00 - 17.00 hemma hos Low-Fi någonstans i Västra Frölunda. Adress på biljetten. (Göteborg). Biljett 150 kr. Läs här!!
Nytt album: "Little White Dove"


Onsdag 16/6

JOHAN JOHANSSON + gäst CHRISTOFFER JOHANSSON: ons 16/6 kl. 19.00 - 21.30 Bar Solo, Andra Långgatan 29, Gbg. Boka bord på 031-121001
Johan piano + Christoffer sång/ gitarr. Begränsat antal platser.
Johan lirar här varje onsdag under sommaren

Torsdag 17/6

MILLE ANDERSSON: tor 17/6 musik kl. 18.00 - 22.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens FB-sida. Fri entré. FB-event.
Mille lirar här nästan varje torsdag under sommaren. Läs vår intervju med Mille!

Fredag 18/6

AUNT NANCY: fre 18/6 på S/S Marieholm, Göteborg
Förhandsboka! Läs på eventet! Entrén öppnar vid 18.00 och bandet spelar mellan ca 19.00 - 22.00. Thomas Rundström gitarr/ sång, John Lönnmyr orgel/ sång och Johan Jansson trummor/ sång gjorde en imponerande spelning på Göteborgs Bluesfestival 2018. En av den festivalens absolut bästa!
Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

Blues Ballads and Bag: fre 18/6 Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Gbg
Konsertbiljett 120kr. Två konserter per kväll. En från 18:00 och en från 20:30.
"Nu blir det sväng på alla tänkbara vis med Orgel, Sax, Gitarr, Trummor och en stor dos spelglädje! En helkväll med fenomenala musiker som ser till att er helg får en extra guldkant." Simon Jonsson/ Erik Liftig/ David Ståhl/ Adam Ross
info KoMmer: fre 18/6 KoM musik&bar,
Karl Johansg. 152,
Göteborg.

ERIK FASTÉN: fre 18/6 kl. 20.00 - 21.00 Eknästet, Kullavik. Terass och gräsmatta! Adress på biljetten. Biljett 150 kr. En Low-Fi hemma-hoskonsert. Läs här!!
År 2017 släppte han sitt debutalbum ”10 songs”.
Det nya albumet ”One Flew In” släpptes i april 2021.

Lördag 19/6

Blues Ballads and Bag: lör 19/6 Jazzbaren Unity, Kyrkogatan 13, Gbg
Konsertbiljett 120kr. Två konserter per kväll. En från 18:00 och en från 20:30.
"Nu blir det sväng på alla tänkbara vis med Orgel, Sax, Gitarr, Trummor och en stor dos spelglädje! En helkväll med fenomenala musiker som ser till att er helg får en extra guldkant." Simon Jonsson/ Erik Liftig/ David Ståhl/ Adam Ross
STURE ELLDIN BLUESBAND: lör 19/6 KoM musik&bar,
Karl Johansg. 152, Göteborg.
Sture Elldin sång/ munspel, Ari Hautala gitarr,
Erik Billander bas och Martin Bällgren trummor

JELLY BELLY'S: lör 19/6 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens FB-sida Krogens presentation. Jens Sandberg sång/ gitarr, Max Abbey gitarr/ sång, Ulf Widlund bas/ sång, Tony Kjellstrand trummor/ sång. FB-event
LINDEKRANTZ RHYTHM & SOUL: lör 19/6 på S/S Marieholm,
Göteborg
.
Simon Lindekrantz
sång, Henrik 'Pilen' Pilquist gitarr, Conny Sävmo bas,
Tomas Olsson trummor serverar svidande blå blues och passionerad soul.
Med sitt sväng & feeling lämnar denna grupp ingen lyssnare oberörd.

Ett arr. i samarbete med Göteborgs Bluesförening

MAYS HOUNDS: lör 19/6 Rockhyttan, Surte. FB-event
"Mays Hounds har under 2020 spelat in en ny fullängdare som förhoppningsvis kommer att släppas under sensommaren. På vinyl och troligtvis CD. Givetvis även digitalt. Om allt funkar så kommer en liten digital teaser om ett par veckor på vanliga strömningstjänster."
Onsdag 23/6

JOHAN JOHANSSON + gäst: ons 23/6 kl. 19.00 - 21.30 Bar Solo, Andra Långgatan 29, Gbg. Boka bord på 031-121001
Johan piano + gäst(er). Begränsat antal platser.
Johan lirar här varje onsdag under sommaren

KISS: uppskjutes till 22/6 2022 ons 23/6 Scandinavium. FB-event.
"Vi följer noga utvecklingen och sett till rådande situation kommer konserten inte att kunna genomföras som planerat. Håll i din biljett!"
Lördag 26/6

DAFGÅRD & TOMMY TRUMMA: lör 26/6 kl. 19.00 LiveLördag/Blues Café på Kulturkanalen, Oskarshamn. Vi sänder på Kulturhuset Oskarshamns Facebooksida och efteråt läggs programmet upp på Kulturkanalen Oskarshamn på YouTube
Onsdag 30/6

DEN MÄNSKLIGA FAKTORN: ons 30/6 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens FB-sida. FB-event. Musikavgift 150 kr. Dan Helgesen: Keys/ Piano/ Hammondorgel/ sång, Henrik Pilquist: Sologitarrer, Mathias Gian Kündig: Basar/ sång, Sebastian Sandberg: Kompgitarrer/ sång, P.O Bobo Björklund: Trummor/ Leadsång
Göteborg Blues Festival: uppskjutes fre 2/7 - lör 3/7 vid Villa Belparc, Slottsskogen, Göteborg. Reservdatum den 20 – 21 augusti.
Arrangör: Göteborgs Bluesförening i samarbete med Villa Belparc

BROR GUNNAR JANSSON: lör 3/7 kl. 19.00 LiveLördag/Blues Café på Kulturkanalen, Oskarshamn. Vi sänder på Kulturhuset Oskarshamns Facebooksida och efteråt läggs programmet upp på Kulturkanalen Oskarshamn på YouTube
MICHELLE & THE DIAMONDS: lör 3/7 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. "En blandning av jazz, blues, rock och soul där andelen egna låtar växer". Maria W Bohlin sång, Kjell Dennersten klaviatur/ sång, Leif Erichson bas/ sång, Tim Malmros gitarr, Urmas Plunt trummor, Johan Bohlin träblås/ percussion/ sång, Alex Tasevski saxofon/ sång. Hette tidigare The Generations.
Sommarkväll på Kronhusgården: MATS WESTLING: lör 3/7 kl. 16.00 Kronhusgården, Postgatan, Göteborg. FB-event "Då vi starkt förmodar att det är begränsat med platser enligt rådande restriktioner boka gärna bord i god tid innan! För endast 345 kr får du huvudrätt, en dryck samt kaffe och entré!"
HANNAH ALDRIDGE DUO: mån 5/7 Grand Hotel, Falkenberg
"Hannah Aldridge har inte bara gjort avtryck i Alabama och Tennessee. Hon är en artist av internationell kaliber och det är rent av så att hon hittills spelat live mer i Europa än på hemmaplan." (Rootsy)

JELLY BELLY'S: ons 7/7 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens FB-sida Krogens presentation. Jens Sandberg sång/ gitarr, Max Abbey gitarr/ sång, Ulf Widlund bas/ sång, Tony Kjellstrand trummor/ sång. FB-event
HEDEROS HELLBERG: ons 7/7 Slussens Pensionat, Orust
"Det svenska musikhotellet"

HEDEROS HELLBERG: tor 8/7 Slussens Pensionat, Orust
"Det svenska musikhotellet"

SARAH KLANG: fre 9/7 Slussens Pensionat, Orust
"Det svenska musikhotellet"

Sommarkväll på Kronhusgården: MATS WESTLING: lör 10/7 kl. 16.00 Kronhusgården, Postgatan, Göteborg. FB-event "Då vi starkt förmodar att det är begränsat med platser enligt rådande restriktioner boka gärna bord i god tid innan! För endast 345 kr får du huvudrätt, en dryck samt kaffe och entré!"
SARAH KLANG: lör 10/7 Slussens Pensionat, Orust
"Det svenska musikhotellet"

MONEYBROTHER: sön 11/7 Slussens Pensionat, Orust
"Det svenska musikhotellet"

MONEYBROTHER: mån 12/7 Slussens Pensionat, Orust
"Det svenska musikhotellet"

MAGNUS CARLSSON & GUNNAR FRICK: tor 15/7 Slussens Pensionat, Orust. "Det svenska musikhotellet"
MAGNUS CARLSSON & GUNNAR FRICK: fre 16/7 Slussens Pensionat, Orust. "Det svenska musikhotellet"
Sommarkväll på Kronhusgården: MATS WESTLING: lör 17/7 kl. 16.00 Kronhusgården, Postgatan, Göteborg. FB-event "Då vi starkt förmodar att det är begränsat med platser enligt rådande restriktioner boka gärna bord i god tid innan! För endast 345 kr får du huvudrätt, en dryck samt kaffe och entré!"
BO KASPERS ORKESTER: lör 17/7 kl. 19.00 Villa Belparc, Slottsskogen, Göteborg. FB-event "23:55 är vårt tolfte album och är en samling låtar som det tagit nästan tre decennier att åstadkomma. En renodlad soulplatta."
MAGNUS CARLSSON & GUNNAR FRICK: lör 17/7 Slussens Pensionat, Orust. "Det svenska musikhotellet"
JELLY BELLY'S: ons 21/7 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens FB-sida Krogens presentation. Jens Sandberg sång/ gitarr, Max Abbey gitarr/ sång, Ulf Widlund bas/ sång, Tony Kjellstrand trummor/ sång. FB-event
SLOWGOLD: ons 21/7 Majas vid Havet
"Slowgold är Amanda Wernes musikaliska alias. Hon skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram genom drömsk prärierock. En recensent beskrev musiken som ”att falla handlöst med vetskapen om att landa mjukt”.
PONTUS SNIBB'S WRECK OF BLUES: fre 23/7 Hos Morten Café i Ystad
Sommarkväll på Kronhusgården: MATS WESTLING: lör 24/7 kl. 16.00 Kronhusgården, Postgatan, Göteborg. FB-event "Då vi starkt förmodar att det är begränsat med platser enligt rådande restriktioner boka gärna bord i god tid innan! För endast 345 kr får du huvudrätt, en dryck samt kaffe och entré!"
THE BUCKAROOS: sön 25/7 Hos Morten Café i Ystad
ARVID NERO: tis 27/7 Slussens Pensionat, Orust. FB-event
"Det svenska musikhotellet"

JELLY BELLY'S: ons 28/7 kl. 19.00 Porter Pelle, Adolf Edelsvärds Gata 11 (Klippan), Göteborg. Krogens FB-sida Krogens presentation. Jens Sandberg sång/ gitarr, Max Abbey gitarr/ sång, Ulf Widlund bas/ sång, Tony Kjellstrand trummor/ sång. FB-event
CHRISTIAN & THE 2120's: fre 30/7 kl. 19.00 Black Barn, Bussjö, Ystad. Läs!
Elektrisk och akustisk musik, lågmält & eklektiskt.
I ett fantastiskt duo format tillsammans med trummisen K. Ragnstam.

Sommarkväll på Kronhusgården: MATS WESTLING: lör 31/7 kl. 16.00 Kronhusgården, Postgatan, Göteborg. FB-event "Då vi starkt förmodar att det är begränsat med platser enligt rådande restriktioner boka gärna bord i god tid innan! För endast 345 kr får du huvudrätt, en dryck samt kaffe och entré!"
CHRISTIAN & THE 2120's: lör 31/7 kl. 19.00 Sergel B+B, Lindshammar. Läs!
Elektrisk och akustisk musik, lågmält & eklektiskt.
I ett fantastiskt duo format tillsammans med trummisen K. Ragnstam.

YVETTE EKLUND BAND: ons 4/8 Hos Morten Café i Ystad
TOM JONES: tor 5/8 Liseberg, Stora Scenen, Göteborg.
FB-event

VINTAGE TROUBLE: flyttat till fre 5/8 2022  fre 6/8 Pustervik, Göteborg. Entré 295 kr
Finbesök!! "Bandet blandar flådig rock, souldoftande blues, R&B och pop och presenterar detta i en stöddig och välskräddad kostym."
Sävefestivalen: lör 7/8 Tuve Kyrkväg 200, Säve. FB-event
Way Out West 2021: inställt tor 12/8 - lör 14/8 Slottsskogen, Göteborg. FB-event 
Göteborg Blues Festival: fre 20/8 - lör 21/8 vid Villa Belparc, Slottsskogen, Göteborg. Förhoppningsvis flyttad hit från datumen fre 2/7 - lör 3/7. Arrangör: Göteborgs Bluesförening i samarbete med Villa Belparc
Kulturkalaset: fre 20/8 - sön 22/8 i Göteborg. FB-event
Mönsterås Blues & Roots Festival: lör 21/8 via streaming
"Årets festival blir live-streamad med svenska artister från Hotell Munken likt den festival som arrangerades 2020."

Tidaholms Bluesfestival: fre 27/8 - lör 28/8 i Tidaholm. Arr Dusty Road Blues
Med bl.a. EVA & THE BLUE BOYS 27/8 FB-event

MATS RONANDER solo: lör 28/8 Treetop Spa, Gamla Lillhagsvägen 127, Backa (Göteborg). Biljetter på Ticketmaster. "Biljetter säljes tillsammans med mat- & spapaket, samt med möjlighet att boka hotellrum på vårt fantastiska hotell."  
WHITNEY ROSE: ons 8/9 kl. 19.00 Pustervik (Matsalen), Göteborg. 200 kr. "En vintage-country-traditionalist med ett bultande honkytonkhjärta utanpå kragen till sina utsökta thrift-store-countryfynd som blivit något av en stilikon längs de medvetna kvarteren runt South Congress och Lamar."

EBBOT LUNDBERG & New Places Orchestra: fre 10/9 + lör 11/9 Stora Teatern, Göteborg. FB-event Håkan Broström leder det 20 man starka storbandet New Places Orchestra
GURAN, NYBERG & NORD – En hyllning till Björn Afzelius: sön 26/9 kl. 19.00 Stora Teatern, Göteborg. Entré 430 kr. Läs!
"en kväll fylld av tillbakablickar och magiska tolkningar av Björns fantastiska låtskatt som för evigt skrivit in sig i den svenska musikhistorien."


DEEP PURPLE: sön 26/9 Partille Arena. FB-event. Ticketmaster
BROR GUNNAR JANSSON: lör 9/10 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg
225 kr. Läs här! "Bror Gunnar Janssons kommande album (24/9) ”Faceless Evil, Nameless Fear” är hans tyngsta och hårdaste hittills. Men, paradoxalt nog, också det mest smäktande vackra."

PEPPERLAND - "Yeah Yeah Yeah": lör 9/10 premiär på Stora Teatern, Gbg
Läs här!

SLOWGOLD: fre 15/10 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg
Entré 205 kr. FB-event "Slowgolds känsloladdade hybrid av tidlös och drömsk rock, Neil Young-mangel och nervig postpunk är helt egen i sitt slag, förstärkt av att Amanda Werne inte bara förfogar över osedvanligt förhäxande röstresurser utan också är en exceptionell gitarrist."

THE ZOMBIES: fre 15/10 Råda Rum, Mölnlycke. FB-event
LARKIN POE: flyttat till ons 1/6 2022 ons 20/10 kl. 19.00 Trädgår'n, Göteborg.
Entré 295 kr.
Läs mera här! FB-event

TOMMY EMANUEL: mån 25/10 Lorensbergsteatern, Göteborg. Läs!
DANKO JONES: flyttat till lör 7/5 2022 tor 28/10 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Entré 350 kr. FB-event. "Danko själv är det närmaste som den moderna världen kommer en trovärdig kung av rock’n’roll. I sitt hov har han basmaestron John Calabrese och trumguden Rich Knox."
CHRIS CAIN med MR BO & THE VOODOOERS: tor 28/10 Scandic Malmen, Stockholm. FB-event. Chris Cain, mästerlig gitarrist från Kalifornien, på sång/ gitarr + Bo 'Mr Bo' Carlsson sång/ gitarr, Bo Hansson Hammond, Lars Mellqvist bas, Roger Mörck trummor.
VAN DER GRAF GENERATOR: tor 28/10 Brewhouse, Göteborg. FB-event
Kulturnatta: fre 29/10 Göteborg. FB-event

COURTNEY MARIE ANDREWS: ons 17/11 kl. 19.00 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. 260 kr. "... hennes typiskt luftiga country-anslag som andas väldigt mycket 70-talets Laurel Canyon haglade jämförelserna med storheter som Joni Mitchell och Linda Ronstadt."

JulBlues med EVA & THE BLUE BOYS och juliga gäster (prel):
fre 10/12 S/S Marieholm, Göteborg. FB-event

"Traditionsenlig JulBluesspelning med Eva&BB bland lucior och tomtar"
Ingen jul med FRANSKA TRION: lör 18/12 två föreställningar kl. 18.30 och kl. 21.00 på Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. "Bandet utlovar låtar från hela sin karriär, inramat av några väl valda julsånger, hämtade från 2011 års magiska julplatta ”Våra mest älskade julsånger”."
2022
JETHRO TULL: sön 23/1 Göteborgs Konserthus, Göteborg. FB-event
Ian Andersson med David Goodier (bas), John O’Hara (keyboard), gitarristen Joe Parrish och Scott Hammond på trummor

PUGH ROGEFELDT: inställt sön 6/2 Göteborgs Konserthus, Göteborg. FB-event Dörrar: 17.30 | Konsertsalen öppnar: 19.00 | Andreas Dahlbäck, Ola Gustafsson, Martin Hederos, Jerker Odelholm, Jojje Wadenius
MATS RONANDER – LAGAYLIA – JANNE ÅSTRÖM - "The Who Sweden": ons 9/2 Lorensbergsteatern, Göteborg. "En svensk hyllning till ett av världens genom tiderna största rock-band – THE WHO. LIVE med ett 6 mannaband."
KLEERUP: tor 31/3 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Läs här!
Växjö Country Roots Festival: lör 23/4 Palladium, Växjö
BRYAN ADAMS: sön 24/4 Scandinavium, Göteborg. Biljetter "Bryan Adams är stjärnan från Kanada som gett oss stora hits som Summer of ’69, Heaven och (Everything I do) I do it for you, för att nämna några få." FB-event
BRIAN FALLON & THE HOWLING WEATHER + support CHRIS FARREN: tor 28/4 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. FB-event. Entré 295 kr
DANKO JONES: lör 7/5 Pustervik (Stora Klubben), Göteborg. Entré 350 kr. FB-event. "Danko själv är det närmaste som den moderna världen kommer en trovärdig kung av rock’n’roll. I sitt hov har han basmaestron John Calabrese och trumguden Rich Knox."
LARKIN POE: ons 1/6 kl. 19.00 Trädgår'n, Göteborg.
Entré 295 kr.
Läs mera här! FB-event

Vågar vi hoppas på
Göteborg Blues Festival i juli vid Villa Belparc i Slottsskogen?
Arrangör: Göteborgs Bluesförening i samarbete med Villa Belparc

Åmåls Bluesfest 2022: ons 6/7 - sön 10/7 Åmål

VINTAGE TROUBLE: fre 5/8 Pustervik, Göteborg. Entré 295 kr
Finbesök!! "Bandet blandar flådig rock, souldoftande blues, R&B och pop och presenterar detta i en stöddig och välskräddad kostym."
 • EXTERNA LÄNKAR till websidor för div. musikscener och arrangörer. Konsertbiljetter
Göteborgs Bluesförening
och Blues Festival
No. 1 Guitarshop
Bluesföreningen
Ernst i Lysekil
Rootsy Live S/S Marieholm
website
Oceanen Musikens
Hus
Nefertiti
Göteborgs Konserthus Slussens
Pensionat
Sticky Fingers Trädgår'n Woody West
Dirty Records Rootsy.nu Kulturpunkten Pusterviks
Biljetter
Pustervik