Bild ovan t.h. fångad ur YouTubeklippet med "Come Wake Me Up", en inspelning gjord före 1127:s födelse
[2021-02-23]
...
på Petra Odenman, Tony Malmberg, 1127 och "Blue Spirit"
På den tiden det fanns livemusik (minns ni?) gick man gärna och lyssnade på Petra Odenman & Soul Exposure. Inte så lätt idag. Jodå, bandet existerar tack och lov fortfarande men scenerna gör det knappt. Idag är det faktiskt enklast att höra Petra på Spotify och YouTube.

Förra året började Petra jobba i duoform tillsammans med Tony Malmberg. En meriterad gentleman i musikbranschen (fördjupningsläsning i Wikipedia): sångare, gitarrist, musikproducent och studioägare (Fate Sound Productions) m.m. Klart mångsidig. Tillsammans publicerade Petra och Tony åtminstone tre produktioner på YouTube under 2020: "I'll Never Love Again", "Shallow" och "Come Wake Me Up".

Men den 27 november 2020 föddes konstellationen 1127. (Gissa nu varför detta bandnamn!) En duo bestående av Tony och Petra förstås. Dessutom är Mattias Ohde, fena på låtskriverier, en viktig pusselbit: Mattias har skrivit "Blue Spirit", 1127:s förstlingsverk. Ett lättsmält nummer, ursprungligen avsett för användning av Volvo. Så kom pandemin, allt blev buckligt. Men varför inte ge ut det själva på Spotify? Så blev det. Dessutom på YouTube förstås.

Förstår Redaktör'n rätt så står Tony för alla instrument på "Blue Spirit", förutom trummorna (Jens Ericson). Och har producerat, förstås. Han och Petra delar på passionerad sång, Tony bränner till rejält på gitarren. De e bar å lyssna! Men det kommer mera, mycket mera. Kanske med soulinfluenser från Petra, med country/rock influenser från Tony. Vi får se - och höra. Stay tuned!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress