[2021-03-22]
...
på Erik Ivarsson - 'guitarist extraordinaire'
Foto © Vanja: Erik med Black Cat Bone på Göteborgs Bluesförenings festival 2016
Erik Ivarsson är flitig - i vanliga fall - på våra scener. En försynt gentleman oftast beväpnad med en vacker orange gitarr, en Gretsch Brian Setzer Signature Nashville. Kanske en lapsteel också. En gitarrist med stor bredd i spelet: jazz, rock, blues. Hörd i de blå sammanhangen med akter som Black Cat Bone, Sue Sergel, Arvid Nero och Thilini Trio.

Men Erik är svag för genren "instrumental gitarrock" och det får han tillfälle att spela i trion Epidot och i kvartetten Machetes. Två grupper som ambitiöst tänjer genrens gränser hårt, hårt.

Machetes skriver om sej själva: "Det var en affektion för gamla agentfilmer och spaghettiwesterns som förde dem samman." "Och ur den brinnande Macheten hördes herren Guds, Dick Dale den allsmäktiges röst: "Varde Surf!", och det blev Surf!, och Dick Dale såg att det var gott!"

Epidot: "Hur definiera soundet hos Epidot? Jo, som surfpop möter psykedelia möter rockabilly. Ur denna korsbefruktning hämtar man sin näring." (Kulturbloggen)

Redaktör'n har inte haft en chans att höra dessa två grupper live (pandemi!) så han får tappert vända sej till det digitala. Epidot har precis nu släppt en dramatisk video med en stressad Erik: "Längs rälsen i vargtimmen". Ett måste! Givetvis finns också Epidot på Spotify, här och här.

Machetes lovar att släppa några EP under året. Den första kommer senare i vår, berättar Erik. Det får bli Spotify medan vi väntar!

Och Sue Sergel (Spotify) har en ny platta på gång! Sändes till pressning för ett par dagar sedan läser Redaktör'n på allvetande Facebook. You rock, Sue!! Precis som Erik!!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress