[2021-09-08]
...
på kvartetten ANC4 och deras nya album "Strange Tide"
Bilden ovan, ett snabbt plock ur Redaktör'ns hyllor, illustrerar endast en liten del av den musik som hans öron associerar till när de ivrigt lyssnar på detta eminenta album (omslagsbild nedan).
Wikipedia om powerpop: "Powerpop är en musikgenre som hämtar sin inspiration från 1960-talets brittiska och amerikanska popmusik. Den är en variant av poprock. Kända drag som musiken har är starka melodier, starka sångharmonier, mycket tydliga gitarriff och ofta innehåller musiken en synth."

Det var EN definition. En annan kunde vara: "Äh, lyssna på ANC4, alltså Roger Arvidson och grabbarna". Fast Redaktör'n tycker i och för sig att ANC4 är bredare än så.

Smarriga popbakelser skapade i våra trakter, men våra öron kunde lika gärna gissa EastWest Studios i Hollywood, American Sound Studio i Memphis eller den där studion i London som de där långhåriga gossarna använde.

Redaktör'n lyssnar just nu på "Strange Tide", det nya albumet, på Bandcamp. (Det kommer på CD den 10/9, på vinyl den 17/9. Tålamod!). Lyssnar och njuter.

Tomas Nilssons gitarr väver sin syndigt flummiga väv redan på spår två, "Go Easy", som förflyttar lyssnaren till San Francisco anno 1967. "Is It Me Again" låter mycket The Fab Four (och lallade inte bröderna Wilson i bakgrunden de första sekunderna. Och lite mera där.). "Lucky Me" startar som Jagger / Richards. "Make Up Your Mind" MÅSTE vara en 'lost' Beatle outtake. Rösterna slingrar sig om varandra i skön förening från spår till spår. Och Roger jingle/janglar grannt på sin Rick.

Och så där fortsätter det. Nuggetsalbumet, en skvätt Byrds, Groovies apropå bilden överst. Redaktör'n sitter uppenbart fast i 60/70-talet här - du ungdom som ev. läser detta associerar säkert till nyare powerpopplattor. Nåja, Redaktör'n tänker på The Records också! F'låt, inte SÅ ny. Men alla hittar vi nåt. Framför allt hittar vi guld i en sådan omfattning att Klondikerushen är rena barnleken i jämförelse. Men observera: Roger kopierar inte, han skapar, helt besjälad av PopMusiken.

ANC4 är alltså Roger Arvidson gitarr/ sång, Tomas Nilsson gitarr/ sång, Janne Borgh bas/ kör och Niclas Österberg trummor. Tomas Nilsson har f.ö. meriter från bandet The Mop Tops. Och levererar ett antal granna solon, ex. på "Being Nice" och ovannämnda "Go Easy". Du hittar ANC4 på Facebook. ANC4 på Spotify

Redaktör'ns Tidigare Tankar:
- ANC4: Albumet "ANC4"

Och Redaktör'n om Rogers tidigare guldkorn:
- Arvidson & Butterflies
- Arvidson & Butterflies live @ Pustervik
- Roger Arvidsson a.k.a. Arvidson & Butterflies
- Arvidson & Butterflies live @ Soulstore


 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress