[2022-01-07]
...
på Richard Tehler: på Spotify med ny single
Redaktör'n får en stark impuls att ropa "Äntligen!" likt Gert Fylking. Ty nu är Richard Tehlers nya musik tillgänglig för oss fans. Ja, i alla fall två spår på Spotify. Sitt i båten, det kommer mera!

Vi som var på Richards bejublade konsert på Nefertiti för ett antal år sedan, en konsert uteslutande baserad på eget starkt material, har fått vänta ett bra tag på detta. Men den som väntar på något gott - ja ni vet!

"Live Today" och "Life In Stereo", skrivna av Richard förstås, är inspelade av Richard Tehler på gitarr/ sång/ keyboards, Ulf ” Rockis” Ivarsson på bas, dessutom producent, och så Pontus Engborg bakom trummorna. Trademark of quality, typ.

"Live Today" kastar sej direkt över lyssnaren med ett skoningslöst malande komp och så vid 2:20 exploderar Richards spel i ett aggressivt solo. Redaktör'n, grånad stöt, nickar belåtet och tänker tillbaka till någonstans '65 - '70, främst Cream/ Hendrix-bagen. En gyllene era som formade bra mycket av Redaktör'ns musikuppfattning och som helt klart också lagrats på Richards mentala hårddisk.

"Life In Stereo" har samma tryck, samma tyngd, men glänser med ett vokalt sound och arrangemang som faktiskt minner om Beatles progressivare produktioner. Akustiska gitarrer i inledningen flaggar för ett snällare sound, men nej: där kom Fendern! Som sej bör. Redaktör'n applåderar förstulet i hemmets lugna vrå och ser redan fram emot nästa portion av Richards musik! PS. Ny hemsida!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress