[2022-02-17]
...
på Nya Varvets Rock’n Blues Club, på bluesbandet Miss Daisy och på dess gigs med gäster på Rest. Portofino
Livebilden lånad från Miss Daisys Facebooksida. Logotyperna tillhör bandet resp. restaurangen
Claes Johansson i bluesbandet Miss Daisy mailade Redaktör'n härom dagen och berättade om Nya Varvets Rock’n Blues Club och dess musikkvällar på Portofino, en restaurang nära Nya Varvet. Och Redaktör'n som tycker "the more the merrier" när det gäller livemusikscener ger gärna publicitet åt klubbens arrangemang - som faktiskt började redan i höstas. Klubben är numera noggrann med att inte krocka med GBF:s onsdagsspelningar i Café Hängmattan. Så OK, det är bara att citera Claes välskrivna mail:

"Ja, Miss Daisy spelar varje gång, dvs varannan onsdag (udda veckor). Däremot så bjuder vi in etablerade gäster som får ett eget set så ofta som möjligt. Dessa får då spela på våra grejer och kan vara max 4 pers. (liten lokal). Ibland bjuder vi in en musiker/sångare att spela några låtar med oss, men det får inte bli jam av det hela (typ lör 4-7 på Marieholm).

Ons 2:a mars kommer t ex Freddie Nyström och kör ett set, Har övertalat Guran (Göran Blomgren) & co att köra ett set också, inget datum ännu dock. Det är förövrigt Guran som fixat soundet så det funkar på Portofino trots svåra förhållanden.

Miss Daisy består av tre gubbar som älskar att spela 60/70 tals Rock, Blues & lite swinglåtar på ett fräckt men tillgängligt sätt T ex Hendrix (gärna ballader), SRV, Sydstatsrock, Janis Joplin etc, typ Piece of my Heart, Angel, Axis bold as Love, SGT. Pepper, Manic Depression, Texas Flood, Tell Me, Like a Rolling Stone…

Claes (jag) Johansson 62: Gitarr och sång och arr. Fredrik (Freddan) Belin 59: Bas och en del sång och arr. Janne (Vispen) Eriksson 65: Trummor och arr. Vi har alla spelat i olika band när vi var yngre.

Värt att nämnas är kanske att vi drar en väldigt blandad publik. Allt ifrån trogna besökare i 75 års åldern till ungdomar och hela familjer. Väldigt trevlig AW med vedeldad ugn i baren där man ser elden, och när Pizzorna gräddas. Stans i särklass bästa pizza och väldigt god italiensk meny. Och framför allt, ägare och personal är kanontrevliga. Ett riktigt bra ”häng” med många stammisar" skriver alltså Claes i Miss Daisy.


 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar            fr.o.m 26 aug 2009 Redaktör'ns Mailadress