Mikael Säwström och Robert Jonsson. Bilderna © Jonsaw
[2022-06-20]
...
på Jonsaw: Sång + trummor + cigarrboxgitarr = no limit
Det kom ett mail från en gentleman vid namn Robert: "Jag och min gamla musikervän Mikael har fått ett återfall. Vi har satt igång och spela igen. Musikstilen kan nog enklast kallas bourbonskvättande, söderrock med mycket blues och en centiliter 70-tal. Den första låten vi skrev var Rooster Man. Det handlar om en man som tror han är en superhjälte och han har svårt att förstå att han inte är en. Men i våra ögon är han självklart en superhjälte. Det är enbart trummor och Cigarr-box-gitarr som blandas med lite smutsig sång. Vi har vårt premiärgig den 1:a juli på Bar Kom i göteborg."

Bourbonskvättande söderrock lät lovande - Redaktör'n har en svaghet för båda delarna - så det var bara att klicka in i Spotify. Och visst stämde det. Sång, gitarr, trummor. Envist tuggande rytmer, distade morrande ackord, twangiga gitarrfigurer. Fyndiga texter. Stark sång!

En duo utan bluesklichéer, dussintolvor, slideexcesser. Fokuserat, avskalat, less-is-more. Endast två musiker - men ingen saknas. Kommer att tänka på spår ur North Mississippi Allstars spräckliga låtlista. Soundet hos R.L. Burnside. Eller av vår egen Slidin' Slim.

Jo, Redaktör'n lyssnade på Spotify (länk nedan). Just nu fyra låtar, fyra distinkt egna kompositioner men med en rätt så homogen ljudbild. "Baptized", "No Matter" (älskar bilden t.h.), "Hot Louisiana Sun" och "Rooster Man". Glimrande stuff.

Men sen fick Redaktör'n tillfälle att lyssna på en ny låt med Jonsaw som snart kommer att presenteras på Spotify: "Keep Driving". Soulinfluerad, ekande sång, vacker melodi, en helt annan 'snällare' ljudbild med renare klanger. Alldeles ljuvlig. Redaktör'n fick t.o.m. Dan Pennvibbar.

Mångsidiga herrar de här. Kolla dem på Spotify, kolla YouTube med deras video med
"Rooster Man". Och kolla dem på scen när du kan. The house will be rocking!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress