[2022-09-15]
...
på kulturscenen Hjärtat och Johan 'Red Top' Larsson. Och på Hjärtats arrangemang 'Double Texas' på Vega Bryggeri onsdag 28/9
Bilden på Johan tagen 2019-03-02 under en spelning på Nefertiti med Bowlines. Foto © Vanja Fridhammar
JACKSON SCRIBNER & BILLY LAW med band:
ons 28/9 kl. 18.00 Vega Bryggeri, Manufakturgatan 2 (Ringön), Göteborg.
Läs detaljer på FB-event. Entré 200 kr.

"Vi har bjudit in två grymma Texaspojkar till en spelning på Vega Bryggeri. De har den goda smaken att ta med sig ett bra band som backar dem.
"
ROOTSY MUSIC skriver:
"Efter ett decennium på vägarna som basist i hyllade outlaw-country-garage-rock-bandet Ottoman Turks, är Billy Law väl rustad för sin solokarriär. Startskottet var 2021 års urstarka solodebut "Alone Somewhere". Musiken är betydligt mer nedtonad jämfört med Ottoman Turks men inte utan rock 'n' roll-nerv för det. Billy Law ansluter sig till den klassiska Texas singer/songwriter-skolan med låtskriveri av högst klass, scennärvaro och en förmåga att skapa vacker och berörande musik, utan att vara polerad eller tillrättalagd.

Jackson Scribner är född och uppvuxen i Texas med allt vad det innebär av musikalisk skolning. Från barnsben fick han lära sig spela gitarr och det dröjde inte länge innan han utvecklade sin talang till att även skriva låtar. Och vilka låtar det blivit. Känsloladdade, poetiska sånger i en form som närmast kan beskrivas som indie-folkrock. 2021 släppte Jackson sitt kritikerrosade album och nu är det dags för första internationella turnén. Välkommen till Rootsyland, Jackson Scribner!"

Kulturscenen Hjärtat har länge kämpat för att etablera sej i en egen lokal. Järnhallen på Ringön var den stora kandidaten, men tyvärr brann den ned. F.n. arrangerar Hjärtat enstaka konsertkvällar i Bryggeri Vegas lokaler. Säkert en mycket bra lösning, men en dag så ...

Vi pratade med Red Top i maj förra året om hans och Hjärtats ambitioner. Här följer ett utdrag.
Bild på Red Top trummande i Bowlines tagen av Vanja

Under natten till lördagen den 27 mars i år brann Järnhallen på Ringön ned. En f.d. industrilokal som bl.a. inrymde en rad konstnärsateljéer, tidskriften GAFFAs nya kontor - och den planerade kulturscenen Hjärtat.

Det blir ett snack på telefon med Johan 'Red Top' Larsson. En välbekant musikprofil för GigKalenderns läsare, en gentleman med långt CV i arrangörs- och musikercirklar. Johan ligger bakom Hjärtat på Ringön tillsammans med Thomas Johansson. Thomas som driver smørrebrødsbutiken Oscar & den Lille vid Saluhallen (tidigare på Prinsgatan), men dessutom är en gammal bekant ur Linnékrogarna C vons och Iställets personal.

Hjärtat, hur föddes den idén Johan?
Jag har länge gått och tänkt på mitt eget lilla ställe. Från början hade jag ju tänkt det skulle heta Red Tops, men det behöver det inte göra. Vi döpte det till Hjärtat.

En scen med bra ljud. Ett vänligt bemötande av gästerna. Man ska visst kunna titta in och ta en öl eller käka där, men tanken är att vara den där lilla scenen med en maxkapacitet på 150. Vilket innebär att jag skulle kunna göra många av Rootsys grejor som stannar i Falkenberg men inte i Göteborg. Erbjuda ett schysst ställe för folk med releasekonserter. Musik som både du, jag och Vanja gillar, musik som berör en. Det kommer inte att vara ett ställe för all musik. Jag kommer att hålla det inom den sfär som har någon anknytning till rötterna. Det behöver inte vara smalt för det, men hiphopen och electronican och sånt, de får leta efter andra ställen. Ett ställe som jag kände att jag skulle kunna bli gammal på.

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress