[2023-01-13]
...
på Dafgård & Tommy Trumma: när ett plus ett blir mer än två
Livefoto nedan @ Redaktör'n
Den 16 april 2016, det är första gången Dafgård & Tommy Trumma dyker upp i Redaktör'ns arkiv. En spelning under Record Store Day på Dirty Records / Café Santo Domingo, Andra Långgatan 4A i Göteborg.

Då som nu med Stefan Dafgård munspel/ sång/ gitarr & Tommy Johansson cajón med en mix av minimalistisk blues, soul och country. Tvenne herrar med långa musikaliska CV. Men ska vi vara exakta så använde duon den dagen etiketten Double Drop på sin akt.

Etiketten byttes ut och spelningarna rullade på. En musikaliskt begåvad duo, nätt i formatet, dessutom med en liten klädsam räv bakom örat. Blues behöver inte vara SÅ allvarlig, huvudsaken är att den är BRA. Och det är den. T.v. @ Crippas 2016.
2019 kom en CD med elva glimrande spår (fyra från Stefans penna) i en underbar förpackning, "Travel Kit Groove". Årets omslag. "Too Close Together" heter en låt av Sonny Boy på plattan, och titlen speglas kanske i Jesper Torssons fenomenala omslagsfoto.

Men fler CD lär det bli: Första skälvande veckan av 2023 hanns det med en inspelningsdag för duon hos Mikael Holmström i hans studio Swamp Music Recordings i Tidaholm. Mikael 'Redhead' Holmström alltså, en gång stilren gitarrist i The Kingbees, nedan avbildad med sin vackra Gretsch White Falcon på en CD från 2004. Cirka ett halvt dussin låtar spelades in berättar Tommy, fler lär det bli och alla hoppas vi på ett nytt litet mästerverk. (Hoppas även på kommande omslagsbild!)

SWAMP MUSIC RECORDINGS: "I Sveriges Louisiana - Tidaholm vid ån Tidan spelar ni in och mixar er musik i avslappnad tillbakalutad ..." etc. skriver Mikael. Inspelningar med Kingbees, Vulturenecks ... Prisad av vasse gitarristen Janne Lindén, av Stefan och Tommy ....
Sa vi att duons spelningar rullade på? För det gör de fortfarande. Tommy tipsade härom dagen om ett framträdande på Åmål's Blues Fest i juli 2023.

Och i sista sekunden mailar Tommy:
"Hade ett par nya roliga gig till:
25/2 Mardi Gras (mä food-trucks) på Lindholmen.
25-26/3 Vintage Guitar.
Åsså Blues-cruisen Oslo-Kiel 27-29/4"

Sen var det det här med website. Många musiker förlitar sej numera helt på Facebook, men envise Redaktör'n uppskattar en riktig hemsida med tydlig adress. Och en sådan ÄR på gång, håll ett öga på adressen dafgardtrumma.com.

Redaktör'n har sett en nästan klar version av websiten: den är såväl snygg som funktionell. Precis som de två gentlemännen här bredvid!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress