Alla bilder © Vanja. Så klart.
[2023-01-25]
...
på "Yeah! Yeah! Yeah!" med Pepperland @ Göteborgs Stadsteater 24/1
Micke Isacson - Gitarr, Sång, Klaviatur, 'Gian' Kündig - Bas, Sång, Benny Karlsson - Trummor, Sång,
Per Umaerus - Gitarr, Sång, Slagverk, Klaviatur, Stephen Sahlin - Klaviatur, Sång, Slagverk, Stefan Sporsén - Keyboards, Sång, Slagverk, Dragspel, Trumpet, Horn + Karin de Frumerie - Prat, Sång

Halvmörker råder över scenen. In kommer teknikern (visar sig vara George Martin i helskägg) och slår om en strömbrytare av hävstångsmodell. Varde ljus! Musikerna gör entré en efter en, börjar pyssla med alla prylar på scenen. Per och Micke vill skapa och spela in ljudet av en skrattmås i styv kuling. Det lyckas! Så stiger Stephen i grann röd kostym fram till mikrofonen och förklarar: "Vi är i Abbey Road Studios i London". Och snart brister alla ut i "Tomorrow Never Knows". Strax följd av första singeln, '62, "Love Me Do". Bandet stiger fram till scenkanten med "I Saw Her Standing There", koreograferad med smärre danssteg på små podier. Enastående.

'Mashup à la anno 2006': Pepperland kör ihop "Get Back" med "Drive My Car", gitarrlir från "Taxman" etc. Berättar att John Lennon ville skapa en låt i stil med Roy Orbisons sånger. Så bandet börjar fila på "Please Please Me", först i smäktande Orbisonstuk, men ökar sedan tempot (efter råd från George Martin) och faller in i den klassiska modellen. Och nu kommer Karin in, en förtjusande uppenbarelse med rosa handväska. Ett stort Beatlesfan - eller? Redaktör'n känner skamset inte till denna skådespelerska men faller helt pladask. Hennes monologer, munhuggande med bandet, sång, koreografi, klädbyten (!), yeah, hon tillför mycket.

Karin får sjunga lead i en bara så vacker "Let It Be" och välkomnas med jubel. Och så blir det ett (klyscha) pärlband med låtar, ni kan nog tänka er. Publiken blir även den delaktig: i leken "Gissa Pålägget" (gäller inte smörgås) och som leverantör på beställning av sorl, skrik, skratt och handklappning i låtarrangemangen. Dessutom kallas en yngling upp ur publiken för att delta i ett elektroniskt experiment som ska bevisa vilken låt som har den perfekta ackordsföljden. Farligt ...

De hinner med det mesta, seriöst rätt upp-och-ned eller förpackat i små humoristiska berättelser om de legendariska The Beatles. Allt med absolut glimrande sång och spel. En fenomenal afton med Pepperland, missa inte! En föreställning i kväll, fler datum i mitten av maj. "A Splendid Time Is Guaranteed For All!"

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress