The Cinelli Brothers från Storbritannien. Promofoto
[2023-05-05]
...
på Göteborg Blues Festival den 30/6 + 1/7 2023
Så har Göteborgs Bluesförening lättat på förlåten och berättat om de sex band som kommer att stå på scenen vid Villa Belparc i sommar. Två band baserade i Göteborg och ett med välkända göteborgare i laguppställningen. 50% av artistprogrammet så Redaktör'n lovar att inte knorra.

Stefan och Tommy var bokade 2022 men fick ställa in av hälsoskäl. En returmatch de är väl värda! Känns som om denna fina duo har flyt just nu.

Den andra duon, Thilini Guldbrand och Erik Ivarsson, är Redaktör'n tyvärr inte så bekant med, men är inom parentes synnerligen medveten om att Erik är en mästare på att hantera sin orange Gretsch i andra sammanhang.

Tributbandet till Totta's Bluesband, Canadian Club,
har Redaktör'n inte hört men fått goda rapporter om. En laguppställning där Bengan, Nikke och Gunnar (kanske Bernt på klaviatur/ munspel?) ingår är helt klart pålitlig.

The Cinelli Brothers är Redaktör'n helt obekant med men med sin klockarkärlek till engelsk blues i ryggen så gjorde han en snabb djupdykning i Spotify och känner sej nu helt trygg. Ett band modell yngre f.ö., apropå diskussioner.

Om Bonita & The Blues Shacks kan man säga att man vet vad man får, vi har hört denna kombination av proffsiga tyskar och en passionerad sångerska med rötter i Sydafrika tidigare på våra scener.

Vidar Busk
, där vet man inte riktigt vad man får däremot (spännande!): den mannen är en såväl musikalisk som visuell kameleont. Men gitarrspelet, det är otadligt, även om volymratten ibland går till 11.

Fredag kl. 17.30 - 22.00
Dafgård & Tommy Trumma
The Cinelli Brothers (UK)
Bonita & The Blues Shacks (DE)

Lördag kl. 17.30 - 22.00
Thilini & Erik
Canadian Club (Totta's Tribute Band)
Vidar Busk (NO)


 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress