T.v. Åmåls Bluesfests annons (se även nedan), t.h. ur Mönsterås Blues & Roots website
[2024-03-04]
...
på få blå Göteborgsband på festivalscener 2024. Och på GBF.

Just det. En uppföljare till Redaktör'ns vemodiga tankar 25 april 2023. Tyvärr ser det inte bättre ut i år. Visst, man behöver inte vara lokalpatriotisk, men trots att Redaktör'n är smålänning är han mäkta stolt över Göteborgs bluesmusiker.

Och han tar sej friheten att karbonkopiera delar av sina rader från föregående år:

Redaktör'n ögnade just igenom laguppställningarna för Åmåls och Mönsterås blues/rootsfestivaler. Informationen på respektive website ger intryck av att vara komplett, men i festivalsammanhang är nog allt föränderligt. Vad som slår Redaktör'n är hur få musiker från Göteborgsscenen som listas.

Åmåls Bluesfest stoltserar med Jimbo och Marino Valle Band som de enda akterna från Göteborg. I Mönsterås Blues & Roots Festivals program hittar Redaktör'n The AW Group, en konstellation han tills dess tyvärr inte hade några kunskaper om. Massa grattis till dem!

Jimbo är förstås en duo med meriterade JIM Ingvarsson trummor & BO 'Mr Bo' Carlsson sång/gitarrer. Marino Valle Band innehåller flera välbekanta Göteborgsmusiker, meriterade även de. That's it, folks.
På hemmaplan då? Ja, den är ingen räddning för de lokala banden. En bluesfestival i år skulle blivit nummer 21 i ordningen. Men Göteborgs Bluesförening avstår från att genomföra en bluesfestival sommaren 2024. 'Tråkigt' kan första reaktionen vara, men Redaktör'n tror att det är ett klokt beslut. Dels har de två senaste festivalerna inte varit några kassakor, dels tror Redaktör'n att det vore nyttigt för GBFs styrelse och funktionärer att sänka arbetstempot. Att få tillfälle att återhämta sej. Konsolidera föreningens ekonomi. Planera i lugn och ro.

Han har länge tyckt att GBF varit överambitiöst med sitt späckade program. Ingen annan bluesförening i Sverige har ett så stort antal spelningar. Det är fint med ambitioner, risken är bara att de som ska genomföra dem sliter ut sej, kroknar. Och var står vi då? Nej, festivalen blir en 'time-out' i år - så njut av sommaren! Och ”en inställd festival är också en festival” sa' Lundell. Eller hur det nu var.

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress