[2024-03-17]
SoundCheck: Ashes & Fire, Gotham Burgers, Tero Eddie
Samtliga bilder © resp. artist
Lyssna på Spotify och YouTube!
Ashes & Fire: "My Heart Is Broken" single
Erik P. Sjöqvist och Liza Morgansdotter med vänner

Det skrivs i media att det pågår en 'countryboom' i svenskt musikliv. I så fall är det på tiden. Och i så fall är denna fina singel, en känslosam sång skriven av Ryan Adams, kanske ett tecken? Country, americana, var går gränsen? Lyssna och fundera.

Duon släpper inom kort ett helt album, man skulle kanske pallra sig iväg till releasepartyt på Skeppet lördag 4 maj. Fullt band med bl.a. Max Olsson trummor och Dan Helgesen keys. Kan inte gå fel.


Spotify + YouTube
Gotham Burgers: "Hav och himmel" single
Börje Olofsson sång/ tamburin/ shaker samt text, Bo Hansson sång/ övriga instrument samt komposition.

Duon GB levererar denna gång ett sound som får Redaktör'n att tänka tillbaka till svensk populärmusik anno sextiotal. En fin era. En nypa Gals and Pals i harmonisången? Ett sound Redaktör'n gärna sett att GB fortsatte att utveckla - det klär dem.

Ett medryckande, glatt nummer, men med ett inflikat miljötänk. Tänkande gentlemän, de där två.

Spotify + YouTube
Tero Eddie: "Not Enough" single
Tero Eddie sång/ bas ("en Hagström Concord från 1968") samt text och musik, Johan Johansson piano/ orgel, Sven Lorentzon gitarr, Bobo Mattinen trummor

"Låten Not Enough skrev jag för ett antal år sen men den fick sin nuvarande form först i somras. Det tog ytterligare ett halvår innan jag tyckte att den var färdig." "Jag var ute efter stämningen som Marvin Gaye utstrålade runt 1970. Lite Soul-bluesigt, kanske."

Nå upp till Marvin Gaye är inte nådigt, men Tero ska få "A for effort". Låten pulserar på bra och granna klaviaturkaskader från eminente Johan Johansson gör den så klart inte sämre. Det händer saker i Teros verkstad!


Spotify + YouTube

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress