[2024-03-24]
...
på Sven Lorentzon: flitig låtskrivare & musiker
      Fotografierna ovan t.v. och nedan utlånade av Sven Lorentzon. Bild ovan t.h. © Redaktör'n
Sven Lorentzon har vi hört och sett i många musikaliska grupperingar under åren. Ibland blå blues, ibland tung rock. En man som lyssnar brett, som säkert har en härligt spräcklig skivsamling. Sven är musiker men också "ett fan", en sann entusiast för rockgenren.

Det kom ett mail som Redaktör'n mer än gärna citerar. Från Sven förstås.

"Som du kanske sett så har jag en liten YouTubekanal som jag ägnar en hel del tid åt. För 10-15 år sedan förde jag över en massa egen musik från gamla kassetter till digitalt. Sedan hände inte så mycket, det är först nu tiden finns och tekniken att fräscha upp de gamla inspelningarna.

Använder ett AI-program som kan separera ljudspåret till flera kanaler och på så sätt kan jag mixa och förbättra ljudet, funkar ibland, ibland inte. Och så gör jag omslag där jag får använda min konstnärliga ådra. Det är en kul pensionärssyssla.

Har ju provat på många olika genrer genom åren allt från singer/ songwriting, blues, rock'n'roll, punk, garagerock, pop, reggae, ska, metal, stonerrock, country, psykedeliskt, krautrock, new wave ... Och spelat med många bra musiker från Göteborg med omnejd."
Så sant. Och Svens YouTubekanal hittar Du här. Du är väldigt välkommen att titta in och lyssna, det kan Redaktör'n hälsa från Sven himself! Och råkar Du vara ett fan av dubbelalbumet "Nuggets: Original Artyfacts from the First Psychedelic Era", sammansatt av Lenny Kaye, så är det ingen nackdel. Go for it!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress