[2022-04-23]
...
på Freddie Nyström Bands nya album "Peppar, peppar, ta i trä"
Nä, det var inte länge sen sist ...

Redaktör'n skrev om Freddies förra album, "Nio och en halv dag" (CD + Spotify etc. hösten 2021), "Han är flitig han Freddie. Ingen slacker. Kasta en blick nederst: Fem Spotifyalbum 2018 - 2021." Och simsalabim, nu ytterligare ett Spotifyalbum våren 2022. Han vilar inte precis på lagrarna.

På Facebook presenterar han det nya albumet som "Blues på svenska influerad av: Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, Joe Bonamassa, Ronnie Earl med flera." Liksom på "Nio och en halv dag" hör vi Freddie Nyström på gitarr, sång och låtskriveri, Rolf Svensson på bas, Jerker Dahlén på trummor och Dag Unenge på klaviaturer.

Ett par omedelbara favoriter: "Huvudet i vägggen" med lättfotad "All Your Love"-känsla i gunget. "Galen i dej" med aggressiv Freddie Kingattack och, liksom "Huvudet", med ett skönt gitarrljud med 'livefeeling'. "Min tur", tidigare även inspelad på albumet "På väg igen" (2020). Suckande orgel, grann gitarr.

När Redaktör'n tänkte till om albumet "Äntligen måndag" våren 2021 skrev han : "5731" är en kort men fräck instrumental: Freddie kommer säkert att spela in fler." 5731? Freddie förklarade: "5731" (Kirby Dr, Houston) är adressen till Big Easy i Huston. Det var när jag varit där en kväll jag fick inspiration till denna instrumentala låt." Och nu har Freddie varit inspirerad igen: på "Peppar, peppar" hittar vi instrumentalen "3122". Säkert en del i en cool adress, även det numret. Klockar in på 4:04 och sköljer över Redaktör'n med glödande gitarrtoner och klingande piano.

Redaktörn är generellt svag för slowblues, dynamisk sådan, det har nog märkts i spalten. Även så på Freddies inspelningar. De snabbare spåren kan i Redaktör'ns gamla öron ibland kännas massiva. Men Freddie vet så klart vilken ljudbild han vill ha. Dessutom vet han vad hans ständigt ökande skara fans vill ha. Hot Strat! Och Freddie levererar, gång på gång. Länkar nedan - lyssna!

Spotify
YouTube

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress