Christian Smedström t.v. och Michael Petersson t.h. Foton © Redaktör'n
[2022-08-17]
...
på Christian & the 2120's gig i Kalmar 13/8. Och på GigKalenderns framtid
Christian Smedström, a.k.a. Christian & the 2120's, har Redaktör'n skrivit om flera ggr tidigare. Dags igen! Redaktör'n hade bott på Öland några slappa dagar och passerade så klart Kalmar på hemvägen. Och snacka om tajming, på scen i Stadsparken stod Christian i sällskap av gitarristen/ pedalsteelisten (?) Michael Petersson. En fenomenal duo som radade upp starka originallåtar signerade Christian, främst ur hans senaste album, svenskspråkiga "Blod och alkohol".

Christians röst är ömsom stark och bräcklig. Texterna rotar ofta i en sårig uppväxt eller funderar över stad kontra landsbygd. Var hör jag hemma? Michael dekorerar klockrent, lyhört på twangig Stratocaster. Ett powerchord här, en vacker slinga där, ett kraftfullt ekande solo. Ett dream team. Två musiker javisst, men de låter som ett komplett band.

"Blod och alkohol" alltså. Redaktör'n skrev om plattan 2022-05-13: där finns också länkar till Spotify och YouTube. Men köp hellre CDn, grymt läckert omslag layoutat av The Other BB. Köp den exempelvis på Christians releaseparty på Crippas fredagen den 2 september. Där kompas han av Michael igen men också av mångsysslaren Kristoffer Ragnstam på trummor
. Be there!
"Vadan och varthän?" Ja, det undrade redan Viktor Rydberg, men knappast om GigKalendern.

Varför Redaktör'n förändrar sin website den 13 november genom att ta bort datumlistan är lätt att säga: efter snart 25 år av grävande i mängder av websiter, korresponderande med musiker, bokare och arrangörer följt av timmar vid datorn efter i stort sett varje frukost började en viss mättnadskänsla infinna sig. Även av frukosten förhoppningsvis. Själva musikintresset har inte avtagit, inte heller intresset för den lokala musikscenen, däremot ambitionen att hålla reda på alla dessa datum. Jag tror att läsaren kan förstå detta.

Varthän? OBS att det är uteslutande listan med datum som försvinner, allt annat är kvar i orubbat bo. Redaktör'n fortsätter exempelvis att skriva sina rapporter och reflektioner i "Redaktör'n Tänker Till", fortsätter att skriva blänkare om nyheter i vår musikvärld. Och har ambitionen att återuppta intervjuandet. "He's making a list" för att citera Liam Neeson som varuhustomte. Ingen går säker. Moahaha!! Och som sagt, länkar, Vanjas fotoalbum, P-O:s och Redaktör'ns blueshistorik m.m. finns kvar.

Redaktör'n inser mycket väl att websiten kommer att tappa ett antal besökare, men han hoppas att några därute kommer att vilja följa GigKalenderns vidare öden, även efter den 13 november. Han får ju vässa pennan och skärpa till sej! Välkomna!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress