[2022-01-08]
...
på en retrospektiv samling spår från SGB
Redaktör'n har skrivit det förr: "Det kom ett brev". Den här gången för att vara exakt en CD med avsändare Sten G Gustavsson, lagkapten för de hårt och blått rockande SGB. En skäggig gentleman, gärna beväpnad med en trogen Gibson Melody Maker. Och med cred att, vid sidan om Johan Johansson, ha skapat de skönaste gigposters i psykedelisk fason som vår scen sett i modern tid. Applåder och peacetecken!

Redaktör'n skrev om entreprenören Sten, om SGB och om en tidigare CD, "This Is What Matters" 2011-03-10. Kåserade om ett tänkt USA-gig med SGB och om deras album "Blue Hearted Woman" 2019-02-07. Och gled in på ett sidospår, om Sten G and Rocket Of Tears 2016-02-19, en instrumentalare made in 2002. Redaktör'n ska inte upprepa sej, det tar bara plats. Klicka och läs om andan faller på.

Alltså till CDn som Redaktör'n just fått, "Connected Blues Tracks". Kul omslag, noggranna historiska detaljer. Sten G skriver om den: "Fjorton låtar, var av hälften aldrig tidigare utgivna och alla ny-mixade & mastrade. Den kommer under januari månad naturligtvis upp på Spotify, men jag ville också göra ett gäng fysiska skivor med lite mer info, även om det är väldigt omodernt. Dessa har gjorts i en sån liten upplaga som 50 ex numrerade & signerade och i skrivande stund finns 12 st kvar."

Trycker på PLAY. Och Redaktör'n kastas tillbaka i fåtöljen av "Cut Me Loose", en låt signerad Sten & Louise. Plattan må ha "Blues Tracks" i titeln men detta är inte inspirerat av "American Folk Blues Festival" LPn, inte heller av "Stuffed White Shirts Play the Blues at Carnegie Hall" (nä, den finns nog inte). Detta är 'roadhouse blues', ladies and gentlemen. 'Take no prisoners blues'. Sten öppnar ensam med några distade licks, gillar soundet, drar ett par till och så tuggar bandet igång med Louise vid mikrofonen. "Listen, it's time to cut me loose". Och så trampar Sten på wahwahpedalen, denna underbara uppfinning. 'Cutting it loose' som sagt. Rören glöder.

"Low Gear Man" är ett schysst val av cover: ett spår från The Aynsley Dunbar Retaliations fina album "Doctor Dunbar's Prescription" (1968). Skriven av 'Hickley', i själva verket bandets sångare Victor Brox. Nåväl. Inspelad med ekande sång à la Victor av Thomas Irgard. Ingen dum förebild alls, Victor. En trioinspelning, väggarna måste ha bågnat av all energi.

Michael Katons namn hör man inte så ofta i Svedala. SGB lånar hans "Put My Blues Back On" från "Get On The Boogie Train" (1993) och levererar den i absolut högtrycksupplaga med Louise på sång.

Elizabeth då? Var tog hon vägen? Kolla ex. "Little Red Rooster" där Sten dessutom får tillfälle att slajda så pass att glasröret hotar att smälta.

I ett roadhouse borde man kunna dansa en tryckare. Hmmm. Skulle i så fall möjligen testa det till "Feel Tonight" eller "No Road Back", båda egna kompositioner, båda med Louise vid mikrofonen. Redaktör'n hade snubblat, har två vänsterfötter, men testa du! Men skyll inga skador på Redaktör'n.

Det kommer mera! Sten G Skriver också: "Det andra [albumet. Reds kommentar] kommer att fokusera på ROCK från 1982-2021 och låtar från de fem banden jag varit med i. Fortsätter jag leva några år till kanske det blir något nytt, annars är jag nöjd med de sju (åtta med best of Rock) album jag gjort och div. vinyl-singlar. Men som jag alltid tänkt, så länge ROLLING STONES kör, som är ca 13 år äldre än jag, så finns det en framtid."

Det gör det alltid, Sten! Du är en sann trooper! Det hörs!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress